Dog.bg Форуми : внос на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

внос на куче Оцени темата: -----

#1 Guest_Жоро_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 September 2005 - 11:05 PM

Ще си купувам куче от Чехия и ще пътува със самолет от Прага до София. Може ли някой да ми каже как да го платя, без предварително да изпращам парите, за да не бъда излъган, а и те да са сигурни, че ще си получат парите. Зная само , че като пристигне в София трябва да подпиша някакви документи за плащането. Някой знае ли точно какви и как става всичко?
Моля ви, който знае нещо или други варианти да помага r)
Благодаря предварително!
Жоро

#2 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2005 - 08:28 AM

Няма как да се получи това което искаш.По принцип се процедира така с развъдниците - ако не плати цялата сума на куп,купувача капарира кучето и след това когато го получи,изпраща и останалата част от парите.Можеш да изпратиш парите с Western Union и няма как да не се получат.Един уважаващ себе си развъдник,пък и ако е известен,никога няма да си позволи да излъже кандидат за кученце.Като пристигне в София кучето ти,трябва само да бъде освободено от митница.Това означава че митническите власти проверяват дали кучето има всички необходими документи - вет.сертификат от страната от която идва,вет. паспорт,митническите документи които са издадени за самия полет.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#3 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2005 - 09:46 AM

Възможно е също така да се договориш с развъдчика така: той ти праща кучето като ти покриваш пътните разходи и част от кучето а като пристигне изпращаш другата сума и ти пристига родословието d)

#4 Guest_Жоро_*

Публикувано: 13 September 2005 - 07:12 PM

Благодаря ви инфото!
bl) Разбрахме се за плащането, но ми искат за каргото 350 Евро s)
Възможно ли е да е толкова?
Моля ви, вие като сте си докарвали кучета от вън, по толкова ли сте давали?

П.П. Кучето е порода Пекинез. Много красиво черно

#5 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 07:19 PM

Да,сумата за транспорт си е нормална.С коя авиокомпания ще пътува кучето?
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#6 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 15 September 2005 - 05:43 PM

Цитат

Благодаря ви инфото!

не мисля 4е е нормална с хемус ер е 6 евро на килограм и максимално може да стигне наи много 100 евро каргото със застраховките и клетката за 350 евро ще си купиш билет и лично ще идеш да си го вземеш
ето тука може да се информираш
My Webpage
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#7 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2005 - 07:26 PM

Цитат

Цитат

Благодаря ви инфото!
bl)  Разбрахме се за плащането, но ми искат за каргото 350 Евро  s)

не мисля 4е е нормална с хемус ер е 6 евро на килограм и максимално може да стигне наи много 100 евро каргото със застраховките и клетката за 350 евро ще си купиш билет и лично ще идеш да си го вземеш
ето тука може да се информираш
My Webpage

аНАБЕЛ Е ПРАВА ЗА ТИЯ ПАРИ ЩЕ ИДЕШ ДА СИ ГО ВЗЕМЕШ ЛИЧНО И ДАЖЕ ПАРИ ЩЕ ТИ ОСТАНАТ!!! a)
а И МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е НАЙ ПРАВИЛНИЯ НАЧИН ЕДНО Е ДА ГО ГЛЕДАШ НА КАРТИНКА ДРУГО Е НА ЖИВО....АЗ НАСКОРО ХОДИХ ДО УНГАРИЯ ЗА ЕДНО КУЧЕ И ОТ СНИМКА НА СНИМКА ...УЖ СТРАХОТНО НО КАТО ГО ВИДЯХ НАЖИВО ....НЕ ГО ВЗЕХ !!!
УСПЕХ !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#8 Guest_Guest_*

Публикувано: 15 September 2005 - 11:11 PM

Цитат

Благодаря ви инфото!

ЗДР,Жоро!Може и да не е за тук вапросат,но като 4уиа за пекинез и...Може ли да те попитам ниакои не6та на ли4ни бележки?
Успех!
аз сам tsveti...о6те не мога да си намериа паролата и затова излизам анонимно!

#9 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 17 September 2005 - 11:06 AM

Добре, ами в случай, че аз искам да "донеса" голямо дого аржентино, което тежи 50кг, значи неговият билет за самолета в една посока ще бъде по-скъп от човешкия, или има някакви ограничения?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#10 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 September 2005 - 12:47 PM

Да, плащането е на килограм. Даже се тегли и клетката, плащаш за общо тегло - куче + клетка.

#11 Guest_Жоро_*

Публикувано: 18 September 2005 - 10:50 PM

Благодаря на всички, ама аз май ще се откажа от кучето. s)
много скъпо ми излиза и ....
Толкова такси за какво ли не. Ще си потърся от България.
Някой може ли да ме свърже с развъдник от тук и да ми препоръча някой който се занимава с пекинези. Може и да не е черно.
Мерси предварително.

Жоро

#12 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 September 2005 - 12:05 PM

Не се отказвайте ! Как да ви кажа, да, сигурно ще ви излезе по скъпо, но пък в случея не плащате за куче, а за кръв, за връзка - това е ценно ! Поколенията ви могат да носят вашето име, ще можете да направите нещо хубаво за породата ... не зная, така мисля. Но ако търсите пекинез от България, има развъдинк, можете да проверите в темите за породите - малкия император има доста привърженици в България, надявам се да ви помогнат !

#13 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2005 - 06:20 PM

Цитат

Благодаря на всички, ама аз май ще се откажа от кучето. s)
много скъпо ми излиза и ....
Толкова такси за какво ли не. Ще си потърся от България.
Някой може ли да ме свърже с развъдник от тук и да ми препоръча някой който се занимава с пекинези. Може и да не е черно.
Мерси предварително.

Жоро

ЗДР отново,Жоро!Мога да ти помогна с подробна информатсииа от всиакакав род,6том е сварзано с пекинeзи!Вклиу4ително и това,4е ако непременно даржи6 да има6 4ерен пекинез---може6 след време да си вземе6 от БГ(от мен)--имам изклиу4ително ка4ествен мажки(о6те е бебе,ниама 1 годинка и о6те е при мен,т.е.-не е в БГ,но скоро 6те баде!),много елитни женски,които мислиа да заплодиа с него...Само да не ме разбере6 погре6но--не даржа да си взима6 ку4е непременно от моите-опитвам се да ти помогна-само това!...Ако ниама6 тарпение и не ти се 4ака-мога да те насо4а каде в БГ са наи-елитните пекинези или в други страни от Европа...Ако ку4ето е малко на вазраст-ниама да тежи толкова--има на4ини да ти излезе и по-евтино...Ако наистина се интересува6-пи6и ми ли4но!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#14 Потребителят е офлайн   galiani Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2005 - 08:50 PM

Здравейте,
незнам дали тук е правилното място за моя въпрос, но прочетох, че говорите за внос на куче от чужбина и искам да ви попитам някой има ли идея с какви точно документи трябва да пристигне кучето? (като например чувал съм за експортно педигрии, какви такси трябва да са платени и пр. за да пристигне кучето без проблеми в БГ?) d)

#15 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 07:32 AM

За внос в България (чисто митнически):
- кучето трябва да има здравен сертификат, който се издава от държавата-износителка
- да има редовен ветеринарен паспорт, най-добре "евромодел"
- да е ваксинирано срещу бяс най-малко 1 месец преди датата на вноса (т.е. да е на поне 4 месеца - ваксината се прави на 3-месечна възраст)
Това е всичко, чисто технически; желателно е да си имате и писмо свободен текст от износителя, в което се твърди че:
а) кучето е подарък с реална стойност под 100 евро
б) или пък че то се предоставя на вас за ограничен период, да речем за показване на изложби, т.е. не сменя собственика си
Вариант а) е по-полезен и по-разумен.
Преди пристигането трябва да се поинтересувате с коя компания лети животното и кое карго е представител на тази компания за България, след което да цъфнете в офиса на карго-компанията и да им досадите до край b) с факта, че с полет еди-кой си еди-кога си пристига ЖИВО куче. Живите животни по принцип се освобождават с предимство. От личен опит ще добавя, че е НАЙ-РАЗУМНО кучо да не пристига в събота или неделя, за да няма проблеми с освобождаването му.
И така... с представителя на каргото си уговаряте среща малко преди кацането. Повечето са много мили и любезни хора и се стараят да направят всичко БЪРЗО. Човекът вече е получил от компанията списък с всичко необходимо за пристигащите товари; приготвя цесия за кучо и влиза в карго-отдела да вземе документите. Ветеринарният паспорт и сертификатът се носят на ветеринаря в летището за подпис; прави се и ксерокопие на тях и дарственото писмо, това се оставя в митницата. Хубаво е и митничарите да сте предупредили предварително, че не бива да си правят илюзии, че кучо е скъп или нещо такова. Кутия бонбони... не знам доколко е удачно.
От митницата издават документ за освобождаването на кучо, с който заедно с представителя на каргото отивате да си приберете животинчо.
Да не пропусна: за тъй свършената работа карго-компанията "лапва" някаква такса, която за всяко карго е различна, но под 80-90 лв. не пада, така че имайте джобни b) под ръка.
Честито!
---
От изложбена гледна точка, кучето трябва да има експорт-педигри, ако държавата-износител издава такова (май без Италия, САЩ и още няколко, всички издават), с това родословие отивате в клуба за породата ИЛИ местно дружество, ако клуб няма; отговорникът по развъдна дейност на клуба носи родословието в БРФК да му сложат номерче... и това е процедурата.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#16 Guest_Guest_*

Публикувано: 16 October 2005 - 01:33 PM

а ако си внеса куче,което е с европейски паспорт после трябва ли да му правя този кръвен тест,за да може да пътува извън България? предварително благодаря.

#17 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2005 - 06:21 PM

Цитат

а ако си внеса куче,което е с европейски паспорт после трябва ли да му правя този кръвен тест,за да може да пътува извън България? предварително благодаря.

Не не трябва ще си пътувас паспорта с който е пристигнало!!! ;)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#18 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 09:52 AM

Ще си взимам шоколадов лаб от САЩ. Някой може ли да ми обясни долу-горе как става номера с документите и какви са изискванията, както и цените да се транспортира кученцето. Кучето е планирано да бъде родено началото на 2006 и около май месец да бъде в България. Искам просто малко предварителна информация, за да не ме излъжат в нещо.

ЕДИТ: забравих да спомена, че кучето ще бъде донесено от човек, а не изпратено по самолет! Моят приятел лично ще избере и оправи всичко, което е необходимо. Само че и той разбира колкото мен l)

#19 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 10:18 AM

Цитат

Ще си взимам шоколадов лаб от САЩ. Някой може ли да ми обясни долу-горе как става номера с документите и какви са изискванията, както и цените да се транспортира кученцето. Кучето е планирано да бъде родено началото на 2006 и около май месец да бъде в България. Искам просто малко предварителна информация, за да не ме излъжат в нещо.

ЕДИТ: забравих да спомена, че кучето ще бъде донесено от човек, а не изпратено по самолет! Моят приятел лично ще избере и оправи всичко, което е необходимо. Само че и той разбира колкото мен l)

Според мен изборът трябва да бъде направен заедно с човек от клуба ,някой разбиращ в смисъл той да проверява това ,което ви предлагат d) за да прецени аджеба това наистина ли е със силно родословие ,отговаря ли на класа за,който е предложено и т.н.
За документите както нееднократно се е писало те се подготвят от развъдчика!!!
Прочети темите внос на куче ..... също може да видиш как seska съвсем наскоро получи изложбен померан в темата за померана тя е описала как е получила кучето и т.н.

#20 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 05:14 PM

Номерът с документите:
1. Има достатъчно време да бъде издадено родословието, така че - настоявайте пред развъдчика да се погрижи за издаването му. Става дума за т.нареченото АКС родословие, а не за развъдниковото - kennel pedigree.
2. Кученцето трябва да бъде ваксинирано срещу бяс и да му се извади здравен сертификат
3. С въпросните документи няма проблем да се изнесе и съответно внесе.
4. Що се отнася до цената, човекът, който ще ви го донесе, трябва да се осведоми в авиокомпанията, с която планира да пътува, а) дали изобщо допускат превоз на кученца като ръчен багаж (говорим за животно на 4-5 месеца от средно-едра порода все пак...) и ако допускат, то каква такса се заплаща. За всички компании е различно.
5. Много е вероятно при полет от САЩ да има прекачване в Лондон или Франкфурт. Компанията-превозвач трябва да осведоми съпровождащия човек (т.е. той трябва да попита...) колко време се чака и дали е необходимо през това време (ако е повече от 1-2-3 часа) кученцето да се остави на хотел и/или дали може да се предостави помещение, в което да го пуснат от клетката.
И на двете летища има специален хотел за животни, в който те остават, ако се чака по-продължително време - полетът САЩ-България е дълъг и е желателно животното да има възможност да се пораздвижи, да си свърши нуждите, да пийне вода, да хапне и т.н.
6. Другият важен елемент е развъдчикът да приучи лабрадорчето към транспортен контейнер, за да не започне то да врещи и да блъска като полудяло, когато го затворят в такъв.
---
Не знам какво да ви кажа за "излъгването". Съветът на Блейзи е добър: родословието да бъде прегледано в клуба, за да ви кажат става ли за нещо това куче или не. По принцип хората от Лабрадор-клуба са много добросъвестни и с удоволствие ще ви консултират; ще коментират в последствие и снимките на малкото, и т.н.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни