Dog.bg Форуми : Груминг на сибирско хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Груминг на сибирско хъски

#221 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2012 - 10:28 PM

Да, благодаря Ви, разбрах.Беше ми притеснено заради обилния косопад, може за сега да се размине с ветеринара.

#222 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 01:02 PM

Показване на мнениетоGODbg, в 07 February 2012 - 01:32 PM, написа:

Относно къпането, такава простотия не бях чувал.Не всичко се отнася до видимата чистота на кучето, явно твоето е някакво специално - само се мърси когато няма сняг и винаги мирише на теменужки. :mc_004:

Относно как са миришели моите хъскита, съм писала достатъчно.А твоята реакция доказва колко четеш априори, колко си информиран и как отреагираш при критика.В прав текст-уважавай менията на хора, които към теб да тичат, пак не можеш да ги стигнеш близките поне 4 години като опит с отглеждането на тази порода.Не ме интересува колко ти е на ТЕБ комфортната температура в стаята, защото аз на 28 си пускам да ми охлажда климатика.Това си е твое предпочитание, но се съобразявай с какво животно като порода си и каква е оптималната температура, която да е консенсус, ако искаш да е при теб.Или четкай докато си докараш тендовагинит на китката-изборът си е лично твой!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#223 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 10:48 PM

Така е да, нямам опит и няма как да споря с Вас, просто ми звучи абсурдно това, което каза предния пост.Както и да е, благодаря за отговорите. :ba_025:

П.С. Наистина не съм чел много от форума, защото нямам време, а не защото не искам. :md_064:

#224 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 09:03 AM

Показване на мнениетоGODbg, в 08 February 2012 - 10:48 PM, написа:

Наистина не съм чел много от форума, защото нямам време, а не защото не искам. :md_064:

Нима?!Преди година време, сте твърдели обратното.-"Здравейте,
нов съм и изчетох целия форум,но все пак имам няколко въпроса."
Оттогава не сте намерили време да попрочетете и останалите нови постове в този форум?Мисля, че ТОВА вече е абсурдно!
User's Signature

#225 Потребителят е офлайн   DraWy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 09:07 PM

Здравейте. Аз имам проблем, сходен с този на GODbg, но с тази разлика, че кучето ми живее на двора и не е 28 градуса, но се скубе и то не малко. Скубе се при хълбоците, и на краката, по нагоре - не. Въпроса ми е това проблем ли (по мое мнение да), или не? И ако е проблем, какво може да се направи за решаването му. Препоръчаха ми да взема витамини, и взех мултивитамини, които ми препоръча продавача в зоомагазина. Благодаря Ви предварително.

П.П. : Изчетох темата назад, но не открих нещо свързано с такъв проблем. Извинявам се ако е говорено по такъв тип проблеми, както сигурно е, но наистина не мога да изчета всичките 300+ страници от темата въпроси и отговори за хъскита, за което моля да ме извините.

#226 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 03:27 AM

Показване на мнениетоАриел, в 09 February 2012 - 09:03 AM, написа:

Показване на мнениетоGODbg, в 08 February 2012 - 10:48 PM, написа:

Наистина не съм чел много от форума, защото нямам време, а не защото не искам. :md_064:

Нима?!Преди година време, сте твърдели обратното.-"Здравейте,
нов съм и изчетох целия форум,но все пак имам няколко въпроса."
Оттогава не сте намерили време да попрочетете и останалите нови постове в този форум?Мисля, че ТОВА вече е абсурдно!

Да, тогава изчетох форума с всичко свързано за начинаещите.Не помня повечето неща, камоли всеки пост за да знам дали някой е имал същия проблем.Ако след 1 година ти си спомняш за мен и какво точно съм писал, без повече никакви контакти, те поздравявам и насърчавам да запишеш някое висше в Харварт, Оксфорт или най-малкото да идеш в "България търси талант" :mg_062:

#227 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 07:03 PM

Показване на мнениетоDraWy, в 12 February 2012 - 09:07 PM, написа:

Здравейте. Аз имам проблем, сходен с този на GODbg, но с тази разлика, че кучето ми живее на двора и не е 28 градуса, но се скубе и то не малко. Скубе се при хълбоците, и на краката, по нагоре - не. Въпроса ми е това проблем ли (по мое мнение да), или не? И ако е проблем, какво може да се направи за решаването му. Препоръчаха ми да взема витамини, и взех мултивитамини, които ми препоръча продавача в зоомагазина. Благодаря Ви предварително.

П.П. : Изчетох темата назад, но не открих нещо свързано с такъв проблем. Извинявам се ако е говорено по такъв тип проблеми, както сигурно е, но наистина не мога да изчета всичките 300+ страници от темата въпроси и отговори за хъскита, за което моля да ме извините.

:r_181:
Добре е витамините за козина и общо укрепващи такива, да се дават пролет и есен, така че си вземи-няма да сбъркаш.Точно в момента кучето ти си сменя подкосъма и няма какво да те притеснява.Друг фактор за добра козина е качествената храна.Но тук не си споменал дали косъмът е сух и/или без блясък, така че храната няма да я коментираме.
User's Signature

#228 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 07:05 PM

мод: Моля пишете по темата!
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 03:57 PM

Хора, вече съм решен да го заведа на ветеринар, вече не е толкова жега в нас, но продължава да се скубе и най-обезпокояващото, е че когато с пръсти дръпна някъде козината, цял кичур ми остава в пръстите.Не остава плешиво петно, но мисля, че не е нормално, където и да щипна с пръсти да се оскубва кичур с косми.Ако е нормално за сменяне на козината, моля да ме предупредите до утре, защото тогава ще го заведа на ветеринар.

#230 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 February 2012 - 06:00 PM

Показване на мнениетоGODbg, в 22 February 2012 - 03:57 PM, написа:

Хора, вече съм решен да го заведа на ветеринар, вече не е толкова жега в нас, но продължава да се скубе и най-обезпокояващото, е че когато с пръсти дръпна някъде козината, цял кичур ми остава в пръстите.Не остава плешиво петно, но мисля, че не е нормално, където и да щипна с пръсти да се оскубва кичур с косми.Ако е нормално за сменяне на козината, моля да ме предупредите до утре, защото тогава ще го заведа на ветеринар.

Едно от моите също се скубе като за световно. Макар да живее на вън. Пък от друга страна всико му е наред. Жизнен е, тича, играе и т.н. И аз се бях притеснил, че толкова рано почва да се скубе, но като се поразпитах не сме единичен случай и грабнах греблото да му помагам :)
Кой каквото и да ти каже, ти няма да се успокоиш. За твое успокоение заведи го на ветеринар.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#231 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 09:41 PM

Мда така ще е най-добре, Благодаря:)

#232 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 February 2012 - 11:32 AM

Зина също е започнала да се скубе от към дупето и бедрата на кичури. Според мен е нормално щом няма плешиво петно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 05:23 PM

Неро грам косъм не пуска . . . предполагам, че сменянаето е индивидуално!
User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2012 - 08:19 PM

И Еди и Аляска са с уникално пухени кожухчета, направо много им се кефя и косъм не пада вкъщи. Родих се!
А пък комшийското хъски се скубе...не знам с какво да сравня. Индивидуално е, да!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#235 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 February 2012 - 11:05 AM

Показване на мнениетоLetty, в 23 February 2012 - 08:19 PM, написа:

И Еди и Аляска са с уникално пухени кожухчета, направо много им се кефя и косъм не пада вкъщи. Родих се!
А пък комшийското хъски се скубе...не знам с какво да сравня. Индивидуално е, да!

Нуше, сигурно редовно го сресваш за да не пуска в момента? Аз си признавам че Зина рядко я сресвам понеже не е от кучетата които обичат да стоят дълго време на едно място, а с тези кожуси знаете колко време се изисква. Може би за това винаги има косъмчета по дрехите ми като ми се обърше в мен. Не е като на пролет, но все пак има. И за това незнам как бих се справила ако я взема да живее с мен в апартамент.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2012 - 12:33 PM

Нуше, Еди не е ресан от 1 месец сигурно(последно го ресах май при последното му къпане - демек около 15 януари май беше), а Аляска - от октомври - ноември, пък тя нали е дворно куче и се реши напролет и есен само:)))))))))
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#237 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 09:44 PM

Да Ви кажа, няма проблеми с кучето след прегледа при ветеринара.Както вие казахте това е нормално. :ba_025:

#238 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 11:33 AM

Днес изкъпах Неро след почти 5 месеца некъпане! Голяма мръсотия падна, направо не можете да си представите каква беше водата, ама сега белите места са толкова бели и въобще целия е толкова чист, направо бях забравила, че има такива цветове по него! Изъкпах го с мостра на шампоан на Био-Груум с фрезия и алое вера, който бях взела от изложението миналата година! Мога да кажа, че чисти добре и че ухае невероятно!

Прикачена снимка

Същата марка имат слънцезащитен спрей за козина, някой ползвал ли го е, за да каже отзиви? Например ето този :

My link
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   mani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 April 2012 - 01:15 PM

Здравейте.Изчетох цялата тема и така не можах да разбера с кой шампоан е най-добре да се къпе едно куче аз съм от Сливен ако някой е от тук много бих се радвала да сподели от къде и от какъв шампоан взима за своето куче. :be_107: :be_107: :be_107: :be_107: :be_107:
User's Signature

обичам кученцатаааа :*

#240 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 04:42 PM

Показване на мнениетоmani4ka, в 09 April 2012 - 01:15 PM, написа:

Здравейте.Изчетох цялата тема и така не можах да разбера с кой шампоан е най-добре да се къпе едно куче аз съм от Сливен ако някой е от тук много бих се радвала да сподели от къде и от какъв шампоан взима за своето куче. :be_107: :be_107: :be_107: :be_107: :be_107:

Тук е казано кои са хубавите марки шампоани, ако ти се струват скъпи или спестяваш и купуваш или взимаш някакви други, които се продават в зоомагазините от типа на BioZoo, които са хубави! Важното е да намериш такъв шампоан, който е подходящ за твоето куче!
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни