Dog.bg Форуми : съвет за куче-прахосмукачка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

съвет за куче-прахосмукачка! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 September 2008 - 05:10 PM

Цитат

Ха, още един любител на дъвки освен моята хубостница! ;D
Бях решила по едно време да й взема "Орбит" без захар, та поне да са "първа упротреба" и полезни за зъбите!

Rimela, макар че предполагам го казваш на шега, xylitol-a който често се ползва за подсладител в дъвките, може да доведе до отделяне на голямо количество инсулин и много бързо падане на кръвната захар при кучетата, както и да увреди черния дроб в по-късен стадий.

Иначе искам да се похваля, че и при нас има голям напредък, интереса към боклуците намаля и почти винаги ги плюе при команда. Като цяло има голям напредък с послушанието, явно с израстването ;)

Новата му страст са изсушените конски фъшкии из парка, но ще се справим и с това :)

#42 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2008 - 09:11 PM

Цитат

Rimela, макар че предполагам го казваш на шега, xylitol-a който често се ползва за подсладител в дъвките, може да доведе до отделяне на голямо количество инсулин и много бързо падане на кръвната захар при кучетата, както и да увреди черния дроб в по-късен стадий.
....

Шегувах се, разбира се - не съм виждала куче да дъвче дъвка! ;) При тях девизът е "Гълтай БЪРЗО-о-о-О!
;D
Не знаех нищо за тоя xylitol, но намерих информация в Интернет и сигурно си прав! DANGER

За мен е ясно едно - нищо от това, което кучето яде от земята или му дават хората по принципа "Защо пък да не хапне - какво ще му стане?" - НЕ Е ДОБРЕ за него!
Точно за това се и нервя, когато моята хубостница лапа, каквото и хареса! При цялото ми уважение към интелекта на кучетата не съм уверена, че те по презумпция ядат това, което е полезно за тях... Защото има и такива теории -  "Не се бъркай, животните си имат инстинкти - щом го яде, значи му е нужно!" :rolleyes:
Е, за другите кучета не знам, но моята е блондинка - обожава кокали и дъвки!  :huh:
Е, няма да стане нейната... B)

Поздрави за напредъка на всички "колеги по съдба" и успехи на всички в битката с явлението "четиринога прахосмукачка"!
:P :P :P

#43 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 09:17 PM

Аз не можах да отуча моя да яде боклуци от земята.. Все се надявах, че като порасне ще престане, но уви... То такава лакомия, такова чудо!  :rolleyes: Е, пак е по-добре от преди, де-поне не се разхождам с ръкавици.  ;D Скоро ще му поръчам специалния намордник за Мопсове и ще се "родя" предполагам! Успех на Вас да се преборите с малките си вагабонти!  :palec: :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2008 - 09:32 PM

Е-е, ти май се предаваш в битката? ;)

Не знам, и на мен са ми минавали такива мисли - ама чак пък намордник?! :(
Признавам, и аз се замислям за такъв вариант всеки път, като чета нещо за отровени кучета... :o
Иначе все още се надявам, че окончателната победа ще е НАША!  :->)

Уф, приказвам си и аз, ама и днес я хванах в рецидив на местопрестъплението - таман да лапне един кокъл... :(

Е, значи остава - БИГ БРАДЪР  Forever
;D ;D ;D

#45 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 09:43 PM

Повярвай ми-и ти да имаше Мопс, и ти щеше да се предадеш!  ;D :wub:
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2008 - 09:56 PM

Е-хе, не знам за мопсовете, виждала съм такива в парка и изглеждат такива ангелчета... ;)
Но ако става въпрос за "дебела глава" и "инат-та дрънка" - залагам в състезанието за моята Линда срещу "ПАРАД на ПОРОДИТЕ"!  ;D ;D
Но даже и тя си изплю днес кокъла - е, наложи се така да изкряскам, че една кола заби спирачките...
:P :P :P

#47 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 10:07 PM

Когато един Мопс реши да се инати, все едно гледаш (буквално) "магаре на лед"... А иначе наистина приличат на ангелчета.  :blink: Когато моят беше на четири месеца незнайно как и откъде изяде/глътна една игла.. Добре, че ветеринарният ни лекар е много добър, та му я извади през...дупето барабар с черния конец. Досега е мистерия как е успял да я глътне и как е минала през червата му без да се забие никъде.. Какъв ужас изживях тогава само аз си знам. Е, сега, кажете ми, такава лакомия виждали ли сте някога?! Защото аз дори не съм чувала за друга подобна такава.. Така че не намордник, ами и аз не знам какво бих му сложила!  :rolleyes: :blink:
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2008 - 10:19 PM

Цитат

...Когато моят беше на четири месеца незнайно как и откъде изяде/глътна една игла.. Добре, че ветеринарният ни лекар е много добър, та му я извади през...дупето барабар с черния конец. Досега е мистерия как е успял да я глътне и как е минала през червата му без да се забие никъде...

:o :o :o
Предавам се! :'(
Ние само дъвкахме едни телчета от телбод...  ;)

Ами стискам палци намордникът да подейства възпитателно и да се отучи!
Защото си е красавец Буда, не му отива някак...
:(
Поздрави! :wub:

#49 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 10:22 PM

Иииии, много благодарим! И Вие изглеждате страхотно. Ако бяхте малко по-дебели и къокосмести направо щяхме да Ви нападнем и няма отърване..., да си знаете! Много лигави мопски целувчици от Будлъо!  ;D :wub:
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 08:54 AM

и ние имаме същия проблем ..........беше поотшумяло но имам чувството че кат почват да се разгонват кучетата се засилва, не знам къде е връзката но това са ми наблюденията, освен че спира да слуша , яде каквото си хареса отвън и бяга и не слуша не мога да го хвана........ужас, тази сутрин за нещастие се юрна подир един бягащ за работа човек, той се опита да ми го хване но пък му изхлузи нашийника без да иска и от там следва едно половинчасово гонене с ядене на боклуци. :(
Не знам каква е рецептата, май за мъжките кучета ако не го пускаш за разплот единственото решение е кастрацията. :(

#51 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 11:15 PM

Преди 2 дни бяхме на планина  е ми то беше ядене на сливи ябълки круши и дори на зелени орехи голяма лакомия. :yahoo:
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#52 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2008 - 08:43 AM

Оф, колкото и да внимавам и да съм на щрек, все пак успя да ме хване неподготвена. Как ще ми хрумне, че кучката ще изяде цяла найлонова торбичка, в която не е имало нищо за ядене - имаше чорапи и то нови, не е миришела на храна. Аз вкъщи крия всичко, което мисля че може да бъде погълнато, но това въобще не го очаквах! :o Слава Богу си я изхвърли по естествения начин и е добре, само на мен ми изкара акъла!
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#53 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 September 2008 - 07:32 AM

Да, разбира се, че грешката е била в мен. Малко ме е яд на себе си, че не се светнах по-рано. :huh:
Купувам насипна храна и ми я дават в торбичка. Френ естествено е свързала шумоленето на торбичката непосредствено преди хранене със самото хранене и ето ти го резултата!
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#54 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 11:42 AM

Мале мойта е точно за тази тема.Точна прахосмукачка е.Немога да я пусна без повод дори и по алейките в Морската / най-вече там / .Навсякъде пуканки,дъвки,сладоледи... и т.н.Нищо непомага.Корекция постоянна,знае плуй ако не е много вкусно .. но иначе гълта като фитка.Когато сме на полянката първа намира ако има някъде храна в тревата,а най-хубавото е когато някой яде и дава на кучетата.Тогава мойта е наредена.Тогава ми идва да набия и нея и тоя който й дава.Знам че кокерите са лакоми,но ме е страх....има хора които за да се отървът от уличните слагат храна и отрова по улиците  :o .Пробвала съм всичко - яде без проблем кисело,лютиво
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 September 2008 - 12:02 PM

Прегледаи ,има няколко метода.Опитаи наи-подходящия според теб.
http://dog.bg/forum/...ic,17375.0.html
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 12:53 PM

И нашето не отбира ;D Веднъж пипах лютиви чушки и без да се усетя ми облиза ръката без да протестира.Друг път бях натъркала едно петно на килима с оцет.Облиза го с голяма удоволствие ;D

#57 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 09:36 PM

Оффф, днес бихме всички рекорди, нашия глупчо си намери цяла умряла овца, и не само се отърка ами на всичкото отгоре и си откъсна едно парче от нея  :Бляк!: ужас направо, естествено след това миришеше неописуемо  :Бляк!: наложи се да го изкъпем спешно, макар че миризмата беше толкова силна че и след къпането със кучешки шампоан пак си понамирисваше  :(

Ако някой си разхожда кучето в полянката към реката до 5 микрораион и околовръстното, да внимава много, че наистина не мога да ви опиша какво преживяхме днес  :prase:

#58 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 September 2008 - 09:56 PM

Много време е необходимо куче да си намери овца,да успее да се натърка в нея,та чак и да си хапне.Разбирате ме какво се опитвам да кажа,нали?
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 10:00 PM

можеш ли да тичаш толкова бързо колкото кучето,
имаш ли толкова силно обуняние колкото него,

разбираш какво искам да кажа нали  :palqcho:

#60 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист