- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Скучните играчки
Публикувано: 02 October 2008 - 12:44 PM
Номер 1 - тръшкаме се по гръб с вирнати лапи и гризем Маргото с малките си остри зъбки (вкъщи);
Номер 2 - захапваме си каишката и водим Маргото за носа (навън)
Научих я да апортира - прави го, но само защото аз я карам и за да получи лакомство - никаква радост при това.
Някой имал ли е такъв проблем? Има ли начин да я науча, че играчките са супер? Всички опити да си играя с нея с играчки завършват с ръката ми в устата и, а играчката захвърлена някъде. :(

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 02 October 2008 - 01:01 PM

Публикувано: 02 October 2008 - 01:02 PM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 02 October 2008 - 01:05 PM
Цитат
Не спирам да опитвам, но нищо не се получава. :(

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 02 October 2008 - 01:08 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 01:19 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 01:24 PM

Публикувано: 02 October 2008 - 01:51 PM

Публикувано: 02 October 2008 - 04:50 PM
После дойде периода - "О, там има куче - тичам да го поканя на игра!" ;D Покана се поднасяше на всяко четириного без значение пол, възраст и размери.
Сега, колкото и да ми е странно, Линда ( 1г.4мес.) предпочита да играе с мен на "Донеси топката!", понякога даже пред играта с други кучета. ;) Извадя ли топката - обикновено забравя всичко друго! Научи се и сама да си я вади от чантата ми в парка и ми я тика в ръцете! ;D
Това е първото ми куче, та не знам - трябва ли да се учудвам или си е в реда на нещата? :(
Публикувано: 02 October 2008 - 08:12 PM
Цитат
Аз опитвах и тогава, но явно не съм била достатъчно изобретателна и не съм прилагала нужните "техники", за да привлека трайно вниманието на кученцето. Тя се разсейваше при всеки дразнител и забравяше играта, така че в крайна сметка сама си хвърлях топката ... и сама си я носех! ;D
Така или иначе - при нас в крайна сметка се получи! Ще си позволя да посъветвам всички да потърсят варианти за любими игри с кучето и играчките му по време на разходките - супер добре е, кучо тича и се радва, и стопанинът доволен... :P
Е, налага ми се да прибирам топката, ако се появи друго куче и се заиграят. Моята хубостница ръмжи и не си дава играчките - "собственица"! ;D
Публикувано: 03 October 2008 - 06:00 PM
Цитат
;D Апортиране е кучето да ти донесе нещо /може пръчка, някаква играчка или ако е ловно-падпадък например/ при команда /може и без/.
Знам, че не го обяснявам много професоионално, ама... ;D

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »