Приспиване на домашен любимец!
Публикувано: 05 October 2007 - 12:04 PM
ДО МОДЕРАТОРИТЕ: Няма ли начин да си пише кога и кой е редактирал дадено мнение? Или да се върнем на варианта да не могат да се редактират мнения след някакво време...
Публикувано: 05 October 2007 - 12:14 PM
Ще взема да изтрия тази тема! Прекалено голяма съвест явно имат хората и предпочитат да критикуват и да се самоизтъкват! Което определено не е целта на тези форуми!
Блг за разбирането на тези, които са го проявили!
Публикувано: 05 October 2007 - 04:57 PM
Публикувано: 05 October 2007 - 06:31 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 05 October 2007 - 07:17 PM
Публикувано: 06 October 2007 - 12:31 AM
Публикувано: 08 October 2007 - 01:41 PM
Ние можем само да се произнасяме за прогнозата за живота и здравето на животното. Решението за евтаназия е изцяло приоритет на стопаните. Докторът е само инструмента в случая.
Животните може би нямат душа, но със сигурност са част от Духа. Кои сме ние, че да им взимаме живота, пък бил той и обречен !? 8)
Публикувано: 08 October 2007 - 03:39 PM
Цитат
Чудя се не се ли усещаш. Първо за това, че човек мисли - този форум е пълен с противоположни примери.
Второ - за това, че животните не мислят ... как да ти кажа - мисленето се е появило при хората от нултата, хоп и еволюцията от раз е стоплила съвършенното мислене. Всичко останало са просто предмети.
Публикувано: 08 October 2007 - 06:14 PM
Цитат
Ние можем само да се произнасяме за прогнозата за живота и здравето на животното. Решението за евтаназия е изцяло приоритет на стопаните. Докторът е само инструмента в случая.
Животните може би нямат душа, но със сигурност са част от Духа. Кои сме ние, че да им взимаме живота, пък бил той и обречен !? 8)
Ако ти се чувстваш инструмент, не ме отъждествявай с теб. Вярно е, че само стопанина взима това решение, но ако дойде при мен и ми каже евтаназирай, а аз смятам че това не е необходимо не го правя.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 09 October 2007 - 12:03 PM
Съвета ми е послушайте сърцето си, но също така и съвета който ще ви даде вашият ветеринарен лекар. Ана
Публикувано: 09 October 2007 - 04:57 PM
Знаеш ли колко е трудно да вземеш такова решение, когато кучето е било повече от 10 години член на семейството ти? Знаеш ли какво е да го гледаш, че се мъчи ден след ден, че те гледа с поглед, който сякаш иска помощ?
Аз знам. Преди години, още не разбираща от кучета, бях взела бебе НОК с много тежък рахит. Опитахме всичко в рамките на 3 месеца - инжекции, масажи... Но кученцето се изкривяваше все повече и с увеличаването на теглото изпитваше все по-силни болки. Накрая пищеше при всяко движение, а аз плачех... Тогава не можеше лесно да се намери лекар, който да го приспи. Когато намерих, съм била с него по време на цялата процедура. Галех го, а то ме гледаше преданно докато заспа за винаги... А какво ли щеше да е, ако този "убиец" не беше се съгласил да го избави от мъките?
Следващото ни куче живя до 14 години. На края на живота си беше с парализирана задница. Не искаше да ходи по нужда в къщи, всеки ден поне по 10 пъти с едно одеало го сваляхме 2 етажа до едно дърво и го крепяхме прав, за да може да се облекчи. Не го болеше нищо, беше адекватен. Умря от старост, в съня си.
И предишното ми куче - незабравимия ми доберман. Той боледува кратко, но тежко - сърдечна недостатъчност, после - и бъбречна, накрая - асцит. Мъчеше се, търсеше помощ. Бях говорила с лекарите, но така и не се реших да го приспим... Може би щеше да е по-леко за него.
Та помисли пак - дали са убийци? За мен не са.

Публикувано: 21 October 2008 - 09:50 PM

"И как вие кучетата постигате своето господство над човека? С насилие? С оръжие? С пропаганда? Нищо подобно. Вие поробвате хората с любов, средство съвсем непознато на човека."
Из "Писмо до моето куче"
от Стефан
Публикувано: 21 October 2008 - 09:54 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 October 2008 - 10:19 AM
аз съм имала куче порода пудел на 16 години, получаваше припадаци, не чуваше, напикаваше се .........но това не беше повод да го приспим, оставихме го да си доизживее спокойно дните които му оставаха, един ден просто припадна и не пожела да стане, аз го пренесох на ръце до седмия етаж където живеехме, и издъхна в ръцете ми .......дочака да се прибере в апартамента в който живя с нас 16 години......и тогава се предаде.
Публикувано: 22 October 2008 - 03:22 PM
Публикувано: 22 October 2008 - 06:45 PM
На авторката на темата ще кажа- няма по труден въпрос от този. Това е широко дебатирано и за хора и за животни.
Преживях загубата на любимото си братче, болката и тъгата ще остане в мен за винаги. Моята миличка майчица ми е казвала "Толкова се мъчи, че незнам защо Господ го наказва така. Прости ми Господи, но му помогни". Моя колежка загуби сина си също болен от рак, тя също ми казваше "Майка съм и аз най- малко искам да се сбогувам с най- милото си, но да гледам тези нечовешки мъки. Прости ми Господи, вземи го".
Това са думи произнесени от майки, които не са поискали евтаназия, но гледайки децата си в тези мъки са отправили молба към Господ да спаси децата им мъките.
Просто разсъждавам на глас и си давам сметка, че когато се случва пред очите ти, тогава променяш мирогледа си.
Имах НОК в БГ. Евтаназираха го когато беше почти на 14 год. Напълно обездвижен, спря да се храни...Аз немога...Съдете ме, но аз немога и Вет да извикам за това. Ако бях там и ако знаех, сигурно нямаше да разреша...Не зная...Съчувствам на всеки изправен пред това трудно решение и им пожелавам всичко да се развие по естествен начин без тяхната намеса.
Публикувано: 22 October 2008 - 07:52 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 07:56 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 23 October 2008 - 08:33 AM
Цитат
Знаеш ли забелязала съм,че винаги когато се казват "силни" думи срещу действията на някой,рано или късно се изправяш пред същата дилема.