Dog.bg Форуми : Скучните играчки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Скучните играчки Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 October 2008 - 12:44 PM

Здравейте  :blink: Хайде да ви се оплача. Френ е вкъщи от около 1,5 месеца. Купих и всевъзможни играчки - то не бяха топки, фризбита, въженца, разнообразни, гумени дзерове, вмирисан чорап на приятеля ми и какво ли още не.... Е, никакъв интерес не мога да събудя в нея към която и да е било от тях. Знае само 2 игри:
Номер 1 - тръшкаме се по гръб с вирнати лапи и гризем Маргото с малките си остри зъбки (вкъщи);
Номер 2 - захапваме си каишката и водим Маргото за носа (навън)
Научих я да апортира - прави го, но само защото аз я карам и за да получи лакомство - никаква радост при това.
Някой имал ли е такъв проблем? Има ли начин да я науча, че играчките са супер? Всички опити да си играя с нея с играчки завършват с ръката ми в устата и, а играчката захвърлена някъде.  :(
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#2 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2008 - 01:01 PM

Мишел ми е такава, с разликата, че и лакомствата не я заинтригуват особено. По - лошото е, че и Спайк се оформя такъв и то от малък. Имаше си гумена пържола за гризане - изака се отгоре и повече не я погледна, после му дадох топка - грабва му вниманието за 15, до 20 сек и после пак след крака ми. Последно се заигра за около 5 мин с една кожена солета, но после и върху нея се изака. Аз си мисля, че е безнадеждно...
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 01:02 PM

Рея колкото повече играчки получава, толкова повече й омръзват. При нея играта с играчка е интересна, но не се задържа бързо вниманието, още повече ако се налага да играе сама с нея. Нормално е кученцето ти да обича да играе с тебе, при мен Рея е готова да ме изяде, само й само да участвам в игрите й. Малкото кученце е като малко дете - трябва да се научи да играе и ти можеш да пробваш това като играете заедно с играчките - като види, че за теб са интересни, ще станат и за нея. Когато се заиграе добре се отдръпвай и я оставяй да продължи играта сама.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 01:05 PM

Ами не че не съм поласкана, че кучето ми ме смята за "най-интересната" играчка, обаче и на мен ми се иска в 5.30 - 6 ч сутрин да си постоя на едно място и да хвърлям топка, вместо да препускам като луда, за да и е забавно и да потича. Пък и съм доста нагризана вече, добре че пак дойде времето на дългите ръкави. ;D

Цитат

Малкото кученце е като малко дете - трябва да се научи да играе и ти можеш да пробваш това като играете заедно с играчките - като види, че за теб са интересни, ще станат и за нея. Когато се заиграе добре се отдръпвай и я оставяй да продължи играта сама.

Не спирам да опитвам, но нищо не се получава.  :(
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#5 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 02 October 2008 - 01:08 PM

И отново въпроса опира до техника.Даже и в играта има такава.За да има интерес кучо към играчки,те не трябва да са тези,които обикновено разхвърляш из къщи ,за да се забавлява сам.Те просто много бързо омръзват.Вземи топчица с дръжка и я вържи на по-дълго въженце.Започни първо играта в къщи/да няма други изкарани играчки./Влачи топката по земята,с бързина съобразена с възможностите на куч.Когато я хване,го хвани за повода/забравих да кажа,че в началото трябва/и тичаите в кръг/един вид разнася плячката гордо.След това опитаи да тичаш леко назад привличаики вниманието му ,а тои с топка в уста да те последва.Хвани топката,подръпни леко и отново кръгче.Като за начало това.Куче се учи да пуска чак когато има огромно желание да носи  и става много бързо.Нахвърлях ти,колкото можах,ти опитаи.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 01:11 PM

Благодаря много за съвета. Ще опитам на всяка цена. :blink:
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 01:19 PM

Също е важно играчките да са съобразени с възрастта и размера й  ;) Ние започнахме да купуваме играчки и аксесоари още докато не се беше родила момата  ;D И като си я доведохме - шок и ужас - не ще играчки, лакомства не я вълнуват хич  :o И започнахме да я учим - че лакомството е хубаво, че играчките са хубави :blink: Съвета на Галя за топка с въженце или дори само с въженце е много удачен - на нас това ни помогна. Отначало играеше само с въжето - обича дърпанка и да го гони докато го движех по пода. Но с израстването дойде ред и на другите играчки. Просто установих, че някои от тях са били много големи или тежки за най-бебешката й възраст, но една по една започнаха да излизат на дневен ред. Не мога да твърдя, че чак се въодушевява от вида на играчката, но определено й е много приятно. Има си "външни" и "вътрешни" играчки, отделно и такива, които й оставяме докато е сама - вече всичко е в употреба, даже и жертви има  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 01:24 PM

Иначе проявява моментален интерес към всичко, с което си играят котките - но само колкото да отиде, да им го вземе, да си го занесе в леглото(или в моето) и да легне да го пази. Не си играе с него, просто се радва, че е провалила играта им. :-
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 01:51 PM

о ,и ние бяхме така,по-хубаво е да гризкаш,нечия ръка ( по-точно моята )купих му тенис топка( като последен вариянт ) и започнах да я удрям към стената,а той да я гони ,за да я вземе.после му я взимах и пак така.сега това е единственото нещо,което може да го развълнува,освен търсене на пръчки.но оставя ли му я сам да си играе и да има свободен достъп до нея,точно след 5 мин.вече не му е интересна.прояви ли интерес към някоя играчка,поиграйте малко и след това я скривай. ;) 
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 02 October 2008 - 02:17 PM

Браво,много е важно да не се прекали в началото.Играта е 5-10 мин и се прекратява на наи-интересния момент.Следващия път куч да има интерес.За да я вземеш безконфликтно ,предложи актуално лакомство.Не бързаи да го караш да пуска.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 04:50 PM

По мой най-скромен опит интересът към играчките се проявява малко по-късно, когато кученцето поотрасне - поне при нас беше така. В началото всичко беше ГРИЗ-ГРИЗ - ръце, крака, мебели, пръчки, играчки... :rolleyes:
После дойде периода - "О, там има куче - тичам да го поканя на игра!"  ;D Покана се поднасяше на всяко четириного без значение пол, възраст и размери.
Сега, колкото и да ми е странно, Линда ( 1г.4мес.) предпочита да играе с мен на "Донеси топката!", понякога даже пред играта с други кучета. ;) Извадя ли топката - обикновено забравя всичко друго! Научи се и сама да си я вади от чантата ми в парка и ми я тика в ръцете! ;D

Това е първото ми куче, та не знам - трябва ли да се учудвам или си е в реда на нещата?  :(

#12 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 02 October 2008 - 07:22 PM

Още по-добре е да се почне в периода на гриз-гриз.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2008 - 08:12 PM

Цитат

Още по-добре е да се почне в периода на гриз-гриз.

Аз опитвах и тогава, но явно не съм била достатъчно изобретателна и не съм прилагала нужните "техники", за да привлека трайно вниманието на кученцето. Тя се разсейваше при всеки дразнител и забравяше играта, така че в крайна сметка сама си хвърлях топката ... и сама си я носех! ;D

Така или иначе - при нас в крайна сметка се получи! Ще си позволя да посъветвам всички да потърсят варианти за любими игри с кучето и играчките му по време на разходките - супер добре е, кучо тича и се радва, и стопанинът доволен... :P

Е, налага ми се да прибирам топката, ако се появи друго куче и се заиграят. Моята хубостница ръмжи и не си дава играчките - "собственица"! ;D

#14 Потребителят е офлайн   ludo_blambazu4e Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 05:22 PM

може ли някой да ми каже забога какво е това да апортира или там както му казвате?? :rolleyes: :huh:

#15 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 06:00 PM

Цитат

може ли някой да ми каже забога какво е това да апортира или там както му казвате?? :rolleyes: :huh:

;D Апортиране е кучето да ти донесе нещо /може пръчка, някаква играчка или ако е ловно-падпадък например/ при команда /може и без/.
Знам, че не го обяснявам много професоионално, ама... ;D
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 07:59 PM

Моя така се радва на новите си играчки...-повече и от дете! Но и старите не му омръзват! Има си едно прасе от мноооого дълго време и умира за него. В никакъв случай не му омръзват.  :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 03 October 2008 - 08:13 PM

Само да не прекалявате със свинското ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 09:23 PM

Е, внимаваме, разбира се! Но той така или иначе яде само гранули, и чат-пат нещо от масата за добро поведение.  ;D Но тази играчка прасе, която по-скоро е свиня вече на нищо не прилича..  B)
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 05 October 2008 - 10:11 AM

Има и ''хитри'' играчки,в които може да се сложи лакомство и по този начин да се предизвика интерес в кучо към играчка.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 05 October 2008 - 10:25 AM

Когато играете с кучо,изразяваите емоцията си.Това допълнително го мотивира.Ако го правите просто за да отбиете номера,няма смисъл,защото куч много бързо разбира кога наистина ви се играе.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни