Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#581 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2011 - 01:49 PM

Казаха ми, че х. Погледец- Витоша, пускат абсолютно безпроблемно с кучета, даже и лифта е безплатен за тях! Не съм ходила, но си търся място за почивка с куч!
User's Signature

Качена снимка

#582 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2011 - 06:42 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 03 April 2011 - 01:49 PM, написа:

Казаха ми, че х. Погледец- Витоша, пускат абсолютно безпроблемно с кучета, даже и лифта е безплатен за тях! Не съм ходила, но си търся място за почивка с куч!

Този лифт закрит ли е и пускат кучета..., защото до сега никъде не са ми разрешавали да возя кучето на лифт, най-вече на откритите, нито в Пирин, нито в Рила, нито в Стара планина, от съображения за сигурност.
User's Signature

Качена снимка

#583 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 07:02 AM

Показване на мнениетоCharodei, в 04 April 2011 - 04:42 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 03 April 2011 - 01:49 PM, написа:

Този лифт закрит ли е и пускат кучета..., защото до сега никъде не са ми разрешавали да возя кучето на лифт, най-вече на откритите, нито в Пирин, нито в Рила, нито в Стара планина, от съображения за сигурност.

На Боровец на кабинковия лифт пускат кучета.Ние се качвахме по миналата година.Първо си мислехме,че няма да ни разрешат но на касата ни отговориха че много хора си качват кучетата и няма никакъв проблем

#584 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2011 - 07:33 AM

на симеоновския (кабинков) лифт пускаха кучета преди няколко години, но срещу билет (не си спомням цял човешки или половин)
User's Signature

Качена снимка

#585 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2011 - 09:11 AM

Дано наистина така стоят нещата със закритите лифтове, аз водя кучето навсякъде със себе си, до сега сме се разделяли само когато съм знаела, че се налага част от прехода да я премина с лифт и след като по телефона съм се убедила, че няма начин той да дойде с мен, намирам човек, който да го гледа докато ме няма. През месец май ми предстои Мусала, мисля че лифта там е открит, някой има ли информация за тази дестинация?
User's Signature

Качена снимка

#586 Потребителят е офлайн   OBERON Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2011 - 10:23 PM

Показване на мнениетоCharodei, в 04 April 2011 - 07:11 AM, написа:

Дано наистина така стоят нещата със закритите лифтове, аз водя кучето навсякъде със себе си, до сега сме се разделяли само когато съм знаела, че се налага част от прехода да я премина с лифт и след като по телефона съм се убедила, че няма начин той да дойде с мен, намирам човек, който да го гледа докато ме няма. През месец май ми предстои Мусала, мисля че лифта там е открит, някой има ли информация за тази дестинация?

На кабинковия лифт Боровец... забравих накъде беше :) към Мусала нагоре - пускат с куче и не искат билет- цитирам касиерката:
"Ми не е разрешено, но не е и забранено" :) найс а?
User's Signature

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...

WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...

#587 Потребителят е офлайн   OBERON Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2011 - 10:26 PM

Така - сега да ви се оплача и помоля за помощ!

Търся вила на морето за ТРИ МЕСЕЦА искам цялото лято да си го изкарам на вила на морето с кучето и крокодила!
И никъде не намирам - потроших се да ровя в интернет да търся да пиша имейли и да звъня и нищо!
Търся на Синеморец, но съм готов и на алтернативи!
Искам просто вилата да е само за мен без хазяи и да има двор където кучето да си прекара лятото необезпокоявано!
Как толкова ли няма човек който да даде вила за три месеца? Не са малко- даже се надявам и на отстъпка все пак :)

Ако знаете нещо кажете че накрая ще се принудя да купувам... а то баси и цените все едно са ги сторили над нефтени кладенци тия вили ... :)
User's Signature

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...

WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...

#588 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 10:09 AM

Аз имам въпрос някой ходил ли е в Къща Имало Едно Време във Жеравна? Ние сме двама ентусиасти с едно доста темпераментно дого аржентино, проблем с хора нямаме, но пък с кучета...
Някой ако е ходил там, или в околностите, по възможност в област Сливен, че имаме път натам , моля да сподели!
User's Signature

Качена снимка

#589 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 April 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоIronHide, в 23 April 2011 - 10:09 AM, написа:

Аз имам въпрос някой ходил ли е в Къща Имало Едно Време във Жеравна? Ние сме двама ентусиасти с едно доста темпераментно дого аржентино, проблем с хора нямаме, но пък с кучета...
Някой ако е ходил там, или в околностите, по възможност в област Сливен, че имаме път натам , моля да сподели!

Била съм в Жеравна, ето линк:

http://esperanca.sni...434267.15522560

мисля , че за кучето ще е проблем, но може да се провери, влизаш в сайта на общината и там има всяка къща -хотел с телефони и информация какво е разрешено и какво не. Жеравна си заслужава, още повече ако се мине от В. Търново през Котелската планина, много красива и живописна.
User's Signature

Качена снимка

#590 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 10:34 AM

Много ти благодаря Charodei за информацията и за снимките. Невероятни са! Мисля да се обадя на собствениците на няколко от къщите и да питам дали ще ни приемат с господин Темперамент :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#591 Потребителят е офлайн   veskopo Икона

Публикувано: 17 May 2011 - 03:36 PM

.... здравейте приятели на домашни любимци... това лято може да почивате на море и с вашия домашен лшбимец, ако посетите следния сайт:
http://primorsko-mmc.hit.bg
.... вашите приятели са и наши приятели.....
поздрави: В.Попов

#592 Потребителят е офлайн   Carina_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2011 - 12:14 PM

Виждам, че има ветерани вече в почивките с кучовците.
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък? :dry:
Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа. :dog:

#593 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2011 - 12:41 PM

Показване на мнениетоCarina_, в 20 May 2011 - 10:14 AM, написа:

Виждам, че има ветерани вече в почивките с кучовците.
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък? :dry:
Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа. :dog:

Ние често ходим на този плаж,т.е.малко по настрани и никой не ни прави забележка.Понякога има и други четириноги:)
Навсякъде където има кучета,те си стоят до хората, не се гонят и не притесняват никой.Само много рано сутрин докато още не е пълен плажа сме я пускали нашата да потича,но после си стои до нас дори на повод да не тръгне да любопитства.Все пак мисля,че така трябва и така е правилно за да няма оплаквания и да си ходим всички спокойно с кучетата :)

#594 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 20 May 2011 - 01:40 PM

Да се влюча и аз.
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 May 2011 - 11:46 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 20 May 2011 - 01:40 PM, написа:

Да се влюча и аз.
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н

На 27 Май ще нощуваме на хижа Ехо, обещаха ни Чародей да спи вързан под някакъв навес?!?!
User's Signature

Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   irbis Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:14 AM

Ако си спомням правилно на х. Ехо точно парапета при входа е под навес (както и входа де :smile: ) и там съм виждал вързано куче да нощува.

#597 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 11:56 PM

Хей! Здравейте на всички! Тъй като наближават месеците на почивките и морето, реших да споделя една проверена от мен база, която допуска без проблем домашни любимци: ЛИНК

Тихо, просторно, с много зеленина и прекрасен плаж на около 500-700 метра. Аз бях и с двете ми добичета и нямах никакви проблеми. Тази година пак сме там. :db_046:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 May 2011 - 06:36 AM

Чародей на Козя стена, х. Козя стена, х.Ехо.Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#599 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 01 June 2011 - 01:25 PM

Charodei, страхотни снимки. Кучето как мина през участъка с парапета? Като гледам сте били вързани или само за снимката? Този маршрут дали може да се заобиколи и по-близо до коя хижа е? Моля те да дадеш някакво инфо, понеже и ние замисляме лятото преход от Беклемето вероятно-х.Козя стена- х. Ехо и бих искала да знам с каква трудност е за кучето. Иначе снимките са страхотни и сте случили на хубаво време, за Стара планина си е направо шестица от тотото :) Къде спахте и някакви порблеми с кучето по пътя- други животни, коне? Качи снимки и във форума на маламутите, мнг ще се зарадват да видят един работещ маламут :)
User's Signature

Качена снимка

#600 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 June 2011 - 05:54 PM

http://esperanca.sni...595996.23664687
Това е линк от цялото пътешествие на Чародей в този преход, но на профила ми в снимка.бг можеш да видиш всички митарства на Чародей по планините, вие откъде планирате да пристигнете, ако качвате Беклемето от Троян- Кърнаре, под Арката на върха не паркирайте автомобила си от дясната страна, а трябва да тръгнете от тази страна за Козя стена и х. Козя стена и х. Ехо, защото има големи табуни диви коне, които са само от дясната страна и не преминават през шосето, ако оставите автомобила тук ,ще бъде грешка, районът е оскъден откъм дървета и затова дивите коне се чешат в паркираните автомобили, при което чупят страничните огледала, понякога и стъклата, кривят брони, лайсни, ламарини, не паркирайте тук, може да паркирате от ляво, където конете по неписан закон не преминават, не зная защо , но не преминават. На ляво е пътят за х. Дерменка и х. Добрила. И в двете посоки трасето е част от международния преход Ком - Емине, който планирам при първите ми свободни 22 дни да направим с Чародей, но затова е необходимо записване, прех одът е организиран от Туристическите дружества и поради дължината и трудността си не се препоръчва за аматьори, сингъли. А х. Козя стена-х.ЕХо е елементарен преход, защото е по билото на Стара планина и няма драматични денивилации, но като времетраене наистина отнема 5 часа, дори за човек като мен, който се движи доста бързо. На х. Ехо Чари нощува вързан под един навес, няма проблем с хижарите, ако настоявате и сте самостоятелно в стая, Галя - хижарката би допуснала кучето ви да нощува в стаята с вас, но аз не съм настоявала за това, защото времето бе лошо, Чари бе много мокър, а на хижарката е трудно да поддържа чистотата там, като отидете ще разберете защо, така че нямаше смисъл да я товаря допълнително. Има доста змии - дори бакърки, които са много отровни, гледайте си в краката по време на прехода. Самата Козя стена Чари премина като го държах на връзка през цялото време и му избирах мястото , през което да мине, когато е валяло, както бе при нас е опасно - тревата и скалите се пързалят много, много би помогнало на животното това, ако е научено да слуша и се доверява на стопаните си, иначе не препоръчвам кучето да минава през Козя стена, само няколко метра под нея има удобна пътека, по която минахме на отиване и е абсолютно безопасна, но на връщане исках да премина и през Козя стена, така че екстремното преминаване не е задължително, нито наложително, само по желание е. Хубаво е. Ще ви хареса. Успех!
User's Signature

Качена снимка

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема