Отучване от скачане - как?
Публикувано: 24 January 2007 - 11:19 AM
Предишното ни куче го отучихме от скачането по нас с настъпване по задните лапи. При този дивак обаче методът не работи bl) Опитвам се и да го задържа седнал по-дълго време, но в момента, в който го пусна - скачането продължава. Понякога, когато играе, скача и в гръб или към лицето на човек.
Може би с времето дзвера ще поулегне, все пак е още на 7 месеца l) и скоро тръгваме на училище. Обаче ще съм благодарна за съвети за справяне със ситуацията.

Публикувано: 24 January 2007 - 11:43 AM
Ние с риджбеците също имаме проблем със скачане. С течение на времето вече на скача по тези, които са показвали неодобрение, например по мен, също и по гости. Но по мъжа ми продължава да скача, защото той приемаше това без особен проблем.
Публикувано: 25 January 2007 - 10:17 AM

Публикувано: 27 January 2007 - 01:15 AM
Цитат
l) l) Как звучи само! Знам, че се има предвид безобидно свиване на крака пред тялото, но което ме разсмива е че звучи като бойна хватка, което си е така де....при единоборство с тежки твари от скоклив вид 1super
Успех! Да кажете после помага ли, като се има предвид устойчивостта при настъпване по пръстчетата.
Публикувано: 27 January 2007 - 09:41 PM
Цитат
е как да го отучиш да скача и да накараш хората да проявяват неодобрение като като излезем навън и всеки който го види започва да се разтапя-ах какъв е сладичък ,ама той е бебе ,ама какъв е хубавичък и кучо за благодарност им лепва две хубави лапи на дрехите /а и сега с това хубаво и сухо време b) /
п.с вече няколко дни отработваме удара с коляно но s)
Публикувано: 07 November 2009 - 10:15 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 07 November 2009 - 11:42 PM

И после директно в болницата заради навехната или счупена лапа ли!? Егати съветите, дето давате. Номера с коляното действа перфектно, само се изисква търпение, и не да се чака кучето да стане 35кг и 7 месечно, а още при първите опити да скача по хора, трябва да се откаже още в зародиша на проблема..
Публикувано: 08 November 2009 - 11:35 AM
Публикувано: 09 November 2009 - 10:11 AM
Значи, само с "хватки", според мен, не се постига много. Трябва кучето да се учи на други неща - напр., как да постъпва, когато идва при нас - вместо да скача. Ако само отбиваме"атаката", но не научим кучето, кое е приемливото поведение, на него не му е ясно какво искаме от него.
Ние учихме Шаро, че когато влезем в стаята, той трябва да да е на земята, седнал, за да получи внимание. После вече, когато спря да скача, можеше и да не е седнал. Всъщност, го учихме да седне отначало, но понеже когато е бил самичък вкъщи и някой се прибира, той, ако не е спал, е пълен с енергия и му е трудно да застане на едно място, сега се усуква, тъпче около човека, дори ляга и вирва крака - изобщо си има куп номера, с които да покаже, че ти се радва, но знае, че скачането е абсолютно забранено и хич и не опитва вече.
Отделно, имаме специална команда за заставане на задни лапи с предни на гърдите на човека, но се прави само по команда "Up" - и то е само да го гушнем веднъж и после се слиза на земята отново - команда Off (или Слез - тренирахме я заради мебелите първо).
На Шаро му беше трудно да спре точно преди мен, когато тича с топка в уста, защото не премерваше засилката, но малко по малко, сега вече спира - или ме подминава, прави кръг зад мене и се връща отново, но без да се блъска.
Публикувано: 09 November 2009 - 10:54 AM
Това бяха новаторските ми методи

Публикувано: 09 November 2009 - 03:18 PM

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 10 November 2009 - 09:39 AM

Публикувано: 01 December 2009 - 10:16 AM

Публикувано: 10 December 2009 - 02:11 AM
Публикувано: 26 December 2009 - 10:35 AM
Мога да нарека техниката си - "единият удар" или иначе казано, като тръгне да скача по мен - удрям. Само веднъж. Но много силно и целенасочено с едно много лошо "не". Обикновено следва "квик" и поне десетина минути нови опити няма. Ако се повтори удрям пак. Трети път обикновено няма. Мисля, че посланието което отправям е лесно разбираемо и много въздействащо - скачаш и получаваш директно наказание.
Разбирам напълно, че звучи доста грубо, но кучетата не са обидчиви. Те знаят, че когато се издънят пред "по-важните" обикновено получават малък назидаделен пердах. В тази игра вие трябва да поставите кучето на мястото му, да му покажете, че няма начин да стане както то иска, а както вие искате. И то добре схващат какво точно става. Моля, обаче да не бъркате садистичното пребиване с това ... няма нищо общо. Изобщо не става дума за биене, пребиване, някакъв терор или прочие.
Така с нея достигнахме до разбирателство, тя понечва да скача и се сеща, че това може би не е толкова добра идея. После се научихме и на разни други неща този път с бисквитките, но първата стъпка на нашите взаимоотношения си остана чистата физическа сила.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 02 September 2012 - 05:21 AM
Как,по-точно с какво човек изразява радостта си към кучето? Ръцете са причината,защото от тях „идват” и ласките и храната .Към тях всъщност се стреми кучето,а как да ги достигне ако не „скочи” върху нас?!Затова то не приема че е извършило нещо лошо....Искам да дам съвет относно настъпването и другите умности-
Не мъчете кучетата си,решението е под носът Ви уважаеми стопани,само че на някои им е по-лесно да вървят по утъпкани пътеки!
Когато сте сигурни че кучето ще скочи върху Вас предварително вземете в ръка лакомство и в момента на „скока” му го покажете.Веднага след това отпуснете ръка надолу-така вече го водите буквално за носа.Може даже да се използват и двете ръце,целта е то да очаква и получи ласки и награда,само когато е спокойно и е пред Вас.Тук има още една подробност – кучето е пред Вас заради ръката в която има храна,
но ако я преместите или вдигнете то също ще промени желаната позиция,или ще олигави ръката в стремежът да се добере до лакомството.
Научете го да изчаква дотогава,когато дланта се отвори и получи позволение.
Тази техника използвам от 21г.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 02 September 2012 - 10:02 AM
Публикувано: 03 September 2012 - 07:23 AM