Dog.bg Форуми : Скучните играчки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Скучните играчки Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 21 October 2008 - 09:54 AM

След ''преследването'' и ''овладяването'' идва най-голямата радост на кучо'' убиването'' на ''плячката''.Кученца с изразени такива инстинкти ,много по-лесно се мотивират за игри.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2008 - 09:55 AM

Цитат

.Кученца с изразени такива инстинкти ,много по-лесно се мотивират за игри.

Олеле, това вече го забелязах  :rolleyes: ;D Като си остави играчката до мен и си получи нейното fine полудява и почва да галопира в кръг около мен. Много е смешна. ;D
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#43 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 21 October 2008 - 10:02 AM

За тези,които в началото не са чак такива фенове,добре е играчката по-дълго време/не в еднократното занимание,а като време за изработване на инстинкта/да имитира движенията на плячката-влачене,леко  примърдване,лекичко тръскане.Без помощта на стопанина няма как да стане.Не са като децата да го пратиш на пясъчника и да си играят сами. ;D
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2008 - 03:47 PM

Цитат

Аз се чудя моята кога ли ще се прибие с това въженце с възел. Като го хване и почне да го тръска и "убива" и налага с възела наред - и себе си и всеки който е по-близо. Иначе и е голяма радост, гоним го, носим го, подскачаме, като го видим. Малко ми е странно, но досега не дава признаци, че я боли. Пък не блъска леко. :rolleyes:

А как боли ако те прасне с възела, особено по носа  :'( Снощи свитки ми излязоха  ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Golri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 07:22 PM

А ние... не знам вече какво да кажем за играчките.....

Нашият голдън е вече на година и не оставя здрава играчка. Преди месеци се забавлявахме повече с тях, но сега се разфасоват на момента... докато си играем с кучо.. и като намери удобен момент веднага я раздърпва.

Вече около десетина тенис топки си отидоха... сякаш си търси начин да се позабавлява, като и обели зеленият мъх, после гумата се сдъвква, разполовява се и така до още по-малки съставни части, докато вече не остане и помен от нея...

Имаше едно толкова дебело въже с възли и смятах, че то вече няма как да стане на части, обаче докато се гонихме и дърпахме с него беше всичко хубаво и след това бягаше гордо с важето за да се осамоти някъде и да почне да го дъвче, спокойно го оставих като предположих, че няма какво да му сдъвче или откъсне (те действително са много здрави) и само след 10 мин. пристига важен-важен да покаже какво е свършил, влачейки цяла диря след себе си от конци.
Голяма хвалба беше за неговите постижения... наръси конци из целия ни апартамент, ще каже човек че домът ни се е превърнал в тъкачница.

Не мога да му се начудя защо така постъпва, някои играчки от толкова здрава и твърда гума и те се правят на парчета.

Трябва явно да предприема някаква тактика, но просто съм в недоумение какво да сторя... ако някой е имал такъв случай моля да сподели.....

#46 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 24 October 2008 - 10:31 PM

Прибирайте играчките,когато не играете заедно.Иначе спасение няма. ;D
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 01:36 PM

Много съм горда, ама съм се надула като пуйка  ;D В събота Френ напълно доброволно и без команда заряза другите кучета на поляната, за да си играе с нас на топка.  :yahoo:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#48 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 03 November 2008 - 01:44 PM

Откога чакам някой да се похвали. :yahoo:Имаш основание да се надуваш. ;)
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 01:31 AM

И Абнър е така от малък-до 30 секунди на играчка. Обърна внимание само на последния кокал от биволска кожа, че и почти го изяде  ;D А на другите играчки не помня да е обръщал внимание от няколко години насам :(
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#50 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 01:39 AM

Здравейте! моето кученце- бигълче пък непрекъснато си играе, не че не му се радвам, но се налага почти ежедневно да тичам и купувам играчки :huh: и те пак не му стигат и пак посяга на мебели и кабели :o, играчките му непрекъснато седят разпръснати, прибера ли ги веднага напада нещо, което не е играчка, та имам обратния проблем. Понеже не искам къщата да е вечно минно поле от играчки и се чудя има ли начин да се справи човек с обратния проблем- да се научи кучо да не играе с АБСОЛЮТНО всичко, което се мерне пред него?

#51 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 02:11 PM

Привет и от мен. Реших и аз да се изкажа по темата. Кайра е на 11 месеца /САО/ и от малка много обича играчките и игрите. Имаме 4-5 купени, които са пръснати по двора и тя играе с която й е кеф. Най-много се радва на дебело въже с 3 възела /взима ги в уста носи го и ми го бута в ръцете да се дърпаме или да го хвърлям или пък го захапва за единия възел и започава да тича бясно като си мята главата и се удря с въжето, понякога и аз го отнасям ако съм наблизо ;D/. Обича и една гумента топка с бодли, която свирка при стискане. Умира от кеф и скача с двата крака в/у нея за да я накара да свирка. Лятото умира от кеф като пиеме бира и й даваме пластмасовите бутилки. Няма по голям кеф. Научи се да маха етикетите и завинтените капачки от бутилките. А понякога захапва бутилката за гърлото и я надига /все едно пие/ ;D
Когато я прибирам в заграденото пространство не й оставам всички играчки, за да не й омръзнат. Оставям само най-безопасната /да не я изяде без надзор/.
Не сме имали проблем с това да не иска да играе. Или да трябва да я занимавам специално с нещо. Понеже сме в къща, тя винаги си намира разни неща по двора с които да се забавлява сама. Например празни пластмасови саксии /има си нейни и не посяга към другите/. Дървените трупчета за камината също са голям кеф /маха им кората/. Изобщо преценява си момата с какво й се играе и си го взима. Ако видя, че е нещо опасно или не трябва да го дъвче, я викам да дойде давам лакомство и го взимам от устата й. Забравих да кажа, че полудява от гъби за миене на чинии. Давам й чисто нова и я прави на парченца за 30 сек.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 17 November 2008 - 03:00 PM

Имате чудесно куче и правилен подход към него.
А какво прави шетницата ако намери метла в двора? ;D
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 03:29 PM

Ооо метлата се качва на високо и недосъпно място. Прави я на трески ;D А ако някой мете двора кучо се затваря в клетката иначе няма спасение.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 17 November 2008 - 04:39 PM

Много хора ми зададоха въпрос,защо толкова я пропагандирам тая игра,след като тя видите ли била техника от сп.дресура.
Отговора е,защото освен,че се използва в обучението като мотивираща техника,води до засилване на връзката.А това иска да постигне всеки със кучето си,независимо занимаващ се или не със сп.дресура.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 08:18 PM

Ще разкажа как ние се вманиачихме по топката.Станах свидетел на случаен инцидент на пръв поглед безобидна игра с пръчка и как ако кучето не я захапе както трябва се чупи и забива в гърлото повярвайте гледката беше покъртителна (размина се леко-за протокола). От тогава пръчка не съм хвърляла,трябваше ми време за да покажа на Мей ,че и топката също е толкова интересна.Е сега вече разходката е немислима без нея.Заместихме и лакомствата на поляната награда-топка(не заради друго ами като се съберат няколко кучета и усетят кашкавал или мръвка няма мира),а пък и тя не е от лакомите.Правила съм опити и то многократни отивам на поляната и я  пускам започва  едно обикаляне около мен и подскачане и аз си вървя,а тя залепнала без въже вързана.Понякога имам чувството,че незнае какво да прави със свободата си за което не се оплаквам.Така сега тя не проявява интерес да ходи души и взима разни неща от земята или други хора.Обаче обича да гони другите кучета и да ги бута с топката ;D.Учим и команди с нея особено забранителни  трудно се въздържаше ,но вече има напредък. :kuchence:Така ,че Гале продължавай в този дух страшно много научих и от клипчетата които пускаш за което много ти БЛАГОДАРЯ ! :palec:Пускам снимка която  е правена преди 6 м. но се вижда за какво говоря.

#56 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 17 November 2008 - 09:14 PM

Благодаря,xrisi.
Винаги съм казвала,дори без да ме питат,че играта с пръчка е опасна.За съжаление,повечето хора не искат да разберат и си мислят,че куче без пръчка не е куче.
За тези,които искат да използват играта за мотивация,пръчките не са за използване в никакъв случай.Пръчка ,кучето навсякъде може да си намери и да реши САМО,че е дошло време за игра.Тоест да се разсее.Когато играта става с играчка предложена от собственика,това не може да се случи.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 07:33 PM

Доколко са скучни играчките...... ами за мен истината е и в това да усетиш какво му харесва на твоето куче да прави например едни обичат да скачат други да търсят и т. н. ,но всички искат внимание -отделен въпрос е на кой колко му се занимава .Ще пусна едно клипче което съм поизрязала от тук от там защото съвсем не е правено за тази тема ,но се вижда кога скучаят и започват да взимат от земята каквото им попадне.Дано не ми се сърдят много че съм ги изтипосала  ;D обаче ако някой си познае кучето -грешката е вярна  :P.http://www.croxbox.bg/watch/589649628af6869b44c8/%D0%9C%D0%B5%D0%B9,%D0%9A%D0%B0%D1%81-%D0%B8-%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B8

#58 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2008 - 05:07 PM

Хайде пак докладче: Топката е супер! Вече си знае и имената на другите играчки. Търси и носи още и паяк, въженце, бутилка при поискване и ми ги слага в ръката!  :yahoo: Умно бееее
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 09:37 PM

Малка забавна история как играчките могат да станат още по-забавни! :blink:
Моята Линда обожава играта с тенис-топка - хвърлям, тя тича да я гони, донася ... и си получава наградката. Е, знам, че трябва последното да го заменя постепенно с похвала, ама при нас си остана ритуално - смешното е, че често наградката е гранулка от ония същите, дето са й в паничката и там не ги и поглежда неовкусени, ама явно въпросът е принципен - "За мерси не тичаме!"
;D
Е, оказа се, че тази игра е още по-забавна в снега! :blink:
В началото, като паднеше топката в някоя дълбока пряспа от пръхкав сняг и Линда не я намираше веднага - отивах да й я търся. Ровех с ръце и крака в снега, докато я намеря, защото някак хич не ми се вярваше, че хубостницата ми ще се справи сама с толкова сложна задача. Аз отвисоко виждам, къде точно топката потъва в снега, ама тя с очи на ниво 40см не винаги успява да види и се почва едно мотане, тичане напред-назад все по-далече от истината...
Е, оказа се - лъгала съм се в нея! Един път я оставих сама да търси - намери я накрая след дълго търсене - само по миризмата, изрови я и ми я донесе! :->) След първоначалното лутане предприе обстойно претърсвене на района, сновеше наляво-надясно явно по някаква предварително определена траектория - носа заврян в снега, а опашката се мятка насам-натам, както съм виждала по филмите да го правят истинските кучетата-следотърсачи.  ;D
Разбира се, получи си двойна наградка, а пък аз за пръв път се замислих, че "глупавото" ми кученце, над което винаги опекунствам, всъщност може да прави неща, които аз не мога... ;)
Та сега се забавляваме чудесно, вече усложнявам задачите, а и тя май по-бързо се ориентира!
Забравих да уточня - кучето ми по стандарт е куче-пазач и компаньон, без ловни инстинкти.
Ама кучето си е куче!  :P

#60 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 09:15 PM

Off-topic коментари от тази тема

Мод

Показване на мнениетоBella C.N., в Apr 12 2009, 07:14 PM, написа:

Аз честно казано не мисля, че преследването на кокошки, ята птици и животни от други животински видове има нещо общо с агресията и доминантното поведение. Има животни, които имат т.нар. high prey drive без въобще да са доминатни или агресивни. "Лечението" на агресия/доминатно поведение и склонността за преследване на плячка са различни. Аз лично не бих "лекувала" prey drive или chase drive с корекции. Или поне ако ще се работи с корекции не вкарвайте кучето при кокошките преди да е емоцианолно и физически изразходвано. При кучета с такива склонности като цяло се препоръчва канализиране на инстикта в друга /желана от стопанина/ насока. От друга страна неправилни и ненавременни корекции могат само да задълбочат проблема.
Звучиш, като да знаеш за какво говориш. Можеш ли да дадеш малко по-подробни разяснения? Знам, че дежурното е "да се заведе на специалист", но за съжаление, не всеки има тази възможност. Ще бъда благодарна на всякакви пояснения или отпратки към литература за четене.

Моето куче полудява от летящи птици - аз затова си ходя с хвърлячката на топки, като стане напечено, гледам да му грабна вниманието и да хвърля топката - хуква след нея и тогава имам шанс. Не че винаги я носи обратно, когато е пред "разцентроване"(иначе няма проблеми - носи, пуска, дава в ръка и т.н.), но все пак имам шанс да не го изпусна след птиците и да го гоня до забрава...

Обаче какво още бих могла да направя, се интересувам живо.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни