Dog.bg Форуми : Рибата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рибата Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2010 - 01:52 PM

Да, това с акото е така. На Алекс като му давам рибка винаги след това акото му е светло и меко, а понякога и на каша. Рядко давам риба, защото не я обичат. Хапват, но се вижда, че не им харесва, затова давам перлички рибено масло. Сигурно не е същото като рибката, но нали пак от риба са извлечени тия масла.

#42 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 January 2010 - 02:26 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 18 2010, 01:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Също давам редовно риба и тя е чудесна храна, много полезна.

Fisbi, ако кучето ти е свикнало да яде изкуствена храна, напълно възможно да повръща или да има разстройство. Трябва да и настроиш храносмилателната система, за да може да поеме готвената храна, особено риба, най често в това е проблема с повръщането или разстройството - по нежен кучешки стомах. Е .. освен ако не сте я дали с люспите или непочистена - тогава няма как, рибите не се дават с люспите, чистят се.

За да даваш естествена храна, остави кучето гладно ден или два, само на вода с парченца месо или рибка, но само месото. След това давай, започвайки на малки порции, като постепенно увеличаваш. Ако видиш, че не му понася - има и такива случаи, по добре недей го мъчи, направи друго - докато е сурова рибата, я почистваш и нарязваш на лентички по дължина. Сваряваш и леко запичаш, махаш костите и даваш като наградка по порченце - две, а не като основно ядене.

Имай предвид, че след ядене на риба акото ... така или иначе не е твърдо, рибата не е месо и отпадъка е доста по мек.

За да се прехвърли кучето от гранули към естествена храна, добре е да става постепено - две седмици е оптимален срок, но може и за една седмица. Повръщане и диарея след даване на суровата храна е естествена реакция на кучета, хранени до сега с гранули. Ние сега ще се връщаме към БАРФ, там рибата ще се дава два пъти седмично - сурова, най-много попарена.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#43 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2010 - 02:59 PM

Въпросното куче има две хранения дневно- сутрин гранула, вечер натурално- сурово месо, зеленчуци, извара/яйце, зехтин. Повръщала е само тези два пъти, когато съм давала рибата. С акото проблем никакъв. Явно става съпрос за чувствителен стомах- първия път дадох сурова, почистена скумрия, втория сварена и почистена речна риба, не помня каква.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#44 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 January 2010 - 03:30 PM

Цитат(Fibsi @ Jan 18 2010, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросното куче има две хранения дневно- сутрин гранула, вечер натурално- сурово месо, зеленчуци, извара/яйце, зехтин. Повръщала е само тези два пъти, когато съм давала рибата. С акото проблем никакъв. Явно става съпрос за чувствителен стомах- първия път дадох сурова, почистена скумрия, втория сварена и почистена речна риба, не помня каква.

Всяка морска риба, независимо дали се води прясна, има много сол. Напълно възможно и от това да е, за това, особено морска риба - да престои в вода няколко часа, за да излезе солта. Препоръчвам същото и за речната, ако не е съвсем прясна, в смисъл жива. Солят ги, преди да ги сложат за продажба, солта ги запазва по дълго време.

Чак тогава става за храна за куче.

#45 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 03:48 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 18 2010, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Fibsi @ Jan 18 2010, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всяка морска риба, независимо дали се води прясна, има много сол. Напълно възможно и от това да е, за това, особено морска риба - да престои в вода няколко часа, за да излезе солта. Препоръчвам същото и за речната, ако не е съвсем прясна, в смисъл жива. Солят ги, преди да ги сложат за продажба, солта ги запазва по дълго време.

Чак тогава става за храна за куче.

А, за това не съм се сетила, хубаво че стана дума...
Вчера се натоварихме с цаца от Метро, но не смея да давам по много, заради протеина- множко става. dry.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 January 2010 - 05:03 PM

Изобщо не бих рискувала със сурова риба.

#47 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 05:09 PM

Замразяването не е ли термична обработка? md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 05:40 PM

Да си кажа и аз................нашичкия много обича риба. Знам че не трябва да му давам сурова, но веднъж когато бях за риба както откачих рибата от кукичката и той ми я открадна и си я изяде с голям кеф, още сурова мърдаща............... не успях да го хвана......... по-късно разбрах че от сурова риба може да се хване тения.
Веднага след това го обезпаразитих но за щастие нищо нямаше.
Та в тази връзка исках да попитам......... от различни източници разбирам че костите на рибата са единствените които се разграждат...... така ли е наистина? dry.gif

#49 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 January 2010 - 05:57 PM

Цитат(shadow @ Jan 18 2010, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всичкита риба, преди да влезе в хладилните камери, минава осоляване. Не зная дали се води термична обработка това, но се осолява. Същото е и с речната, дори и тази, което се брои прясна и е на витрина в лед примерно, е минала през сол.

#50 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2010 - 06:14 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 18 2010, 05:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(shadow @ Jan 18 2010, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Всичкита риба, преди да влезе в хладилните камери, минава осоляване. Не зная дали се води термична обработка това, но се осолява. Същото е и с речната, дори и тази, което се брои прясна и е на витрина в лед примерно, е минала през сол.

Към Мил беше, не я цитирах, щото писах след нея. ae_085.gif
А за солта е така...
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2010 - 04:35 PM

Нямам представа дали замразяването ликвидира паразитите, в рибата се въдят доста устойчиви.
Осоляването може и да удължава трайността, но не ги ликвидира.

#52 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 06:46 PM

От солта измира доста гад,но от това което е по кожата.За да се умъртви всичко живо в рибата трябва да стои поне месец в много сол,не само поръсена.Тогава гаранция че нищо живо няма да е останало ,дори и най-упоритите яйца на паразити.Естествено и рибата няма да е годна за хранене след това. Дълбокото замразяване си мисля че ликвидира всичко що става въпрос за паразитни организми,но на бактериално ниво не съм сигурен на 100%.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#53 Потребителят е офлайн   geizer Икона

Икона за мнението  Публикувано: 25 March 2010 - 06:17 PM

Абе хора, вместо да пишете кой каквото чул и недочул, по добре се посъветвайте с ветеринар или прочетете информация от някой здравен сайт. http://209.85.129.13...X...=clnk&gl=bg - Това е за рибата и важи както за човека , така и за домашния любимец. За другите видове месо сами се поровете.
Според мен е доста по безопасно да се дава рибено масло и витамини и то пак след консултация с ветеринар.

#54 Потребителят е офлайн   banana Bo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 11:43 PM

,,Имай предвид, че след ядене на риба акото ... така или иначе не е твърдо, рибата не е месо и отпадъка е доста по мек. "

ха ха това че рибата не е месо доста ме зарадва...а какво е ? зеленчук :) от трицона глисти или тении не могат да се хванат защото рибната тения се развива в сладководни басейни а за глистите е направо немислимо,няма връзка с трицоната...макар че като се замисля мухите са доста интересен преносител на гадости,така че по-добре добре сварена...рибеното масло няма как да изчезне както се твърдеше след такава обработка...за спад на вит А много ме съмнява но затова си има витамини на хапчета...според мен нищо не пречи всеки ден кучето да се храни с риба,стига да му харесва и да не предизвиква проблеми като повръщане от костиците,диария и тн. а за паразитите не се притеснявай - нали за това се прави обезпаразитяване периодично - и да има нещо ще излезе :)

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни