Публикувано: 05 March 2006 - 08:41 PM
Фенка, имам една редовна гостенка - дакелка. Много мило, послушно, игриво, гушливо същество. НО, в момента, в който надуши хамстерите - пощуря. Те са на един шкаф, на високо и тя измисляше какви ли не маймунджолъци, за да се качи по-нависоко и да погледне вътре. Катери се по парното, по столовете...абе, лудница. Скимтеше и подскачаше. Никой не й обърна никакво внимание, само преместихме всичко, по което можеше да се покатери и да стигне до клетката. След около 10-15 мин, се успокои и вече всеки път, когато идва у нас - все едно ги няма. Все пак, по никакъв начин не привличам вниманието й към тях, дори им слагам храна, когато тя не е с стаята, защото веднага интереса й се разбужда.
Така че, мисля, че и Леа ще свикне. Не й показвайте свинчето - това няма да я успокои, само още повече ще разбуди любопитвстото и хъса й. Качете клетката на място, до където тя не стига и се правете, че го няма.
И още нещо важно - никога не ги оставяйте заедно, когато ви няма! Едно ловджийско куче, което е само с клетката на свинчето и реши все пак да се позабавлява, може да е много изобретателно и настойчиво! И недай Боже да успее - играта й ще завърши трагично за по-малкия.
Дано съм била полезна.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com