Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 16 May 2010 - 08:48 PM
Публикувано: 16 May 2010 - 09:10 PM
Публикувано: 17 May 2010 - 12:45 AM
bulldogmen, в 16 May 2010 - 06:46 AM, написа:

Тишо,интересна кучка с интересна кръв

Абе ще ми е кеф да ми се роди едно такова трикольорче, ама поне
за сега не съм имал късмет. Интересно ще ми е да имам и такъв цвят!

toshko18, в 16 May 2010 - 10:17 PM, написа:

Те хубаво си спят двечките, ама какво ще ги правиш тия пелингатори?

Публикувано: 17 May 2010 - 08:43 AM

Като Макс и Мориц са

Публикувано: 17 May 2010 - 03:04 PM
floda, в 17 May 2010 - 08:43 AM, написа:
Моето скромно мнение е, че кучето ти има лека костна структура, тесен гръден кош, изглежда височко, опашката му е доста дебела, ушите са зле купирани и като цяло ми прилича на куче кръстоска между пит и друга порода, но в никакъв случай АСТ.
Това е моето мнение, съжалявам, не искам да обидя кучето ти, много е симпатично и красиво, но е доста далеч от представата ми за амстаф.
#2972 Guest_floda_*
Публикувано: 17 May 2010 - 06:17 PM
Публикувано: 17 May 2010 - 06:36 PM
floda, в 17 May 2010 - 06:22 PM, написа:
Могат да бъдат "чисти" стафове само ако родителите им са с изяснен произход, при положение, че не можеш да кажеш кои са родителите на твоето куче няма как някой да бъде сигурен. Освен това, при първото поколение може изобщо да не проличат дисквалифициращите за породата пороци, а едва при второто. Затова при кучета като твоето се прави оценка едва след 4-тата генерация, т.е. праправнуците на твоето и то при положение, че нито едно от кученцата в тези генерации, чифтосано с "чист" екземпляр не дава дефект.
п.п. - Видях, че си писал/а, че човекът, който ти го подарил нямал проблем с парите и нямало да си купи нещо лошо. Е, аз познавам няколко такива, които постоянно си купуват породоподобни кучета за много пари, защото едни търговци им се представят като специалисти, които ще им "намерят световния шампион". Съжалявам, че ти го казвам, но това дали имаш куче от съответна порода не зависи от това дали "парите са проблем". Зависи от това, доколко разбираш какво ти е необходимо за да не те изпързалят.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
#2974 Guest_floda_*
Публикувано: 17 May 2010 - 06:53 PM
Публикувано: 17 May 2010 - 07:01 PM
Кучето, което няма родословни документи се води на оценка за принадлежност към породата. Тя се прави от съдия - специалист за породата. После клубът решава дали да допусне възоснова на тази оценка кучето до развъждане. При чифтосване с породен екземпляр, с ясен произход, кучилото се обследва и се издават т.нар. "бели родословия". На тези кучета в зряла възраст се прави експертна оценка и клубът отново решава дали и кои от тях да бъдат допуснати до развъждане. Това продължава до обследването на четири поредни генерации на твоето куче. Прогресията е геометрична и затова рядко се прилага, най-вече за породи с ограничена популация. Затова няма как да се прави оценка за породност на твоето куче или на неговите малки сега, за съжаление. Предполагам, че много го обичаш и те съветвам да се съсредоточиш върху други качества на кучето и неговото отроче, защото сигурно имат такива. Повярвай ми, така не се помага на никого, още по-малко на породата. На тази порода, поне в БГ й пречат главно хората, не наличните екземпляри. ТОва е по-лошото ... а клуба ... клубът си е клуб....

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 17 May 2010 - 07:34 PM
Дори и най-лошият екземпляр с родословие се предпочита пред този с неясен произход, защото като познаваш родствените линии и роднините имаш поне представа какво стои зад това куче, а когато не знаеш нищо за него, няма как да знаеш какво ще се пръкне всеки следващ път или в следващите генерации. Някои пороци се проявяват през определен брой генерации и това следят развъдниците. Това е идеята на развъждането, да се избягват пороците и наследствените заболявания, а не просто да се създават кучетa от определена порода.

Публикувано: 17 May 2010 - 08:20 PM
Честно ти казвам човек, единственото нещо, по което кучето ти прилича на стаф, е окраската. По добре не се лъжи, ами си вземи едно истинско куче АСТ, поне за да видиш сам очевадните разлики и да научиш нещо повече за породата. Ако не помагаш, поне не вреди, развъждайки кученца, които не са АСТ и никога няма да бъдат.
Публикувано: 17 May 2010 - 08:45 PM
Цялата схема беше да си покажете кучето и да обявите, че има малки.
След като няколко пъти пускахте обяви, че им намаляте цените, се опитахте и от тук да ги пробутате.
Кучката ви е много далеч от истинския стаф.
Моля модератора да изтрие постовете в които се прави реклама на това съмнително кучило.