Гризачи
Публикувано: 21 June 2007 - 02:57 PM
И аз имах същите проблеми,когато моята хамстерка беше родила. r) Имаше 2 женски и 3 мъжки.Когато бахя още малки едната женска и едно от мъжките ги подарих.След това останаха 1 женска и 2 мъжки заедно с майката.Наложи се да разделя 2 - те мъжкарчета от сестра им и майка им. cl) Стояха при мен 1 месец. Най - после им намерих стопани.Не ми се изкаше да ги оставам в зоомагазин защото не се знае при,какви стопани ще попаднат.но се наложи да оставя там женската. s)
А вие как намирате стопани за вашите хамита ? bl)

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 21 June 2007 - 04:18 PM
Публикувано: 21 June 2007 - 05:49 PM
на хамстерите не им пречи дали са братя,сестри или други роднини(замисли се само колко типа разцветки на хамстери-джуджета има в София???аз в 3-4 магазина видях само един и същ цвят...как мислиш,че се е получило?защото всичките са роднини именно от такива близки кръстосвания-затова едната ми женска я донесох от Русе-за разнообразяване на гените и цветовете)
а твоите са се хапели,защото по принцип гризачите са канибали-демек,могат да убият(дори изядат) себеподобните си-ако са 2 женски на едно място се бият,ако са 2 мъжки по-добре да не ти описвам както правят,а ако са женско и мъжко-не се бият,но когато женската забременее става също аграсивна към "таткото" и е опасна за него
така е и при големите хамстери,и при зайците,и при свинчетата...

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 21 June 2007 - 06:16 PM
Публикувано: 21 June 2007 - 09:53 PM
5 от новородените умряха днес s) или са се родили преждевременно или не им е стигало млякото...майката е още малка,а те бяха 8 парчета oleeee

Публикувано: 21 June 2007 - 10:15 PM
Публикувано: 21 June 2007 - 10:25 PM
много са смешни като станат на топка и се чудиш какво да ги правиш

Публикувано: 23 June 2007 - 01:16 AM
ето и защо питам-днес в един зоомагазин се загледах и всичките бяха някакви мокри и рошави,казах на собственика,който беше до мен,а той взе да обяснява как се потели от топлото...странно как единия беше с много "потна" половин глава,на другия от "потта" му се беше подуло окото
а рибките ядяха друга рибка пред мен,сигурно пак от топлото...
не знам,моите мишки се размазват от горещината,но до сега не съм видяла да са мокри

Публикувано: 23 June 2007 - 12:33 PM
Публикувано: 28 June 2007 - 08:02 PM
направих грешката да я пусна много рано и резултата-7 недоносени и умрели хамстерчета,1 което е на ръба и майката е с ужасен мастит,който не мога да лекувам,защото ще се натрови и последното малко,от което мастита ще се влоши
сега малко живнаха и се надявам да се оправят напълно,но повече няма да ги пускам прекалено рано-специално за хамстерите-женската трябва да е поне на 2 месеца(3-3,5 е най-добре!)

Публикувано: 28 June 2007 - 10:10 PM
Аз моята женска след кат роди я водих на лекар и се оказа ,че и е разместен крака в таза!!!Така ,че развъждането не е детска игра! s)
Публикувано: 29 June 2007 - 02:12 AM
а в интернет има ужасно малко информация по темата(специално за хамстери)...
до сега не си бях имала работа с развъждане и лошото е,че в случая се уча от грешките си...при първото котило нямаше проблеми,но се родиха 6,а не 8 ...
женската става по-активна от ден на ден и малкото расте по график, но раната на стомаха й ме притеснява... s)

Публикувано: 29 June 2007 - 11:12 PM
Ясно е ,че няма как да има контрол върху бременността им ,но наистина трябва да се отделят ,защото загубеното "кутило" не е направило впечатление ,но е оставило белег в стопанина ,така че.......дано занапред има успех с 'амстерите cheers
Публикувано: 29 June 2007 - 11:31 PM
Колко оживяха засега,къде ги държиш,майката напада ли ги ,а бащата - разкажи малко повече cl) b)
Публикувано: 30 June 2007 - 02:36 AM
първото беше от 6 хамстита-майката е от Русе,а таткото от София(реших да внеса малко "прясна" кръв,тъй като в Сф има еднакво оцветяване на хамститата-поне в четирите магазина,в които ходих)
от малките едно е в една приятелка,другото сега ще го върна в Русе,а другите 4 остават при мен
от второто котило(от първия татко и едната дъщеря) се родиха 8....дам,това е въпросната трагична история wink остана само едно малко...
има още 3 бъдещи котила(до 10 дена ги чакам)
всеки си е отделно,с поилка,колело,талаш и сено...абе както си му е редът b)
общо вето това е засега...развъждам ги ,не защото нямам с какво да се занимавам или съм маниак на тема "хамстери",а искам да проследя как се унаследава цвета(тъй като в интернет не намерих инфо и ми стана още по-интересно...)
иначе хамстерите-джуджета са големи зверове...повечето не мога и да си помисля да ги пипам..хапят доста сериозно за такива малки животинки wink

Публикувано: 02 July 2007 - 10:13 AM
М/у другото за тва инфо за цвета на козинката можеш и ти да го напишеш r) след като проследиш как се унаследява bl) все някой трябва да направи такова инфо на БГ и по-добе да е по - опитен със зверчетата ,като теб wink super best Успех в начинанията!И дано оцелее мъника ,държи ли се засега? s)
Публикувано: 02 July 2007 - 04:30 PM
малкото за сега е добре-след 3-4 дена ще си отвори очите
албиносче е като майка си wink
раната й зараства,обаче мастита пак си казва думата...абе ще се оправят май r)
е,на Мендел са му трябвали само 10 години,за да разбере унаследяването при граха...на мен колко ли време ще ми трябва...? l)

Публикувано: 10 July 2007 - 06:38 PM