Захвърлени кученца Много окаяни и вероятно болни
Публикувано: 09 May 2010 - 04:54 PM
Върнахте ми надеждата,ХОРА!!!Някакси се върна и жаждата за живот на мъничетата.Днес бяха по-добре.Сутрина със свито сърце тръгнах,страх ме беше какво ще заваря.Тук през нощта валя и дъжд,беше хладно...
На пръв поглед ги нямаше,докато заничах под колите Мона се появи ,весела,с размахана опашка.Носех наденичка,яде с апетит..
И докато търсех Мая и се молех да е жива-гледасм я отсреща при кофите- пресякла булеварда и обикаля.И тръгна да идва и тя,ама пресича като неадекватана,носи се през улицата като народна песен,бавно и колебливо,добре че нямаше коли в момента.
Хапна и тя,много по-добре е от вчера.Ама не смея пак да дам лекарството.
Иначе ми се струва като да се е поуспокоила кожата,само дето още повече е оголяла.
И трябва спешно да ги местя някъде,защото са в съседство на детска градина.Сега 4 дена беше спокойствие,но утре минаващите майки ще реагират,в най-добрия случай ще се обадят в общината.
Само че мястото дето го бях намислила от вчера вече има обитатаели- 5 едномесечни кутренца,и те в окаяно състояние(ше пиша и за тях тема,когато сколасам).Вчера ги беше понесъл пазача на бензиностанцията дето е приютена Джинка да ги хвърля в реката.Подхвърлени били предния ден и целите в кърлежи.Такова чудо не сте виждали,сигурна съм.От шок не се сетих че имам фотоапарат.Извадили сме сигурно над 100 кърлежа,после като се прибрах повръщах(имам фобия от паяци и всичко дето е с повече от 4 крака...).Та се наложи да оставим новите кутрета там .Мястото е хубаво.
Ако откарам и двете каставчета там има ли опасност да прилепят някоя нова инфекция.Защото едното от новите е очевидно болно,с гуреливи очички.И идват от място където имаше гана миналата година.На болното ще давам синулокс,това имам в къщи.
Тук ,в Благоевград няма стационар.Никакъв.Ако някой може да уреди такъв ще бъде чудесно.А ако ги приемат в Добро хрумване ще са си направо спасени.Събраните парички могат да им осигурят около седница престой,но поне ще се знае какво е положението,доколко са заразни и имат ли шансове.Обаче в тоя вид няма как да ги пратя по автобуса,няма да ги вземат.И кола не мога да осигуря,то за здрави "помиярчета" ми отказват,камо ли за такива.
Публикувано: 09 May 2010 - 05:50 PM
Хубаво ще е да им с епостави точна диагноза, пък и ще бъдат претеглени и дозирано лекарството.
Публикувано: 09 May 2010 - 06:15 PM
Ето снимки отпреди 5 минути.Занесох им ориз с дробчета.Хапнаха съвсем малко,колкото да не ме обидят.
Публикувано: 09 May 2010 - 06:32 PM
Иначе малките все гледат да полегнат вместо да играят като нормални кутрета.Не се чувстват много добре явно.
Когато заварвам Мая да спи ми се свива сърцето дали ще се размърда,няма вид на живо същество...
Публикувано: 09 May 2010 - 08:17 PM
Ако някои трябва да благодари- то това съм аз. БЛАГОДАРЯ ЧЕ ВИ ИМА

А по въпроса за транспортирането- мислиш ли че в автобуса някой ще се задълбочи до такава степен да гледа какво точно има в клетката? Не ми се вярва! Просто качи клетките и това е!(Колко трае пътуването до София?)
А по въпроса за парите- като попривършат- ще пратя пак.Нека душичките (с тия сърцераздирателни и невинни очички ) почнат лечение и да са на сигурно място.(Просто в събота вкарах в клиника едно улично коте и моментално ме окозиха 120 евро, та незнам каква ще е крайната сметка там

Публикувано: 10 May 2010 - 12:49 AM

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!
Публикувано: 10 May 2010 - 01:30 AM
liuliak, в 10 May 2010 - 12:54 AM, написа:
Точно д-р Пелтекова ги прегледа и предписа Промерис-а.Но не е много обнадеждена,Мая е в много напреднала фаза...Каза че може да се наложи евтаназия.Ако преди това хората не я убият заради вида и...
Иначе стационар наистина няма,нито за домашни,нито за бездомни....Нито хотел.Което е ужасно...
Публикувано: 10 May 2010 - 08:13 AM
Не губи повече време.Нека ти пратят клетката по спешност (ако още не си си я получила) и се обаждай на карго фирмата.Тук все ще се намери доброволец да ги поеме от тази фирма и да ги закара на Бобадова.
Аз, ако съм имала шанса да направя нещо по добро и съм го проспала, нямаше да си простя после!
Може да се окаже ,че всеки ден е ценен!Няма какво само да си мрънкаме в темата, действай!Търси човек който да ги докара и да му се плати бензина....моли за помощ някой от тук, да дойде и да я вземе...толкоз ли е далече вашия град.
Публикувано: 10 May 2010 - 08:50 AM
Публикувано: 10 May 2010 - 09:05 AM

Свързах се с Ма-ти и около обедно време клетката ще е при мен.Ще ги ловя обедната почивка.
Стискайте ни палци!
Страхотни сте,всички в този форум

Публикувано: 10 May 2010 - 11:34 AM
Мая,милата,не стига че е по-зле,ами я е блъснала и кола.Жива е,но задното краче може и да е счупено,не стъпва на него.Пищи адски като я докоснеш,вероятно от страх,защото не съм я пипала по крачето.Има раничка на хълбока и друга на главичката.
Обаче ако пищи в клетката варианта с автобуса отпада.Не съм успяла да намеря кола.Мога да платя бензина ако някой се навие да ги превози.
Сега отивам да посрещам клетката на автогарата и после да ги ловя.
Публикувано: 10 May 2010 - 11:38 AM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 10 May 2010 - 11:55 AM
Публикувано: 10 May 2010 - 01:57 PM

ПС: и да се похваля,имах армаган в клетката-чаша с образите на Бимбо и Тими.Огромни благодарности,много скъп спомен ще ми е,не само от малчовците ,а и от хората свързани с тях, обещавам много да си я пазя

И още да се похваля-клетката вече е тунингована

Цевамека ще изпратя следващата седмица в понеселник по човек,защото съм сдупчила опаковката(то е нещо като банка) и трябва специално внимание при транспорта да не изтече.
Публикувано: 10 May 2010 - 02:14 PM
чери, в 10 May 2010 - 02:02 PM, написа:

ПС: и да се похваля,имах армаган в клетката-чаша с образите на Бимбо и Тими.Огромни благодарности,много скъп спомен ще ми е,не само от малчовците ,а и от хората свързани с тях, обещавам много да си я пазя

И още да се похваля-клетката вече е тунингована

Цевамека ще изпратя следващата седмица в понеселник по човек,защото съм сдупчила опаковката(то е нещо като банка) и трябва специално внимание при транспорта да не изтече.
Браво, Чери! Пребори се. Ама наистина са ни много неактивни съгражданите и склонни да отпишат две души като тези! Аз съм от Благоев по принцип, но живея в София..

Публикувано: 10 May 2010 - 02:19 PM