Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#431 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2009 - 08:30 AM

Цитат
Август , ако се стъкмосаме ще идем в Царево с кучката af_089.gif

Е хайде де - ние ще сме там първите две седмици на август af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 09:36 AM

Цитат(rally_pat @ Jul 20 2009, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Август , ако се стъкмосаме ще идем в Царево с кучката af_089.gif

Е хайде де - ние ще сме там първите две седмици на август af_089.gif

Ще видим , че вчера се върнахме от морето и не се знае все още кога ще ходим и дали ще ходим ab_041.gif Но иначе , ако сме там Август може да се видим af_089.gif
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 10:03 AM

Цитат(jijafka @ Jul 19 2009, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Попския плаж също е неохраняем. Върнахме се преди 3 дена от Царево и сме много доволни.

Значи попския плаж 100% става за кучета ? Има ли камъни/водорасли/медузи по плажа и в морето ? Да не става изведнъж дълбоко, че моята дунда леко я е страх ab_041.gif
Аз нямам много свеж спомен къде се намира този попски плаж, но все ще го намерим.
Миналата година ходихме на нестинарка ... и попринцип си имаше табела забранено за кучета, само накрая имаше съвсем малко неохраняема зона, и от време на време имаше някое куче там.

Сега се връщаме от Черноморец.
На централния плаж в края до скалите има нудисти, но е спокойничко и става за кучета. Пясъка е едър и има водорасли.
Имам доста снимки да покажа.
На другия край на плажа пак има малка зона без чадъри и там е доста населено. Плитко е и на кучето ми много му хареса. Има много хора и много деца, но Парис се оказа кротка, никой нищо не ни каза. И без повод я пусках да си подскача.
снимка
На Градина също се е попренаселил плажа - но там хората са от 'друга порода', със собствени чадъри, на палатки, има много кучета и никой не прави проблем.

#434 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2009 - 10:16 AM

Точно до попския плаж има друг плаж - малко по малък, където не става дълбоко изведнъй. Аз в момента съм тук ( на къмпинга до Царево) и моята дунда я водя на този плаж - попския вчера и днес беше малко мръсен...

А за Градина - на Арапя е същото :). Има много кучовци, които доволно се радват на водата, без някой да пищи "Аааа, куче, махнете го, махнете го...."
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 05:17 PM

Охх, аз в събота заминавам за Синеморец и се надявам и там да е така и да не правят проблеми - все пак кучо е сладурчо и лигльо. md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2009 - 05:26 PM

Коментирайки забраната за кучета в тази Романтика, да кажа, че донякъде оправдавам.
Знаете ли как пуска косми далматина? И какви косми? Малки, твърди и къси, които нямат почистване. А виждали ли сте далматин на хотел? Аз съм виждала. Не само далматин, а много кучета. Снимки от една много далечна вече изложба. Снимки вътре в стаите - всички кучета, без изключение бяха налягали по леглата. Леглата застлани с одеялата на хотела. Всички знаят, че бельото се сменя след всеки клиент, одеалата не (аз когато пътувам винаги си нося мои, щото ме е гунс). Но ми е интересно за няколкото нощи в този хотел, как точно ще си почистят одеалата после от космите кучешки? Не е въпрос само до пране - те се набиват и е трудно (невъзможно) да се почистят. Няма да ви обяснявам - всички имате кучета и имате подобни одеала, които са набъкани с косми, особено тези с късокосместите. И как ще погледне на поодобно одеало следващия клиент?
Аз ако съм собственик на хотел няма да пусна дори 2 кг куче никога повече.
Ако сте в някой супер скъп хотел, в който цената на стаята е такава, че после ако решат, могат и ново одеало да си купят или да сменят изгризаната лайсна на пода, само за да не ви загубят като клиент - то в това вилно селище нещата не седят така.
Така че, не само тези, които забраняват са криви.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#437 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 08:48 PM

Цитат(bushkata @ Jul 20 2009, 06:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Коментирайки забраната за кучета в тази Романтика, да кажа, че донякъде оправдавам.
Знаете ли как пуска косми далматина? И какви косми? Малки, твърди и къси, които нямат почистване. А виждали ли сте далматин на хотел? Аз съм виждала. Не само далматин, а много кучета. Снимки от една много далечна вече изложба. Снимки вътре в стаите - всички кучета, без изключение бяха налягали по леглата. Леглата застлани с одеялата на хотела. Всички знаят, че бельото се сменя след всеки клиент, одеалата не (аз когато пътувам винаги си нося мои, щото ме е гунс). Но ми е интересно за няколкото нощи в този хотел, как точно ще си почистят одеалата после от космите кучешки? Не е въпрос само до пране - те се набиват и е трудно (невъзможно) да се почистят. Няма да ви обяснявам - всички имате кучета и имате подобни одеала, които са набъкани с косми, особено тези с късокосместите. И как ще погледне на поодобно одеало следващия клиент?
Аз ако съм собственик на хотел няма да пусна дори 2 кг куче никога повече.
Ако сте в някой супер скъп хотел, в който цената на стаята е такава, че после ако решат, могат и ново одеало да си купят или да сменят изгризаната лайсна на пода, само за да не ви загубят като клиент - то в това вилно селище нещата не седят така.

Съгласна съм ! smile.gif

User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 09:01 PM

Някой има ли на "Арапя" от 1 септември с куче? ae_085.gif

#439 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2009 - 09:12 PM

Цитат(bushkata @ Jul 20 2009, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Никой не е крив, разбира се - всеки си решава за себе си и се е прав!
Щом не може - значи не може, те си търсят други клиенти, а ние с кучетата - други варианти за летуване.
За одеялата - не бях се замисляля, защото моето куче е дългокосместо и ръси косми навсякъде, когато сменя козина, но прахосмукачка обира всичко, не се набиват никъде, както тия на късокосместите.
Но ако се замисли човек - има пликове за одеяла, които го покриват отвсякъде. Та има ли желание, търси се решение. Ама кой както си реши - дали му е изгодно. В това селище цената за наемане на вила е 120лв за денонощие, а само по информацията тук в темата те загубиха клиенти за две-три вили за по няколко дни (нашата за седмица), с по едно куче във всяка. Цената на едно родопско одеяло е към 30лв.

Та за това се чудя - реално оценени ли са неудобствата, свързани с посрещане на гости с кучета, или се робува на предразсъдъци - "Куче? О, не, в никакъв случай!"
Просто така - по презумпция, защото са убедени, че "куче" = "проблеми".

А че има и клиенти всякакви - убедих се миналото лято, като наехме стая за няколко дни в селска къща около Трявна. По телефона, докато резервирах стаята, казах на хазяйката, че имаме куче. Телефонът замлъкна - подухах в слушалката, разменихме си "Ало - Ало" и повторих - "Имаме куче!"
В отговор - "И какво от това, и аз имам!" smile.gif
Линда тъкмо сменяше козина, та като пристигнахме - извиних се на жената, че ще й оставим косми. Тя едва не ми се изсмя в лицето и ми разказа за една своя клиентка, която наела стая при нея, за да почине пътьом от града, от който си е взела кученце. Бебока бил на месец и половина, стоял си в стаята, щото нямал ваксини, за хигиенни навици не попитах, ама то беше ясно. Е те това не бих направила никога! ea_103.gif
А хазяйката се похвали, че пак й се обадила и тази година, резервирала стая за август - с кучо, разбира се! Беше много доволна, че й е харесало и пак ще дойде, а аз й пожелах кучето вече да се е научило да стиска...

Та кой как си реши, ама според мен летуване без домашния любимец - "Не, благодаря! Плащам си, но искам с кучо!"
md_064.gif

#440 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2009 - 10:41 PM

Абе съгласна съм. И мен ме вбесяват такива табели. Но е хубаво стопаните на кучета да се държат цивилизовано, за да може обществото да ги приеме и да отпаднат подобни предразсъдъци.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#441 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 02:38 PM

Здравйте!Пиша от морето - в Бургас сме.Тук положението е доста строго за кучетата - цялата морска градина и града даже,са пълни с табели,които гласят,че е забранено пускане на кучета без повод-има глоба от 200 до 1000 лв.Хубавото е,че са сложили навсякъде,наистина навсякъде кофи за да почистваме след себе си.Почти не се виждат кучета-не зная дали има място определено за разходки,но се надявам имайки впредвид забраните.Моля ако някой знае за такива поляни в Бургас да пише.Плажа също е недостъпен за кучета.
Ние изкарахме няколко дена на Иракли на полатки и беше супер - Галка си плува в морето,навсякъде отвързана,ходеше на гости по другите палатки,има едно заведение там - никакви проблеми за кучета!

#442 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 05:57 PM

Вчера се прибрахме от Смокиня. Кучетата си тичат по плажа и си се къпят спокойно в морето. Една част от плажа е доста пренаселена, но в южния край е идеално. На ден се срещахме с може би 2-3 други четириноги.

Ние бяхме на палатка, но кучета се допускат и в повечето бунгала - говоря за най-южния вход на къмпинга точно след билборда на Каменица. Не съм сигурен как стоят нещата в предходната част, която се стопанисва от различни хора.

Проблем: за сума ти години тия хора само събират пари на входа и не си мърдат пръста да направят нещо за тоалетните (които се ползват от хората в палатки, бунгалата имат собствени санитарни възли). Издържа се много трудно вътре, а доколкото разбрах от съпругата ми - женската част не е по-добре. По моя преценка е станало по-зле от средното ниво за предходните 3 години. Ако ХЕИ все още съществува в България би трябвало да затвори това нещо.
Топла вода в баните имаше само сутрин, което също не е особено практично, но лично за мен не е проблем.

Някои цени: палатка с кола на ден: 20лв + .60лв/човек курортна. Бунгалата бяха между 25 и 45 лева в зависимост от бройката на хората.
Капанчетата в самия къмпинг: боб с наденица 2.50, шопска 3.00, шкембе чорба 2.00, бисквитена торта 1.20, кавърма 5.50 - доста поносимо и дори по-евтино от Пловдив. Стела на открит бар на плажа: 2.50.

#443 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 11:01 AM

в неделя заминаваме и сме решили за първа година да къмпингуваме заради кучето най-вече.

колебаем се между Градина, Каваците и Смокиня

къде е най-хубаво
User's Signature

Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2009 - 12:56 PM

Цитат(infetka @ Aug 7 2009, 10:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
в неделя заминаваме и сме решили за първа година да къмпингуваме заради кучето най-вече.

колебаем се между Градина, Каваците и Смокиня

къде е най-хубаво

ние в неделя заминаваме за градина... за смокиня са дали доста подробно описание горе, а на градина едва ли положението е кой знае колко различно...
User's Signature

Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 09:36 AM

с резервация ли сте или направо така, защото само чета, че трябва да си резервираш и предплатиш, ама рискувам да отида там и да видя дали ще има места?
вие с куче ли ще сте? ще се засечем значи =)
User's Signature

Качена снимка

#446 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 11:15 AM

Цитат(infetka @ Aug 8 2009, 08:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
с резервация ли сте или направо така, защото само чета, че трябва да си резервираш и предплатиш, ама рискувам да отида там и да видя дали ще има места?
вие с куче ли ще сте? ще се засечем значи =)

с куджи ще бъдем... голям и "бял".. трудно може да ни сбърка човек... караваната е точно до плажа, доколкото разбрах, но не знам в коя част на градина точно...
User's Signature

Качена снимка

#447 Потребителят е офлайн   nestor-nesy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 11:55 AM

Здравейте!Другата седмица и ние заминаваме на море и решихме да е с нашия домашем любимец!Избрахме Равда,даже резервирахме хотел който приема кучета.Имам обаче 1 съмнение-ще успеем ли да си намерим кътче от плажа кадето да не ни гледат н кръв?Моля ако някой има наблюдения от там да сподели мнение,ще съм благодарен,и отчасти подготвен какво ме очаква!Поздрави на всички които са избрали да прекарат почивката си с домашния си любимец!:)

#448 Потребителят е офлайн   gloria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 03:06 PM

nestor-nesy,ние бяхме миналата година в Равда.Бяхме без куче.На централния плаж минахме само 1 път,имаше мнооого хора.Ние ходихме на 1 друг(незнам как да ти го обясня,но ако държиш може на лични да ти го обясня),там беше още по-натъпкано.Тясно и малко.Имаше 1 малко кътче нямаше никакви хора,то беше малко по-надолу по плажа.Но на мен общо взето не ми хареса лудницата без куче,а камо ли с ud_009.gif

#449 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 04:37 PM

Скоро се върнах от Синеморец, където бяхме с мушмулчо и нямахме абсолютно никакви проблеми, въпреки безкрайните ми притеснения. Квартира си намерих предварително със запитване, като почти всички ми отговориха положително, а там на плажа нямаше никакви отрицателни настроения - точно обратно.
User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2009 - 04:30 PM

Наближава края на морския сезон и започнах да правя проучвания къде из планинските курорти ще допускат домашни любимци.Може да се повторя с други постове,но информацията е актуална и проверена.Ето какво намерих за сега и ще де радвам ако съм полезна на някой.Знам че като цяло в хотелите трудно допускат кучета.Затова се насочих към вили,вилни селища или отделни къщи.На Боровец във вилни селища "Малина" и "Ягода" пускат кучета.Цената е 10лв на ден за едно куче.Ние ще ходим там скоро така, че по нататък ще споделя как е там.Подобно вилно селище,пак се нарича "Малина" има и на Пампорово там също може с куче,цената е 15лв на ден.На Банско също така в повечето вили или къщи за гости е разрешено като ако е малко кучето не искат пари или по споразумение според периода за който сте там.На Цигов чарк има нещо като комплекс от вили"Баташки хан" за различни по брой групи,има малки вили и по големи ,след запитване по имейла ми отговориха, че нямат нищо портив кучетата.
Дотук съм засега с проучванията и съм доста обнадеждена smile.gif

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема