Dog.bg Форуми : Хъскита и вълци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъскита и вълци

#261 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2011 - 09:16 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 25 November 2011 - 12:13 AM, написа:

Аз пък сега се сетих, че гледах "Белият зъб" и там вълкът беше брилянтно изигран от едно хъски, а не от НОК! Чудно защо . . .

Ако си чела романа на Дж.Лондон, ще ти стане ясно. :md_064:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#262 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 10:12 AM

Аз пък съм гледал 5 филма Белия зъб, в които главната роля се играе от НОК и един от маламут. И какво доказва това - НИЩО. Кучетата са си кучета, а вълците нямат нищо общо. Както вече казах, дори чехословашкия вълчак и вълчето куче на Саарлос се различават видимо от вълка. :db_046: А хъскито няма нищо общо с него.

#263 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 10:20 AM

Здравейте не съм чел всички коментари по темата ви за Хъскита и вълци но поне двайсет прочетох и никъде няма споменато и за една друга порода по малко известна от хъскито. Това е аляския маламут във историята си маламута произлиза от вълк опитомен от индианците и е запазил даже повече от чертите на вълците заради по малката селектираност на кинолозите за стотиците години от както хората избираме чертите на кучетата си в зависимост от това с какво куче да бъде кръстосано да не говорим че от доста време ние хората си играем и със гените и във много от породите кучета по света има и гени на други животни различни от кучета. Пример ще да само със това че във древноста когато са царували динозаврите е имало вълци естествено много по големи и кръвожадни от тези който ние познаваме , но със сигурност е нямало праисторическо животно различно от вълк което да е приличало на пинчер , померан , булдог , мопс , онова плешивото грозно куче :) , и много много други породи кучета в днешно време. За това ще ви кажа че във всички кучета по света има и по малко вълчо разликата е в количеството и дали им личи , специално нашите две породи сибирско хъски и аляски маламут имат голямо количество и много им личи вълчото в тях . Поздрави и от моя вълчак Чито който е вече на две години и половина и си търси вълцица.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 10:25 AM

Подкрепям горния коментар до половината с това че , във филма по романа на Джек Лондон "Белия зъб" може да участва хъски , обаче истината е че той написва романа си вдъхновен от породата селектирани и опитомени кучета - вълци Аляски маламути който навремето са използвани по време на златната треска като впрягове .
User's Signature

Качена снимка

#265 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 10:52 AM

Надявам се, че няма да се разсърдите, че и хора които нямат хъскита и по-точно тези с аляските маламути пишем тук, уверявам ви че не е за заяждане, а по-скоро за участие в интересната дискусия - на мен темата ми е интересна, защото както каза milenskii - от всичките северни кучета на хъскитата и маламутите най-много им личи вълчото в тях: и външно, и като поведение - гледала съм филми за вълците, най-много ми допадна "Живот сред вълци" - ами като гледам моите кучета какво поведение и общуване имат, и тези от глутницата във филма - едно към едно.. наблюдавала съм и хъскита - там е същото...
А от не-северните породи имам честта да общувам много често с 5 чешки вълчака - смея да кажа, че те имат много близко поведение до северняците, с тази разлика, че те са ориентирани повече към човека и имат повече доминантност/агресия към себеподобни - т.е. много трудно съжителстват два мъжки и две женски примерно...

Колкото до филмите направени по Джек Лондон, бих искала да направя няколко уточнения (за тези, които бяха написали, ролята в Белия зъб се играе от НОК): В няколкото филма, които съм гледала за ролята на Белия зъб участва хибрид - Аляски маламут - Вълк (за хъски не знам) - но може и да има друга версия на филма, която не съм гледала). НОК участва в "Дивото зове" - мисля от 1994 г. , а в по-предната версия от 1972 г. отново в "Дивото зове" ролята на Бък я играе куче порода леонбергер... в тези два филма хъскитата и маламутите играят ролите на другите във впряга :ab_041: .... А в "Дивото зове - 3D" последния филм, който излезе мисля 2010 г. - хъски играе главната роля - даже на някои от кадрите много добре си личи как са му боядисали лицето, за да прилича повече на вълк - но кучето наистина е много готино и си прилича на вълк
:md_064:
milenskii Не знам дали Джек Лондон е бил вдъхновен да напише разказа си заради куче маламут, но пък за сметка на това един от героите, които се срещат често в разказите му се казва Мелмют Кид (Malamute Kid) ... :smile:

Ето Белия зъб - от филма 1991 г., кучето се казва Jed (хибрид вълк-аляски маламут ) - ако някой се интересува може да прочете за него тук: Jed - Movie Dog
Прикачена снимка

Това кучето от "Белия зъб-2" на мен лично си ми прилича на маламут, за съжаление нищо не можах да намеря като информация за него:
Прикачена снимка

И хъскито от дивото зове 3Д
Прикачена снимка

Това мнение е редактирано от Finwe: 25 November 2011 - 11:08 AM

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#266 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 11:29 AM

Хора, някои от вас определено имат спешна нужда от лекар. Добре се посмяхме с един приятел,а и той каза нещо много вярно. Първо дискутирайте,кои хъскита приличат на хъскита,защото от толкова разходки по парковете,прави впечатление,че едно с едно няма да си приличат, и тогава ги сравнявайте с вълци.Жоро,че не е добре не е,ама поне чете момчето и много неща са му ясни,опита се да ви обясни,ама ни приемате,ни предавате.От къде ви идват на акъла такива щуротии незнам. Първо,ако се бяхте потрудили да си направите една кратка справчица с уикипедията,щяхте да забележите,че:" Сибирските хъскита са първоначално селектирани от чукчите в североизточна Азия, по-късно внесени от търговци в Аляска, САЩ и Канада. Породата попада в категорията Шпицове и примитивни. Незнам,кой вълк е от категория шпицове и примитивни.Едно нещо освен окрасата няма,което да наподобява вълчата. Не съм виждал вълк с завита нагоре опашка,нито с такава костна система като на хъскитата.Даже всъщност сега почвам да се питам... някой от вас изобщо виждал ли е вълк наживо!? Я само погледнете това клипче и откриите разликите!
Кажете ми по какво едно хъски си прилича с тази финна дама... така като гледам поне 45 50 килца. И тука прочетох такива неща,че ще падна. На кой от вас кучетата му живеят на глутници бе.. та чак общували,какво си общуват ... Незнам кога в една глутница от хъскита ще има алфи.... точно никога.Неискаме да ви разваляме темичката не се заблуждавайте... да бяхте уточнили,че става въпрос за окраските ок... ама вие тотално откачихте... влзнахте във филми с глутници..кой как общувал.. фенотипове и т.н.И като заговорих в началото за шпицове, тряя да ви разочаровам,че ето този хубавелник
Качена снимка
прилича повече на вълк от едно хъски...

#267 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 03:59 PM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 25 November 2011 - 09:29 AM, написа:

Хора, някои от вас определено имат спешна нужда от лекар. Добре се посмяхме с един приятел,а и той каза нещо много вярно. Първо дискутирайте,кои хъскита приличат на хъскита,защото от толкова разходки по парковете,прави впечатление,че едно с едно няма да си приличат, и тогава ги сравнявайте с вълци.Жоро,че не е добре не е,ама поне чете момчето и много неща са му ясни,опита се да ви обясни,ама ни приемате,ни предавате.От къде ви идват на акъла такива щуротии незнам. Първо,ако се бяхте потрудили да си направите една кратка справчица с уикипедията,щяхте да забележите,че:" Сибирските хъскита са първоначално селектирани от чукчите в североизточна Азия, по-късно внесени от търговци в Аляска, САЩ и Канада. Породата попада в категорията Шпицове и примитивни. Незнам,кой вълк е от категория шпицове и примитивни.Едно нещо освен окрасата няма,което да наподобява вълчата. Не съм виждал вълк с завита нагоре опашка,нито с такава костна система като на хъскитата.Даже всъщност сега почвам да се питам... някой от вас изобщо виждал ли е вълк наживо!? Я само погледнете това клипче и откриите разликите!
......................
Кажете ми по какво едно хъски си прилича с тази финна дама... така като гледам поне 45 50 килца. И тука прочетох такива неща,че ще падна. На кой от вас кучетата му живеят на глутници бе.. та чак общували,какво си общуват ... Незнам кога в една глутница от хъскита ще има алфи.... точно никога.Неискаме да ви разваляме темичката не се заблуждавайте... да бяхте уточнили,че става въпрос за окраските ок... ама вие тотално откачихте... влзнахте във филми с глутници..кой как общувал.. фенотипове и т.н.И като заговорих в началото за шпицове, тряя да ви разочаровам,че ето този хубавелник
............
прилича повече на вълк от едно хъски...

:me_065: :zz_224: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106: :ag_106:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#268 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2011 - 05:35 PM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 25 November 2011 - 11:29 AM, написа:

.........
Кажете ми по какво едно хъски си прилича с тази финна дама... така като гледам поне 45 50 килца. И тука прочетох такива неща,че ще падна. На кой от вас кучетата му живеят на глутници бе.. та чак общували,какво си общуват ... Незнам кога в една глутница от хъскита ще има алфи.... точно никога.Неискаме да ви разваляме темичката не се заблуждавайте... да бяхте уточнили,че става въпрос за окраските ок... ама вие тотално откачихте... влзнахте във филми с глутници..кой как общувал.. фенотипове и т.н.И като заговорих в началото за шпицове, тряя да ви разочаровам,че ето този хубавелник прилича повече на вълк от едно хъски...

Ама ти сериозно ли?
От написаната ти помия личи, че не си имал никакъв допир със северна порода! Ако уикито образоваше хората... ехейй чак се замечтах. Ай наздраве!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#269 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2011 - 07:40 PM

Еи притял fghfghghg...........бляк
май определно ти имаш нужда от доктор и ако той ти каже, че си добре, кажи му и той да иде на доктор
въобще не говори за алфа кучета и за глутници, моля те PLEASE
НИКОГА ПОВЕЧЕ
иди за риба или нещо то сорта, ама със характера на северните породи не се занимавай

P.S. казвам го за твое добро
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#270 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 09:04 PM

Незнам, но по това което съм видяла, хъскитата се радват на хората, като вълците, спазват си йерархията като тях, когато са в глудница!
Това са полуопитомени вълци!

Имах късмета да се порадвам на полуопитомените вълци, макар и през мрежата! Чувството е неописуемо!!!!
Съжалявам за лошото качество.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#271 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 09:06 PM

И аз да добавя на нашия колега fnqkhhhzzz . Кажи ми кой вълци приличат на вълци ? Щото ако пуснем хъски или маламут в гората и след две три години ако оцелее и го видиш няма ли да ти заприлича на вълк ?
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 09:31 PM

Аз пък някъде бях чела,че генетично най-близо до вълка е ................ пудела. :db_046: Така че не е важно как изглеждаш, а какви гени носиш :wc_055: Не намирам друго по въпроса освен това
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#273 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2011 - 10:08 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 25 November 2011 - 07:31 PM, написа:

Аз пък някъде бях чела,че генетично най-близо до вълка е ................ пудела. :db_046: Така че не е важно как изглеждаш, а какви гени носиш :wc_055: Не намирам друго по въпроса освен това

Да, това с пуделите е много интересно. Благодаря за линка. Има много такива интересни опити. И породите замесвани в това са доста повече, най-вече сочат още маламут, хъски , немска овчарка, ротвайлер, коли, лайки и за други май не се сещам.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 12:11 AM

hrisi14, клипчето, което си пуснала е страхотно! Благородно ти завиждам за срещата с вълците . . . :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 06:58 PM

Още красота и още вълча нежност :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#276 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 08:44 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 November 2011 - 06:58 PM, написа:

Още красота и още вълча нежност :wub:

Супер снимки!
User's Signature

Качена снимка

#277 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 November 2011 - 01:59 AM

Качена снимка
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#278 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 29 November 2011 - 12:00 AM

Ехе мен докато ме нямаше във форума ще се избиете тука хахахаха . Сега така аз да внеса едно леко уточнение,което се надявам да приемете всички. Тук сравненията които се правят по-външни белези са със северно-амерекиканския вълк ( или под вид както искате го наречете). Нашия европейски вълк няма нищо общо с него. По-малък е ,като цвят е повече в кафявата гама и по-непотвърдена моя информация по-труден за опитомяване. Дали заради тези 30 % кучешка кръв в Американските ( не съм я смятал аз), но те са по-податливи на опитомяване.Доста от клиповете са именно с такъв вид вълци. Имал съм честа да видя доста отблизо наш вълк и да го наблюдавам ( не в зоологическата )Не случайно са минали хиляди години докато се появят нашите любимци на които да се радваме.Нямат наистина почти нищо общо. Дори с моите ( за който спирам да пиша да не спамя без разрешение на Huskypower ) има очевидна разлика. Масивната глава,издължената муцуна,разположението на очите и техния златист цвят, походката и малките като на пинчер зъбки :ae_085: . И тук е момента да помоля МОЛЯ ВИ НЕ СИ ВЗЕМАЙТЕ ВЪЛК! От както започнахме да се движим с нашите все повече хора ми казват как са имали или вече си намерили вълче. Това,че някой ловец е намерил кучило и ги пуска по 50 лева като за наши хора не ги прави домашни любимци.Хора които и с лабрадор не могат да се оправят си мислят, че ще опитомят вълк.Той е огромна сила (и физическа ) която не се знае в кой момент ще реши да се отприщи. Извинявам се,че се отклоних малко,но в тема като тази често се пораждат такива желания. Надявам се да не съм досадил с моя пост и ако решите ще продължавам с включваниято си хахаха
P.S. Не се обиждайте ама това "нещо" дадено на снимката за Белия зъб 2010 направо е ужасяващо. Как са развалили хубавото кученце!

#279 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2011 - 03:58 PM

С пожелание за страхотен уикенд :re_037:
http://www.youtube.c...M&feature=share

The wolves were on earth before the humans,

Their right to be here a bigger

User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2011 - 08:30 AM

Хубав ден и от мен! :hc_184:
Бъдете диви и щастливи, изпълнени с любов и гонете мечтите си!
http://www.youtube.c...1&v=nKJRKgTBAPQ
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15