Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#411 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 July 2009 - 01:07 PM

Показване на мнениетоmiass, в Jul 8 2009, 06:28 PM, написа:

А аз искам някъде доста по на юг - Китен, Синеморец..... Вече главата обаче ми бръмна от четене на обяви и на нищо не съм се спряла още. Мисля си дали ще ми позволят в някоя квартира да съм с лигльо....

Ами по-на юг мога да ти предложа къмпинг Арапя.Намира се на 4 - 5 км от Китен и цените не са лоши:). Ако те интересува кажи. Ние заминаваме за там на 18 този месец и ще сме на палтка, но имам координатите на хората, които държат бунгала. Не ги познавам лично и не правя реклама, просто там е страхотно за хора с кучовци, защото в самия къмпинг няма движение и всичко е тревички и полянки :). Мисля, че би ти допаднало :)
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2009 - 01:15 PM

Не можах да си редактирам предния пост. Моля модераторите да не ми се сърдят за двата последователни поста :). Цените са около 50 лева за бунгало с четири легла (на вечер, а не на лего), но има и по евтини. А цените за палатки са просто убиец :), но знам, че не всички са привърженици на този вид лагеруване. Иначе обстанвката е много приятна. Аз ходя там от както се помня и винаги сме били с куче, даже две години и с котка. Мисля, че е супер място за почивка, защото има неизползваем плаж и за прекрасните ни кучовци, за да могат да се насладят и те на почивката (жалко, че моята не е привърженик на водата).
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2009 - 06:54 PM

Пускат, пускат! И още как в тая криза, когато са им празни леглата. Досега сме ходили както в 4 и 5 звездни хотели, така и в по-скромни частни квартири и то без да доплащаш за куче, каквато е практиката по хотелите. Просто трябва да си изберете къде...На планина също (в Априлци) също сме ходили в къща за гости и кучето навсякъде е било посрещано повече от добре.
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#414 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2009 - 06:59 PM

Сигурно е така, но една година ходихме в Албена за 3 дни по работа и си разхождам аз старото куче и един полицай жестоко ми се развика че курорта не бил за животни, а за хора. А повярвай ми аз си ходя с торбичката и салфетките в джоба. Друг случай в Приморско - едни приятели си купиха скоро апартамент в една кооперация с дворове и т.н, и на входа ми забраниха да вляза с кучето в двора... Та не навсякъде е така :).
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 04:26 PM

Аз послушах съвета и пуснах запитвания в Китен, Ахтопол и Синеморец, защото още не съм решила със сигурност кое от трите да избера / макар че почти съм се спряла на Синеморец /, та и от трите за ден и половина положително ми отговориха 17 къщи и хотели. Но сега се притеснявам да не ми правят някъде проблем на плажа - някой има ли някаква информация за тези курорти?
User's Signature

Качена снимка

#416 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 July 2009 - 07:50 PM

Показване на мнениетоmiass, в Jul 13 2009, 03:26 PM, написа:

Аз послушах съвета и пуснах запитвания в Китен, Ахтопол и Синеморец, защото още не съм решила със сигурност кое от трите да избера / макар че почти съм се спряла на Синеморец /, та и от трите за ден и половина положително ми отговориха 17 къщи и хотели. Но сега се притеснявам да не ми правят някъде проблем на плажа - някой има ли някаква информация за тези курорти?

Бях на Синеморец. Има много и големи неохраняеми плажове и няма проблеми. Само че са далече и трябва кола, и после като се връщате, кучето умира от жега в колата. Почнахме да го оставяме в хотела. На Лозенец имаше надписи на плажа - забранено за кучета. Не е добре в жегите за кучето, нашата слуша и лежи под чадъра и се слагат мокри кърпи на нея. Но е гадно за кучето. И опасно.
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 07:23 AM

Бях на Синеморец. Има много и големи неохраняеми плажове и няма проблеми. Само че са далече и трябва кола, и после като се връщате, кучето умира от жега в колата. Почнахме да го оставяме в хотела. На Лозенец имаше надписи на плажа - забранено за кучета. Не е добре в жегите за кучето, нашата слуша и лежи под чадъра и се слагат мокри кърпи на нея. Но е гадно за кучето. И опасно.
[/quote]

Аз по принцип не смятам да ходя в големите жеги на плаж, защото първо е опасно, второ много лесно изгарям, а за лигльо ще внимавам много да не прегрее и ако се наложи ще го оставям в стаята. Кажи ми сега на кои плажове има вълни и не са, както описват някои, с метри навътре плитки.
User's Signature

Качена снимка

#418 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2009 - 08:25 AM

Ами такъв е плажа на Слънчев бряг и в Китен - като цяло по-големите плажове, които не са заобиколени от скали, тоест водата не е вдадена в сушата. На Дюни е иделано, ако търсиш това.
User's Signature

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 08:42 AM

Показване на мнениетоНорита, в Jul 14 2009, 06:25 AM, написа:

Ами такъв е плажа на Слънчев бряг и в Китен - като цяло по-големите плажове, които не са заобиколени от скали, тоест водата не е вдадена в сушата. На Дюни е иделано, ако търсиш това.

Аз питах за плажовете в Синеморец. Иначе за Китен знам, а на Дюни никога до сега не съм ходила :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 12:18 PM

Северният плаж на Синеморец (до р. Велека) е неохраняем и може за кучета, лошото е, че е пълен с хора. Ние водим кучо там сутрин по-рано и надвечер, но внимаваме, като излезе от водата, да не мине през кърпите на хората :ea_103: Иначе докато плува събираме тълпа зяпачи, които му се радват как пори вълните. Там често има вълни и ако са много големи плува във Велека.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#421 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 06:50 PM

А това означава ли че другите плажове са забранени за кучета?
User's Signature

Качена снимка

#422 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2009 - 07:02 PM

Всички плажове, дадени на концесия и охраняеми, са забранени за нашите лщбимци, но само през работното време т.е от около 9АМ до около 17РМ.
User's Signature

Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 09:02 PM

Чудя се докога ще четем такива табели
Прикачена снимка
Вилите им стоят празни, ама май по-добре празни, отколкото някое домашно куче да се появи със стопаните си "в района на вилното селище" :ud_009:
Логично би било, разбира се, да се поставят някакви условия, за да не пречат кучетата на другите почиващи, ама чак пък "Забранява се"?!
:dh_188:
Ами празни да си стоят, и фалитчето не е далече...
А уж сме в пазарна икономика.
:dry:
Снимката е от вилно селище "Романтика"

#424 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 09:14 PM

Показване на мнениетоrimela, в Jul 17 2009, 10:02 PM, написа:

Жалко :dry:
Бях си набеляза тия вилички за една почивка на язовира... :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 12:22 PM

Показване на мнениетоrimela, в Jul 17 2009, 10:02 PM, написа:

Чудя се докога ще четем такива табели
Прикачен файл 100_1309.jpg
Вилите им стоят празни, ама май по-добре празни, отколкото някое домашно куче да се появи със стопаните си "в района на вилното селище" :ud_009:
Логично би било, разбира се, да се поставят някакви условия, за да не пречат кучетата на другите почиващи, ама чак пък "Забранява се"?!
:dh_188:
Ами празни да си стоят, и фалитчето не е далече...
А уж сме в пазарна икономика.
:dry:
Снимката е от вилно селище "Романтика"

Не само стоят празни, обаждах им се преди 2 седмици, много ни се ходеше там тримцата... Така ме отрязаха, и с такъв тон, все едно съм им изяла закуската, обеда и вечерята....
User's Signature

Качена снимка

#426 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2009 - 04:53 PM

Тц, това е... Повечето хора мислят че животните ни са някакви мръсни, болни заразяващи с всичко, невъзпитани... Лошото е обаче, че много малко хора отиват на почивка без домашния си любимец, което е зле за тях. Ако искат посещения трабва да има и компромиси, иначе не губим ние а тези хора.
User's Signature

Качена снимка

#427 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 05:31 PM

Специално за това вилно селище "Романтика" историята на забраната за кучета е такава, поне както ми я разказаха местни:
Те там от години си имат куче-пазач Роко, огромен рошав пес, нещо от шнауцер има в него. Хранят го си риба, можеше да преплува язовира след лодката на стопанина си - страхотно куче! Жалко, че вече остаря...
Та Роко винаги се е разхождал свободен около вилите, не е агресивен, но е достолепен мъжкар и не търпи досадници.
Та един ден си спял той под пейката, а подпийнал летовник се опитал да го погали и го стреснал. В резултат - откарали мъжа в Доспат да му шият ръката. Сигурно са имали бая неприятности покрай тази история, та решили мъдро - Роко на верига и никакви други кучета във вилното селище!

А място там бол да му направят заграждение, за да си седи там, докато има посетители - няколко месеца в годината, да си го разхожда стопанинът му наоколо - планина голяма. През останалото време на годината да го оставят отвързан да пази, щом трябва.
Ама на - измислили решение - "забранява се"! Роко е тъжен вързан - видяхме го заедно с новия им пазач, явно негов син, и той на верига...
Посетители няма - нито с кучета, нито без кучета.
Много "мъдро", ама това е положението... толкова им е акълът!
dh_188.gif
А иначе аз съм била там с куче преди забраната - имаше и други всякакви, ставаше голям купон!

#428 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 07:15 PM

Здравейте , днес се завърнахме от морето (без кучо, но ще ви разкажа).Така бяхме на Черноморец , обаче на плаже беше "гъз до гъз" и много плитко ,ходихме на Тополите , там пак беше "гъз до гъз" , плитко и миришеше на изпражнения zz_020.gif
Решихме да ходим на Кум Кашла (плажа) , той е на 3 км от Китен , няма много хора и е много спокойно.От скоро има спасители и табела , че е забранено за кучета .Въпреки това има доста кучовци - 1 голдън , 1 лабрадор, 1 пудел , 1 шнауцер,1 немска овчарка и още 2-3 smile.gif Водата е страхотна , въобще за мен е най-хубавия плаж от всички на които сме ходили smile.gif
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 07:32 PM

Попския плаж също е неохраняем. Върнахме се преди 3 дена от Царево и сме много доволни. Бяхме с две кучета и не сме имали никакви проблеми с плаж или със заведенията.
За съжаление, обаче там се строй огромен комплекс и пусковия му срок е 2010 и май за догодина няма да е така.... Все пак, се надявам да не успеят и ако е така догодина 100% пак сме на същото място!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 09:31 PM

Да почивките в Царево са истински рай smile.gif Ние от около 10 год. ходим там и винаги оставаме доволни , но тази година решихме да разнообразим .Иначе сме ходили по хотели , но не е същото като на квартира при познати хора smile.gif Август , ако се стъкмосаме ще идем в Царево с кучката af_089.gif
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема