nushcho, в 20 April 2010 - 06:59 PM, написа:
Успех с намирането на стопани, сигурна съм че ще е скоро защото Бер е страхотен!
Благодаря , се надявам да е скоро, защото съквартирантката ,колкото и да е добронамерена вече показва признаци ,че скоро няма да й се нрави присъствието на Бер.
Иначе той расте и почва да прилича вече на куче :)) Хигиенните навици си ги има от няколко дена, страхотно игрив е и в същото време се съобразява какво правя аз - ако съм на компютъра идва и ми ляга в краката , ако ходя насам - натам ми ходи по петите и понякога се закача да играем. Слуша повечето пъти и въпреки че му се карам доста сериозно за кабели, чехли и врене на места, където не тябва, идва първо при мен като се стресне или като се случва нещо ново. А понякога като се стресне почва да хълца милия:). Много обича да идват нови хора, радва им се много ако му обърнат внимание и така върти опашка, че може да отлети на някъде. Научил се е да подсеща за храна- ако огладнее сяда пред мен ,гледа ме ,понякога примлясква и посяга да ме бута с лапа.Не е лаком -повечето пъти хапва малко и отива да играе ,след няколко минути пак похапва и така. Подсеща и за тоалетна- драска за вратата или понякога скимти леко(веднъж така ме събуди да му отворя) Взел е да се усеща кога ще излизам, но след като изляза скимти мъничко - един- два пъти и после няма проблем. Обикновено го намирам заспал ,но личи че си е играл преди това. Сърди се когато седя на леглото, а той е долу и понякога джафка , след като опитите му за щурмуване не дават резултат. Понякога се засилва и се опитва да скочи на леглото. Като не стане ,заобикаля от другата страна. Като не стане и от там, отива да се пробва на другото легло :)))) Понякога е диване ,но общо взето ме е признал за авторитет и като му приказвам нещо стои седнал пред мен и ме гледа като вийник. В такива моменти и когато чуе нетипични шумове или някой прави нещо, което му е интересно накланя глава на ляво и на дясно. Като се средоточи му се бръчка челцето. За съжаление нямам много от сбръчканите му снимки, но много хора ,включително и доктора казват " а! то прилича на шар пейче".:)но това е само когато се сбръчка:) Иначе недостатък му е ,че се е заел да рециклита хартия и дървен материал, но вярвам ,че ще отмине с възрастта.
Наистина се надявам някой да си хареса Бер! Умничък е и няма да имат проблеми с него!