Dog.bg Форуми : разходки на повод?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

разходки на повод?

#21 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2005 - 11:28 AM

За гласувах ДА моите кучета са без повод само в моя двор там могат да търчат с часове но навън само на повод! Има всякви луди в нашия парк /Враня /уж слабо посещаван от хора изведнъж се навъдиха толково спортисти и то по всяко време а моите като видят колездач полудяват от кеф ама колездача се влудява l) Та и в самия парк не ги пускам докато не се убедя ,че няма такива индивиди, питбули ,крави и тогава ги пускам защото там има река и е зяло удоволствие да ги гледаш как се бухат в реката w)

#22 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 16 February 2005 - 11:34 AM

Ами отговарям с не, защото въпросът е "трябва ли да водим кучетата на повод, когато сме на разходка??", аз това го приемам, като разходка на кучето...аз си изкарвам кучето както (мисля, че) mil_ каза по нагоре за да се разходи, натича и тн, а вършенето на другите нужди си е друго нещо, за което пак не си връзвам кучето.
Просто ходенето на оживени места-тоест по центъра, кафета, търговски центрове за мене не е разходка както и за него и тогава го водя на повод, но на въпроса отговарям с НЕ защото наистина не го разхождам на повод.
А и зависи от кучето...аз ако имам малко по-диво куче разбира се, че постоянно ще е на повод. Съседа ми си разхожда постоянно кучето на повод, а доколкото знам и багира си разхожда Оскар на повод, а аз явно съм обратното на тях l)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#23 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 11:52 AM

Ами аз гласувах не. По принцип зависи. Ако ходим по улиците бък си е на каишка но в градинката го пускам да си тича. Спокоен съм защото знам че няма да вземе да направи някоя глупост, но винаги си има първи път де r)

#24 Потребителят е офлайн   papugay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 11:52 AM

Май Инчето не е конкретизирала въпросът си правилно и сега получава такива резултати. Отговорите и също не са достатъчни като такива, защото (а това е и моя отговор) в квартала действително кучето ми не ходи с повод. Слагам му го единствено, когато стигаме пред блока (входа) за да не притесняваме хората заради размерите на Аргус (все пак не е малко куче а има малки деца, които се плашат от него, защото майките им казват, че кучето може ей сега да ги изяде ако не слушат bl) a) ) Поцентъра не смея да го извеждамс мен, защото пак размерите му не са подходящи за Витошка. А ако имах например куче от "бойна" или "ловна" порода (намек за Дого) щях да го разхождам на повод (от онези, които се слагат през кръста на кучето за да не го душа излишно) и да го пускам да се разтъпче едва, когато няма никой около нас за да не стане някой гаф. Така бих се отнесал и ако гледах и Питбул, Бултериер или дори и Кане Корсо (него специално, защото някой може да ми го свие l) )

#25 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 12:29 PM

Цитат

Поцентъра не смея да го извеждамс мен, защото пак размерите му не са подходящи за Витошка.
Какво толкова че е голям това е дискриминация l) l) Нали не си върши работата пред някой магазин и не хапе хората защо не? Плюс това има фактор за кучето който е социализиране, доста е важен не го ограничавай гадно е.

#26 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2005 - 01:19 PM

Аз съм за повода. Таря пускам само в пущинака или ще я пускам в кучешката градина. Но дотам и обратно на каишка. Така не се притесняват хората и аз си контролирам кучето.
Пък и вчера из зад ъгъла на блока изскочи немска овчарка, видя ни и се спусна с бесен лай и оголени зъби. Добре че след нея изскочи и собственика та я спря. Таря посреща всяко куче с развята опашка, а ако я залае започва и тя. Та в случая хубавото на повода беше, че аз веднага й спрях ентусиазъма за джавкане.

#27 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 16 February 2005 - 01:21 PM

аз говорех за мойто си куче- който не я е виждал (някой питаше!), Ашли е девойка, минала отдавна побертета...вече е на 1г. и 9месеца. при това си остана дребна за породата-Golden Retriever! и пом/удругото когато я видят малки дечица веднага посягат да я пипнат, а това дали аз ще и разреша тя да отиде при тях е друга работа... cl) обикновено, Голдъните са пълни с енергия но тя е доста уравновесена!!! а и НЕ ВИНАГИ е без повод, всмисъл когато е рано сутрин по ндк няма много хора, дори ми се е случвало да сме само ние и някой друг заблоден човечец... r) хората не ги е страх от нея!!! d) ТА ТЯ ХОДЕШЕ С МЕН НА УЧИЛИЩЕ- колко кучета го правят това в България???????????
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 01:44 PM

виждам, че има доста и различни мнения.но не мога да си обясна това-дори и да ти е супер послушно кучето това означава ли, че никога не може да стане инцидент?за това казвам, че кучето трябва да е винаги на повод в оживените места.ако си има определени места само за кучета без случайно минаващи хора, според мен няма нищо лошо да се пуска. ;) d) но като всеки си мисли, че неговото куче го слуша изключително много, стават тези инцидентите(казвам го без да се конкретизирам).
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#29 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 02:06 PM

Според мен по този въпрос не трябва да има 100 мнения , а да се измисли адекватен ЗАКОН, който да задължи собствениците на кучета от т.нар. "опасни" породи да посещават определени часове училище за кучета и , ако не е имало инцидент с кучето , то да може да се разхожда в парковете без каишка и намордник, ако се случи инцидент по негова вина следва да се глоби , солено собственика и да се задължи да слага намордник на кучето си. За съжеление все - още не съм минисър.. s) s)

#30 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 02:51 PM

anita, отново се започва с деленето по породи... Знаеш, че една немска овчарка може да бъде много по-опасна от един питбул примерно. За разходките също несъм съгласна. Виж ако се вкарат тестовете за социализация става-примерно едно куче неиздържа теста-каишка,наморник и определени места и часове за разходка, до определен брой точки да се налагат определени забрани-за едни каишка, за други място на разходки за трети всичко, а за четвърти права както на всички обикновени породи кучета.
папугай-виж внимателно кой е пуснал темата и престани да се заяждаш, и стига си изтъквал непоносимостта си към определена порода! a)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#31 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 02:56 PM

Цитат

anita, отново се започва с деленето по породи... Знаеш, че една немска овчарка може да бъде много по-опасна от един питбул примерно. За разходките също несъм съгласна. Виж ако се вкарат тестовете за социализация става-примерно едно куче неиздържа теста-каишка,наморник и определени места и часове за разходка, до определен брой точки да се налагат определени забрани-за едни каишка, за други място на разходки за трети всичко, а за четвърти права както на всички обикновени породи кучета.
папугай-виж внимателно кой е пуснал темата и престани да се заяждаш, и стига си изтъквал непоносимостта си към определена порода! a)

Инче аз мисля, че отново проблема е това , че не си ме разбрала. Доколкото виждам собственото си мнение е именно това, което ти самата казваш. Обясни ми , кое по- точно те подразни?

#32 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 03:00 PM

А, изразът " опасни породи " не съм го измислила АЗ. Моля те , ако това те дразни обърни се към неговият създател. Аз го намира за улесняващ и обобщаващ защото , ако не го употребя то следва да изброявам няколко породи, което не ми се нрави много.Понеже съм мързелива cl) cl)

#33 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 03:30 PM

Нсъм съгласна с това, че едно куче от тъй-наречените "опасни" породи трябва да се води на каишка, с наморник и тн...някой даде пример - моето куче е вързано, с наморник и тн и отсреща една немска овчарка (нищо лично към породата) идва и закусва с моето куче (било то ротвайлер, дого аржентино, пит или нещо подобно). Всичко се отнася до отделни екземпляри, а не до отделни породи. Защо изобщо трябва да ги има тези кучета на които се набляга като стане въпрос за инциденти,злоба че даже и поводи и наморници? Ми тя багира много хубаво нещо беше пуснала някъде, че ухапаните от питбул са по-малко от някоя друга порода (непомня коя беше, но не беше от "опасните" със сигурност, а може и няколко даже май да бяха).
Точното нещо, на което се дразня...
Преди малко проведох един разговор, в който заслужено си изядох пердаха (в преносния смисъл разбира се). Защо аз трябва да си водя кучето свободно от повод, а отсреща едно куче ИЗГЛЕЖДАЩО внушително да е на повод, ако е добро? Просто проблема не е в породите, а в отделните екземпляри, които създават кофти репутация на цялата порода и после ще ми кажат да си вържа питбула, щото породата била "опасна", обаче без да разберат дали моето куче е опасно...За тва казвам и за теста за социализация...
мале цял роман изписах
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   papugay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 03:50 PM

Цитат

Аз гласувах не, защото когато си разхождам кучето не го връзвам на повод. Ако става въпрос за движение на оживени места, за ходене по града, разбира се, че кучето ми е на повод, въпреки, че изпълнява и дори съм го изпробвала, но това незначи, че ще го пусна когато съм в центъра, независимо колко е безупречен, защото една разгонена женска, или котка или каквото и да било е достатъчно за да разсее кучето, както и един разярен пес срещу нас, който иска да ми изяде кучето също ще изкара нещата от контрол. Когато идвам с кучето към НДК кучето ми по целия път е на повод, все пак се води, че имам някаква култура, но ако отивам да си разходя кучето в квартала не си взимам и нашийника на кучето. Може би е погрешно, но пред блока имам големи полета, зад блока има градинки и улички, по които минават коли веднъж в деня, и въпреки това, имах случай в който бях далече от кучето си и от другата страна на уличката, казвах му да дойде около 3 пъти а той стоеше на отсрешния тротоар и не тръгваше, като гледаше ту към мене, ту към улицата, след няколко секунди мина кола и без да казвам на Бъко да дойде той сам дойде, затова му имам такова доверие в квартала. Също така и с другите кучета-аз познавам кучетата в квартала, както и моето куче ги познава, той знае при кой нетрябва да ходи и при кой може да отиде, за малките деца-просто не ходя там където те ходят да си играят. Просто на въпрос-Трябва ли да водим кучетата си на каишка по време на разходка отговарян НЕ, но Трябва ли да водим кучето си на повод, когато излизаме с него-Да d)

Извинявам се за недоглеждането си, но когато отворих темата видях това и помислих, че Инчето е автор на темата. Е ИЗВИНЯМАМ СЕ на за грешката си, но това до заяждането си към "определена порода" не. тези думи си ги запазвам в сила. С много голям кеф веднъж се разхождах с една стопанка на бултериер по центъра и да си призная- много бурзо успяхме да избегнем "влаченето" на другите по централните улици. Абе като манекени сус скоростта на охлюви се влачат хората по Витошка а това, че минавахме с животното покрай тях беше все едно държахме зареден пистолет. Хората ни гледаха като извънземни bl) Направо си е цирк от всякъде да излезеш с кучето си сред гъчканицата там.

И едно предложение към Инчето- ако до няколко години си взема Кане Корсо ще ми е много любопитно ако приемеш да ги изведем (твоето твоето бяло Дого и моето сиво или черно Кане) по Витошка (дано да имаш и камера за да снимаш опулените физиономии на хората bl) ) l) l) l)

#35 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 03:54 PM

аз съм съгласна с In4et0 , защото това за закона не трябва да се отнася само до "опасните", а за всички.+ това, ако аз например си водя моя пит бул на каишка и дойде някоя овчарка или каквото и да е друго куче и нападне моето, били ми казала какво да правяanita_ff ?или още по-лошо става, ако за моето куче има закон да е с намордник, а за другите не.виж тук
това с тестовете е някакво решение и е доста по-справедливо ,отколкото това с повода само за някои породи. a)
и ако говорим за закони то според мен всички кучета трябва да са на повод, ако не са на обособените места за разходки. d) d) d) n)
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 04:07 PM

Добре, нека ако се измисли някога такъв закон той да важи за всички породи.

#37 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 04:17 PM

Цитат

ако говорим за закони то според мен всички кучета трябва да са на повод, ако не са на обособените места за разходки.   
Съгласен съм но ми писна от това деление. На опасни и не опасни. Всяко куче може да бъде научено да хапе. Това че медиите непрекъснато набедяват една или друга порода си е друго. a)

#38 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 04:21 PM

Работата става сложна, защото в моя град НЯМА обособени места за разходка на кучета, има ли ги във вашите градове?

#39 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 04:26 PM

Папугай, хубаво хората се страхуват от вида на такива кучета, ама кво? Хората ги е страх от височини-да се строят само ниски къщи! Децата ги е страх да не ги блъсне кола-да се забрани призводството на коли. Майками веднъж се натрови от швепс и вече я е страх да го пие-да се забрани! Айде да говорим точно за витошка...децата където ги е страх да не ги блъсне кола...? Родителите ги е страх за децата им, особено из центъра-дай да им забраним да минават от там. Честно да си призная и на мене не ми допадат много примерите, които съм дала, но това е втората част...да речем че вече има издаден закон за наморници, поводи и тестове за социализация. Еми моето куче (от опасна порода) изкарва теста с отлична оценка и аз получавам правото да се разхождам с него спокойно, без наморник. Минавам по центъра и ме гледат хората и почват оплаквания. Еми кучето ми не хапе, независимо колко ги е страх хората аз не нарушавам нищо. Говоря най-вече за самата етика. Еми хората ги е страх и от хлебарки ама ги срещат дори в апартаментите си понякога, нали? Няма ваксина срещу страхове. Да ме гледат колкото си щът-аз съм съгласна за разходката! r)
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2005 - 04:27 PM

ме по принцип има във всеки квартал няколко полянки или поркове, където горе долу по едно и също време се събират всички квартални песове. d) d) d) d) bl)
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни