Гризачи
Публикувано: 11 October 2007 - 02:50 PM
Цитат
здравейте!
искам да попитам,колко горе-долу струва златният хамстер (мисля,че така се казваше)?чудя се дали да не пробвам да си взема хамстерче и след като го видях в един учебник се очаровах.мерси предварително! :zaek:
искам да попитам,колко горе-долу струва златният хамстер (мисля,че така се казваше)?чудя се дали да не пробвам да си взема хамстерче и след като го видях в един учебник се очаровах.мерси предварително! :zaek:
Казва се златист хамстер.Значи струва около 5 лева (ако не се лъжа),но зависи и от къде го купуваш ;) .Ето едно сайтче за хамстери да се осведомиш,ако още не си http://de.geocities....rche/index1.htm .
Публикувано: 11 October 2007 - 06:46 PM
Жилището зависи какво искаш...аквариум или клетка,но и за двете е различно във всеки зоомагазин,така че ще трябва да погледнеш.Клетки има по 20 (това в по-евтините магазини),30,40 та даже и по 100 лева,но 100 лева за една клетка за мен е безумие,но който има средства да купува :wub: .Попринцип тези клетки имат вътре колелце,втори етаж на който хамстерчето спинка.Поилката която се слага в аквариум е към 1 лев,а за другата незнам.За купичка за храна има различни размери-малката е към 60 ст.,по-голямата-към левче.Талаша е лев,лев и нещо.Колело можеш да намериш и по 3 лева,и по 10 ,та сигурно и по повече;D.Пласмасовото не е препоръчително,защото хамстера ще го гризе и не е много полезно.По добре желязно.Всъщност има и такива които не стоят на пода ами се закачат на клетката.Храна в кутия е около 2 лева(500гр.) и нагоре.Аз лично купувам на моя на размерваме по 30ст./100гр.Общо взето след като вземеш тези неща (жилището,поилката,купичка,колело) после нямаш почти никакви разходи.Моето аквариумче е малко (то хамстера ми е мини де ;)) и един пакет талаш ми стига за 6-7 до 8 пъти.А за яденето-не ядат много.Има естествено разни лакомства-витаминчета,бонбонки...абе добавки,но те не са нужни.Надявам се да съм помогнала!
Публикувано: 12 October 2007 - 03:12 PM
Здравейте! Обмислям да си взема животинче,за което само аз да си се грижа,но се колебая между марско свинче и хамстер.Искам да ми кажете вашето мнение.Видях същата тема в един сайт (няма да казвам койе,за да не правя реклама) и се зачудих,защото имаше негативни и положителни мнения,както за хамстера (например,че умирал много бързо,но бил много игрив),така и за морското свинче (например че много миришело,но живеело дълго).Искам да микажете и вашето мнение,ако може. Мерси предварително! :blink:
Публикувано: 12 October 2007 - 03:40 PM
Здравей:)
Аз преди време имах хамстри и те наистина умряха за около6 месеца, но има хора които ги гледат с години така че това е относително!Та те са нощни животни и спят по цял ден а вечер са доста активни!моите по цяла нощ ровеха вхртят колела и т.н.
Сега имам морско свинче и мога да ти кажа че не мирише ако му чистиш разбира се ;D
Вече е на 1 годинка!Много е игрив и послушен инямам никакви проблеми с него, докато хамстерите гризяха всичко :huh:
Но всичко си завили от теб както си решиш!
Значи моите хамсетри живееха в аквариум, но морското свинче му е тясно и е в клетка и така :blink:
Но най-важното е да го искаш от сърце и да го обичаш :blink:
Успех!!!
Аз преди време имах хамстри и те наистина умряха за около6 месеца, но има хора които ги гледат с години така че това е относително!Та те са нощни животни и спят по цял ден а вечер са доста активни!моите по цяла нощ ровеха вхртят колела и т.н.
Сега имам морско свинче и мога да ти кажа че не мирише ако му чистиш разбира се ;D
Вече е на 1 годинка!Много е игрив и послушен инямам никакви проблеми с него, докато хамстерите гризяха всичко :huh:
Но всичко си завили от теб както си решиш!
Значи моите хамсетри живееха в аквариум, но морското свинче му е тясно и е в клетка и така :blink:
Но най-важното е да го искаш от сърце и да го обичаш :blink:
Успех!!!
Публикувано: 12 October 2007 - 04:57 PM
Определено за морското свинче ще отидат много повече разходи,отколкото за хамстера.Морските свинчета ядът като прасета и по мнооого ;D.
Публикувано: 12 October 2007 - 06:20 PM
Морските свинчета доста по-бързо си цапат стърготините или каквото там им сложиш, щото са по-едри. Иначе аз ги предпочитам пред хамстерите.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 14 October 2007 - 04:45 PM
Зравейте!Аз имам морско свинче от година и половина.Казва се Шошко.Много е умно и съм го научила на 2 команди-на тук и на горе,а същто така си знае и името и идва като го извикам.Командата горе се състои от изправяне на задни лапички.Много обича да си играе и да скача.През половината от деня е извън клетката и си тича на воля из стаята.Когато го взехме беше много страхлив,но сега идва когато го извикаш и ти дава да го галиш.Когато е гладен ходи след теб и си побутва паничката за да го покаже.Имам и куче-лабрадор ретривър.Комбинацията не е много подходяща и затова ги държим разделени :blink:
ПП:Оносно цапането така е те по бързо цапат,но за сметка на това са къде по умни от хамстерите и се привързват към теб,а хамстерите не чак толкова.
ПП:Оносно цапането така е те по бързо цапат,но за сметка на това са къде по умни от хамстерите и се привързват към теб,а хамстерите не чак толкова.
Публикувано: 15 October 2007 - 09:17 AM
Определено за морското свинче има повече разходи!Моят дивак също знае някои команди и постоянно ходи след мен като е гладен да ;D
А относно хамстерите ми и те бяха много привързани към мен!Понякога ги оставях на една колейка да ги гледа като пътувах и те неисках да ядат а като си доида и като ми чуеха гласа направо откачаха :blink: много ми се радваха!Те също се разхождаха свободно но трябваше да ги пазя защото сега дистанционното за телевизора е с 3 копчета по-малко ;D
Поздрави иуспех с избора на домашен любимец!
А относно хамстерите ми и те бяха много привързани към мен!Понякога ги оставях на една колейка да ги гледа като пътувах и те неисках да ядат а като си доида и като ми чуеха гласа направо откачаха :blink: много ми се радваха!Те също се разхождаха свободно но трябваше да ги пазя защото сега дистанционното за телевизора е с 3 копчета по-малко ;D
Поздрави иуспех с избора на домашен любимец!
Публикувано: 23 October 2007 - 11:13 AM
А моето хамстерче умря :'( преди 2 дена. :'( :'(
Малко ми е мъчно,но той си беше стар :'(.
Малко ми е мъчно,но той си беше стар :'(.