Dog.bg Форуми : Отучване от скачане - как?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Отучване от скачане - как? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 24 January 2007 - 11:19 AM

Имаме 35 кг. проблемче b) с емоции, които до сега не можем да овладеем. Когато е радостен, подрастващия юнак се хвърля върху нас и ако човек не очаква, може да се озове на земята. За големите не е толкова страшно, обаче килограмите на детето са наполовина на тези на кучо, а той се радва и на нея.
Предишното ни куче го отучихме от скачането по нас с настъпване по задните лапи. При този дивак обаче методът не работи bl) Опитвам се и да го задържа седнал по-дълго време, но в момента, в който го пусна - скачането продължава. Понякога, когато играе, скача и в гръб или към лицето на човек.
Може би с времето дзвера ще поулегне, все пак е още на 7 месеца l) и скоро тръгваме на училище. Обаче ще съм благодарна за съвети за справяне със ситуацията.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2007 - 11:43 AM

Освен стандартното - забранителна команда, използвай и игнориране. Щом започне да скача, обърни се с гръб и прекрати играта докато не се успокои. Покажи му, че така няма да играете. При поздрав също.
Ние с риджбеците също имаме проблем със скачане. С течение на времето вече на скача по тези, които са показвали неодобрение, например по мен, също и по гости. Но по мъжа ми продължава да скача, защото той приемаше това без особен проблем.

#3 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 25 January 2007 - 10:17 AM

Благодаря, mil_ b) В общи линии - правя това, което си написала. Значи сигурно е въпрос на време wink
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2007 - 10:21 AM

Опитай удар с коляно в гърдите. При мен вече е станало навик. Щом куче тръгне да скача към мен, а повярвай на училището ни има 30-40 луди ретривъра, директно вдигам коляно и той получава "самонаказание". Рядко някой повтаря b)

#5 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 January 2007 - 01:15 AM

Цитат

Опитай удар с коляно в гърдите.

l) l) Как звучи само! Знам, че се има предвид безобидно свиване на крака пред тялото, но което ме разсмива е че звучи като бойна хватка, което си е така де....при единоборство с тежки твари от скоклив вид 1super

Успех! Да кажете после помага ли, като се има предвид устойчивостта при настъпване по пръстчетата.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#6 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2007 - 09:41 PM

Цитат

С течение на времето вече на скача по тези, които са показвали неодобрение, например по мен, също и по гости. Но по мъжа ми продължава да скача, защото той приемаше това без особен проблем.

е как да го отучиш да скача и да накараш хората да проявяват неодобрение като като излезем навън и всеки който го види започва да се разтапя-ах какъв е сладичък ,ама той е бебе ,ама какъв е хубавичък и кучо за благодарност им лепва две хубави лапи на дрехите /а и сега с това хубаво и сухо време b) /
п.с вече няколко дни отработваме удара с коляно но s)

#7 Потребителят е офлайн   mihael95 Икона

Публикувано: 07 November 2009 - 10:05 PM

Опитайте ,когато кучето започне да скача по вас,да го настъпите по задната лапа,но с повечко сила,да не ви се свиди ba_025.gif

#8 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 07 November 2009 - 10:15 PM

Цитат(mihael95 @ Nov 7 2009, 09:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Опитайте ,когато кучето започне да скача по вас,да го настъпите по задната лапа,но с повечко сила,да не ви се свиди ba_025.gif

ea_103.gif
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#9 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 November 2009 - 11:42 PM

Цитат(mihael95 @ Nov 7 2009, 09:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

И после директно в болницата заради навехната или счупена лапа ли!? Егати съветите, дето давате. Номера с коляното действа перфектно, само се изисква търпение, и не да се чака кучето да стане 35кг и 7 месечно, а още при първите опити да скача по хора, трябва да се откаже още в зародиша на проблема..

#10 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 08 November 2009 - 11:35 AM

И аз имам подобен проблем, даже когато я викам и се засилва от далеко така се блъска в мен ако съм клекнала и не я очаквам може окото да ми искара или бузата да ми раздере .Опитвам да го реша с коляното ама когато го прилагам Зина или скача със отворена уста и ако не успее да ме изцапа то поне ми е 90% скъсала панталона (не ми останаха здрави гащи!!!), или ми хваща крака и го "изнасилва" (нали сме в пубертета).Вчера доста се притесних когато се опитваше да скочи си сложих коляното и първия път го предотвратх, последва втори опит който май беше по-силен от моя страна или тя залитна и не успя да падне на крака ами на една страна и после скимтеше и куцаше,но само за 30 сек.Първо не реагирах за да проверя дали не е симулация,но когато започна да стъпва и да си играе се успокоих.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 10:11 AM

Цитат(nushcho @ Nov 8 2009, 09:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз имам подобен проблем, даже когато я викам и се засилва от далеко така се блъска в мен ако съм клекнала и не я очаквам може окото да ми искара или бузата да ми раздере .Опитвам да го реша с коляното ама когато го прилагам Зина или скача със отворена уста и ако не успее да ме изцапа то поне ми е 90% скъсала панталона (не ми останаха здрави гащи!!!), или ми хваща крака и го "изнасилва" (нали сме в пубертета).Вчера доста се притесних когато се опитваше да скочи си сложих коляното и първия път го предотвратх, последва втори опит който май беше по-силен от моя страна или тя залитна и не успя да падне на крака ами на една страна и после скимтеше и куцаше,но само за 30 сек.Първо не реагирах за да проверя дали не е симулация,но когато започна да стъпва и да си играе се успокоих.

Значи, само с "хватки", според мен, не се постига много. Трябва кучето да се учи на други неща - напр., как да постъпва, когато идва при нас - вместо да скача. Ако само отбиваме"атаката", но не научим кучето, кое е приемливото поведение, на него не му е ясно какво искаме от него.

Ние учихме Шаро, че когато влезем в стаята, той трябва да да е на земята, седнал, за да получи внимание. После вече, когато спря да скача, можеше и да не е седнал. Всъщност, го учихме да седне отначало, но понеже когато е бил самичък вкъщи и някой се прибира, той, ако не е спал, е пълен с енергия и му е трудно да застане на едно място, сега се усуква, тъпче около човека, дори ляга и вирва крака - изобщо си има куп номера, с които да покаже, че ти се радва, но знае, че скачането е абсолютно забранено и хич и не опитва вече.

Отделно, имаме специална команда за заставане на задни лапи с предни на гърдите на човека, но се прави само по команда "Up" - и то е само да го гушнем веднъж и после се слиза на земята отново - команда Off (или Слез - тренирахме я заради мебелите първо).

На Шаро му беше трудно да спре точно преди мен, когато тича с топка в уста, защото не премерваше засилката, но малко по малко, сега вече спира - или ме подминава, прави кръг зад мене и се връща отново, но без да се блъска.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 10:54 AM

И нашия пубертет беше същият като на Зина на nushcho... Спирачките изобщо ги нямаше никъде, а засилка имахме в излишък... Тогава си нямах и понятие от изброените техники и просто стоях като стена, когато идваше по- бавно и въпреки това не спираше се отмествах в последния момент настрани и я спъвах- разбира се когато бяхме на трева само!... Всеки път се биеше адски силно в краката ми. С времето спря. Като клекнех или седнех на земята буквално ми се качваше на главата- тогава инстинктивно я хващах за гушата за да мога да се изправя и да я поваля... Сега мога преспокойно да лежа ако щете на земята- тя просто ме заобикаля...
Това бяха новаторските ми методи smile.gif Тогава си нямах и понятие от отбиване с коляно или задържане на земята...

#13 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 03:18 PM

Здравейте! Ние се мъчим да изкореним същия навик с крак в гърдите и команда седни. Имаме успех в 50% от случаите, но не се отказваме. При нас, обаче има и друго скачане- по хора, които среща на улицата и най-вече малки деца. Умира за тях, но не знае как да общува и съответно е малко груба- скача върху тях и сме имали доста неприятни моменти. Кучицата е на 7 месеца и половина и знам, че е още дете, но знам и че сега трябва да получава най-важните уроци. Ако някой може да издаде хитринка как да я отучим да скача по други хора ще сме много благодарни!!!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#14 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 10 November 2009 - 09:39 AM

Вече започвам да си мисля че като порасне ще мине всичко и ще стане по послушна и сдържана (естествено със обучение),но докато е малка е трудно да се удържи тази енергия която притежава.Някой път ми идва на ум да я вържа за колата и да ме тегли щом толкова иска (естествено в кръга на шегата) ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   flamewitch Икона

Публикувано: 01 December 2009 - 10:16 AM

И ние имаме проблем със скачането, само че проблема ми е не че скача по мен, а по всички хора, дори и случайните минувачи навънка им се радва. Не си и помислям ако има хора в парка, да го пускам да потича, защото се радва на всички, дори и на лоши и злобни хора. Колко разправии и псувни съм отнесла за това, просто не ми се мисли. Искам да го отуча, но си нямам идея как да стане това. Аз ли съм прекалено добра с него, та си мисли, че всички са добри и искат да си играят с него. Като беше на 3-4 месеца, хората му се радваха, защото беше малък и симпатичен, но вече е на 8 месеца и е питбул уж. Като го видят и минават на отсрещният тротоар от страх, а моя лигльо им върти опашка и иска да им скача от радост. Моля ви, дайте някакъв съвет ea_103.gif ud_009.gif

#16 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2009 - 02:11 AM

http://www.youtube.c...h?v=Y-uZoHWE5Mk

http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2009 - 10:35 AM

все се канех да пиша по темата ... и все забравям, но ето и моят подход. Не съм сигурна дали за много от вас няма да прозвучи малко грубо, сигурно има и по-добър, но този поне работи. Имаме такова куче в двора. Много добро животно, но без елементарно възпитание /то не е наше и никога не е било обучавано, като повечето дворни кучета/. Ние се грижим и за нея колкото можем, но общуването ни е доста сложно. Тя е овчарка, а обича да скача по хората и да ги хваща за краката... става много неприятно. Затова се наложи да се посборя малко с нея.

Мога да нарека техниката си - "единият удар" или иначе казано, като тръгне да скача по мен - удрям. Само веднъж. Но много силно и целенасочено с едно много лошо "не". Обикновено следва "квик" и поне десетина минути нови опити няма. Ако се повтори удрям пак. Трети път обикновено няма. Мисля, че посланието което отправям е лесно разбираемо и много въздействащо - скачаш и получаваш директно наказание.

Разбирам напълно, че звучи доста грубо, но кучетата не са обидчиви. Те знаят, че когато се издънят пред "по-важните" обикновено получават малък назидаделен пердах. В тази игра вие трябва да поставите кучето на мястото му, да му покажете, че няма начин да стане както то иска, а както вие искате. И то добре схващат какво точно става. Моля, обаче да не бъркате садистичното пребиване с това ... няма нищо общо. Изобщо не става дума за биене, пребиване, някакъв терор или прочие.

Така с нея достигнахме до разбирателство, тя понечва да скача и се сеща, че това може би не е толкова добра идея. После се научихме и на разни други неща този път с бисквитките, но първата стъпка на нашите взаимоотношения си остана чистата физическа сила.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 02 September 2012 - 05:21 AM

Понеже нямам навик да чета стари теми / а е трябвало да видя въпросната/ ,сега ще си позволя да уточня:
Как,по-точно с какво човек изразява радостта си към кучето? Ръцете са причината,защото от тях „идват” и ласките и храната .Към тях всъщност се стреми кучето,а как да ги достигне ако не „скочи” върху нас?!Затова то не приема че е извършило нещо лошо....Искам да дам съвет относно настъпването и другите умности-
Не мъчете кучетата си,решението е под носът Ви уважаеми стопани,само че на някои им е по-лесно да вървят по утъпкани пътеки!
Когато сте сигурни че кучето ще скочи върху Вас предварително вземете в ръка лакомство и в момента на „скока” му го покажете.Веднага след това отпуснете ръка надолу-така вече го водите буквално за носа.Може даже да се използват и двете ръце,целта е то да очаква и получи ласки и награда,само когато е спокойно и е пред Вас.Тук има още една подробност – кучето е пред Вас заради ръката в която има храна,
но ако я преместите или вдигнете то също ще промени желаната позиция,или ще олигави ръката в стремежът да се добере до лакомството.
Научете го да изчаква дотогава,когато дланта се отвори и получи позволение.

Тази техника използвам от 21г.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#19 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 10:02 AM

Аз решавам проблема с лакомство и галене когато не скача, освен с игнор и обръщане, което е много ефестивно! Кучето скача върху мен, бутам го да се махне, но леко, казвам НЕ, показвам лакомството и искам от кучето да седне, когато седне давам награда, галя и поощтрявам по всички възможни начини! Много бързо кучето разбра, че се галят само седнали и спокойни кучета и вече почти не прави опити- отскоро се възпитаваме, затова е "почти"!
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2012 - 07:23 AM

Добре де, като не става с коляно, като не става с настъпване на лапата... вие хора не се ли ядосвате? Не можете ли да сте строги с тия кучета? Плеснете му един шамар на тва животно ако се налага !! Не може само да ги лигавите тия кучета и да очаквате то да има някакъв респект към вас....? Жените по ги разбирам с техния писклив глас, ама един мъж като викне "НЕ" не мисля, че кучето би продължило да си прави своеволия....

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни