внос на куче
#1 Guest_Жоро_*
Публикувано: 08 September 2005 - 11:05 PM
Моля ви, който знае нещо или други варианти да помага r)
Благодаря предварително!
Жоро
Публикувано: 09 September 2005 - 08:28 AM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 09 September 2005 - 09:46 AM
#4 Guest_Жоро_*
Публикувано: 13 September 2005 - 07:12 PM
bl) Разбрахме се за плащането, но ми искат за каргото 350 Евро s)
Възможно ли е да е толкова?
Моля ви, вие като сте си докарвали кучета от вън, по толкова ли сте давали?
П.П. Кучето е порода Пекинез. Много красиво черно
Публикувано: 13 September 2005 - 07:19 PM

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 15 September 2005 - 05:43 PM
Цитат
не мисля 4е е нормална с хемус ер е 6 евро на килограм и максимално може да стигне наи много 100 евро каргото със застраховките и клетката за 350 евро ще си купиш билет и лично ще идеш да си го вземеш
ето тука може да се информираш
My Webpage

MADE IN MEASURE KENNEL
Публикувано: 15 September 2005 - 07:26 PM
Цитат
Цитат
не мисля 4е е нормална с хемус ер е 6 евро на килограм и максимално може да стигне наи много 100 евро каргото със застраховките и клетката за 350 евро ще си купиш билет и лично ще идеш да си го вземеш
ето тука може да се информираш
My Webpage
аНАБЕЛ Е ПРАВА ЗА ТИЯ ПАРИ ЩЕ ИДЕШ ДА СИ ГО ВЗЕМЕШ ЛИЧНО И ДАЖЕ ПАРИ ЩЕ ТИ ОСТАНАТ!!! a)
а И МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е НАЙ ПРАВИЛНИЯ НАЧИН ЕДНО Е ДА ГО ГЛЕДАШ НА КАРТИНКА ДРУГО Е НА ЖИВО....АЗ НАСКОРО ХОДИХ ДО УНГАРИЯ ЗА ЕДНО КУЧЕ И ОТ СНИМКА НА СНИМКА ...УЖ СТРАХОТНО НО КАТО ГО ВИДЯХ НАЖИВО ....НЕ ГО ВЗЕХ !!!
УСПЕХ !!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
#8 Guest_Guest_*
Публикувано: 15 September 2005 - 11:11 PM
Цитат
ЗДР,Жоро!Може и да не е за тук вапросат,но като 4уиа за пекинез и...Може ли да те попитам ниакои не6та на ли4ни бележки?
Успех!
аз сам tsveti...о6те не мога да си намериа паролата и затова излизам анонимно!
Публикувано: 17 September 2005 - 11:06 AM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
#11 Guest_Жоро_*
Публикувано: 18 September 2005 - 10:50 PM
много скъпо ми излиза и ....
Толкова такси за какво ли не. Ще си потърся от България.
Някой може ли да ме свърже с развъдник от тук и да ми препоръча някой който се занимава с пекинези. Може и да не е черно.
Мерси предварително.
Жоро
Публикувано: 19 September 2005 - 12:05 PM
Публикувано: 21 September 2005 - 06:20 PM
Цитат
много скъпо ми излиза и ....
Толкова такси за какво ли не. Ще си потърся от България.
Някой може ли да ме свърже с развъдник от тук и да ми препоръча някой който се занимава с пекинези. Може и да не е черно.
Мерси предварително.
Жоро
ЗДР отново,Жоро!Мога да ти помогна с подробна информатсииа от всиакакав род,6том е сварзано с пекинeзи!Вклиу4ително и това,4е ако непременно даржи6 да има6 4ерен пекинез---може6 след време да си вземе6 от БГ(от мен)--имам изклиу4ително ка4ествен мажки(о6те е бебе,ниама 1 годинка и о6те е при мен,т.е.-не е в БГ,но скоро 6те баде!),много елитни женски,които мислиа да заплодиа с него...Само да не ме разбере6 погре6но--не даржа да си взима6 ку4е непременно от моите-опитвам се да ти помогна-само това!...Ако ниама6 тарпение и не ти се 4ака-мога да те насо4а каде в БГ са наи-елитните пекинези или в други страни от Европа...Ако ку4ето е малко на вазраст-ниама да тежи толкова--има на4ини да ти излезе и по-евтино...Ако наистина се интересува6-пи6и ми ли4но!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 15 October 2005 - 08:50 PM
незнам дали тук е правилното място за моя въпрос, но прочетох, че говорите за внос на куче от чужбина и искам да ви попитам някой има ли идея с какви точно документи трябва да пристигне кучето? (като например чувал съм за експортно педигрии, какви такси трябва да са платени и пр. за да пристигне кучето без проблеми в БГ?) d)
Публикувано: 16 October 2005 - 07:32 AM
- кучето трябва да има здравен сертификат, който се издава от държавата-износителка
- да има редовен ветеринарен паспорт, най-добре "евромодел"
- да е ваксинирано срещу бяс най-малко 1 месец преди датата на вноса (т.е. да е на поне 4 месеца - ваксината се прави на 3-месечна възраст)
Това е всичко, чисто технически; желателно е да си имате и писмо свободен текст от износителя, в което се твърди че:
а) кучето е подарък с реална стойност под 100 евро
б) или пък че то се предоставя на вас за ограничен период, да речем за показване на изложби, т.е. не сменя собственика си
Вариант а) е по-полезен и по-разумен.
Преди пристигането трябва да се поинтересувате с коя компания лети животното и кое карго е представител на тази компания за България, след което да цъфнете в офиса на карго-компанията и да им досадите до край b) с факта, че с полет еди-кой си еди-кога си пристига ЖИВО куче. Живите животни по принцип се освобождават с предимство. От личен опит ще добавя, че е НАЙ-РАЗУМНО кучо да не пристига в събота или неделя, за да няма проблеми с освобождаването му.
И така... с представителя на каргото си уговаряте среща малко преди кацането. Повечето са много мили и любезни хора и се стараят да направят всичко БЪРЗО. Човекът вече е получил от компанията списък с всичко необходимо за пристигащите товари; приготвя цесия за кучо и влиза в карго-отдела да вземе документите. Ветеринарният паспорт и сертификатът се носят на ветеринаря в летището за подпис; прави се и ксерокопие на тях и дарственото писмо, това се оставя в митницата. Хубаво е и митничарите да сте предупредили предварително, че не бива да си правят илюзии, че кучо е скъп или нещо такова. Кутия бонбони... не знам доколко е удачно.
От митницата издават документ за освобождаването на кучо, с който заедно с представителя на каргото отивате да си приберете животинчо.
Да не пропусна: за тъй свършената работа карго-компанията "лапва" някаква такса, която за всяко карго е различна, но под 80-90 лв. не пада, така че имайте джобни b) под ръка.
Честито!
---
От изложбена гледна точка, кучето трябва да има експорт-педигри, ако държавата-износител издава такова (май без Италия, САЩ и още няколко, всички издават), с това родословие отивате в клуба за породата ИЛИ местно дружество, ако клуб няма; отговорникът по развъдна дейност на клуба носи родословието в БРФК да му сложат номерче... и това е процедурата.

Публикувано: 16 October 2005 - 06:21 PM
Цитат
Не не трябва ще си пътувас паспорта с който е пристигнало!!! ;)

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 18 October 2005 - 09:52 AM
ЕДИТ: забравих да спомена, че кучето ще бъде донесено от човек, а не изпратено по самолет! Моят приятел лично ще избере и оправи всичко, което е необходимо. Само че и той разбира колкото мен l)
Публикувано: 18 October 2005 - 10:18 AM
Цитат
ЕДИТ: забравих да спомена, че кучето ще бъде донесено от човек, а не изпратено по самолет! Моят приятел лично ще избере и оправи всичко, което е необходимо. Само че и той разбира колкото мен l)
Според мен изборът трябва да бъде направен заедно с човек от клуба ,някой разбиращ в смисъл той да проверява това ,което ви предлагат d) за да прецени аджеба това наистина ли е със силно родословие ,отговаря ли на класа за,който е предложено и т.н.
За документите както нееднократно се е писало те се подготвят от развъдчика!!!
Прочети темите внос на куче ..... също може да видиш как seska съвсем наскоро получи изложбен померан в темата за померана тя е описала как е получила кучето и т.н.
Публикувано: 18 October 2005 - 05:14 PM
1. Има достатъчно време да бъде издадено родословието, така че - настоявайте пред развъдчика да се погрижи за издаването му. Става дума за т.нареченото АКС родословие, а не за развъдниковото - kennel pedigree.
2. Кученцето трябва да бъде ваксинирано срещу бяс и да му се извади здравен сертификат
3. С въпросните документи няма проблем да се изнесе и съответно внесе.
4. Що се отнася до цената, човекът, който ще ви го донесе, трябва да се осведоми в авиокомпанията, с която планира да пътува, а) дали изобщо допускат превоз на кученца като ръчен багаж (говорим за животно на 4-5 месеца от средно-едра порода все пак...) и ако допускат, то каква такса се заплаща. За всички компании е различно.
5. Много е вероятно при полет от САЩ да има прекачване в Лондон или Франкфурт. Компанията-превозвач трябва да осведоми съпровождащия човек (т.е. той трябва да попита...) колко време се чака и дали е необходимо през това време (ако е повече от 1-2-3 часа) кученцето да се остави на хотел и/или дали може да се предостави помещение, в което да го пуснат от клетката.
И на двете летища има специален хотел за животни, в който те остават, ако се чака по-продължително време - полетът САЩ-България е дълъг и е желателно животното да има възможност да се пораздвижи, да си свърши нуждите, да пийне вода, да хапне и т.н.
6. Другият важен елемент е развъдчикът да приучи лабрадорчето към транспортен контейнер, за да не започне то да врещи и да блъска като полудяло, когато го затворят в такъв.
---
Не знам какво да ви кажа за "излъгването". Съветът на Блейзи е добър: родословието да бъде прегледано в клуба, за да ви кажат става ли за нещо това куче или не. По принцип хората от Лабрадор-клуба са много добросъвестни и с удоволствие ще ви консултират; ще коментират в последствие и снимките на малкото, и т.н.