Dog.bg Форуми : Рибата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рибата Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   getc_g Икона

• Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2008 - 07:54 PM

вие набивате цаца с бира по капаните, а на кучо пържено не бивало. по нежно ли му е стомахчето? - не вярвам! ами варете я тогава рибката. не се ли сещате за тая възможност? рибена чорба:)))

#22 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 08:28 PM

Цитат

И от прясното мляко се появяват глисти, нали?!

Кажете бе хора, от къде ги  знаете тия неща?
Айде малко помисли и ми се обоснови - как точно се "появяват глисти", когато кучето яде сурова риба?!

Понеже днешния ден го изкарах май само из форумите, та по повод на въпроса ти как точно се появяват глисти, когато кучето яде сурова риба, може би тук ще откриеш отговор. И аз не го знаех, а и не ми беше попадало такова чудо до сега.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 February 2008 - 08:45 PM

Мерси, Ени >>>>  :Бляк!:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 10:22 PM

Аз на мойто мече давам следната попара най-много 1 път на 7-8 дни - рибена чорба /само месце без кости + бульон/ с надробен хляб. По 3 пъти си облизва паничката, много и се кефи.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 February 2008 - 10:22 PM

Паразити и аз съм намирала в рибата  :(
Чувала съм , че редовното хранене със сурова мъртва риба е вредно , защото  води до опасно спадане на вит А в организма.

#26 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 February 2008 - 11:45 PM

:o Ужас! Добре, че надникнах тук - като се замисля колко суши сме хапнали ... Мерси за информацията!
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 02 February 2008 - 12:06 AM

Не обичам риба... явно има защо. Спомням си, кгоато бях с брат ми на един язовир. Той хващаше риба. Не се сещам за наименуванието й, но тя е такъв вид че в кожата и живеят такива паразити  :o. Махна кожата на едната и отвътре на самата кожа имаше червеи на спирали  :Бляк!: :Бляк!:. Няма да ви казвам как ми се обърна всичко ...
Някой знае ли наименуванието на тази язовирна риба ? Пак да спомена- брат ми каза, че самата риба си е такава. Просто и се маха кожата и другото се яде  :rolleyes: :-.
Избягвам да давам риба на Нерон, заради костите, които могат да бъдат много опасни... Иначе месце си хапва отвреме на време,  но рядко. Баща ми му дава по-големите кости, докато се усетя...  :angry: "Нали е куче" ...  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 04:10 PM

Значи чела съм,че било хубаво да се дава риба на кучето за костите....но аз на моята съм и давала 2-3 пъти като малка,но сварена и обезкостена.С зеленчуци и ориз много я харесва.Даже и косъма става по бляскав! ;)

#29 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 11:36 AM

Ние пък понеже сме с дълъг косъм и за нас е много полезна суровата цаца.Тя хем няма такива големи кости.Но давам най-много един път в седмицата.А най-важното заради което я давам е РИБЕНОТО МАСЛО, което прави косъма супер :yahoo: А при каквато и да е термична обработка, и колкото е по-нещадяща тя, се премахват полезните вещества от храните, затова се дава сурова-за да може наистина да ма някаква полза от даваното, а не просто да напълни стомаха  ;D .А в случаи че се мръщи на сурова риба, може да се бланшира- за 1-2 секунди в вряла вода.После давам и водата в която е размразявана(бланширана), защото при контакт с водата много в-ва преминават в нея, и така се получава вкусна и полезна гозба  :P

#30 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 February 2008 - 02:09 PM

Редовно давам риба на моята кучка-печена и обезкостена. По-горе Chiita казва, че не трябва да се дава повече от веднъж седмично. Някой може ли да ми каже защо, т.к. на Зита и давам по два пъти седмично....
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 07:56 PM

Незнам защо небива да се дава повече от веднъж седмично!Но искам да кажа за рибеното масло,че на моята и го давах докато беше по малка на хапчета.Едни малки червени...бяха ми ги препоръчали за костите ми! :blink:

#32 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 February 2008 - 09:23 AM

Здравейте!Имам шпиц(немски среден) един път му дадох риба (беше му за 1-ви път) и,то само малко и беше хубаво месце,но той повърна 4,5пъти за 1ден.А вашите как реагират?Познавам една приятелка където има черно мъжко НОК и като е бил бебе го е хранила само с риба и нищо не му е станало,но това зависи от организма на кучето!? ;)
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 08:31 PM

:( мисля,че в този случай....е до кученцето...

#34 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 01:33 PM

Да се изкажа и аз ;D първото, което се сещам е за рибеното масло, с което много трябва да се внимава. Преди известно време и аз имах мераци да давам на кучо, но бързо се вразумих и слава Богу.
Пърженото е изключително вредно, какво да кажем за кучетата - ужас, не ги мъчете! Едно просто примерче, без да се задълбочаваме в темата, която ще засегна, има ли пържени гранули? Няма! И това не е случайно.
Рибата като цяло, според моето скромно мнение, е полезна за кучетата, в нея има неща, които са необходими за тях. Много трябва да се внимава с костите, затова ако искам да дам рибка на кучо, това най-често е изчистена от мен, както за малко дете, парченце по парченце, все пак имам пекинез  ;D, или обезсолена варена цаца. То рибата никога не променя режима му на хранене, гранулките са основата , а рибката е бонус  :yahoo:
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#35 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 07:53 AM

Цитат(Ancheto @ Feb 1 2008, 08:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Паразити и аз съм намирала в рибата  :(
Чувала съм , че редовното хранене със сурова мъртва риба е вредно , защото  води до опасно спадане на вит А в организма.

Леле,аман от простотии.Божеее!!!Това абсурдно твърдение е толкова логически издържано колкото и "ако даваш сурови яйца,има опастност от спадане на нивото на протеините.Как ще кажеш такава простотия,може би имаше предвид че може да доведе до опасно ПОВИШАВАНЕ на Вит А. И тъй като вит А е от групата на мастно разтворимите, може да се натрупа в черния дроб и да доведе до интоксикация.Само че да стане това от ядене на риба, е практически нищожно вероятно.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#36 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 January 2010 - 08:54 AM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Тая тема просто е забележителна!

Работата е тръгнала съвсем на зле, та да помогна малко на така оплютия злощастен хранителен продукт:
РИБАТА Е МНОГО ПОЛЕЗНА ХРАНА.

Да, постоянното хранене със сурова риба би могло евентуално да доведе до проблеми с нивата на тиамина - това е витамин В1. Витамините от групата В са водоразтворими и могат да бъдат добавяни в храната и от лаик, при това със сравнително ниски рискове.

Не всеки вид риба е богат на мастни киселини - определено не и цацата. Това, с което цацата може да е полезна е високото съдържание на протеин и лесната смилаемост (Важи и за филетата). В нашите условия най-целесъобразно би било храненето с обезкостена скумрия (също и сардела и херинга), която предоставя едновременно чудесни протеини и омеги.

Всеки животински вид носи своите паразити - храненето на кучето с цели риби има своите позитиви и негативи. Термичната обработка, редовното обезпаразитяване и даването на чистена риба спестяват тези тревоги.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2010 - 01:14 PM

Зарадва ме мнението на insult, благодаря!
Само да питам- сурова размразена риба ли да давам, или сварена/ печена? 1 път в седмицата добре ли е?

На едното от кучетата 2 пъти давах риба- веднъж сурова, веднъж сварена. И двата пъти след около 20 минути кучицата повърна цялата си вечеря. Ще направя и трети опит, пък ще видим. Евентуална причина?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#38 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2010 - 01:38 PM

Аз на куче 50кг давам 2 пъти по 200гр сардина на седмица.Нямам оплаквания.Казаха ми ,че е добре за козината.Обезсолена със зехтин от консерва-така ме посъветваха,не знам дали е най-добрият вариянт,но се чувства добре.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#39 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2010 - 01:38 PM

Аз на куче 50кг давам 2 пъти по 200гр сардина на седмица.Нямам оплаквания.Казаха ми ,че е добре за козината.Обезсолена със зехтин от консерва-така ме посъветваха,не знам дали е най-добрият вариянт,но се чувства добре.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#40 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 January 2010 - 01:40 PM

Също давам редовно риба и тя е чудесна храна, много полезна.

Fisbi, ако кучето ти е свикнало да яде изкуствена храна, напълно възможно да повръща или да има разстройство. Трябва да и настроиш храносмилателната система, за да може да поеме готвената храна, особено риба, най често в това е проблема с повръщането или разстройството - по нежен кучешки стомах. Е .. освен ако не сте я дали с люспите или непочистена - тогава няма как, рибите не се дават с люспите, чистят се.

За да даваш естествена храна, остави кучето гладно ден или два, само на вода с парченца месо или рибка, но само месото. След това давай, започвайки на малки порции, като постепенно увеличаваш. Ако видиш, че не му понася - има и такива случаи, по добре недей го мъчи, направи друго - докато е сурова рибата, я почистваш и нарязваш на лентички по дължина. Сваряваш и леко запичаш, махаш костите и даваш като наградка по порченце - две, а не като основно ядене.

Имай предвид, че след ядене на риба акото ... така или иначе не е твърдо, рибата не е месо и отпадъка е доста по мек.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни