Кръв в изпражненията на кучето ми ???
Публикувано: 15 January 2012 - 02:23 PM
Прочетох темата, защото моето куче има подобен проблем и реших да попитам, ако може да ми помогнете със съвет:
Има немска овчарка на две години и половина; От известо време има кръв по дупето и малко по изпражненията. Но в повечето случаи има запек, а не разтройство, както са писали по-горе колегите от форума... Водих го на ветеринар и там ми казаха, че не било страшно а вероятно кръвта е от запека, защото си е променило "ритъма на живот". Това ми го казаха, във връзка с това, че кучето по принцип живее свободно в двор и си тича по цял ден но точно тогава, когато се получи това с кръвта, стоеше вързано около две седмици, защото имахме ремонт в къщи... Та обяснението на ветеринаря беше, заради променения ритъм на живот... Хубаво, но кучето отнови си тича свободно а от време на време има кръв и запек, като също го виждам, че се мъчи като се изхожда, защото скимти ... Дали е просто от запека и да му взема нещо "разхлабително" или да търся по-сериозни причини?
Предварително ви благодаря за вашите мнения и съвети!
Поздрави!
Публикувано: 15 January 2012 - 06:52 PM

За нас е удоволствие да работим за вас !
www.vitabg.com
Публикувано: 04 February 2012 - 11:53 AM
Минаха няколко седмици, през които експериментирах с различни храни но резултата е променлив... Кучето въобще не се храни с кокали. Яде само консерви с малко хляб и му варя пилешки шийки. Последните две седмици му давам само консерви, които са си като манджички - не са сухи. Без хляб или други добавки. На няколко пъти му давам и малко "Дуфалак" за разхлабване. Оправя се временно но на следващия ден пак е със запек. Между другото кръвта не е в изпражненията а по дупето му - тоест от запека се разранява а не е нещо вътрешно в организма му. Не съм го водил на ветеринар, защото мислех, че ще се оправи с храната но тази сутрин отново си е със запек а и ми изглежда малко унил... Дали бихте ми препоръчали при кой доктор да го заведа в районите на Павлово, Борово, Красно село, Бели брези, Овча купел и наоколо? Бях го водил преди но както написах, отговора беше че е от променения режим на живот...
Поздрави!
Публикувано: 14 May 2012 - 03:25 PM
Аз също имам този проблем кръв в изпражненията на кучето ми, /померан на 5м. и половина/ , но след приемане на паста Витамент за вътрешни паразити.2-та пъти след нея беше нещо страшно, кашави изпражнения с много кръв и аз много се бях притеснила.Разбира се на лекар веднага го заведох, биха му инжекции и се оправи веднага.Казаха, че има непоносимост към тази паста.Не съм виждала паразити в изпражненията, освен с повръщане преди 2 седмици изкара един глист и това е.Преди 4 дена сменихме пастата за вътрешно обезпаразитяване с Drontal Puppy и същата история с разстройството и кръвта и вече съм се отчаяла.на какво може да се дължи това?Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели.Кучето си е много жизнено и игриво, не се е залежал или отпаднал.Храня го само с Royal Canin mini junior , но напоследак и към нея няма особен апетит.Не знам на какво се дължи и възможно ли е като има непоносимост да не му действат тези лекарства и на паразитите?
Предварително благодаря за отговорите!
Публикувано: 14 May 2012 - 03:55 PM
Публикувано: 14 May 2012 - 04:02 PM
Може би трябва да дам изпражнения за изследване за да разбера дали е така...
Публикувано: 14 May 2012 - 04:13 PM
Може би да идете при друг вет за мнение.
Публикувано: 14 May 2012 - 04:30 PM
Публикувано: 14 May 2012 - 04:39 PM
Публикувано: 14 May 2012 - 04:50 PM
Публикувано: 14 May 2012 - 06:50 PM
ShiBumi_GirL, в 14 May 2012 - 04:50 PM, написа:
Силно препоръчвам и двете клиники! Която и да изберете, няма да сбъркате. Дано не е нещо сериозно и кученцето да се оправи бързо!
Публикувано: 06 June 2012 - 09:24 AM
Не съм писала от давна.Само исках да споделя, че кученцето си го оправих без ходене по клиники, само след консултация с ветеринар.Давах му два дена едно хапче - Supplexan/много добро и добре овкусено-с охота си го ядеше/ + лечебна храна на Royal Canin за няколко дена.Сега се радваме на малки стегнати дордонки, нещо,което преди доста рядко му се случваше.Явно помераните са с много слаби стомахчета и дозата за обезпаразитяване му е била по-голяма.След 2 месеца е следващото обезпаразитяване и тогава се надявам вече да не се появят тези стомашни проблеми отново.
Публикувано: 08 June 2012 - 06:40 PM
При нас също имаше подобен проблем,а кръвта се оказа,че е от напъването на кученцето,когато иска да си свърши работата.Като се лекува разстройството и кръвта се маха.Поне така каза нашият ветеринар и наистина се получи.За кръв при запек вече нищо не мога да кажа,нямаме опит .
Публикувано: 24 August 2012 - 04:49 PM
Jak, в 08 October 2007 - 02:09 PM, написа:
Жак е френски булдог на 2месеца и 10дни,вси4ко гризе!!!
А вие как сте?
Mojesh li da mi kajesh kak se kazva lekarstvoto

Вход

Горе
Цитиране +