Dog.bg Форуми : Доберман с болно сърце

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман с болно сърце моля, препоръчайте добър кардиолог в София

#1 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 August 2009 - 11:15 AM

Здравейте!
Кучето на моя приятелка - 2-годишен доберман, има огромни проблеми със сърцето (до тук са казали, че е вроден сърдечен порок, сърдечна недостатъчност, слаб пулс в комбинация с повишено артериално налягане, стеснена аорта...).
Жената е водила кучето при няколко лекари (включително и в Стара Загора, където са правени доста изследвания).
Давани са му доста лекарства, като дотук явно не е намерено подходящото за кучето лечение - кучето е започнало да получава припадъци, увредени са черен дроб и бъбреци.
Стопанката страда, че нищо от това, което прави, не подобрява дори временно състоянието на кучето. Страда и от факта, че няма наблизо лекар, който да наблюдава постоянно състоянието му. Лекарят, на който се доверява на този етап, е на 200 км и няма как да е постоянно на разположение.
Затова моля, да ми препоръчате добър специалист - кардиолог в София, който да има опит в практическото лечение на такива случаи. Предварително благодаря wb_052.gif
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2009 - 12:52 PM

Цитат(gabipap @ Aug 14 2009, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Кучето на моя приятелка - 2-годишен доберман, има огромни проблеми със сърцето (до тук са казали, че е вроден сърдечен порок, сърдечна недостатъчност, слаб пулс в комбинация с повишено артериално налягане, стеснена аорта...).
Жената е водила кучето при няколко лекари (включително и в Стара Загора, където са правени доста изследвания).
Давани са му доста лекарства, като дотук явно не е намерено подходящото за кучето лечение - кучето е започнало да получава припадъци, увредени са черен дроб и бъбреци.
Стопанката страда, че нищо от това, което прави, не подобрява дори временно състоянието на кучето. Страда и от факта, че няма наблизо лекар, който да наблюдава постоянно състоянието му. Лекарят, на който се доверява на този етап, е на 200 км и няма как да е постоянно на разположение.
Затова моля, да ми препоръчате добър специалист - кардиолог в София, който да има опит в практическото лечение на такива случаи. Предварително благодаря wb_052.gif

Препоръчвам д-р Нунова и д-р Манев от "Ветеринарен център Свети Антим"
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 14 August 2009 - 01:30 PM

Цитат(Меги @ Aug 14 2009, 10:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(gabipap @ Aug 14 2009, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!

Препоръчвам д-р Нунова и д-р Манев от "Ветеринарен център Свети Антим"

И аз тях, но зная, че когато става дума за кардиология, обикновенно изпращат в Анимо в Младост. Но кой точно от докторите там- това не зная.

#4 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 August 2009 - 01:57 PM

Цитат
Препоръчвам д-р Нунова и д-р Манев ...

Т.е. да разбирам, че са добри лекари, но не са специалисти-кардиолози?

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#5 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2009 - 04:51 PM

Цитат(gabipap @ Aug 14 2009, 11:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Препоръчвам д-р Нунова и д-р Манев ...

Т.е. да разбирам, че са добри лекари, но не са специалисти-кардиолози?

Добри лекари и специалисти кардиолози.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   fossetta Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2009 - 06:16 PM

Здравей,аз препоръчвам клиника Син кръст - разполагат с модерна апаратура и са много внимателни към животинките.

#7 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2009 - 06:32 PM

Цитат(fossetta @ Aug 14 2009, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей,аз препоръчвам клиника Син кръст - разполагат с модерна апаратура и са много внимателни към животинките.

Но сигурен/а ли си , че там имат кардиолог?
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2009 - 07:23 PM

Аз съм с две ръце против водене на каквото и да било животно за каквото и да било в Антим- живея в квартала им, и освен че аз изпатих преди време, гледам че и тука съседите току пропищят от тях....

Огделно от това- кучето ЧАР ли се казва?
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 August 2009 - 07:51 PM

Аз изобщо не знам в България да има специалист по нещо. Някои лекари са по-добри в едно, други в друго, но специалисти...?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#10 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2009 - 08:29 PM

Цитат(bushkata @ Aug 14 2009, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз изобщо не знам в България да има специалист по нещо. Някои лекари са по-добри в едно, други в друго, но специалисти...?

Някой ветеринари след като завършат специализират в дадена област.Така че има специалисти.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 August 2009 - 08:49 PM

Не знаех, аз не знам нито един. А би било хубаво да се знае.
Кажете някои и техните специалности?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 August 2009 - 12:06 AM

Цитат(bushkata @ Aug 14 2009, 06:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знаех, аз не знам нито един. А би било хубаво да се знае.
Кажете някои и техните специалности?

Много са...например офталмология, ортопедия, неврология, кардиология и.т.н
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2009 - 11:14 AM

Цитат(AnubisA @ Aug 14 2009, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Огделно от това- кучето ЧАР ли се казва?

Да, за Чар иде реч. Със стопанката му се сприятелехме покрай предишните ни добчовци. Много искам да им помогна, тя изживява много тежко всичките тези неща. Вчера, докато се разхождахме взе да му посинява езика - тя се паникьоса.
Казали са й, да не го пуска от повод, за да не се натоварва сърцето. А на куч му се играе, когато се почуства по-добре. Голяма мъка.
Благодаря ви за препоръчаните лекари. Ще го водим може би на няколко места, за да чуем повече от едно мнение. Така ме посъветваха и нашите лични лекари.
Стискайте палци на момчето, толкова е добричък (макар и малко невъзпитаничък).

Цитат

Да, Буши, специализират, след като изкарат общата вет. медицина. Някои имат и повече от една тясна специалност. И както във всички професии - има просто специалисти и добри специалисти. В клиниката, в която ние ходим единия доктор е специалист диетолог, а докторката - точно кардиолог. Познавам и ветеринарен стоматолог, и хирург-ортопед. Обикновено по сайтовете на кабинетите или клиниките са писани специалностите на лекарите.

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 15 August 2009 - 12:28 PM

Та значи,на вас ви трябва съвсем точно диагностиране на основната първопричина или тя вече е известна и ви трябва специалист който да проведе лечението?При повечето вродени заболявания на сърцето в това число и стенозата на митралната клапа,лечението е хирургично.На вас какъв точно специалист ви трябва-кардиолог или кардиохирург?

#15 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2009 - 10:40 AM

Има поставена диагноза, като са й казали, че това не се лекува, а само може да се забави с подходящи медикаменти. За оперативно лечение вобще не е говорено. Т.е. - на този етап ни трябва опитен кардиолог за още едно мнение и май намерихме такъв, на който стопанката е склонна да се довери.

User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 16 August 2009 - 11:05 AM

Не мога да кажа кой кардиолог е добър. Кога на моето куче случи сердечен пристъп бях из вън БГ.
Сердечен проблем е сериозен и трябва консултация с специалист. Но има доста кучета кои живеят с проблемни сердца.
Има физиотерапия - физически упражнения за подобряване на състояние на куче. Няма да излекуват, но ще е подобрят самочувствие на кучето. Този комплекс е в основа на йога и има общи черти с фрийстайл. До МОД- това че вспоменавам фрийстайл се дължи само и само на това че помага!

Комплекс:
комбинацая "поклон" и "Моли се" http://dogdance.hit.bg/enziclo.htm
тук е цел вътрешен масаж на органи, помош на бял дроб. Принцип "глава на долу-дупе на горе и глава на горе-дупе на долу" и след това обратно. Малко да се "полюлее" с задържка в крайни точки. 2-3 пъти.

"Валс"- движение на ребра, пък вътрешен масаж на сердце, бял дроб и диафрагма или слалом.
Също така полезно да се търкаля по земя, да ляга на страни лява-дясна, и да движи лапички като на пример "Чао"

Упражнение "очички" http://forum.dog.bg/-t27844.html
упражнение "очички". Ние учиме куче да гледа в очи. Нищо по вече.
1 стъпка. Преди да дадете храна на своето куче, взимете купичка с храна в ръка, така да куче вижда че сега ще получи своята храна и чакате до този момент кога куче не погледне на вашето лицо и най добре в очи- ХОП! веднага давате храна.
2 стъпка. Куче вече гледа в вашите очи, ако имате купичка храна в ръце? Удължаваме "контакт"- считаме до "едно" и даваме храна, след това до "1.2.3", след пак "1", или "1.2" вече правими различни вариации, така за да куче не знае веднага ли получи храна или със "секундно" закъснение. Може да броите на глас или да казвате "Хубово куче" или " днес е сълнечно время". Няма никакво значение дали говорите или не, важно куче да държи вас "под око"
Тук целта е концентрация на внимание- подобрява ритм на сердце, важно в вашият случай куче да се научи да се успокоява.

