Как станах фен на породата Сибирско хъски...
Публикувано: 07 March 2008 - 10:04 PM
Публикувано: 12 March 2008 - 08:01 PM
(сори за лиричното отклонение, което следва)
като съвсем малка имахме три дога
черен - Дезби, сив - Ерма и арлекин Джералд Форд
по някое време се появи и Караман - каракачанка
а междувременно от "добри" съседи са минавали и заминавали
още няколко - овчарка-Елза,териер-Светлето и едно приличащо на снабернар - пак Елза, но някаква полска кръстоска
(за протокола да отбележа, че бащами е заклет кучкар и аз съм се метнала на него
пък и къща с огромен двор)
та така аз все мрънках че искам Бернардинер
и през 1992г за коледа ми подри ...каквказка овчарка Парма (1, сега имаме друга Парма 2)
тогава осевен ученето имах и много свободно време
Бях я възпитала, живееще и на двора и вътр, по умно куче не бях срещала
стигна до там, че само със знаци ме разбираше какво да направи,
но за съжаление беше с нас само 10г :'(
след това не исках да чувам за кучета баща ми правеше опити, но безуспешни
и ето, че прави поредния опит
звъни ми по телефона и направо
- Искаш ли куче?
без да го разпитвам само казах:- Да.
а той: - Ела да си го всемеш след 35дни, днес се родих
след това разбрах, че е хъски :)
И така вече почти 4г сме с Анук-Ирулан Инди Хан Соло (последня да задържи вратата)
и няма да сгреша ако кажа,
че съм завинаги влюбена в породата.
:wub: :->) :yahoo:
Публикувано: 12 March 2008 - 10:52 PM
Анук-Ирулан Инди Хан Соло

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 April 2008 - 06:16 PM
ми преди време имах кокер, мнго беше палава, и адски много ги харесвам и до днес.. но за съжаление ми я откраднаха! :)
За рождения си ден брат ми искаше куче.
Веднага ме нави, и аз естествено исках кокер, но той искаше някое по голямо куче, майка ми пък недаваше да е много голямо и се спряхме на средния размер!
Отидох в магазина, гледахме избирахме, всичките бебета бяха сладки!
имаше само едно малко бебе със сини очи което седеше само и гледаше лошо :)
дадоха ми го да видя, и то ме напишка! :)
тогава реших че си ме е маркирало и без да се замислям много казах че това ще е бебето! :)
и така, сега сме голяма ЛЮбов ;)
Публикувано: 14 April 2008 - 11:05 PM
Публикувано: 16 April 2008 - 09:00 PM
Цитат
Цитат
как взех второто си куче ? .... И така след сбъдването на мечтата си да имам хъски, днес имам и такова на което му е било писано да ми се падне като късмет! Но мисля, че късмета е и негов :blink:
Е, това вече е интересно съвпадение. :drugarche:
Ако някой много иска хъски, а няма - сега е времето - идва Коледа, пишете късметчета ;D
Аз писах такова късметче с надеждата да се падне на мен,но уви падна се на бащата ми ;D е ще видим тайничко се надявам да ми се сбадне мечтата да си имам сибирско хъски!!! :yahoo:
Публикувано: 02 May 2008 - 08:03 AM
Вкъщи не сме имали хъски до сега...но това ще се поправи:)
Публикувано: 19 May 2008 - 08:05 PM
Преди 1година бях на кино и объркахме филма и по-погрешка гледахме "Eight Below". Това е един невероятен филм, в който се разказва за живота на тези невероятни кученца!
От тогава мечтата ми е да имам едно такова другарче в живота си.. надявам се, че много скоро мечтата ми ще се осъществи! :->) :yahoo: :wub:
Публикувано: 23 June 2008 - 03:27 PM
Аз пък се наслаждавах на филма Осем Героя,който страшно ме заплени,както и баща ми...майка ми все още е скиптик,че едно куче неможе да бъде обучено...затова все още нямаме хъски,апък и паричките са проблем,тъй като чакам за родословно пале...
Бих искала мъжко,черно-бяло или шоколадово-бяло синеоко сладурче...но не бих отказала някакво друго...все пак ще чакам палето на живота си,колкото се наложи!
Това лято ще почвам и да работя...дано да изкарам повече парички,че да си купя сама :blink:
Публикувано: 04 July 2008 - 01:40 PM
Белият зъб, Eight Below, Snow dogs, тук-таме някоя книжка и малко приятелска помощ! :wub:
Това е моята порода...друга просто няма и няма да има! :wub:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 04 July 2008 - 01:59 PM
Освен Сибирското Хъски, на мен ми допада и Аляския маламут, но за жалост не мога да видя представител на тази порода на живо, само по филми и картинки,на снимки.Искаше ми се да направя разликата при нагледно сравнение между тези две толкова близки породи,които много харесвам и обичам! :blink: :wub:
Публикувано: 06 July 2008 - 02:39 PM
Публикувано: 06 September 2008 - 09:05 AM
Аз от много малка исках да си имам кученце и съвсем на скоро почнах стабилно да държа че ще си гледам куче...проблема беше само че все още незнаех каква порода исках...!Разглеждах обяви в интернет,интересувах се от приятели..,докато не дойде момента в който видях в интернет обява за хъски и като погледнах тези малки сини очички как блестят разбрах че това ще е моята порода!!Разказах на нашите за тази обява и те категорично казахе НЕ !!...Но ето че една седмица след рождения ми ден,наще ми казаха "отивай си в стаята имаш подарък :blink: " , когато отидох видях едно малко пухкаво кученце да спинка,беше малко на 45 дни , още щом го видях разбрах че е хъски и много се зарадвах,е вярно че сега като направи беля аз го отнасям ,но важното е че много си го обичам!Решихме да го кръстим Арес,като бога на войната,защото има много страшен поглед :viking: ... И така вече Арес е на половин годинка...много му се радваме вкъщи и въобще не ни е скучно като се има в напредвид колко е игрив ;D ...

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!