Dog.bg Форуми : съвет за куче-прахосмукачка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

съвет за куче-прахосмукачка! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 August 2008 - 07:17 AM

Здравейте, имам малко куче с огромен апетит!!! може да изяде света  ;D дайте някакви идеи, как да я науча да не прахосмуче всички гадости по улиците, защото взех да се изчерпвам. "Не" помага, но само за конкретната гадост. А пък по нашите улици те са през 2 крачки. Не мога да вървя и да викам само "не". Опитах и да я стряскам, като хвърля ключовете по нея, докато яде буклуци - ефекта е пак за 1 пряка. Вкъщи яде само по команда, не смее да доближи храната без да и разреша. Обаче навън ходим без повод. Ако знаете някой ефектен номер, как да я накарам да разбере, че не искам да яде всечко, което намери, споделете го моля. :blink:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#2 Потребителят е офлайн   cus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2008 - 08:59 AM

грубо е ,ама да си мислила за намордник,понякога помага+ посотянното "НЕ" :blink:

#3 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 10:25 AM

това ще е крайно решение, ако не помогне друго. ама не ги обичам наморниците
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#4 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 01:27 PM

Дръж я повече на повод и я дърпай ако се доближи до нещо и тръгне да го яде.

#5 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 01:44 PM

Повод и твърдо "не", когато се насочи към нещо за ядене. Бързо се научи, вече даже не поглежда към апетитните парченца.

#6 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 01:57 PM

Моята лигла яде и клечки и камани и каквоти и падне  :rolleyes:
Иначе е перфектна ама за тея боклуци не се разбираме

#7 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 03:45 PM

Има забранителни команди, комбинирани с механично въздействие те биха допринесли за решаване на проблема! Margok е познала с хвърлянето на ключовете. Когато превеждах на Апсо, в темата "Наказателен кодекс за кучета и котки" разбрах за един метод. Точно такъв беше примера- куче, което яде боклуци от земята. Там съвета беше, да се вземе празна метална кутия (от кола, бира) да се сложат вътре 2- 3 камъчета и да се хвърли в краката на кучето, в момента, в който посяга към боклука. За мен този метод е малко прекален и още не смея да го приложа, макар и аз да имам такъв проблем. За тези, които са склонни да го използват нека влязат в темата и да прочетат. Според мен, можем сериозно да изплашим кучето и да му създадем някакви страхове, ако случайно се дублира с появата на друг звук или предмет. Затова си карам на стария метод- силно и рязко "Не", ако е на повод придружено с кратко и рязко дърпане. Резултатите не закъсняват, само трябва постоянство и наистина да не се отказваме. Мен ме е подлудявала, но забелязвам, че има резултат. Успех!

П.П- Определено не мисля, че трябва да се държи "повече на повод". Айде дай като прави нещо неприятно за нас да го връзваме. То скоро и вериги ще сложим......

#8 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 03:55 PM

Цитат

П.П- Определено не мисля, че трябва да се държи "повече на повод". Айде дай като прави нещо неприятно за нас да го връзваме. То скоро и вериги ще сложим......

И аз смятам така. Искам тя да се научи. Кучинка си ходи много добре без повод. Не желая да превърна живота и на двете ни в дърпане и влачена.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 04:00 PM

Е тя по поляните ли ги намира тея работи, толкова ли е занемарено.

#10 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 04:06 PM

Тя ги намира навсякъде. Ти в града ли живееш ?- виж какво става по улиците - сякаш живеем в кочина! Всеки хвърля, където си иска. :angry:
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 04:08 PM

Именно в града слуша ли те без повод?

#12 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 04:13 PM

да, но все още не смея да я водя близо до големите улици и когато се появят други кучета я взимам на повод, за да не се изплаши и хукне. иначе пресича само по команда
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 04:21 PM

Цитат

Уффф! Това не е предмет на разговора! Престани да спамиш! За да дадем решение на проблема, първо трябва да се обясни що е това проблем и има ли той почва у нас!

Margokk, в началото на разходките, моята ядеше предимно натурални продукти- клечици, шушулки от дървета, най- различни незнайни по състав и форма неща. Постепенно навика се прехвърля за всякакви терени. Ако не се пречупи може да бъде не само неприятно но и опасно. Вадила съм обелка от кремвирш от грълото на Лиса. Няма да убеждавам повече, че проблема е сериозен, но лесно разрешим. Ако караме по същество, може и да помогнем.

#14 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 August 2008 - 04:25 PM

да, просто моите методи досега отказват. Кучето наистина е мноооого лакомо. Явно още не съм открила номера, който да действа при нея :blink:
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 04:29 PM

Цитат

Цитат

Уффф! Това не е предмет на разговора! Престани да спамиш! За да дадем решение на проблема, първо трябва да се обясни що е това проблем и има ли той почва у нас!

Margokk, в началото на разходките, моята ядеше предимно натурални продукти- клечици, шушулки от дървета, най- различни незнайни по състав и форма неща. Постепенно навика се прехвърля за всякакви терени. Ако не се пречупи може да бъде не само неприятно но и опасно. Вадила съм обелка от кремвирш от грълото на Лиса. Няма да убеждавам повече, че проблема е сериозен, но лесно разрешим. Ако караме по същество, може и да помогнем.
Оффф добре, човек да не каже нещо, виаги бива обвинен в спамене, не отговаряйте на постами!

#16 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2008 - 09:49 AM

Е, снощи вече съвсем прекали. Намери си една кора хляб в тревата, която аз не видях навреме и започна да я дъвче. Не само, че не реагира на "не", но игнорира и "ела", защото знаеше, че ще и я взема. Направо побеснях.  :angry:Търкалях я за врата по цялата площадка, където я докопах и после на къс повод до вкъщи и наказана на балкона. ефекта не е голям - днес пак взема боклучи от земята - веднага бой с кайшката. Не и давам  да взема ни листа, ни клонки, въобще нищо в уста. не знам дали ще помогне
Сега отивам да купя кремвирши - луда е по тях - и в морската. Само да е пипнала без команда :angry:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2008 - 03:29 PM

Цитат

Е, снощи вече съвсем прекали. Намери си една кора хляб в тревата, която аз не видях навреме и започна да я дъвче. Не само, че не реагира на "не", но игнорира и "ела", защото знаеше, че ще и я взема. Направо побеснях.  :angry:Търкалях я за врата по цялата площадка, където я докопах и после на къс повод до вкъщи и наказана на балкона. ефекта не е голям - днес пак взема боклучи от земята - веднага бой с кайшката. Не и давам  да взема ни листа, ни клонки, въобще нищо в уста. не знам дали ще помогне
Сега отивам да купя кремвирши - луда е по тях - и в морската. Само да е пипнала без команда :angry:

Абсолютно същия проблем имам и аз с моя разбойник :(
Когато намери нещо се опитва да го глътне възможно най-бързо и след това чака с прибрани уши и подвита опашка да си получи конското/наказанието. В 60%-70% от случаите изпълнява "плюй" с неохота (научена след непрекъснати корекции с повода), но в останалите просто гледа да ме изпревари преди да съм стигнал до него, за да му извадя нещото от устата.

На поляната не играе с другите кучета, а обикаля с нос забит в тревата и търси какво да налапа. Когато е на повод се влачи пак с нос забит в земята, така че бабите с бастуни из парка ни задминават (не преувеличавам, наистина са по-бързи от нас).

Вкъщи също яде по команда (седни-чакай-яж), понякога го оставам да чака по минута и изпълнява, макар и с постоянно облизване и тъжни погледи. Вече се замислям дали няма медикаменти, които да притъпяват апетита. Освен за ядене, не мисли за друго, а определено не е слаб.

#18 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2008 - 11:46 AM

Цитат

.....Когато е на повод се влачи пак с нос забит в земята, така че бабите с бастуни из парка ни задминават (не преувеличавам, наистина са по-бързи от нас).

Това ми хареса! :yahoo:

Споко, граждани!
Всичко е с времето си!
Казвам го като стопанка на най-добрия "кокълотърсач" на света - моята хубостница! Не че и друго не хапва де, но това й е слабост! Надушва хвърлени по улицата кости през две преки, изравя ги изпод земята или под снега и ги лапа мълниеносно. Когато беше малка се налагаше да клякам до нея и да ги вадя от устата й, тя се мяташе и квичише, а хората спираха да гледат, мислеха, че я душа... :o Запомняше накъде съм запратила в яда си кокъла, изваден от устата й, и на връщане отиваше да си го прибере. Един така го вадих три пъти от устата й, преди да се усетя и да ги нося до контейнера за смет. :(
После се научи да си ги крие под езика или в бузите, за да си ги изхрупа тайно, когато не я виждам.
Вадила съм от устата й кокали - истински вкаменелости, не знам как ги е надушила. Би била безценна в експедиция за търсене останките от динозаври!
Според мен яденето на боклуци не е свързано пряко с апетита - моята никога не напира за ядене в къщи, винаги си оставя от храната в паничката. Убедена съм, че ако и сложа някакъв боклук от тия, дето ги събира по улиците в паницата - няма да го погледне! Но явно за нея намереното е своя "плячка", а своето си е най-вкусно!

Хубавата новина е, че с времето интереса й към боклуците видимо намалява. Смятам, че имам заслуга за това - набих в дебелата й глава простата истина, че НЯМА да я оставя да го прави! НИКОГА! Тя е упорита, и аз също - НЯМА да стане нейната! B)
Та сега общо взето подминаваме боклуците, понякога проявява слаб интерес, но като разбере, че я гледам, въздъхва и отминава. Когато е пусната от повода е по-сложно, но и там имам успехи!  :->) Е, налага се да се изкряскам яката, за да ми донесе "съкровището" си и да го изплюе пред мен - сега сме на този етап, преди се гонехме...
Така че - съвет от мен - не се отчайвайте и продължавайте, без да се нервите! Никога не оставяйте "прахосмукачката" да си действа безнаказано, веднага НЕ, корекция, отнемане на "плячката" - ужасно досадно е, но такъв ни е късмета!

Успех на всички! :blink:

#19 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 24 August 2008 - 02:03 PM

margokk За начало погледни темата "Знае команда, но не испълнява".
Причини на това поведение могат да бъдат следни:
1. Лошо хранене. Куче опитва да се "навакса" с това кое липсва. Моето куче след хранене с Педигри(нямало нищо друго) започнал да търси нещо по земля. С какво храниш своето куче?
2.Куче иска твоето внимание. Ако по время на расходки ти само го расхождаш без да играеш- куче вече е намерила играта за двама- хваша нещо и ти тичаш към нея. Кучето е социално животно! като и човек, и никакви наказание на света не са по страшни от самотато!
3.Ти си явно избираш пребито куче от куче с намордник!  :'( Виждам че на теб по приятно да биеш кучето, от колкото да намериш хубов по размер намордник и с малко терпение да научиш своето куче да ходи в него.
4.От ядене по улици куче може да разболее или се отрови. Така намордник ще е предпази от това. Твоят бой само влошава ситуация!
5.С хвърляне на метална кутия няма да стане, куче вече е научено на ключеве и това няма да направи впечатление.

Моето решение-,смена на храна, намордник и повече игри и занимания с куче. След 1-2 мес. куче ще забрави за занимавки с боклюци и може да се пробва да расхожда без намордник, предпазливо направих "капкан" с кренвиш и "страшна метална кутийка". Капкан се прави така за да куче не вижда кой това е направил.
"страшна метална кутия" подхожда не за всеки тип кучета, ако куче страхливо, може би подобре с вода (воден пистолет)?
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#20 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2008 - 02:50 PM

Ох, аз пак да си кажа...
Плаших я аз моята, и с метални кутии, и с какво ли не ... няма страх гадината!
:rolleyes:
Но в едно съм абсолютно съгласна с Apso - най-добрия начин да се отучи едно куче от вредни навици, включително ядене на боклуци, е да му се предожи по-интересно занимание. Игра - с друго куче, а ако няма такова подходящо - със стопанина! Топка, пръчка, фризби - все едно какво, просто не го оставяйте да скучае, защото само глупости измислят!
Докато си играе на поляната, моята хубостница не се сеща да души за боклуци.
Стане ли и скучно - тръгва на "лов" за съмнителна "плячка"! :blink:

Битките ни с нея бяха по пътя към парка - хем се чудя как да се проврем между паркирани коли, как да заобиколим глутници бездомни, как да пресечем улицата между колите със свирещи спирачки - хем и кокали от устата й трабва да вадя! Честно, намразих тия "кучелюбители", дето изхвърлят кокалите на  обезкостеното за вечеря пиле на улицата - за бедните бездомничета!
Нямате идея колко МНОГО са - мен питайте! :'(

За храната - моята я храня с гранули супер-премиум, овкусени с мръвки, бульончета... Ама друго си е обелката от кремвирш, намерена на улицата... :huh:

Поздрав на всички "прахосмукачки"!
;D

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни