Космата красавица не иска вече да живее на улицата ! котка
Публикувано: 14 March 2010 - 04:03 PM
Снимките са ужасни и изобщо не се вижда каква красавица е, но за сега само тези успях да направя
Публикувано: 15 March 2010 - 08:32 AM
Публикувано: 19 March 2010 - 12:49 PM

Това е толкова нелеп инцидент с толкова красива котка, много съжалявам, че не само се успях да и дам шанс, ами се случи нещо толкова непоправимо.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 19 March 2010 - 12:53 PM
Аз съм чела за тази опастност, но не съм допускала да има такава ситуация за котка.
Предвид ,че ти е втори случай не би било редно да я оставиш с кръцнат джам и сама дълго време.Това напълно можеше да се предотврати.Според мен не експериментирай повече.Но ти си решаваш.
Жалко че се дават безмислени жертви.
Дано не страда вече писанка.
Публикувано: 19 March 2010 - 01:04 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 19 March 2010 - 01:09 PM

За мен освен, че ми тежко и съжалявам и за котката и за terra1 - за нейната загуба поуките са 2.
1. Която съм си я направила отдавна и тя е, че котките, които са добре приспособени към уличния живот не трябва да се правят опити за промяна на живота им. Веднъж свикнали със свободата те постоянно я търсят.
2. Че трябва да взимам в къщатата си само животните, които сама съм намерила, за да нося отговорността за тях и да не понасям упреци. В конкретния случай дори заплахи за живота ми имаше - не от terra1. Въпреки, че и това е трудно постижимо, защото снощи докато се опитвах да се похваля на съседката, че последната черна дунда съм успяла да я излекувам и е задомена във Варна чух следното:
"Ти ако беше свястна, нямаше да оставиш другите две да умрат!"
Еми съжалявам, че не съм свястна по стандартите на наблюдателите, дето само гледат и цъкат с език. Така че - да си наблюдател е лесно, а да критикуваш още по-лесно. Тази котка умря в моите ръце. За последните 2 месеца през къщата ми минаха 10 котки и всичко беше ОК.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 19 March 2010 - 02:30 PM

Все пак преобладаващата част от котките, които прибирам и задомявам са именно такива и за щастие не съм наблюдавала такива пориви у тях. За сметка на това съм чела някъде из форумите за 10 годишна домашна котка починала при такъв инцидент. Аз лично колкото и да е топло в летните месеци никога не си позволявам да оставям прозорците отворени по този начин след като разбрах каква опасност крият.
Почивай в мир красавице

Публикувано: 19 March 2010 - 03:12 PM
Сега котето е щастливо и здраво, това е бил нейния път, а поуките и горчилката остават за нас.

Публикувано: 19 March 2010 - 03:27 PM
И с риск да ви ужася - комарниците, които бяхме направили в предната ни квартира бяха точно като тези на blueocean: нито 1 прозорец не се отваряше, имаше само 1 малък балкон, който бе с 2 врати (знаете старото строителство) и 3та врата-комарник със здрава мрежа. Вратата се затваря със заключалка, а горе и долу, на височината на пантите, но от страната, която се отваря, има допълнителни магнити. И за съжаление моята 10месечна маца, прибрана като бебе от улицата, някак е успяла да се промъкне, въпреки магнита и заключалката. И да падне и почине на място.
Заради този ужасен инцидент и самообвиненията си стигнах до Приятели на котката и чрез тях и до тук. Мина почти година преди да си взема друга котка и не знам дали някой ми вярва, но и до днес ми се реве. И се ужасявам нещо да не стане с Фили, въпреки всички мерки, които сме взели и за които сме за смях пред някои.
Мисълта ми е, че понякога така е писано, както казвате по-горе. Колкото и да е тежко и човек да се самоизмъчва, нещата никога няма да се върнат назад. По-добре да сме сигурни, че сме положили всички усилия и сме взели всички нужни мерки. Но понякога трябва и още нещо. Не знам какво - късмет?
Може би е добре, ако всички са съгласни, тази тема да се заключи?

Публикувано: 19 March 2010 - 03:52 PM
Ако е бил такъв прозорец, за мен това е третият случаи, за които чувам.
Най-вероятно скачайки, или промъквайки се, попадат на външната страна, която естествено е наклонена , хлъзгава и няма как котката да се подпpе. Просто няма опора.
Може би Модераторът трябва да премести темата в "С котка в леглото" като предупреждение към другите собственици.
Съжалявам за мaцинката.
Но поне в последните си дни е била обичана.
Публикувано: 19 March 2010 - 03:56 PM

Публикувано: 19 March 2010 - 03:59 PM