Dog.bg Форуми : Мама Мели и двете й дечица търсят дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мама Мели и двете й дечица търсят дом

#1 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2010 - 06:38 PM

Здравейте! Казвам се Поли. Тази сутрин на нашата улица в снега бяха изхвърлени три кученца - майка с двете й дечица (момче и момиче). На врата на майката беше прикрепен имунизационен паспорт и надпис "Аз съм Мели. Вземете ме! " Приютих ги и трите, но незнам до кога ще мога да ги държа у дома. Вкъщи имаме 11 котки и едно голямо куче и просто няма как да ги задържим. Майката е подобна на дакел, сива. И трите са много игриви и дружелюбни. Малките се хранят самостоятелно. Личи си, че са гледани добре, защото са много чисти и възпитани. Нямат външни паразити. В паспорта пише, че майката е родена на 6.11.2008г. А мъниците едва ли са на повече от три месеца. В момента са затворени в мазето, защото нашето куче понякога е агресивно към непознати кучета. Моля ви, ако си търсите кученце или познавате някой, който си търси - кажете му за тази обява. Аз пуснах и обява в категорията "Подарявам куче" , но още не е публикувана. Подарявам ги по отделно или трите заедно. Надявам се скоро да си имат истински дом и любящи стопани, защото са страхотни кученца и заслужават да бъдат обичани. Поне засега са на сигурно място, защото по нашата улица напоследък се разхождат едни ужасни деца с въздушни пушки и стрелят дори по домашните животни. Нека им помогнем! Благодаря предварително!

Поли Илиева
гр. Ихтиман
Тел: 0889/641065
E-mail: leandra@mail.bg

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#2 Потребителят е офлайн   дирдри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни ,природа ,антиглобализъм ,холистична литература,професията ми готвач,литература

Публикувано: 06 January 2010 - 06:54 PM

Не мога да повярвам!!!!Как са могли тия изроди да го направят!!!!!Всичко разбирам ,криза ,нещастия ,какво ли не, може да ги е сполетяло ,но ако трябва със сух хляб ще ги храниш(не ,че е добре)ама да ги изхвърлиш с ясното съзнание какъв би могъл да е изходът-убийте ме ,умът ми не го побира това?!?!?!
User's Signature

Животът не се измерва с броя на вдишванията , а с броя на моментите , спиращи дъха ни!!!

#3 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2010 - 07:19 PM

Имате ли възможност да кастрирате майката? Ако трябва да се докара в София на безплатните кастрации. 11 котки? Надявам се и те да са кастриране, поне женските. Иначе при вас ще стане истинска лудница само след 4 месеца.

За хората, които са ги оставили dry.gif Без коментар. Както и за идиотчетата с пушка...

Дано имат късмет душиците ae_085.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2010 - 07:31 PM

Душички сладки, миличките какво ги е сполетяло... така става, като мама не се кастрира на време.
Поне паспортчето са прикрепили, от което става ясно, че кучица е станала прекалено млада майка.
Пускайте много обяви в други сайтове, мисля че имаше в началото на "Без дом" тема с адресите, където може да пуснете.
Успех на малките и мама wub.gif

#5 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2010 - 07:34 PM

Ако е била ваксинирана, дали не би могло да се издири по печата на лекаря? Дали някой не си е направил гавра със стопанина и да му е откраднал кучетата? Има ги и такива изроди. Въпреки че с паспорта dry.gif ама все пак може да се научи повече от лекаря, при който са я водили.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 07:45 PM

Утре ще отида до ветеринарния кабинет, където са правени ваксините, за да попитам за всеки случай кой е собственикът. Но така - с пликче на врата, с паспорт и табелка... Няма спор, че е изоставена с малките. Но наистина, доста гадничко. Бяха жална гледка - объркани, премръзнали. Наистина, дано имат късмет!!!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#7 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 07:52 PM

Извинявам се много за спама, но направо ми се плаче, като чета такива неща.. Как може да си оставиш кучето и то с надпис "Вземете ме!" Не знам какво отвратително същество е извърлило тези 3 души навън, вероятно именно поради факта, че Мели е родила...Затова подкрепям кастрацията с 2 ръце.

ПП. Поли, чак сега те разпознах, видях мейла ти! Леле, миличка, поздравления за поредните спасени душички! Ако мога да ти помогна с нещо, пиши ми.
П.П.П. Поли преди две години дойде чак от Ихтиман посред зима, за да осинови бебче, изхвърлено пред нашия блок. Чарли е много много щастлив и вече голям куч, за което винаги ще й бъда безкрайно благодарна.

#8 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 08:59 PM

В паспорта не трябва ли да пише и кой е собственик?

#9 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 06 January 2010 - 09:16 PM

Колко е тъжно.И на всичкото отгоре са ги изхвърлили в най-големия сняг и студ.Майката е прекрасна,изглежда много миличка и добричка,много ми харесва.А бебешорите също са страхотни.Късмет пожелавам и на тримата!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#10 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 09:38 PM

Днес ходих до ветеринарния кабинет, където е имунизирана мама Мели. Лекарката разпозна кучето, но каза, че след като е изхвърлено с паспорта и такъв надпис да не се надявам стопанинът му да си го вземе. Мисля си, че най-логично ми изглежда кученцата да са били някъде при стар човек, който е починал и сега няма кой да ги храни и близките са решили да ги изоставят. Има хиляди причини, мога само да гадая. Иначе Мели ходи перфектно на повод и е много дружелюбна с напълно непознати. Направихме си дълга разходка из града и се прибрахме. Реших да я запозная от близо с моето куче Чарли, но той се държа доста агресивно с нея. Опита се да я хапе. Малко по-късно през деня отново направих опит да ги сближа, но Чарли отново я нападна и се уверих, че няма да се разбират. А вече се замислях дали да не я задържа и да търся дом само на малките :( Много ми е мъчно и за трите. Толкова са добрички, а не мога да направя нищо за тях. Утре ще разлепя и обяви в моя град, но не вярвам някой да прояви интерес :( Дано скоро успея да ги задомя, защото не могат да живеят дълго в мазето :(
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2010 - 12:08 AM

Трябва да се разбере кои са собствениците!
Това, което са направили е незаконно, пък каквито ще да са им причините.
Разбери кои са и давай да действаме нещо, това не може да остане безнаказано!!
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2010 - 01:03 AM

Наистина звучи логично да е починал стопанина. Интересно ми е дали наследниците са се отказали и от наследството, както са се отказали от кучето с бебетата. То че няма да ги вземат обратно е ясно, а и да ги вземат после много лесно може да ги изхвърлят, този път в гората, без паспорт. Но дали не може да се глобят поне, въпреки че и си пиша така. Кой ще ги глоби и коя институция изобщо ще си направи труда да се занимава с това. Общината би трябвало да е мотивирана да ги глоби и да си прибере парите. Но това с какво точно ще помогне на тези бедни малки същества????

#13 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 09:54 PM

Ох, по-вероятно е Обама да ми дойде на гости, отколкото общината на Ихтиман да се заеме с подобен проблем. Дори се носят слухове, че именно общината е платила на някакъв човек с бус, който упоява бездомните кучета, товари ги в автомобила и ги кара незнайно къде. Незнам дали е вярно, но с оглед на всички останали безумия в града, които се случват, няма да се учудя да е истина. Иначе Мели и децата й са добре. Похапват си стабилно, махат с опашки. Дори момченцето се опитва да лае. Сутринта с маминка ходихме в парка и я пуснах да потича без повод. От три дни е при мен и вече се привърза. Не ме изпусна от поглед по време на разходката. Мъничетата ги пуснах за малко на двора и ги прибрах, понеже моят Чарли започна да ги лае много ожесточено. Днес не правих опит да го сближавам с Мели, защото доста се наплаших от вчерашното му поведение и агресията му. Мисля утре да дам хапченца за вътрешни паразити на мъничетата. Ще направя и снимки, за да ги покажа тук. Между другото, пуснах обяви в над 10 сайта, където видях рубрика за домашни любимци, но никой не е звънял или писал :( Много се надявам скоро някой да си "познае" приятелчето. Вече срещнах трудности с храната. :( Трудно е да се грижим за 11 котки и голямо куче, но някак си се справяхме до сега, но с три кученца плюс... Дано, дано скоро се задомят. Надявам се скоро и аз да започна работа и да може да задържим Мели, защото я чувствам толкова близка, сякаш винаги е била тук... Живи и здрави, утре ще направя нови снимки на сладурковците и пак ще пиша...
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2010 - 10:00 PM

Да разбирам ли, че нищо няма да направите по наказанието на бившите стопани?
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 10:14 PM

Не виждам какво мога да направя, дори и да се срещна с тях. След като са ги изоставили в снега и студа, едва ли ще ги вземат обратно. А дори и да ги вземат, ако евентуално им стане неудобно, ще ги изхвърлят отново. Освен това от паспортът е откъсната страницата с данните за собственика. Сега по-важното е да намеря дом на мъниците. Адски ми е гадно, че не мога да направя повече за тях, но за момента това е единственото, което мога да предложа - подслон и храна. И това не е малко, но тези същества заслужават внимание, любов, пространство... Вярвам, че ще ги намерят...Само търпение...
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2010 - 10:19 PM

Цитат(Nickey @ Jan 8 2010, 12:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Разбери кои са и давай да действаме нещо, това не може да остане безнаказано!!

Когато някой е извършил нещо такова, срещу него се подава жалба.
Познай дали имах предвид да отидеш да му върнеш кучетата?

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 10:25 PM

И дали някой в България ще вземе под внимание жалба срещу хора, които са си изхвърлили домашния любимец на улицата? Да, не трябва да се спираме с думите: то в България няма да стане, но...да мислим реално. На моя приятелка съседи изпочупиха стъклата на къщата й и полоцията им каза: "Това не е катун, за да го преместите, така че вижте и се разберете нещо." Пръснаха маса пари за адвокати и накрая НИЩО. Та какво би станало, ако подам жалба срещу тези, които изхвърлиха Мели и децата й в снега?!
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2010 - 10:29 PM

Добре, примирете се тогава.
Но никога повече не се оплаквайте от такива неща, очевидно ги приемате.
Цитат(Grassia @ Jan 6 2010, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но наистина, доста гадничко. Бяха жална гледка - объркани, премръзнали. Наистина, дано имат късмет!!!

Не разбрахме и дали сте говорили за кастрация на Мели?
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 10:38 PM

Ако я задържим, със сигурност ще я кастрираме, макар че Чарли (с когото ще прекарва времето си) е кастриран. Но не мога да гарантирам, че ще е скоро. Малко преди Коледа кастрирахме две от котките ни, които вече бяха на подходяща възраст и за сега кастрирането на Мели е малко на по-заден план (заради финанси). Ако се окаже, че ще трябва да й търсим дом и на нея и не е кастрирана до тогава, ще оставя осиновителите да си решат. Сложно е, защото нямаме автомобил, с който да я заведем на безплатна кастрация и за това за всички кастрации сме правили в тукашния ветеринарен кабинет, съответно сме си плащали. Засега това й е най-малкият проблем.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 10:52 PM

Ветеринаря трябва да има данните на собствениците, нищо че е откъсната страницата. Нали трябва да ги има, ако собственикът пропусне някоя манипулация!? Поне при нашия е така.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни