Здравйте! И аз имам мини зайче като повечето от вас! Страшно много го обичам, но от три месеца имам следния проблем! Слагах храничката и в една пласмасова купичка, която зайчето ми беше наръфало по ръба и си играеше редовно с тази купичка. Един ден като отивам да и слагам храна видях че под брадичката, на вратлето има огромна рана и около раната козинката и е паднала! Заведох я на ветеринарен лекар и там ми казаха, че няма нищо страшно, нямало да ми умре зайчето, а от раничката, която си е направила с купичката се е получила екзема, не съм сигурна така ли се пише! Лекарката ми предписа лекарство - exoderil, с което да мажа зайчето си всеки ден и каза, че след десет дни всичко трябва да е наред! Но мъничето явно го сърби адски много от това лекарство и веднага щом я намажа а и през другото време започва да се чеши със зъбките си, почти се пооправи, но винаги остава една мъничка рана, която не минава! заведох я на друг лекар, там ми казаха че раната е почти зараснала, аз пак им обясних, че стигам с лекуването до това положение и тази мини раничка си отсава, а ако спра да я мажа пак се връща в началното положение! и там ми дадоха друго лекарство , с което да я мажа, но ефекта е същия:( много ми е мъчно, защо я измъчих вече доста с тези мазаници, тъй като тя се дърпа, почва да се гуши и не дава да я мажа! Не знам какво да направя, трябва по някакъв начин да не се хапе по болното място, иначе лекарствата си действат, но разранява раната отново и отново! Знам, че описах доста подробно случая и може да съм ви отегчила, но наистина имам нужда нчкои да ми помогне с идеи, какво да направя! Ще съм ви многоооо благодарна! r)