Dog.bg Форуми : Малкият Бер търси постоянен или приемен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малкият Бер търси постоянен или приемен дом Кученце в София

#1 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:животни, изкуство (живопис, кино, театър) , пътуване, танци, срещи с нови хора

Икона за мнението  Публикувано: 20 April 2010 - 02:46 PM

Пускам тази тема ,защото от шест кученца, които хранех на улицата остана само едно. Когато го видях да тича по колите с големите кучета , реших , че не може да остане на улицата. За съжаление не мога да го задържа и в момента е при мен общо взето нелегално.
Кученцето е мъжко , за сега се казва Бер (от Bear ,но трудно се изговаря така, за това го съкратих) и си прилича на мече- рижаво -сива окраска, с големи лапи (ще е към средно на ръст), но пък вече трополи насам -натам като кон.
Бер е на около месец и половина , обезпаразитен , предстои му ваксина и паспорт до две седмици (така каза докторът:)).
Енергичен е ,но както всички бебета доста спи. При мен е трети ден и вече знае кое къде е ,играе с играчки и с който пожелае да му обърне внимание .Учи се на хигиенни навици - повечето пъти си върши работата на терасата , но понякога се испуска и вътре.Ще е научен докато стане време за ваксината :). Адаптира се бързо и вече знае кой е шефът (аз ab_041.gif )
Молбата ми към вас е да ми помогнете с намирането на дом за Бер. Аз пускам обяви , но ще се радвам на всякаква помощ- например да знаете ако някой си търси кученце или да съдействате за чужбина ,тъй като не знам процедурата. Господинът не е първи красавец ,но е страхотен характер, учи бързо и вярвам ,че няма да има проблем с него, а ще е предан приятел.
П.П. Спи смешно когато не си е в леглото ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2010 - 06:07 PM

Охх дундьо сладък, много е готин wub.gif
Успех с намирането на осиновители и прегледайте тази тема за всеки случай.

#3 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 20 April 2010 - 06:54 PM

Пуууууу какво сладко кученцееееееееее wub.gif Успех с намирането на стопани, сигурна съм че ще е скоро защото Бер е страхотен!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:животни, изкуство (живопис, кино, театър) , пътуване, танци, срещи с нови хора

Публикувано: 24 April 2010 - 02:00 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 20 April 2010 - 06:59 PM, написа:

Успех с намирането на стопани, сигурна съм че ще е скоро защото Бер е страхотен!

Благодаря , се надявам да е скоро, защото съквартирантката ,колкото и да е добронамерена вече показва признаци ,че скоро няма да й се нрави присъствието на Бер.
Иначе той расте и почва да прилича вече на куче :)) Хигиенните навици си ги има от няколко дена, страхотно игрив е и в същото време се съобразява какво правя аз - ако съм на компютъра идва и ми ляга в краката , ако ходя насам - натам ми ходи по петите и понякога се закача да играем. Слуша повечето пъти и въпреки че му се карам доста сериозно за кабели, чехли и врене на места, където не тябва, идва първо при мен като се стресне или като се случва нещо ново. А понякога като се стресне почва да хълца милия:). Много обича да идват нови хора, радва им се много ако му обърнат внимание и така върти опашка, че може да отлети на някъде. Научил се е да подсеща за храна- ако огладнее сяда пред мен ,гледа ме ,понякога примлясква и посяга да ме бута с лапа.Не е лаком -повечето пъти хапва малко и отива да играе ,след няколко минути пак похапва и така. Подсеща и за тоалетна- драска за вратата или понякога скимти леко(веднъж така ме събуди да му отворя) Взел е да се усеща кога ще излизам, но след като изляза скимти мъничко - един- два пъти и после няма проблем. Обикновено го намирам заспал ,но личи че си е играл преди това. Сърди се когато седя на леглото, а той е долу и понякога джафка , след като опитите му за щурмуване не дават резултат. Понякога се засилва и се опитва да скочи на леглото. Като не стане ,заобикаля от другата страна. Като не стане и от там, отива да се пробва на другото легло :)))) Понякога е диване ,но общо взето ме е признал за авторитет и като му приказвам нещо стои седнал пред мен и ме гледа като вийник. В такива моменти и когато чуе нетипични шумове или някой прави нещо, което му е интересно накланя глава на ляво и на дясно. Като се средоточи му се бръчка челцето. За съжаление нямам много от сбръчканите му снимки, но много хора ,включително и доктора казват " а! то прилича на шар пейче".:)но това е само когато се сбръчка:) Иначе недостатък му е ,че се е заел да рециклита хартия и дървен материал, но вярвам ,че ще отмине с възрастта.
Наистина се надявам някой да си хареса Бер! Умничък е и няма да имат проблеми с него!

#5 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 04:30 PM

Ето и малко по-свестни снимки ,след като го научих на СЕДНИ. Последната разбира се леко размазана :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 April 2010 - 04:46 PM

:ab_041: Ама вие още ли не сте видяли щъркел?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#7 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 05:05 PM

Ами не ,все вкъщи си седи :))) Пък и да му е на здраве и на късмет :)))

#8 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 06:13 PM

Ето едно не особено добро видео на играещият Бер :) http://www.youtube.c...h?v=ncf6NdYlXLo
Скоро ще кача и по-добри :)

#9 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 07:12 PM

Ех че е сладък. Единият от моите изглеждаше точно така като малък. Истинско малко мече. Красавец. Ей, хора, който още не знае - безпородните кученца са толкова умни и предани, такива страхотни верни другари. Имам едно породисто и две "коферманчета" (от кофаа за боклук са). Много ги обичам и тримата, разбира се, но породистият ми пес е доста по-глупавичък от другите двама, които са пълни с изненади и хитринки. А как бързо учат команди... Успех в задомяването.

#10 Потребителят е офлайн   Gondemanos Икона

Публикувано: 26 April 2010 - 04:17 PM

Привет Marinache (ще ме прощавате за използването на форумското Ви име). Пиша Ви относно този топчест веселяк, за който се грижите. Ако все още му търсите дом и грижовни стопани, моля, драснете едно електронно писъмце на email gondemanos@abv.bg - за да обменим по-подробна информация за четирикракия приятел и това, което аз и семейството ми можем да му предложим. Благодаря предварително и искрено се надявам палето да си намери постоянен дом, дори и при други осиновители.
User's Signature

Не само кучето трябва да е най-добрият приятел на хората, а и хората на кучето...

#11 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 05:53 PM

Gondemanos, писах Ви E-mail :)

#12 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 11:02 AM

Новини. Бер расте и има мноооого енергия, която трябва да се изразходва и за това пада голямо игране( жалко ,че нямам двор).Взел е да си показва гласа по-уверено и сега направо си лае, ако иска нещо или се чувства изолиран по някакъв начин.От време на време се обяснява нещо, обикновено когато е недоволен. Въпреки ,че е малък гласът му не е много бебешки. Като гледам Бер е започнал да се разхубавява лека полека и мисля ,че ще стане красив мъжкар - ходи тежко и важно още от сега с тия големи лапи. Интересното е ,че Бер май сменя мечия кожух с по- рядка ,по-мека и малко по-светла козина :)))Ако е така , е тръгнал да става златист като лапите си.
Оставям и телефон за по-лесна и бърза връзка с мен 0886 388 668

#13 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 02:22 PM

Моля Мод да смени името на темата на : "Малкият Бер търси постоянен или приемен дом "

#14 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 02:48 PM

Малко снимки от днес на терасата:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 02:53 PM

Вярно много се е разхубавил, станал е истински красотник :wub:
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#16 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 April 2010 - 03:10 PM

оххх много е хубав, само за гушкане :)истинско мече.И как сладко се прозява направо ми се иска да го погаля през монитора.
На първата снимка в профил ми прилича на шар пей само дето не е толкова набръчкан :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 11:41 AM

Снимка в цял ръст :).Вижда се и "творението" му около него:)

П.П. Днес много ме досмеша ,защото Бер се от известно време се опитва да си скрие новото съкровище - един голям кокал. Обикаля с него и го вре под леглата и се опитва да го "зарови" като трупа каквото намери отгоре. За сега май не е намерил скривалище от което да е доволен ,защото продължава да ги сменя :))))Крие го под легла , зад мебели и ходи да го наглежда от време на време :)))До сега не е правил така с друга храна ,но изглежда кокалът е много специален :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 01:36 PM

Да повдигна пак темата. Беро расте като гъба - за тези 2 отиващи към 3 седмици е наддал 2 колограма :ab_041: Вече е по-светъл ,на гръбчето се образува интересна окраска- по средата на гърба е по-рижав , докато на лопатките става светло бежав. Тоест повтаря предишната си окраска ,но в по-светъл вариант. Освен това на опашката се появи уникално петно останало от някой роднина - черно ,с по- твърда козина, точно в средата на опашката, изглежда все едно има пръстенче.
Малкият има неизчерпаеми количества енергия и вършее из къщи с пълна сила. Хубавото е, че намери някои отдавна загубени и забравени неща :ab_041: , а ако трябва да съм сериозна Бер попълва списъка с научени команди и номера. Лошото за мен е, че лае понякога.
Ходихме на лекар да се повтори обезпаразитяването и да го погледнат ,защото имах съмнения ,че има нещо нередно на козината ,но се оказа че всичко е наред. Тук е мястото да благодаря на Caya за трнспортната клетка, която ми зае. Свърши страхотна работа ,въпреки ,че Бер беше доста притеснен да стои вътре. При лекаря пък ,както и предният път, направо се вцепени и това естествено позволи да го гледат ,пипат и обръщат без никакъв проблем.
Фотоапарата не е в мен и сега не мога да покажа снимки ,но скоро ще кача :ae_085:

#19 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:06 PM

Ето и снимките.Вижда се петното на опашката, а на друга как Беро слухти на терасата. Слагам я ,защото е застанал до стол и може да се види горе - долу колко е висок. Може да видите и как лявото ухо стои на челото почти - нещо което е от скоро.
И напомням :кученцето все още търси постоянен дом. Тази седмица предстои среща с кандидати(ако се обадят пак ), но ако не стане ,ще е добре дори и приемен дом.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 02:21 PM

Моля за помощ!!! Бер не може да остане дълго!! Някакви идеи къде може да го преместя? За сега не се очертава да го осиновят, а аз трябва да се съобразявам със съквартирантите. Все пак не живея в собствено жилище ,нито живея със семейството си ,че да мога да помоля да го търпят заради мен. Малкият освен мои вещи понякога ръфа и тези на съквартирантите, колкото и да пазим, а те не са длъжни да понасят това. Ако ставаше дума само за моите неща, моята стая -ок ,но не е така. За сега съквартирантите не протестират , но не е далече и този момент.
Някой има ли възможност да го прибере временно или някакви други идеи??? :dh_188:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни