Dog.bg Форуми : Груминг на сибирско хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Груминг на сибирско хъски

#201 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2011 - 07:45 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 19 October 2011 - 12:27 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 15 October 2011 - 12:46 PM, написа:

Ако кучето няма проблеми с козината, а и не само, необбходимо ли е да се дават витамини и някакви добавки!

Витамините и хранителните добавки е добре да се дават периодически и като превантивна мярка срещу възникването на проблеми с козината и от друго естество, а не да се чака тяхното появяване.

Моето мнение е по-различно. Тъй като, такива проблеми могат и да не се появят никога, за това аз отдавна не давам на кучетата си излишно разни препарати в желанието си да ги "предобря". Макар и понякога да се захласвам в това си желание. Аз самата също не приемам често допълнителни витамини, минерали, добавки, билки и т.н. с цел избягване на такъв или онакъв проблем, това или онова заболяване. Иначе трябва да не спирам ... да се заредя с шишенца и блистерчета и да ги редувам в стремежа си да не забравя някоя възможна болест. За това аз мисля, че тези неща трябва се приемат предимно по необходимост и предимно по лекарско предписание с конкретни дози и време на приемане. Специално за кучетата си аз залагам на т.нар. пълноценни "рацион и моцион"
Изключенията при мен са за бременни и кърмещи кучета, растящи и евентуално възрастни с вече известни проблеми и имащи нужда от подобрение и поддръжка. Съгласете се, че има стотици препарати, за превенции на стотици неща. За това личното ми мнение е, че ако няма нужда, по-добре е да не се дават допълнително витамини, минерали, добавки и т.н. Ако имам проблеми с косата, пия нещо за коса, мажа я с нещо и така, а не обратно - нямам проблем, но пия и се мажа, да не би да проимам. А ако забележите, че нещо не е на ред или не сте доволни от резултата, винаги можете да се консултирате със специалист. Още един препарат за здрава и хубава кожа и козина е Виакутан.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 08:47 PM

Благодаря за информацията за Виакутан-а,не бях чувал за този препарат. Относно превантивните мерки-поне за мен те,в цялото им разнообразие,са нещо по скоро полезно и необходимо,отколкото вредно и излишно. Може в момента да нямаш необходимост от,да речем,ваксина срещу грип,ходи тогава се ваксинирай като те тръшне... Кел файда,дет" се вика. Или пък чакай да олисееш,и тогава се третирай с лосин "Чудо 2".. 3-4-5 и прочее,като можеш да подхранваш косата си със съответните професионални препарати или домашно приготвени по бабини рецепти маски.За това иде реч,а не за някакво предобряване и предозиране. Ясно е,че организма във всичките етапи от неговия растеж,развитие,стареене,се нуждае от съответните помощни средства,каквито са витамините и добавките. Докато ти можеш да предусетиш това е да предприемеш необходимите мерки за себе си,кучето ти няма как да си каже,и ако не си наблюдателен,рискуваш да изпуснеш момента и да си навлечеш излишни главоболия. Това имах предвидКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 09:21 PM

Благодаря на всички за коментарите ! Днес ми предложиха Виакутан, но понеже не бях сигурна и не го взех!
За момента, тъй като нямаме проблеми, ще се въздържа от купуването на витамини и добавки!
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 01:18 AM

.Къде ти предложиха виакутан?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#205 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 11:46 AM

Показване на мнениетоxael, в 20 October 2011 - 01:18 AM, написа:

.Къде ти предложиха виакутан?

В един зоомагазин на ул. "6-ти септември"!
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 11:43 AM

Забелязах,че козината някак пожълтява,придобива някякви цветове.Предложете ми някакъф шампоан.То сега е студенко и май няма да е много удачно да я къпя..
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 04:30 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 30 October 2011 - 09:43 AM, написа:

Забелязах,че козината някак пожълтява,придобива някякви цветове.Предложете ми някакъф шампоан.То сега е студенко и май няма да е много удачно да я къпя..

Възможно е да е от храната.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#208 Потребителят е офлайн   janeett Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 11:53 AM

Привет собственици на вълчовци!Посъветвайте ме какъв шампоан да взема за черно-бяло хъски.До сега не съм взимала специален за породата, тъй като не съм срещата ( много странно...) Искам моята принцеска да има хубав и дълъг косъм.Има ли някакъв "трик", нещо което мога да и давам за да постигнем желаната цел?Преди, като по-малка имаше доста по дълга козинка, която в последствие си замина и сякаш не се е връщала от тогава :ab_041: не, че е с рядка и окъсана козина в момента, но аз определено долавям промяна.Ако някой може да сподели нещо, би било много полезно за мен :md_064:

#209 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 12:09 PM

janett, тези шампоани по трудно се намират в магазинната мрежа. Мога да ти препоръчам този сайт, ние паразураме от там, хората са коректни и много точни. Цените им са приемливи. Доколкото съм запозната с марките - All systems, Chris Christensen, Pure paws и Beaphar са така да се каже "по-добрите". От тях съм използвала първите две, като съм по-доволна от All systems, a и естестествено има и доста по-евтини козметики, които сигурно не са за подценяване, но аз лично съм ползвала тези.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   janeett Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 12:22 PM

Благодарности :ba_025: А освен хубав шампоан, мога ли да и давам нещо специално за козинка, което да стимулира разстежа на косъма - а и за повече блясък, обем и лъскавина.

#211 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 12:26 PM

Бирена мая - че стават и лакоми от нея :db_046: Тъкмо с нея може да се научите да ядете по малко гранули :db_046:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   janeett Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 12:49 PM

Ех... как ми се иска да съм богата и да мога да купувам всяка една глезотийка, скъпа козметика и изобщо всичко за моето вълченце...Свикнала съм да купувам нещо на нея от колкото на себе си - някак повече и се радвам :wub:

#213 Потребителят е офлайн   northie Икона

Публикувано: 28 January 2012 - 01:37 AM

Аз къпя моя черно-бял вълчо с универсален препарат Лок на Амуей,много добре се отразява на козината защото е направен от алое вера,царевица и добавки,действа заздравяващо на козината,на лапите и отмива всичко от малкия ми прасчо.След къпане задължително разресване и сушене.Имам проблем с избора на четка,понеже е в период на линеене.Това му е първата смяна на козината и продължава вече 2ри месец.Относно Лока препоръчвам го при ранички получени от игра с други кучета,а и винаги можеш да го използваш за почистване след "тежката баня".Имам един въпрос(начинаеща съм с тази порода Норт е 10 мецеса).Той много обича да яде всякакви сапуни,шампоани,лосиони,какъв балсам е подходящ и какви витамини използвате.Също така как е най-подходящо да се оформят лапите (в частност ноктите),като всемем впредвид естетственото триене?Как ги подсушавате от снега?

п.с.:колко мн сняг навън-рай за вълчовци :))))

#214 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 06:43 PM

Да почна отзад напред-лапите, т.е. ноктите се оформят по естествен път, когато има повече тичане и ходене, както и риене и копаене навън.Редувай затревени площи с ходене по тротоар или подобни улични настилки.За Лок сефте чувам да се използва и като шампоан при куче, но знаейки универсалността му и как би се отразило-защо не?За балсам....някой с отмиване след измиващото или аз съм ползвала такива шампоани две в едно.Не се вманиачавам с марки и цени и козината на кучовците не се влияеше толкова от измиващото средство, колкото от здравословното състояние.Четката не е удачна при основно падане и смяната на козината, която пък е два пъти годишно силна и общо взето се изисква всекидневно поддържане.Има подходящи гребла, както аз им викам-с въртящи се зъбци и ако отидеш до някой по-зареден зоомагазин, ще ти покажат за хъски кои са подходящи.Те свалят основното, особено линеещия подкосъм, а за ежедневно приглаждане и почистване-с четката.Тук не е споменато, но съм противник на сешоарите и предпочитам да къпя говедото след последната разходка, за да може дълго време да съхне по естествен път до устринта.Кучето е на 10 месеца, но колко пъти до сега е къпано?Понякога животните се къпят излишно често.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#215 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 04:32 PM

Здравейте отново,
имам 1-2 въпроса към Вас, защото съм обезпокоен за моето хъски.От 1-2 седмици супер много се скубе и ресенето не помага.Повече косми падат в задната част на тялото и най обезпокояващото, е че след 1 час ресане, след като го погаля и ръката ми се пълни с козина...Дали нещо му има или просто си сменя козината, защото до сега не се е скубал така, а нямам време да го заведа на ветеринар.

П.С. Кучете е на 1 година и 2 месеца и живее вкъщи.Може ли да е, защото живея в къща извън града и вътре е 28 градуса, а отвън -15 и той като се разкарва само по мах. 2 пъти на ден да е свикнал на топлината и за това да си сменя от сега козината? Междудругото, ако не съм го ресал и дръпна с пръст козината в задната част на тялото(където козината е най-голяма), цял кичур ми остава в ръката.Важно е да подчертая, че НЕ ОПЛЕШИВЯВА, т.е кучето няма плешиви петна след ресане, галене, скубане и т.н., просто постоянно се скубе и то МНОГО! Кажете ми ако не е нормално, за да знам дали трябва да се освободя от работа и да побързам с завеждането му на ветеринар.
Благодаря!

Днеска след прочитането на темата, му поръчах шампоана, които сте препоръчали:
Ето линк към него в БГ сайт.

#216 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 04:51 PM

Какви са тези чутовни жеги, в които държите жувотното?Че на него и потни пори ще му избият от зора да се охлажда.Чака Ви здраво четкане с подходящия гребен-тук са изброени доста.Аз не разбрах....защо ще го къпете-кален ли е, в мърша ли се е врял или в кюмюра?Имате си сняг в момена бол- то само ще се почисти него и това за тази порода се явява най-добрия естествен шампоан.
И още нещо не мога да си обясня-как може едни и същи въпроси да се задават, като повечето неща са написани в тази тема и някой просто трябва да отдели времето си вместо за задаване на въпроса-в прочитане на опита на останалите досега.По лесно ви е да пишете както чукча ли?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#217 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 01:32 PM

Значи, според теб трябва да изкл. всички отоплителни уреди и живея на 5-10 градуса за да е добре на кучето!? :bo_014: Относно къпането, такава простотия не бях чувал.Не всичко се отнася до видимата чистота на кучето, явно твоето е някакво специално - само се мърси когато няма сняг и винаги мирише на теменужки. :mc_004:

#218 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 02:08 PM

Показване на мнениетоGODbg, в 07 February 2012 - 01:32 PM, написа:

Значи, според теб трябва да изкл. всички отоплителни уреди и живея на 5-10 градуса за да е добре на кучето!? :bo_014: Относно къпането, такава простотия не бях чувал.Не всичко се отнася до видимата чистота на кучето, явно твоето е някакво специално - само се мърси когато няма сняг и винаги мирише на теменужки. :mc_004:

Според науката най-добрата температура за човешкото тяло е 21 градуса целзий , 28 е доста горещо откъдето и да го погледнеш!
Второ аз зимата не къпя кучето, а го търкам със сняг, или той сам си се въргаля и козината е чиста, хубава, лапите са бели ! Той не се цапа, не се въргаля в лайна, но ако сме с куче, което яде или се въргаля и се отърка в моето и той почва да мирише, ако снега не помогне съм си купила сух шампоан, под формата на пяна, има линк назад в темата и ми върши чудна работа! Това, че ти не си го чувал това за снега не значи, че е простотия!
Имай предвид, че ако изкъпеш зимата кучето, трябва добре да го изсушиш, защото може сериозно да го простудеш . . .
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 06:41 PM

Да, ясно.

#220 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 07 February 2012 - 09:47 PM

Предполагам 28 градуса е по стаите нали...дръжте кучето в коридора за да не си мисли,че идва лято и да почва да свалия зимния кожух с летен :ab_041: Относно къпането,ако по някакъв начин в дразни,мирише или т.н. Ок изкъпете го с шампоан , разрешете си го но след това и го изсушете задължително със сешоар и не го изкарвайте. Например вечер след разходка - баня, сушене и спане на топло цяла вечер. И на следващия ден може да си излиза пак навън.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема