С куче на море и планина.
Публикувано: 04 April 2011 - 06:42 AM
Flawless, в 03 April 2011 - 01:49 PM, написа:
Този лифт закрит ли е и пускат кучета..., защото до сега никъде не са ми разрешавали да возя кучето на лифт, най-вече на откритите, нито в Пирин, нито в Рила, нито в Стара планина, от съображения за сигурност.
Публикувано: 04 April 2011 - 07:02 AM
Charodei, в 04 April 2011 - 04:42 AM, написа:
Flawless, в 03 April 2011 - 01:49 PM, написа:
Този лифт закрит ли е и пускат кучета..., защото до сега никъде не са ми разрешавали да возя кучето на лифт, най-вече на откритите, нито в Пирин, нито в Рила, нито в Стара планина, от съображения за сигурност.
На Боровец на кабинковия лифт пускат кучета.Ние се качвахме по миналата година.Първо си мислехме,че няма да ни разрешат но на касата ни отговориха че много хора си качват кучетата и няма никакъв проблем
Публикувано: 04 April 2011 - 09:11 AM
Публикувано: 17 April 2011 - 10:23 PM
Charodei, в 04 April 2011 - 07:11 AM, написа:
На кабинковия лифт Боровец... забравих накъде беше :) към Мусала нагоре - пускат с куче и не искат билет- цитирам касиерката:
"Ми не е разрешено, но не е и забранено" :) найс а?

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...
WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...
Публикувано: 17 April 2011 - 10:26 PM
Търся вила на морето за ТРИ МЕСЕЦА искам цялото лято да си го изкарам на вила на морето с кучето и крокодила!
И никъде не намирам - потроших се да ровя в интернет да търся да пиша имейли и да звъня и нищо!
Търся на Синеморец, но съм готов и на алтернативи!
Искам просто вилата да е само за мен без хазяи и да има двор където кучето да си прекара лятото необезпокоявано!
Как толкова ли няма човек който да даде вила за три месеца? Не са малко- даже се надявам и на отстъпка все пак :)
Ако знаете нещо кажете че накрая ще се принудя да купувам... а то баси и цените все едно са ги сторили над нефтени кладенци тия вили ... :)

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...
WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...
Публикувано: 23 April 2011 - 10:09 AM
Някой ако е ходил там, или в околностите, по възможност в област Сливен, че имаме път натам , моля да сподели!
Публикувано: 24 April 2011 - 09:12 AM
IronHide, в 23 April 2011 - 10:09 AM, написа:
Някой ако е ходил там, или в околностите, по възможност в област Сливен, че имаме път натам , моля да сподели!
Била съм в Жеравна, ето линк:
http://esperanca.sni...434267.15522560
мисля , че за кучето ще е проблем, но може да се провери, влизаш в сайта на общината и там има всяка къща -хотел с телефони и информация какво е разрешено и какво не. Жеравна си заслужава, още повече ако се мине от В. Търново през Котелската планина, много красива и живописна.
Публикувано: 17 May 2011 - 03:36 PM
http://primorsko-mmc.hit.bg
.... вашите приятели са и наши приятели.....
поздрави: В.Попов
Публикувано: 20 May 2011 - 12:14 PM
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък?

Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа.

Публикувано: 20 May 2011 - 12:41 PM
Carina_, в 20 May 2011 - 10:14 AM, написа:
Аз имам един малко по-различен въпрос, ако модовете преценят, че не е затук, нека го преместят.
Та казвате има плажове, където има и други кучета. Предполагам си играят и се гонят, но не пречат ли на другите плажуващи, не им ли събират кърпите, хвърлят пясък?

Тази година сме резервирали хотел на Златна рибка, но за съжаление, не пускат любимци там. (Аз все пак ще се обадя и питам директно в хотела).
Но Август определено ще я заведем лудетината с нас. Но адски много ме притеснява, че ще тича като озверяла по плажа.

Ние често ходим на този плаж,т.е.малко по настрани и никой не ни прави забележка.Понякога има и други четириноги:)
Навсякъде където има кучета,те си стоят до хората, не се гонят и не притесняват никой.Само много рано сутрин докато още не е пълен плажа сме я пускали нашата да потича,но после си стои до нас дори на повод да не тръгне да любопитства.Все пак мисля,че така трябва и така е правилно за да няма оплаквания и да си ходим всички спокойно с кучетата :)
Публикувано: 20 May 2011 - 01:40 PM
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н

Публикувано: 20 May 2011 - 11:46 PM
isi_ar4i, в 20 May 2011 - 01:40 PM, написа:
Спали сме на х. Артистите( Витоша) с кучето
На х. Мазалат (Стара планина) също го пуснаха. Но там спа вързан за стълбите, защото горе беше адска жега, понеже хижата е ремонтирана и топлоизолирана. Хижарят има женска каракачанка.
На х. Ехо (Стара планина) не позволиха да го вкараме вътре и то спа вързан за външния парапет. МНг неприятно, 2 нощи....Хижарите имат куета, но ако се обадите предварително, ги връзват.
На х. Безбог със сигурност не пускат никакви животни. Там не сме го водили, но зимата бяхме на ски и хижаря не пуска никакви кучета, то и няма около хижата. Пътят от Добринище е с лифт, седалков. Според мен е невъзможно да качиш голямо куче, но съм виждала малки, които се возят на съседната седалка. Обаче има някакъв човек от Добринище, който уж карал до х. Безбог с уазка. Аз му имам телефона и евентуално ще го караме лятото да качи кучето. Иначе пътят е поне 3 часа по пистата и е убийствено, ако го ходиш и след това, ще скиташ по върховете и т.н
На 27 Май ще нощуваме на хижа Ехо, обещаха ни Чародей да спи вързан под някакъв навес?!?!
Публикувано: 26 May 2011 - 11:56 PM
Тихо, просторно, с много зеленина и прекрасен плаж на около 500-700 метра. Аз бях и с двете ми добичета и нямах никакви проблеми. Тази година пак сме там.

Публикувано: 01 June 2011 - 01:25 PM

Публикувано: 01 June 2011 - 05:54 PM
Това е линк от цялото пътешествие на Чародей в този преход, но на профила ми в снимка.бг можеш да видиш всички митарства на Чародей по планините, вие откъде планирате да пристигнете, ако качвате Беклемето от Троян- Кърнаре, под Арката на върха не паркирайте автомобила си от дясната страна, а трябва да тръгнете от тази страна за Козя стена и х. Козя стена и х. Ехо, защото има големи табуни диви коне, които са само от дясната страна и не преминават през шосето, ако оставите автомобила тук ,ще бъде грешка, районът е оскъден откъм дървета и затова дивите коне се чешат в паркираните автомобили, при което чупят страничните огледала, понякога и стъклата, кривят брони, лайсни, ламарини, не паркирайте тук, може да паркирате от ляво, където конете по неписан закон не преминават, не зная защо , но не преминават. На ляво е пътят за х. Дерменка и х. Добрила. И в двете посоки трасето е част от международния преход Ком - Емине, който планирам при първите ми свободни 22 дни да направим с Чародей, но затова е необходимо записване, прех одът е организиран от Туристическите дружества и поради дължината и трудността си не се препоръчва за аматьори, сингъли. А х. Козя стена-х.ЕХо е елементарен преход, защото е по билото на Стара планина и няма драматични денивилации, но като времетраене наистина отнема 5 часа, дори за човек като мен, който се движи доста бързо. На х. Ехо Чари нощува вързан под един навес, няма проблем с хижарите, ако настоявате и сте самостоятелно в стая, Галя - хижарката би допуснала кучето ви да нощува в стаята с вас, но аз не съм настоявала за това, защото времето бе лошо, Чари бе много мокър, а на хижарката е трудно да поддържа чистотата там, като отидете ще разберете защо, така че нямаше смисъл да я товаря допълнително. Има доста змии - дори бакърки, които са много отровни, гледайте си в краката по време на прехода. Самата Козя стена Чари премина като го държах на връзка през цялото време и му избирах мястото , през което да мине, когато е валяло, както бе при нас е опасно - тревата и скалите се пързалят много, много би помогнало на животното това, ако е научено да слуша и се доверява на стопаните си, иначе не препоръчвам кучето да минава през Козя стена, само няколко метра под нея има удобна пътека, по която минахме на отиване и е абсолютно безопасна, но на връщане исках да премина и през Козя стена, така че екстремното преминаване не е задължително, нито наложително, само по желание е. Хубаво е. Ще ви хареса. Успех!