Dog.bg Форуми : Училище за кучета във Варна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Училище за кучета във Варна Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 29 March 2008 - 10:36 PM

Ами да говорим за кучета ,не за градове,щото също не е много адекватно :mazohist: :mazohist: :mazohist:И не се сърди де.........

#22 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2008 - 11:02 PM

така е но ако видиш малко по обстоино нещата ще разбереш че само в началото 2 3 коментара се е говорило за градове а след това никои не е споменавал нищо :)

#23 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2008 - 11:49 PM

Пошегувах се.Просто не си разбрал шегата  :OK:

#24 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 02:13 PM

Дори и да си намериш треньор, аз наистина те съветвам да не си оставяш кучето, а да ходиш на тренировките с него, да сте 3-мата заедно, поразпитай малко да видиш че най-доволни са хората, които не си оставят кучетата, а тези които ходят с тях, защото кучето трябва да слуша теб, а не треньора!  ;)

#25 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2008 - 02:35 PM

Абсолютно съм съгласен.Дори треньора да го научи,ти после трябва да го тренираш правилно,което ще рече,че е добре да присъстваш на целия процес...

#26 Потребителят е офлайн   rumen6425 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2008 - 07:33 AM

Здравейте .Имам малко куче от породата САО ,и много искам да я дам за обучение .Много ви моля ако някой знае такова училище в София да каже.

#27 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 08:58 AM

1-во : Потърсете и ще намерите на много места за училище в София ! Има 1 специална тема за училището на дог.бг !!!
2-ро : Пишете оффтопик в темата за варненско училище, което нямаме ;(

А по темата : Някой не познава ли някой добър трениор да обучава кучетата ни, но доказан човек и да правим училище във Варна, както си правят в София. Да се събираме определени дни, да кажем Събота и Неделя под Пантеона  :sos: :sos: :sos:
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 12:37 PM

Цитат

Здравейте .Имам малко куче от породата САО ,и много искам да я дам за обучение .Много ви моля ако някой знае такова училище в София да каже.

тука е само за Варна в много теми има за София и затова направих отделна тема за Варна потърси и ще намериш за София

#29 Потребителят е офлайн   Persefona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 07:08 AM

Цитат

който тепърва чете и е решил да си праща кучето на обучение в пансион,го съветвам само да не е на галата :rolleyes: моите бяха там  на хотел и още не са се възтановили напълно от травмата пречинена им от ''грижите'' полагани там от човек/хора,които се считат за трениори :rolleyes:
и по този повод ако може да ми каже да ми даде координати на треньор/ка във варна ще съм му безкрайно благодарна,защото сама няма да мога да се оправя с тая каша :rolleyes:

Значи чета на време. Търся училище във Варна за моето кученце,  на 8 месеца. Препоръчаха ми на Галата, но разбрах , че трябва да дам кучето за цял месец и да нямаме никакъв контакт ,а  втория да работим заедно. Но като гледам отзивите не са добри. Пишете ,ако намерите някой добър треньор. По съм склонна да работим заедно, отколкото да да я давам. Команди знае чат- пат, легни, седни, лапите да дава, да си отиде на мястото, сега работя с пускането на разни захапани предмети и пуска само , когато види личния си интерес и изгода, парче месо или лакомство някакво , но много рядко без лакомство пуска. Но нещото, което искам да отработим с треньор е ходенето редом с мен на  повод, всякаквите там удушвачи и вълчи капани не ми свършиха кой знае каква работа. Също и идване при повикване. Изплюване на предмети и пускане. Забелязах ,че когато се отдалечи и приклекна търчи към мен , но това не е нещо сигурно. Ще чакам ,ако някой знае да ми препоръча добър треньор във Варна. Благодаря.

#30 Потребителят е офлайн   lacho i rex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Немско овчарско куче, Риболов
Публикувано: 25 April 2008 - 02:34 PM

Здравейте на всички кучкари - Варненци  ;D. Дайте да се съберем примерно в събота /25,04,08/ от 10 часа под пантеона всички които искат да си обучават своите любимци.Носете си дълги поводи и строги нашииници/вериги -душачи/ смятам че можем сами да си помогнем като споделим своя опит.Аз примерно мога да споделя с всички вас обучението на моя Рекс на 17 м. и да ви покажа как става това.

#31 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 April 2008 - 12:15 PM

ей lacho i rex супер сте :->) другата събота там ли ще сте :blink: ако да,ние задължително ще минем,отдавна се канехме да посетим някакво такова възпитателно мероприятие,че ни е крайно време ;D
поздрави от глутницата :wub:

#32 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 27 April 2008 - 02:50 PM

Лъчо, стига с тия глупости!  :rolleyes: Какви строги нашийници, какви душачи?!  Никога не съм ти казвала, че куче се обучава със строг нашийник!  :-
Аз ще идвам на 10 за изпит, ако искате мога и на 9.05. да съм там и да ви направя урок!
P.S. Лъчо, ако искате да дойда по-рано пиши ми в скайп, че немога да следя редовно форума!
Обучавайте кучетата си сами, под наблюдението на инструктор, а не ги давайте на Сулю и Пулю да правят с кучетата ви каквото си искат!  :Абе, ти чуваш ли ме?!:
На училище се ходи с ГЛАДНО куче, най-удобните нашийници и поводи са като тези:

Качена снимка

Качена снимка

Този за обучение е супер- двоен:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

А тези изобщо не стават за обучение:

Качена снимка

Качена снимка

А ако някой си е купил такова, може само да го метне в кофата!!!  :-

Качена снимка
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2008 - 03:09 PM

Взимате си кучето, а в чантичката му слагате: паспорта, повод, нашийник, наморник, лакомства(да не е храната с която храните кучето, най-добре е малки кубченца кашкавал или мек салам, по-бързо ги дъвчат/гълтат), шише с вода (аз ползвам такова и е много удобно)...
Качена снимка

Качена снимка

...пликчетата за акита са задължителни, пинсета за кърлежи (много полезно!), аз си нося и една инжекция която ми е за бързо реагиране ако не съм в града, защото е алергична към пчели (подува се главата, очите... :o). Свикнала съм да си слагам всичко необходимо, защото когато си с куче на път (все едно дали в града или по-далеч) се случва всичко! Нашето училище е на 1-1 1/2 час от вкъщи, там стоим още час-два, после докато се приберем... Не мога да я оставя най-малко без вода!  :chaika:

Ако искате, аз идвам честичко мога да идвам където решите и ще помагам! Лъчо миналата година бая пот хвърли по поляните на Константин и Елена  B) Ама Рексончо сега е пушка!  ;)
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Persefona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 11:48 AM

На мен  ми казаха, че събирането на кучета на пантиона е вече забранено и вече не се водим там..
Но явно не е, стига да си носиме каквото трябва;
Сега, чета и явно сме пропуснали събирането, но и без това времето е ужасно, а и кученце е  разгонено , но вече е към края си. Пишете, кога се организирате за уроци, ако можем и ние да се включиме.
Междувременно вече се научи и да пуска всичко , което е захапала без награда, но тр. още доста да го упражняваме.
Информацията за поводите ми е полезна, вече сменихме доста, от някои много хитро се измъква и още търсим идеалния, с който ще се приджижвам спокойно в градски условия.
Всъщност проблема е, че по нова година се стресира на няколко пъти от пиратки и когато се движим е всичко ок, но ако се появи някакъв рязък силен шум , става неспокойна и започва да се опитва да се измъкне от каиша и да ми избяга. Веднъж успя изкочи на пътя където мйнават колите , аз едва не получих инфаркт защото бяга напред и гледа назад към мен , и не вижда какво идва срещу нея , но хубавото е , че я намерих да ме чака пред вкъщи...и така...отвреме навреме ги прави тези ..и никога не знам както си ходим спокойно, кога изведнъж нещо ще я стрестне...за съжаление, по-късно сестеих ,че е от шумовете и асоциирах с уплахата от н.г..., но мисля, че сега е малко по-добре от преди..и всичко това е само в градски усл. по поляните няма проблеми..,но живем до голямо пътно движение и ми трябва спикойно да си ходи с мен ..

#35 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 12:28 PM

Цитат

На мен  ми казаха, че събирането на кучета на пантиона е вече забранено и вече не се водим там..

и аз така бях чула,но в събота следобяд се мотахме натам с едни приятелки и имаше доста кучкари и никой не им правеше проблеми  :blink: а някаде в морската бях видяла знак(доста стара табела)че е позволено разхождането на кучета :o направо неповярвах на очите си,другия път ще го и снимам за спомен ;D
mi6eto_i_ashley мерси за снимките :wub: тъкмо се чудех този дълъг повод какво представлява и дали е това което си мисля  ;D
надявам се времето да се оправи за когато ще е сбирката и да не е кално че ще има да се цапаме и хлъзгаме наволя ;D ;)

#36 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 April 2008 - 09:47 AM

Повода е много дълъг за да можеш да упражняваш викане и задръжка! Мога да ви покажа как един обикновен платнян нашийник върши по-добра работа от душач!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 10:05 AM

Оооооооооо Мише,Мише, моля те идвай по-често и да оговорим едно място и час и да направим такова училище. Много съм  :angry: , че във Варна си нямаме, както в другите градове  :sos: Ще бъде чудесно за нашите кучета и нас, защото се надявам и Тара(боксерката ми) и тя да стане пушка в отношение: изпълняване на команди :) Кажи просто 1 час и ако трябва и на училище няма да отида  ;D ;D ;D ;D ;D Надявам се да можеш да идваш по-честичко и да се забавляваме и учим с кучовците  :yahoo: :yahoo: :sos: :sos: B) ;)
Поздрави от Варна и от боксерка ми - Тара.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 April 2008 - 09:16 AM

Eто така ви искам!!!  :->) Един желаещ- ИДВАМ!!! Може да си носите нещо и за писане, защото първия път, гаранция, няма да запомните всичко! Кажете ми само 8 и 9 почивни дни ли са? Дали ще са удобни и по кое време на деня?
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 10:04 AM

mi6eto_i_ashley броят на желаещите расте  :yahoo: 8 и 9 са вторник и сряда,на мен лично ми е най-удобно заранта,но нека и другите да кажат и да се разберем за час  ;)
поздрави от глутницата  :wub: супер сте всички  :->)

#40 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 April 2008 - 10:22 AM

Ок казвайте да знам за кога да купувам билет! ;)
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни