Красиви и функционални развъдници <помогнете>
Публикувано: 24 November 2007 - 09:28 PM
1. Хигиена !!! Бързо , лесно и ефективно почистване!!!
Лесен достъп до вода , канали , по-широки шахти с направени като утайници / цедки къдете е нужно , за да се почистват косми , листа ....всичко.
2.Мебелировка - също лесна за почистване и удобна и безопасна за кучовците.
3. Настилка - винаги трябва да се обърне внимание дали породата или определено куче има склонност да си хапва чакъл и други постелъчни материали.
4. Изолатора
5. Родилно и бебешориум - освен всички нужни за майкана и малките заграждения и едно високо нарче където мама може спокойно да си почива и дребусите колкото и да подскачат няма да я притесняват. А ако породата е склонна да си помачкват бебетата се прави и специално допълнително заграждение , за да не ги притиснат до стената.
В темата за Немси дог имаше супер снимки на развъдници. Опитах да ги намеря , но може да не са се отваряли снимките след смяната на форума. Ще питам slaviad дали ги има и да ги пусне тук.
Публикувано: 24 November 2007 - 09:28 PM
Цитат
В холандски развъдник видях много интересно приспособление - в единия край на пространството за кучета /циментирано/ имаше нещо като грамаден вкопан леген, в който са насипали нещо като котешката гранулирана тоалетна, но по-едра. И цялото население пикае и ака там през деня /разхождат ги един път дневно/, а хората го сменят, за да не мирише.
Да бе! :o Мислела съм го това, някъв вариант с пясък и се чудех дали ще работи. Явно хората вече са открили топлата вода, остава да пробвам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 November 2007 - 09:30 PM
Цитат
Това нещо ако е нещо като чакъл и отдолу има шахта даже може само да се премива и пак да си е чистичко. Само обемистите ;D нещица може да се махат. Определено това нещо го правеше комшийката с безбройните си дворни котки , зада не и пикат в цветятя. ;)
Публикувано: 24 November 2007 - 09:31 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 24 November 2007 - 09:32 PM
Публикувано: 24 November 2007 - 09:34 PM
Цитат
;D ;D ;D
Сигурно си права. На мен ми изглежда добре изкуствената тревица, но нямам представа колко е функционална. Обаче след образното обяснение, няма и да помисля вече да пускам три нюфа на такава. ;)
Публикувано: 24 November 2007 - 09:45 PM
Другото, което ме вълнува е - къде ще отиват лайнцата... Американците имат едно много хитро устройство, което се вкопава в земята, събират продуктите в него и ги заливат с някакъв чуден ензим, който ги разгражда. Ама тука такъв ензим - :kisel:
;D ;) Anelly, я ми звъннр, че имам да ти давам нещо.
Публикувано: 24 November 2007 - 09:51 PM
А тези ензими да не са нещо като химическите тоалетни по строежите ?
Публикувано: 24 November 2007 - 10:09 PM

Публикувано: 24 November 2007 - 10:17 PM
Аз за друго говоря. Така изглежда отгоре, тук по-добре се вижда как функционира.
Дайте още идеи за вътрешност - подредба най-вече. Пространството ми е голямо, но няма много прозорци, вътре няма стени, мога да направя каквото поискам. Помагайте, че в понеделник ще трябва да дам окончателния вариант.
Публикувано: 25 November 2007 - 03:55 PM
На един архитект починал най-добрият му приятел. Трябвало да произнесе надгробно слово и рекъл:
Той беше невероятен човек ... той беше такъв човек! такъв ... абе дайте един лист да ви го драсна какъв човек беше!
Публикувано: 25 November 2007 - 04:03 PM
Публикувано: 25 November 2007 - 09:53 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 01:57 PM
Тези тук си имат даже басейн... Обаче вижте цените.
А няма ли някой, който вече си е направил развъдник да се похвали с него?
Публикувано: 29 November 2007 - 08:49 PM
Публикувано: 01 December 2007 - 03:40 PM
Eто го и моя проект, дадох го вече на архитектката да го прави истински, доволна съм, мисля, че е функционално.
1 и 2 за помещения за кутрета и космати гости - ще има малък отвор за излизане на двора, когато времето го позволява.
3 е изолатор за болни. Сега като гледам съм пропуснала отпред да нарисувам, че пак ще е със стъкло, ама това лесно ще се оправи.
Външни стени са тези с прозорците, като от долната страна ще бъдат доста нависоко, за съжаление, защото е мазе. Номерът на мазето е, че от денивлацията на мястото от единия край е мазето е на нивото на улицата, а от другия първият етаж е на нивото на двора...
Многото врати отгоре: отляво към двора, първата горе - мокро, втората - коридора, третата - тъмен склад.
Публикувано: 01 December 2007 - 05:04 PM
Само, мое скромно мнение - не е добре, че помещението за болните ще е в близост до другите две помещения 1 и 2.
Иначе проекта е доста функционален. Дай Боже скоро да се похвалиш и с използването му ;D

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 December 2007 - 09:51 PM
Цитат
Сърдечно ти желая успех!!!
П.п. Незнам защо, но емотиконката не се е променила - та да ти я покажа де :palec:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро