СТАНДАРТ на породата и коментари към него
Публикувано: 03 April 2013 - 11:33 AM
Публикувано: 03 April 2013 - 01:22 PM
sergeevrott, в 03 April 2013 - 11:33 AM, написа:
Нищо не се опитваш да обитваш да обясниш, а само се въртиш и все си ти е на гъза отзад. Открил си Америка като казваш, че изсветляването на носа е обусловено и от отглеждането. Никой не спори с теб на тази тема, стига си рил. Ето какво съм писал по-горе, ама кой да чете:
KOKO_ko, в 02 April 2013 - 11:17 AM, написа:
Цитат
Отговорът е в стандарта на породата, а не тук във форума и той гласи, че изсветлялата носна гъба е НЕДОСТАТЪК. Може да е ГЕНЕТИЧЕН ПРОБЛЕМ, може да е обусловено и от начина на отглеждане на животното, мисля, че и това отбелязах ясно по-горе.
Аз нямам камъни в градината си, щото нищо различно от цитираното в стандарта не казвам. На теб явно ти е кисело гроздето, щото не ти върви търговийката с чуждото "идеално" куче. Явно си пресолил супата, като си обяснил колко "добро за развъждане" е това животно. Продай на хората хубавия брат, а не да го криеш и да се опитваш да пробуташ за шоу-клас едно най-обикновено куче. Камъни казваш ... натрупал си ги сериозна купчина, ама все някой друг ти е крив на теб.
Кучето е хубаво, ама е по-скоро домашен любимец, а не екземпляр, който да подобрява породата. В което няма нищо лошо или срамно. Без значение кои са родителите и без значение дали ни харесва или не: не може в едно кучило всички да са шампиони!
Питат някакви хора - отговарям, откъде мога да знам, че с цитирането на стандарта ще накърня бизнес - интересите ти.
След като заяви, че
Цитат
Пожелавам още по-малко светли носове и светли бъднини на теб и развъдника ти.
Публикувано: 03 April 2013 - 04:58 PM

Просто попитах тъй като съм го виждала при много други кучета,които обаче не са били чистопородни.И при различни породи-като хъски,НОК,голдъни и лабрадори.
Интересно ми беше на какво може да се дължи по принцип,тъй като и 2 от моите живеят навън,но не ми се е случвало да им избелеят нослетата.
Моля не се карайте.
Разбрах каквото ми трябваше.
Благодаря на всички отговорили

Мир

Публикувано: 07 September 2013 - 07:45 PM
zdraveite, dragi priqteli....
iskam da vi kaja che se nataknah na novata rasa rotweiler. tai kato imam dva rotweilera, i parviqt koito si kupih e s ostra mucuna i togava vs me podigravaha yaradi tova i kazvaha che tova e doberman.a drugiqt koito si zakupih e normalen s izrazen stop i golqma glava. zatova iskam da obarna golqmo vnimnie na tova che rottweilerite s ostri mucuni ne sa meshilki i ne sa ruski rottweleri katkto gi posochvat na mesta.a vsashtnost sa nova rasa koqto se izpolzva ot avstriiskata policiq, armiqta i oshte red drugi evropeiski organi. jiveq v germaniq ot pet godini i neprekasnata tarsq informaciq , sreshtam se s hora, s mejdunarodni treniori po sportna dresura. obshto vzeto tova e moqt jivot i moqta strast....
v momenta rabotq s edin ot nai dobrite treniori po sportna dresura na ime Omar Alacan.
Ochakvam da polucha mn otricatelni mneniq ot razvadchicite , no moga i sam gotov da oprovergaq vsqko tqhno mnenie, tai kato obshtuvam s hora naistina zapoznati v tazi tema.
nadqvam se shte vidite klipa koito sam kachil., blagodarq vi mn , i hora ne se trevojete che kuchetata vi sa s ostri mucuni
PS- iZVINETE che pisha na latinica no laptopa mi nqma kirilica tai kato e ot deutchland zakupen
Публикувано: 08 September 2013 - 04:55 PM
благодаря ви че ми отговорихте Сергееврод, мисля че това е важна тема за обсъждане и ДА, има разлика ж острите муцунки за което сте напално прав. изложбения вариант са с големите глави и изразен стоп, които аз съшо харесвам, а за работни качества и паргавина са др вид с острите муцунки.
доскоро приятели когато ще имам нови и интересни неща по темата Ротвеилер
Публикувано: 09 September 2013 - 08:57 AM
Deyan Kalinov, в 08 September 2013 - 04:55 PM, написа:
Хубаво е да се осведомиш добре преди да започнеш да пишеш урбулешката откровени глупости. Или пък ако случайно знаеш как са нещата, не оставяй пръстите ти да ипреварват мислите. Има ЕДНА раса, всичко останало са мелези или вътрепородни типове, ползвани за едно или друго.
Не бързай с обобщенията на тема характер и работни качества. Старите развъдници в Германия и Австрия много често отказват да дават кучета на армията и полицията по ред причини, не на последно място и заради запазването на имиджа на нашето куче.
Поздрави

Публикувано: 09 September 2013 - 09:15 AM
мисля че всеки има право на мнение, та то затова е форум, според теб ти си наи добрия в цял свят и наи кадарен. интересувал сам се в киноложки център тук в герм. но ако не ти е проблем ще използвам форума за да си изкажа мнение
поздрави
Публикувано: 09 September 2013 - 09:25 AM
Deyan Kalinov, в 09 September 2013 - 09:15 AM, написа:
МОД.
Отговорът на въпроса ти е в темата "Правилата на форума".
И не, на никого не му пречат твоите отговори, просто пишеш на грешното място.
Също виждам, че можеш да пишеш и на кирилца на лаптопа, закупен в Deutschland. Затова оттук насетне всяко твое мнение на маймуница ще бъде трито от модераторите без предупреждение.
Поздрави
Публикувано: 09 September 2013 - 09:38 AM
Deyan Kalinov, в 09 September 2013 - 09:15 AM, написа:
мисля че всеки има право на мнение, та то затова е форум, според теб ти си наи добрия в цял свят и наи кадарен. интересувал сам се в киноложки център тук в герм. но ако не ти е проблем ще използвам форума за да си изкажа мнение
поздрави
Точно така, всеки има право на мнение, съгласен съм с теб по тази тема.
По темата "според теб ти си наи добрия в цял свят и наи кадарен" ще те помоля да ме цитираш и ако се окаже, че това си е твое лично мнение, не ми остава нищо друго, освен да ти благодаря най-сърдечно (виж правописа) за комплимента.
По темата с киноложкия център: или си се интересувал в грешния такъв или нещо не си разбрал или само доказваш тезата, че и в Германия е пълно с глупаци.
Поздрави и без нерви.

Публикувано: 09 September 2013 - 12:43 PM
може да съм писал на грешното място, и да съм писал на латиница, защото в него ден нямах под ръка др лаптоп, а сега не ми е проблем да ви пиша на кирилица, а не на маимуница както някои наричат.
в неделя ще съм на изложението и ще ви предоставя клипове и снимки и ще се опитам и разговори с немските развъдчици да ви предоставя.
расата е една но има два вида ротове- изложбен и спортен.
както и да е, всеки има право на мнение и да се информира,
забравих да добавя, че съм качил клип които може да се види от всички във форума
Публикувано: 09 September 2013 - 07:10 PM
Deyan Kalinov, в 09 September 2013 - 12:43 PM, написа:
Не, няма <<два вида ротове- изложбен и спортен>>!
Това, че в някои развъдници не държат особено на екстериора, не означава, че има два вида ротвайлери. И в едните и в другите развъдници, развъждащите са длъжни да спазват стандарта при развъждането, а това означава задължително спазване на развъдните правила на клуба.
Това, че някои хора развъждат основно по линия на работни качества, пренебрегвайки идеалния екстериор, не означава, че има остромуцунести работни и тъпомуцунести екстериорни ВИДОВЕ ротайлери. Подобни разсъждения говорят само за крайно непознаване на материята.
Идеалният ротвайлер е описан в стандарта. А там той е описан като съвкупност от особени за породата екстериорни и работни качества. Оттук насетне е въпрос на съвест и добри намерения от страна на развъждащия да се придържа към ИДЕАЛА. Най-лесното е да зарежеш едно или друго качество на кучето и да наблегнеш само на онова, което теб те интересува. Съдбата на подобни хора винаги е била една и съща: никога не са дали някакъв особен принос за породата, без начение в коя посока са били залитанията им.
Горецитираното видео е с кратко описание на стандарта, такъв, какъвто е според ADRK и VDH и не показва "остри муцунки", а най-нормални кучета, които ако за теб са остромуцунести, означава, че означава, каквото си означава.

Предлагам темата да приключи за да не преливаме от пусто в празно. А ако не ти харесва предложението ми, ще се наложи отново да се позова на гореспоменатите "правила на форума" и да заключа темата.
Поздрави
Публикувано: 17 September 2013 - 01:42 PM
Deyan Kalinov, в 09 September 2013 - 10:22 PM, написа:
лека вечер
ОК, дано ти е станало по-леко, не, че си разбрал нещо от това, дето ти пее радиото ... Най-голямото невежество е да отблъснеш нещо, което не познаваш...

Публикувано: 16 December 2013 - 09:32 AM

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”.
Думите на един гениален банкер и политик - Атанас Буров.
Публикувано: 15 January 2014 - 10:04 PM
Публикувано: 15 January 2014 - 11:40 PM

Публикувано: 16 January 2014 - 10:46 PM
Публикувано: 09 May 2014 - 01:29 PM