Така че, не само тези, които забраняват са криви.
Никой не е крив, разбира се - всеки си решава за себе си и се е прав!
Щом не може - значи не може, те си търсят други клиенти, а ние с кучетата - други варианти за летуване.
За одеялата - не бях се замисляля, защото моето куче е дългокосместо и ръси косми навсякъде, когато сменя козина, но прахосмукачка обира всичко, не се набиват никъде, както тия на късокосместите.
Но ако се замисли човек - има пликове за одеяла, които го покриват отвсякъде. Та има ли желание, търси се решение. Ама кой както си реши - дали му е изгодно. В това селище цената за наемане на вила е 120лв за денонощие, а само по информацията тук в темата те загубиха клиенти за две-три вили за по няколко дни (нашата за седмица), с по едно куче във всяка. Цената на едно родопско одеяло е към 30лв.
Та за това се чудя - реално оценени ли са неудобствата, свързани с посрещане на гости с кучета, или се робува на предразсъдъци - "Куче? О, не, в никакъв случай!"
Просто така - по презумпция, защото са убедени, че "куче" = "проблеми".
А че има и клиенти всякакви - убедих се миналото лято, като наехме стая за няколко дни в селска къща около Трявна. По телефона, докато резервирах стаята, казах на хазяйката, че имаме куче. Телефонът замлъкна - подухах в слушалката, разменихме си "Ало - Ало" и повторих - "Имаме куче!"
В отговор - "И какво от това, и аз имам!"
Линда тъкмо сменяше козина, та като пристигнахме - извиних се на жената, че ще й оставим косми. Тя едва не ми се изсмя в лицето и ми разказа за една своя клиентка, която наела стая при нея, за да почине пътьом от града, от който си е взела кученце. Бебока бил на месец и половина, стоял си в стаята, щото нямал ваксини, за хигиенни навици не попитах, ама то беше ясно. Е те това не бих направила никога!
А хазяйката се похвали, че пак й се обадила и тази година, резервирала стая за август - с кучо, разбира се! Беше много доволна, че й е харесало и пак ще дойде, а аз й пожелах кучето вече да се е научило да стиска...
Та кой как си реши, ама според мен летуване без домашния любимец - "Не, благодаря! Плащам си, но искам с кучо!"