GAG, аз мисля следното по точките изложени от теб:
За:
Най-важни са социализацията и добрите грижи. Това са нещата, които много трудно едно животинче би получило на стационар. За кучето е много важно да си има семейство и да свикне със структурата и общуването в човешкото семейство. Няма по-голям и важен подарък, който можеш да направиш за Дария. Ще бъде чудесно да си има семейство за Коледа!
Против:
За апартамента - зависи колко е голям и колко е голямо вашето куче. Още по-важно е да помислите как ще реагира вашето куче на новия член на семейството. Казваш, че няма да са сами през деня, което донякъде решава проблема, тъй като нещата ще бъдат под контрол.
За свикването и раздялата - за хората това е по-голям проблем. Кучето, колкото и ние да си мислим друго;), си е животно все пак и живее в настоящия момент; емоциите, доколкото ги има, много бързо преминават. И драмата от раздялата остава за хората. Но от друга страна, нали ние ги правим тези неща без егоистични подбуди, само за кученцето. Така, че когато сърцето ни се къса и очите ни са пълни със сълзи, трябва не да си мислим за себе си, а за чудесния шанс, който даваме на това живо същество. Знам, че е по-лесно на думи, но това мъдрите книги казват е да обичаш истински.
А какво ще стане после, дали ще е на по-добро място? Мислете, че сте направили най-доброто и всичко, което зависи от вас, дали сте най-добрия шанс на Дария. Ако не го направите каква е логиката, че после малката ще попадне на по-добро място?
Аз смятам, че идеята за временния дом е отлична. Не само кучинка е в много подходяща възраст да се социализира, но и ще се освободят ресурси за спасяването на други душици. Каквото и да решиш ти желая успех