Важно тренировки да се къси, без натоварване, само да се раздвижи малко- това ще подобри кровоснабдяване на органи. Лошо кровоснабдяване е причина на син язик, и увреждание на органи.

Кога има кашлица или син язик - поза Поклон като помошно средство.

Трябва да се намери баланс на натоварване- без натоварване кучето ще има проблем за кровоснабдяване на органи, а голямо натоварване ще има проблем с сердце.

Клипче с танц на моето куче- как се испълнява поклон- БАВНО! без рязки подскоци!
http://www.youtube.c...re=channel_page
и "Моли се" http://www.youtube.c...feature=related

Движения на лапички
http://www.youtube.c...BZPT_fxC1s&NR=1
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#17 Потребителят е офлайн   meggche Икона

Публикувано: 18 August 2009 - 01:12 PM

Цитат(Apso @ Aug 16 2009, 09:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да кажа кой кардиолог е добър. Кога на моето куче случи сердечен пристъп бях из вън БГ.
Сердечен проблем е сериозен и трябва консултация с специалист. Но има доста кучета кои живеят с проблемни сердца.
Има физиотерапия - физически упражнения за подобряване на състояние на куче. Няма да излекуват, но ще е подобрят самочувствие на кучето. Този комплекс е в основа на йога и има общи черти с фрийстайл. До МОД- това че вспоменавам фрийстайл се дължи само и само на това че помага!

Комплекс:
комбинацая "поклон" и "Моли се" http://dogdance.hit.bg/enziclo.htm
тук е цел вътрешен масаж на органи, помош на бял дроб. Принцип "глава на долу-дупе на горе и глава на горе-дупе на долу" и след това обратно. Малко да се "полюлее" с задържка в крайни точки. 2-3 пъти.

"Валс"- движение на ребра, пък вътрешен масаж на сердце, бял дроб и диафрагма или слалом.
Също така полезно да се търкаля по земя, да ляга на страни лява-дясна, и да движи лапички като на пример "Чао"

Упражнение "очички" http://forum.dog.bg/-t27844.html
упражнение "очички". Ние учиме куче да гледа в очи. Нищо по вече.
1 стъпка. Преди да дадете храна на своето куче, взимете купичка с храна в ръка, така да куче вижда че сега ще получи своята храна и чакате до този момент кога куче не погледне на вашето лицо и най добре в очи- ХОП! веднага давате храна.
2 стъпка. Куче вече гледа в вашите очи, ако имате купичка храна в ръце? Удължаваме "контакт"- считаме до "едно" и даваме храна, след това до "1.2.3", след пак "1", или "1.2" вече правими различни вариации, така за да куче не знае веднага ли получи храна или със "секундно" закъснение. Може да броите на глас или да казвате "Хубово куче" или " днес е сълнечно время". Няма никакво значение дали говорите или не, важно куче да държи вас "под око"
Тук целта е концентрация на внимание- подобрява ритм на сердце, важно в вашият случай куче да се научи да се успокоява.

Важно тренировки да се къси, без натоварване, само да се раздвижи малко- това ще подобри кровоснабдяване на органи. Лошо кровоснабдяване е причина на син язик, и увреждание на органи.

Кога има кашлица или син язик - поза Поклон като помошно средство.

Трябва да се намери баланс на натоварване- без натоварване кучето ще има проблем за кровоснабдяване на органи, а голямо натоварване ще има проблем с сердце.

Клипче с танц на моето куче- как се испълнява поклон- БАВНО! без рязки подскоци!
http://www.youtube.c...re=channel_page
и "Моли се" http://www.youtube.c...feature=related

Движения на лапички
http://www.youtube.c...BZPT_fxC1s&NR=1

#18 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2009 - 11:41 AM

Чар е причината да харесам доберманите и да взема такова куче.. зная за проблема му и много съжалявам, защото е наистина страхотно момче...
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни