Важно: Мнения за промени в правила на фотоконкурса Мнения и въпроси за правилата
Публикувано: 05 July 2008 - 12:28 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 September 2008 - 03:33 PM
Цитат
Нов потребител съм и искам да кача мои снимки а не мога да намеря опцията за това...
1во отиваш във Галерия/Снимка на месеца, 2008/месеца за който искаш да качиш снимка(може да се качва снимка до 24 число на месеца, така, че в случая можеш да качваш за месец Септември ;)) /качи на куп...
;)

Публикувано: 04 January 2009 - 07:11 PM
А ако прочетеш внимателно правилата, рейтингът се определя на първо място от полученият брой точки (звездички) и ако те са еднакви, с по-висок излиза тази снимка, за която са гласували повече хора. Реално вероятността тези двет неща да са еднакви е нищожна.
Публикувано: 04 January 2009 - 08:31 PM
Не ми е за снимката, не ми е за победата, ама се надявах да ме убедите, че впечатлението ми, че тук се толерира определена порода кучета, е неправилно.
Добре, няма човешка намеса, ясно.
И все пак може да се добави нещо в правилата, в случай на такива редки случаи със съвпадане на гласове и рейтинг.
П.П. Благодаря за съвета, но съм чела правилата преди да пусна снимка, четох правилата и преди да постна тук. Рядкост при юзърите,но се случва.
Публикувано: 04 January 2009 - 09:44 PM
не- не е факт в месец Декември
Това, което виждате вие (тоест в случая * * * * * от 12 потребители) е средноаритметичния резултат. В класирането не се взима предвид той, а точния. Който за спорните за теб две снимки е:
за снимката на xael = 8 гласували с 5 *, 3 гласували с 4 * и 1 гласувал с 3 * = 40 + 12 + 3 = 55
дели се на 12 (броя потребители) = 4.5833 (от там, осреднено виждате 5 *)
за твоята = 7 гласували с 5 *, 4 гласували с 4 * и 1 гласувал с 3 * = (35 + 16 + 3) = 54
дели се на 12 (броя потребители) = 4.5 (от там, осреднено виждате 5 *)
Теоретично никой не е длъжен да дава такава разбивка, но в случая бе излишно да обвиняваш някого в толериране- резултатите си ги правите вие със собствените си гласове! Никой няма нито желанието, нито възможността да толерира по някакъв начин нещо в тях.
Публикувано: 14 January 2009 - 10:33 AM
Дано ме разбра!
Публикувано: 27 January 2009 - 11:30 PM
Цитат
за снимката на xael = 8 гласували с 5 *, 3 гласували с 4 * и 1 гласувал с 3 * = 40 + 12 + 3 = 55
дели се на 12 (броя потребители) = 4.5833 (от там, осреднено виждате 5 *)
за твоята = 7 гласували с 5 *, 4 гласували с 4 * и 1 гласувал с 3 * = (35 + 16 + 3) = 54
дели се на 12 (броя потребители) = 4.5 (от там, осреднено виждате 5 *)
Чак сега се замислих малко повече над тези сметки и имам едно питане.
Ще го дам като пример и то ако нямате нищо против с резултатите на xael и Melina_i_Artemida
Значи сегамм......
За xael са гласували 12 човека и има 4.5833
За Melina са гласували 12 човека и има 4.5
Ако за хххх гласува само 1 човек с 5точки то той накрая ще има резултат 5.0
В крайна сметка участника хххх ли ще е победител при условие, че за него е гласувал само 1 човек? ;)
Случайно се замислих над тези сметки и ето до каде стигнах :) Любопитно ми е как процедирате в такива случаи
Публикувано: 28 January 2009 - 10:23 AM
от Правилата: "При равен резултат печели снимката, за която са гласували повече потребители."
от моите разяснения: "рейтингът се определя на първо място от полученият брой точки (звездички) и ако те са еднакви, с по-висок излиза тази снимка, за която са гласували повече хора."
Четете ;)
Публикувано: 25 June 2009 - 09:41 PM
helios_94, в Jun 25 2009, 09:20 PM, написа:
http://www.dog.bg/gallery/
Тук е.

Радвам се за конкурса! А подновява ще рече, че конкурса за юни се подновява, или този за юли?