Dog.bg Форуми : Температура на водата!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Температура на водата!

#1 Потребителят е офлайн   nEpOTo_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2007 - 12:34 AM

Така да Ви попитам нещо!Понеже по цял ден съм на работа и нямам време да следя постоянно температурата на водата,а за 60 аквариума да купувам за всеки един по отделно терморегулатор ще ми излезне малко скъпо,може ли направо да взема 60 нагреватела по 30W,защото повечето ми аквариуми са по 30 литра и да не ги изключвам въобще?
Мисълта ми е такава,ще държат ли температура от 23-25 градуса 30W нагреватели в аквариуми от по 30 литра?!
:(
Мерси Предварително! :blink:

#2 Потребителят е офлайн   Hanibal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 10:07 PM

Сега вече ми направи впечатление ! :o Къде ги държиш тези 60 аквариума ? И след като имаш толкова място що не си направиш 5-6 100 литрови ? Що се отнася до температурата , зависи колко градуса ти е температурата в помещението с аквариумите. Трябва сам да разбереш  до колко градуса може да достигне температурата в аквариумите при определена темпаратура на външната среда .

#3 Потребителят е офлайн   nEpOTo_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2007 - 11:47 PM

Температурата на стоята ми е 20 градуса!Гледам ги в стая с затворена тераса!Направил съм си стилажи от едната и от другата страна на стаята!Имам и аквариуми по 100 литра но са ми около 20!Там нямам проблем с температурата на водата!Проблема ми е при тези от 30 литра!Днес ходих до Пудуенския пазар и им взех 20 нагреватела по 25W пък да видиме какво ще стане!Надявам се да вкарам някаква средна температура от порядъка на 23-26 градуса!Някъде около 24 ще е най-добре!Нито по-малко,нито повече,пък да ще видим какво ще стане! :( :blink:

#4 Потребителят е офлайн   nikec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 08:18 PM

Може би се включвам малко късно но ще ти кажа едно правило,което що годе работи . Ват на литър вдигат с около 5 градуса от температурата на заобикалящата среда.
Предполагам че дебелината на стъклата на аквариумите е 4мм. и температурата на помещението е сравнително постоянна.
Можеш да пробваш и обратния вариант.
Отоплявай не аквариумите а помещението.
Примерно с една вентилаторна печка.
Това съм го правил но с повече аквариуми и ми беше по-насметка.
Имай в предвид обаче , че при температура от 25 градуса в помещението в аквариумите е около 23.
User's Signature

любител

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни