Dog.bg Форуми : 5 малки, сладки палета...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 малки, сладки палета... в бургаския "Славейков"

#1 Guest_Temeuga_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 March 2010 - 10:32 PM

Сладурите едва ли подозират какви им ги мислим ab_041.gif , са родени в един изоставен строеж(предполагам, личи си по задния план). Майката, поредния изхвърлен любимец , е с размерите на дребен шпаньол, жълта и изключително страхлива дотолкова, че докато и подаваш хапка с ръка и се огледаш, тя вече е изчезнала.
Позната ми беше споделила и по-рано, че вероятно там има бебета, но едва вчера се убедих лично, когато същата сутрин друга позната ми каза за силно скимтене на малки от посред нощ. Към 15 все още се чуваше доста надалеч и така успях да намеря едното, което пищеше. Чист късмет, че не е паднало в асансьорната шахта, а когато го намерих буквално се беше насочило натам(на снимката-този с най-големите бели петна). Успокои се когато го гушнах и така разбрах, че има и още, качих се етаж нагоре и видях още 3(една консерва е добър мотив за преодоляване на страха от непознати smile.gif ). Оказа се, че малкия е паднал долу през една дупка в пода, предполагам че е било предвидено от там да минава тръба. Оградих я с налични остатъци от стрителен материал.
Днес следобед една приятелка с апарат ми се върза на акъла и така успяхме да ги снимаме . И тя забеляза още едно - значи общо 5. Със сигурност са на повече от месец, а може би два... Пола им бихме могли да уточним и по-късно.

#2 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 March 2010 - 10:59 PM

Разкошни кученца!Толкова хубав цвят и май са доста едрички.Майката може да е дребна,ама бащата явно не е ab_041.gif
Късмет на новата детска градина!Напускайте им повече обяви!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#3 Guest_Temeuga_*

Публикувано: 12 March 2010 - 11:05 PM

Днес ги посетих за трети път, откакто ги намерих. Оказа се, че е възможно да си имат ангел-хранител Хванах мама "в крачка" - разминахме се на стълбището на етажа им. Тй само ме подуши, но не беше нито предпазлива, нито се уплаши, заобиколи ме и продължи спокойно за навън. По-скоро аз се притесних, как ще реагира на чуждо присъствие там. Чух ги да скимтqт, вероqтно гладни, и се убедих в това, когато открих пале зад праг, по посоката в коqто излиза мама. Qвно вече са готови да q следват Другите, подушиха, намериха и се нахвърлиха на консервата и нqмаше и помен от предишниq им страх.
Заради хора са родени на "улицата", хора са нужни за да не останат там. Убедена съм в късмета им, след като намерих малката на една ръка разстоqние от асансьорната шахта, на 5 етажа височина.

#4 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 15 March 2010 - 11:23 PM

И така,малчовци живеят на 6 етаж от изоставена недостроенна кооперация в комплекса.не мисля ,че мама сама е избрала да роди там,в подпокривното пространство в една ниша .Мисля ,че някой и е помогнал или мъниците са пренесени по-късно там.В сградата е абсолютна мизерия:бутилки,стройтелни отпадъци,акита,стари завивки на клошари и каквото още се сетите.Малчовците не виждат изобщо дневна светлина и живеят в пълен сумрак.Стълбите са вити естественно без парапети,асансьорната шахта и шахтите за В и К са напълно открити,поглеждаш и виждаш първия етаж....Просто не ми се мисли при едно по-голямо любопитсво какво би се случило.Нуша е закрила някои от тях,но дупките които зеят са страшно много.Та това което ми идва на ум напърво време.Дечица да се свалят на първи етаж като им осигурим къщичка .Задължително преграда да не могат да излизат,но пък мама как ще влиза?Храненето не е проблем за сега,Нуша ги храни ,както мисля че инякой друг се грижи за тях,най-вероятно бездомници които спят там.В момента на етажа където са някой е наслагал скъсани черги на прозорците.Ако някой има идеи какво можем друго да направим напърво време за тях ,ще се радвам да ги споделите.За къщичката най-вероятно ще имаме нужда от мъжка подкрепа.Търсим спешно приемнни семейства,не смея да се надявам за постоянни стопани,а те са едни малки сладкиши...
П.П.В неделя ще ги обезпаразитим вътрешно.
П.ПП Не си мислете ,че е светло,това е от светкавицата,аз дори неможах да ги видя в първия момент
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#5 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 March 2010 - 08:44 PM

Държа да споделя, че днес успях да занеса малко храница. Децата лесно се привързват, дойдоха при мен (и манджата ab_041.gif ) без проблеми. За съжаление не съм достатъчно смела, не и колкото първия (пълен с адреналин) път, за да постоя при тях достатъчно и да разкажа повече,а и доста сумрачно, за да успея да ги видя ясно.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Икона за мнението  Публикувано: 19 March 2010 - 05:41 PM

re_037.gif Малко снимки от петимата гаврошовци ab_041.gif

Бебетата растат,много смешно вече полайват,и си поръмжават кой ще изяде повече от консервата.Малки сладки топчици...това с многото бяло по носа е момиченце и май е най-отраканата от всички,днес я галихме.Другите са си малко дивички,нормално,досега са общували само с мама.Тя се появи,но като ни видя избяга,доста е страхлива.Не е много едра,златиста на цвят,но таткото като съдя по поколението, е бил бая мечок ab_041.gif .Оставихме гранулки и консерва и ги поснимахме...Разпечатали сме им обява...разлепена е в района,но засега интерес никакъв. dh_188.gif
Още техни снимки от днес
тук
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 March 2010 - 07:37 PM

Свалихте ли ги на първия етаж?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 March 2010 - 08:15 PM

Не,не ги свалихме защото строежа не е довършен,навсякъде са отворени,незащитени пространства,дупки за ВИК и асансьорната шахта...терасите имат само под...и малчовците ще паднат от високо...оставихме ги най-горе на последният етаж,там е заградено...явно майката много добре е преценила къде да роди.
Опитахме се да им занесем един шкаф с дупка,който да играе роля на къщичка,но хората изоставили шкафа,не ни позволиха да го вземем...щели да си взимат куче, което да живеело в него eg_033.gif .
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 March 2010 - 12:13 AM

Преди време, в приюта видяхме златиста дребосъчка с дефект по рождение на дясна предна лапа. Познах я и мисля ,че и тя мен, но тогава беше твърде уплашена. От гледачката разбрах, че е намерена около сградата на НОИ,а тя обитаваше парка срещу МБАЛа. Стопанина й лично повикал ловците eg_033.gif Освен това, въпросният мъж вече не работи в павилиона, до който се намира къщичката (бивше шкафче), в която живееше момата.
И днес новият наемател ми разправя , че къщичката ще се ползва за друго куче, защото въпросното било откраднато от жена, която отричала, че го е откраднала. Същински врели-некипели eg_033.gif
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2010 - 06:31 PM

Представям ви "Петимата от РЕМС"

Малчуганите вече прескачат малките прагчета и така успяват да обикалят целия таван.
Дойде време да ви ги представим индивидуално и поединично

Най-общителния, който пръв ни посрещна, подуши и ако не ме лъже паметта - ме близна лекинко

Двата дивака, които хванахме едновременно и бяха готови със зъби, нокти и писъци да бранят свободата си

За тези тримата успяхме да се погрижим с Tara T, както си бяхме планирали - снимка в близък план, да разберем пола и да обезпаразитим.

Двата плахи бонбона,

които за нищо на света не пожелаха да се покажат и които с нищо не можахме да изкушим. Стискам палци, добри и грижовни стопани да им покажат, че за всеки има място под слънцето

П.П.Оказа се, че палето от първата снимка с на-много бяло по главата е момче,а не момиче както си мислехме ab_041.gif
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2010 - 11:08 PM

Искам само да погледнете тези очи,аз се влюбих,а вие
dry.gif
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 March 2010 - 12:47 AM

Цитат(klarisss @ Mar 22 2010, 05:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Двата дивака, които хванахме едновременно и бяха готови със зъби, нокти и писъци да бранят свободата си

Пипайте ги, галете ги, ако ще и на сила. Малки са и ще се пречупят. Иначе ще останат диви, което ги прави на практика неосиновяеми.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Guest_Temeuga_*

Публикувано: 25 March 2010 - 09:27 PM

Ситуацията около мъниците доста се усложни, но не бих искала да правя подробно описание. Спешно търсим хора, които да ги приютят временнно без други ангажименти.

#14 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 03:23 PM

Малчовци от днес са новодомци на по долните етажи.Заедно със Снупи,Кларис и Зорница,мъниците бяха хванати и преместени на по- нисък етаж.Имат си просторна стая и широка тераса dry.gif Вече са обезпаразитени всички.З момченца и 2 момиченца все още чакат своите стопани!Малко са ошашкани от новото местенце,но си имат чиста постеля,прясна вода и собствени играчки.Всички дупки сме ги запушили,надявам се да няма проблеми.Държаха се доста прилично,с изключение на най-малката която е доста страхлива и при всеки опит да я погалиш испада направо в истерия.Но с повече търпение и внимание мисля че ще стане едно съкровище.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2010 - 04:33 PM

tb_195.gif Добавям линк към още малко снимчици от днес
снимки ae_085.gif
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:sport

Публикувано: 28 March 2010 - 10:59 PM

Аз също съм от Бургас и се възхищавам, че има хора като вас ! Уникални снимки, при това много на брой! Като Pet Police сте ;} Знаете ли колко пъти съм срещал бездомни кучета, които са си по-качествени и породисти смесици, дори от култивираните, дето ги развеждат по парковете... Баща ми е много влюбчив и вече имаме даже някъде в Дебелт май някакво невероятно мелезче, за което той ми разправяше... Ако случката се разиграваше месеци по-рано и бяхте завели баща ми в Славейков на тоя строеж, може би щеше единия от ония рижави рошковци вече да е осиновен..

Пожелавам ви наистина скоро някой да се отзове, понеже кучетата са наистина невероятни, от това което виждам !
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

#17 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2010 - 11:11 PM

Прердварително се извинявам за ужасното качество, но е правена с телефон.

На вашето внимание мама Лиса.

Тя е изключително мило същество, но трудно се доверява. Преди време си е имала човек, който я завел на строежа за да пази. "Работела" е постоянно вързана и преживяваща от подаяния eg_033.gif . След време се оказало, че човекът вече не работел там, но тя останала и родила два пъти. Сторителите прибрали палетата. Това е третото и кучило, намислили сме да е последното. Операцията е уговорена на поносима цена, но до днес смятахме, че сме и намерили домашен стационар. Оказа се, че няма да е възможно. Ако някой от вас, четящите, е склонен на подобен жест - да приюти едно мило момиче за 48 часа, докато се възстанови, ще му бъдем - ние и Лиса изключително благодарни.

User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Krustev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:43 AM

В Бургас няма ли общински приют ? Те не могат ли да помогнат ? :)

#19 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2010 - 12:09 PM

Цитат(Krustev @ Mar 31 2010, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам за двойния пост, ако може модераторът да го оправи. dry.gif

Ако ги занесем в приюта,това означава че ги обричаме.Ще умрат бързо,бързо от някоя болест там.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 06 April 2010 - 05:37 PM

Здравейте,имаме много, много тъжни новини....влизайки в строежа видяхме трупчето на едно от палетата,верояно е паднало отвисоко или се е хлъзнало по витите стълби.Много ни стана мъчно....кученцата не могат да останат повече там,защото прескачат тухлената стена с която сме оградили и щъкат из целия етаж,дори и долните етажи...не знаем какво да направим.Разлепили сме обяви из квартала и зоо магазините,имат обяви в бездом.инфо,в ало бургас и тук...никой не ги иска,а те са такива душички зеленооки.Радват се като ни видят,лягат да чешем коремчетата,и тупат с опашчици.Получих и близане по ръцете.Имаме спешна нужда от временен дом,какъвто и да е със сигурност е по безопасно отколкото да обикалят из този строеж.Останаха 2 момченца и 2 момиченца.Ето и малко техни снимки.
МОМЧЕ
МОМИЧЕ
МОМЧЕ
МОМИЧЕ

Още техни снимки Линк

Вътрешно и външно обезпаразитени,около 3 месечни...с големи лапи.ИМАТ СПЕШНА НУЖДА ОТ ДОМ.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни