Училище за кучета във Варна
Публикувано: 29 March 2008 - 10:36 PM
Публикувано: 29 March 2008 - 11:49 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 02:13 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 02:35 PM
Публикувано: 05 April 2008 - 08:58 AM
2-ро : Пишете оффтопик в темата за варненско училище, което нямаме ;(
А по темата : Някой не познава ли някой добър трениор да обучава кучетата ни, но доказан човек и да правим училище във Варна, както си правят в София. Да се събираме определени дни, да кажем Събота и Неделя под Пантеона :sos: :sos: :sos:
Публикувано: 05 April 2008 - 12:37 PM
Цитат
тука е само за Варна в много теми има за София и затова направих отделна тема за Варна потърси и ще намериш за София
Публикувано: 22 April 2008 - 07:08 AM
Цитат
и по този повод ако може да ми каже да ми даде координати на треньор/ка във варна ще съм му безкрайно благодарна,защото сама няма да мога да се оправя с тая каша :rolleyes:
Значи чета на време. Търся училище във Варна за моето кученце, на 8 месеца. Препоръчаха ми на Галата, но разбрах , че трябва да дам кучето за цял месец и да нямаме никакъв контакт ,а втория да работим заедно. Но като гледам отзивите не са добри. Пишете ,ако намерите някой добър треньор. По съм склонна да работим заедно, отколкото да да я давам. Команди знае чат- пат, легни, седни, лапите да дава, да си отиде на мястото, сега работя с пускането на разни захапани предмети и пуска само , когато види личния си интерес и изгода, парче месо или лакомство някакво , но много рядко без лакомство пуска. Но нещото, което искам да отработим с треньор е ходенето редом с мен на повод, всякаквите там удушвачи и вълчи капани не ми свършиха кой знае каква работа. Също и идване при повикване. Изплюване на предмети и пускане. Забелязах ,че когато се отдалечи и приклекна търчи към мен , но това не е нещо сигурно. Ще чакам ,ако някой знае да ми препоръча добър треньор във Варна. Благодаря.
Публикувано: 25 April 2008 - 02:34 PM
Публикувано: 27 April 2008 - 02:50 PM
Аз ще идвам на 10 за изпит, ако искате мога и на 9.05. да съм там и да ви направя урок!
P.S. Лъчо, ако искате да дойда по-рано пиши ми в скайп, че немога да следя редовно форума!
Обучавайте кучетата си сами, под наблюдението на инструктор, а не ги давайте на Сулю и Пулю да правят с кучетата ви каквото си искат! :Абе, ти чуваш ли ме?!:
На училище се ходи с ГЛАДНО куче, най-удобните нашийници и поводи са като тези:

Този за обучение е супер- двоен:

А тези изобщо не стават за обучение:

А ако някой си е купил такова, може само да го метне в кофата!!! :-

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!

Публикувано: 27 April 2008 - 03:09 PM

...пликчетата за акита са задължителни, пинсета за кърлежи (много полезно!), аз си нося и една инжекция която ми е за бързо реагиране ако не съм в града, защото е алергична към пчели (подува се главата, очите... :o). Свикнала съм да си слагам всичко необходимо, защото когато си с куче на път (все едно дали в града или по-далеч) се случва всичко! Нашето училище е на 1-1 1/2 час от вкъщи, там стоим още час-два, после докато се приберем... Не мога да я оставя най-малко без вода! :chaika:
Ако искате, аз идвам честичко мога да идвам където решите и ще помагам! Лъчо миналата година бая пот хвърли по поляните на Константин и Елена B) Ама Рексончо сега е пушка! ;)

Публикувано: 28 April 2008 - 11:48 AM
Но явно не е, стига да си носиме каквото трябва;
Сега, чета и явно сме пропуснали събирането, но и без това времето е ужасно, а и кученце е разгонено , но вече е към края си. Пишете, кога се организирате за уроци, ако можем и ние да се включиме.
Междувременно вече се научи и да пуска всичко , което е захапала без награда, но тр. още доста да го упражняваме.
Информацията за поводите ми е полезна, вече сменихме доста, от някои много хитро се измъква и още търсим идеалния, с който ще се приджижвам спокойно в градски условия.
Всъщност проблема е, че по нова година се стресира на няколко пъти от пиратки и когато се движим е всичко ок, но ако се появи някакъв рязък силен шум , става неспокойна и започва да се опитва да се измъкне от каиша и да ми избяга. Веднъж успя изкочи на пътя където мйнават колите , аз едва не получих инфаркт защото бяга напред и гледа назад към мен , и не вижда какво идва срещу нея , но хубавото е , че я намерих да ме чака пред вкъщи...и така...отвреме навреме ги прави тези ..и никога не знам както си ходим спокойно, кога изведнъж нещо ще я стрестне...за съжаление, по-късно сестеих ,че е от шумовете и асоциирах с уплахата от н.г..., но мисля, че сега е малко по-добре от преди..и всичко това е само в градски усл. по поляните няма проблеми..,но живем до голямо пътно движение и ми трябва спикойно да си ходи с мен ..
Публикувано: 28 April 2008 - 12:28 PM
Цитат
и аз така бях чула,но в събота следобяд се мотахме натам с едни приятелки и имаше доста кучкари и никой не им правеше проблеми :blink: а някаде в морската бях видяла знак(доста стара табела)че е позволено разхождането на кучета :o направо неповярвах на очите си,другия път ще го и снимам за спомен ;D
mi6eto_i_ashley мерси за снимките :wub: тъкмо се чудех този дълъг повод какво представлява и дали е това което си мисля ;D
надявам се времето да се оправи за когато ще е сбирката и да не е кално че ще има да се цапаме и хлъзгаме наволя ;D ;)
Публикувано: 29 April 2008 - 10:05 AM
Поздрави от Варна и от боксерка ми - Тара.
Публикувано: 30 April 2008 - 09:16 AM

Вход

Горе
Цитиране +