Dog.bg Форуми : Рибата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рибата Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2007 - 07:13 PM

Сурова риба .... има ли опасности за кучето ако яде сурова риба ( цаца-трицона)

#2 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 01:25 PM

Знам, че ако се дава сурова риба ,то тя задьлжително трябва да е  предварително дьлбоко замразена и океанска -филе хек или треска!Не сьм сигурна точно как се водят, но мисля че "бели риби"!
Цаца не бих рискувала да давам сурова  :(
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 09:55 PM

благодаря :)

#4 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:27 PM

Petyo никога сурова риба, НИКОГА!!!! ПОЯВЯВАТ СЕ ГЛИСТИ!!! Ние и да даваме риба е пържена, но никога сурова или такава с много или големи кости. С рибата трябва доста да се внимава защото лошите неща стават бързо и по невнимание  :( :(
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 November 2007 - 01:30 PM

Цитат

Petyo никога сурова риба, НИКОГА!!!! ПОЯВЯВАТ СЕ ГЛИСТИ!!! Ние и да даваме риба е пържена, но никога сурова или такава с много или големи кости. С рибата трябва доста да се внимава защото лошите неща стават бързо и по невнимание  :( :(

И от прясното мляко се появяват глисти, нали?!

Кажете бе хора, от къде ги  знаете тия неща?
Айде малко помисли и ми се обоснови - как точно се "появяват глисти", когато кучето яде сурова риба?!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 01:57 PM

Цитат

Цитат

И от прясното мляко се появяват глисти, нали?!

Кажете бе хора, от къде ги  знаете тия неща?
Айде малко помисли и ми се обоснови - как точно се "появяват глисти", когато кучето яде сурова риба?!

По принцип така съм чувала, но също и четох че заразата с глисти може да се предаде и от нечистата храна, която в случая да е суровата риба.
Доколкото знам глистите обичат морски продукти както и животински. Сега отново се поразрових в интернет и пише че недостатъчно обработено месо и риба също може да доведе до заразяването с глисти. Въпреки че се отнася за хората, не мисля че животните са по различни по отношение на болестите, в случая паразитите ;) ;) ;)
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#7 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 November 2007 - 02:00 PM

Аз бих казала така: сурова риба, дълбоко замразена - да, пържена риба - никога!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 02:04 PM

Какво може да сатне ако се даде такава риба, от един път може ли да стане нещо??  :(
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 November 2007 - 02:06 PM

Пърженото не е особено подходяща храна за тях...Както и за хората, но там вече няма да се впускам в полемики.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 02:13 PM

Ами в смисъл такъв да не е основното в менюто, и с какво замръзената и суровата риба са по добре от...сготвената така да се каже. Моля някой да ми обнясни защото явно нещо ми куца в тези неща, а уж обичам риболова ;D ;D
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 November 2007 - 02:30 PM

Амиии...Замразената и пържената се приемат за термично обработени, демек по-безопасни, нали така?
Но пържената е термично обработена с прегоряла мазнина...Бляк! Ако търсим кое е по-добре, то опреелено намирам дълбокозамразената риба за по-полезна. Не говорим за основно ядене, говорим за епизодични давания. Нито едно диетично и здравословно хранене не включва пържене. Защо ли?
П.П. Не знам дали няма да те подценя със следното, но - замразената риба я даваш, след като се размрази.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 02:37 PM

Цитат

Амиии...Замразената и пържената се приемат за термично обработени, демек по-безопасни, нали така?
Но пържената е термично обработена с прегоряла мазнина...Бляк! Ако търсим кое е по-добре, то опреелено намирам дълбокозамразената риба за по-полезна. Не говорим за основно ядене, говорим за епизодични давания. Нито едно диетично и здравословно хранене не включва пържене. Защо ли?
П.П. Не знам дали няма да те подценя със следното, но - замразената риба я даваш, след като се размрази.

;D Това е ясно че се дава като е размразена, не знам някой който си храни кучето със замръзена риба,но....нищо не се знае  ;D
И все пак замръзена пържена добре, ама необработена.... вече предполагам е по различно и могат да се появавят вътрешни паразите?? :huh:  ;)
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 November 2007 - 02:42 PM

Необработена не бих дала никому. Колкото и сигурен да е източникът. Че то аз на свекито от кокошките варя яйцата, камо ли от магазин.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 09:38 PM

и ся ко....да и зема риба да я замразя и замразена да и я давам ? :)

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:24 PM

Бях питала и при котките, ма не ми отговориха, та да пробвам тук, щом се говори за това. Там ставаще дума за месото, което да се давало сурово, предварително дълбоко замразено 48 часа.
И, питах:

Цитат

Смущава ме нещо, за това питам.
Търсих, ама не намерих никъде да се споменава замразяването като начин за унищожаване на тенията (аз за тения търсих). Навсякъде се споменава термична обработка.

Отделно разсъждавах и се сетих, че месото, което купуваме не е винаги само охладено. Повечето пъти то е дълбоко замразявано с дни наред - докато се превози, докато ни чака в магазина.

Хм?

И кои са гадините, които измират при минусови темп.?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#16 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 10:48 PM

Цитат

и ся ко....да и зема риба да я замразя и замразена да и я давам ? :)

Филе от хек или треска обикновенно се продава дьлбоко замразено! И както спомена д-р Бобадова преди да го дадеш на животното  се Размразява!Рибата се дава максимум един пьт седмично в менюто на кучето...
И  в крайна сметка един сьвет , защото виждам че вьобще не си наясно за какво питаш:
-Не си прави експерименти , всяка рязка промяна в диетата ще донесе проблеми на кучо!
Пък и ако решиш да храниш сурово се иска повече да почетеш , а не да подхвьрлиш някой и друг вьпрос вьв форума !
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 11:06 PM

Цитат

Бях питала и при котките, ма не ми отговориха, та да пробвам тук, щом се говори за това. Там ставаще дума за месото, което да се давало сурово, предварително дълбоко замразено 48 часа.
И, питах:

Цитат

Смущава ме нещо, за това питам.
Търсих, ама не намерих никъде да се споменава замразяването като начин за унищожаване на тенията (аз за тения търсих). Навсякъде се споменава термична обработка.

Отделно разсъждавах и се сетих, че месото, което купуваме не е винаги само охладено. Повечето пъти то е дълбоко замразявано с дни наред - докато се превози, докато ни чака в магазина.

Хм?

И кои са гадините, които измират при минусови темп.?

Пьрво тенията не е в месото ,а по вътрешните органи на животните .Не мисля че и влияят минусовите температури!За глисти е смешно да се говори ,че основният начин за заразяване е чрез сурово месо (има доста други по-успешни начини)
Когато се говори за сурово хранене , се има в предвид, че ще се даде максимално качествено месо , което и ние хората ще си позволим да ядем сурово(алангле ;))
Смята се ,че повечето бактерии измират както при високи така и при ниски температури.Дано не ми е стара информацията , но допреди 5-6 години в Щатите  свинското, не се е изследвало  за трихинелоза , а задьлжително  шоково се е  замразявало !Незнам дали все още е така!Но така или иначе сурово свинско не се препорьчва при БАРФ.Червените меса по- често дават алергии при кучетата!
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 11:11 PM

Благодаря ти.
В основата си въпроса беше кого трепем с минусови температури?
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 November 2007 - 11:13 PM

Микроорганизми.
Ама май са ме преварили:)
Нищо де, и аз да си кажа:)
Милиони микроби ще умрат. ;D

Благодаря, мод :)
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2007 - 11:32 PM

аз не давам на кучето си сурова риба просто на кучешката поляна кадето всички си разхождат кучетата един ми каза че дава на неговото куче ( хъски ) сурова трицона и даже стигало по 2 кг на ден да изяжда.....и ми стана съмнително и затова попитах...благодаря на всички които си направиха труда да ми отговорят :palec:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни