Dog.bg Форуми : Хъскита и вълци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъскита и вълци

#421 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2012 - 09:20 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 16 February 2012 - 10:56 AM, написа:

Карлосчо, незнам защо форума изчезна. Просто един ден изчезна. Никой не ме е уведомявал защо го е свалил. Тия вълци дето си ги качил не ме кефят нещо.
Най ми харесва ето този вълк:
Прикачен файл Wolf._bei_Eekholt.jpg
http://www.youtube.c...h?v=9NPOsyYaYzI
Виж какво пишат немците отдолу:
Awesome Wolfhund
В превод : Невероятно вълче куче! хахахах
А тук вълчето е на 1 годинка точно.

Жорко, абе що си мислиш, че точно този вълк прилича на “истинския” вълк Бондьо…Ами че те нямат нищо общо, освен гънките около ушите и двата косъма стърчащи на веждата на дясното му око :ac_007:

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

Айде сега сравнявай по какво си приличат твоят "истински" вълк с глава на мастиф и вълка от снимката.
На германците да кажеш да не си убиват вълците, за да имат база за сравнение.

А това не съм го писал аз...и е на твоята страница във фейса.

Прикачена снимка

Аз нямам претенции кучето ми да прилича на вълк

Прикачена снимка

П.С. Кво стана с апаратурата за окачествяване на виенето :wc_055: ...Чакам оферта да окачествиш воя на глутницата :ab_041:
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#422 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 11:23 PM

Преди малко получих лично съобщение със закана и заплаха от приятелчетата на г-н Георги Симеонов. Веднага съобщението беше изтрито.

Прикачена снимка

Явно, който си каже мнението за въпросното куче Бонт и за притежателя му г-н Симеонов, получава заплахи и закани или от него или от приятелчетата му(Групата от ОНОК). Г-н Симеонов, кучето ви със закани и заплахи няма да стане по-хубаво и по-голям вълк.

Към автора на това съобщение:

Рандоле, ВИЕ е учтива форма на обръщение към г-н...А вашата група нито ме интересува, нито пък аз искам да имам нещо общо с нея.
Не знам кой си чеше езика и се навира навсякъде само и само да си покаже кучето-вълк и да ръси бисери по форумите. Нека хората от този форум да кажат.

Бъдете здрави
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#423 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 February 2012 - 11:36 PM

Не виждам защо не си оправяте отношенията на друго място. Мен лично не ме интересуват вашите отношения и всичко по различно от темата, която до колкото виждам е ХЪСКИТА И ВЪЛЦИ
:rc_036:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#424 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 16 February 2012 - 11:46 PM

Мда нещо далеч се отклониха от първоначалната идея,която беше интересен диалог

#425 Потребителят е офлайн   randol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 11:49 PM

Аз закани не виждам , виждам само един комплексар , който се заяжда и подиграва с човек , който си обича прекалено много кучето и изразява любовта си към него по малко странен начин! А аз като истински приятел съм се застъпил към него и нищо повече!

Не се опитвай да извърташ думите си , смешен си и без да се опитваш !

#426 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 12:48 AM

Показване на мнениетоrandol, в 16 February 2012 - 10:49 PM, написа:

Аз закани не виждам , виждам само един комплексар , който се заяжда и подиграва с човек , който си обича прекалено много кучето и изразява любовта си към него по-малко странен начин! А аз като истински приятел съм се застъпил към него и нищо повече!

Милене, комплексар е приятелчето ти дето си вре кучето, "компетентното" мнение и инженерната мисъл навсякъде. Мен не ме интересува дали кучето ми прилича на вълк или ще се хареса на някой. Аз си харесвам кучетата такива каквито са, с всичките им предимства и недостатъци и не търся чуждо мнение да подклаждам егото си и да правя реклама на кучетата си по всички форуми било на хъски или други породи.
Не виждал закана...А това какво е

"...Знаеш що за хора сме и на какво сме способни..."

Знам що за хора сте и затова е закана...Дано по-малко има като вас ...толкова способни.

Бъди здрав

П.С. Извинявам се на феновете на форума за хъски за спама...
User's Signature

#427 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 02:04 AM

Поздравявам ви с един клип с американски вълци, хъски и още нещо, но имайте едно на ум, че НОК има общо с европейския вълк. :db_046:

Ако се вгледате вниматено, ще видите едно НОК и едно бебе МАЛИНОА. Но клипчето е много яко и заслужава да се изгледа внимателно.
И малко снимки на един "елзаски вълчак" (НОК):

#428 Потребителят е офлайн   randol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 09:25 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 16 February 2012 - 10:48 PM, написа:

Аз закани не виждам , виждам само един комплексар , който се заяжда и подиграва с човек , който си обича прекалено много кучето и изразява любовта си към него по-малко странен начин! А аз като истински приятел съм се застъпил към него и нищо повече!

Милене, комплексар е приятелчето ти дето си вре кучето, "компетентното" мнение и инженерната мисъл навсякъде. Мен не ме интересува дали кучето ми прилича на вълк или ще се хареса на някой. Аз си харесвам кучетата такива каквито са, с всичките им предимства и недостатъци и не търся чуждо мнение да подклаждам егото си и да правя реклама на кучетата си по всички форуми било на хъски или други породи.

Знам що за хора сте и затова е закана...Дано по-малко има като вас ...толкова способни.

Бъди здрав

Твърде си жалък за да ти се обръща внимание публично , затова ти написах и ЛС. Истината е, че преследваш Жоро навсякъде в интернет и му се подиграваш за това, че си обича кучето... Какво да се прави постигнал е нещо с него и иска да се похвали на колкото се може повече хора за разлика от теб. Понякога е досадно наистина, но той си е такъв и затова трябва да му се подиграваме ли, аз не мисля така ?! Всеки си има откачена страна - едни си обичат кучетата до полуда и се хвалят с тях по всякакъв начин , други ги оставят на произвола на съдбата. когато най-много имат нужда от стопанина си и лицемерно казват колко ги обичат и т.н. и т.н. ...

Та така драги ми карлоситко, който те е опознал що за човек си, знае колко си велик на думи, но не и на действия. Толкова си велик, че се опитваш да копираш какво ли не, то не бе КНПВ , Френски ринг, обучение на кучета, начин на изразяване и писане, но в крайна сметка си оставаш едно бледо и завистливо копие, заяждащо се с всеки, който е постигнал нещо повече от теб, само и само за да се намери някой случаен да ти обърне внимание на изстрадалата алкохолизирана от самовлюбеност душа!

Радвай се на живота, обичай хората и кучетата ,които са до теб и не се занимавай с глупости, тогава може и да постигнеш нещо повече от това, което е до момента в която, и да е сфера (ще ти подскажа - нищо)... живота е твърде кратък и никой не е вечен, пък де да знам след всичките ти напъни да осмиваш другите и да се самоизтъкваш с жалки преводи от чичо Гоогъл, ти може и да си !

#429 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 February 2012 - 09:49 AM

Показване на мнениетоvinek, в 16 February 2012 - 11:36 PM, написа:

Не виждам защо не си оправяте отношенията на друго място. Мен лично не ме интересуват вашите отношения и всичко по различно от темата, която до колкото виждам е ХЪСКИТА И ВЪЛЦИ

:ba_025:
До сега не бях отваряля Уикипедия за вълците, сигурно вие сте го правили, но все пак да споделя какво ме заинтригува по статията:
Вълкът (Canis lupus) е бозайник от семейство Кучета (Canidae). Домашното куче (Canis lupus familiaris) и кучето Динго (Canis lupus dingo) се класифицират като подвидове на вълка......
....Анатомията на вълка се отличава по някои белези от тази на домашното куче. Вълкът обикновено има златистожълти очи, по-дълги крака, по-големи лапи, по-изявена челюст, по-дълга муцуна и мозък, който обикновено е с 30% по–голям от този на кучето. Трябва да се спомене и предопашната жлеза от горната страна на опашката, близо до основата, която отсъства при кучетата. И последно, докато лактите на много кучета са насочени настрани, тези на вълците са обърнати навътре към корема им, като почти го докосват. Това им позволява да тичат със скорост до 70 km/h......
....Вълците са известни със своя отличителен вой. Има няколко възможни причини за виенето. Първо трябва да се отбележи, че вълците не вият, когато нападат плячката си. Всъщност е известно, че другите животни дори не реагират на звука. Може би те просто не правят връзка между него и хищника.
Най-очевидната причина за виенето на вълците е, че те контактуват помежду си.....

http://bg.wikipedia....%8A%D0%BB%D0%BA

Ето и още нещо интересно за това от къде произлиза вълка ----> Tomarctus
http://en.wikipedia.org/wiki/Tomarctus

За тези които разбират френски; http://www.chiens-de...du%20chien.html

Кокото и странно да изглежда бях гледала едно предаване по Анимал Планет в което се казваше че един от най-близките родственици с вълка е една дребна порода (не помня точно) беше от сорта на булонка или пинчер да речем...уффф как ме е яд че не се сещам. Интересното там е че нито хъскито нито НОК имат толкова много вълчи гени като това кученце....
Задължително ще издиря породата!

Ето и една статия на Български:
http://kuchence.blog.../blog-post.html
КУЧЕТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
Палеонтолозите предполагат,че преди около 40 милиона години е съществувал дребен вид месояден бозайник,наречен
миацис(Miacis).Той приличал по-скоро на пор и се придвижвал в ловния си район чрез пълзене и катерене по високите дървета.Преди около 30 милиона години са произлезли разнообразни ранни видове месоядни,наречени цинодиктис(Cynodictis)
от който за известни повече от 40 вида,приличащи на съвременните хиени,котки и мечки,
а някой от тях и на кучета.Смята се,че именно тези ранни кучеподобни видове са едниствените,който са оцелели през еволюционния процес.От тях преди 15 милиони години е произлязъл предшетвеникът на видовете животни,отнасящи се към семейство Кучета-вълк,койот,чакал,лисица.Наричал се е томарктус(Tomarctus) и бил хищник,нисък на ръст,с къси,изправени нагоре космати уши и дълга балансираща опашка.Имал месоядни зъби и мозък с малък обем,но бил с по-развит интелект от своите съвременници креодонтите-друга група примитивни месоядни животни,които,въпреки че били по-многобройни,постепенно изчезнали.
От томарктус са произлезли първите типове домашни кучета,които били дребни на ръст,понеже доместикацията е довела до намаляване големината на тялото.Доста скоро обаче започнало бързо дифернициране на структурните различия,проявяващо се в малко или голямо,слабо или набито телосложение,така както и в появата на други форми.Това дало възможност на изследователите,
изхождайки от разнообразните по форма кучешки находки,да установят произхода на различните типове кучета.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 17 February 2012 - 10:24 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 17 February 2012 - 09:49 AM, написа:

....Анатомията на вълка се отличава по някои белези от тази на домашното куче. Вълкът обикновено има златистожълти очи, по-дълги крака, по-големи лапи, по-изявена челюст, по-дълга муцуна и мозък, който обикновено е с 30% по–голям от този на кучето. Трябва да се спомене и предопашната жлеза от горната страна на опашката, близо до основата, която отсъства при кучетата. И последно, докато лактите на много кучета са насочени настрани, тези на вълците са обърнати навътре към корема им, като почти го докосват. Това им позволява да тичат със скорост до 70 km/h......

Кокото и странно да изглежда бях гледала едно предаване по Анимал Планет в което се казваше че един от най-близките родственици с вълка е една дребна порода (не помня точно) беше от сорта на булонка или пинчер да речем...уффф как ме е яд че не се сещам. Интересното там е че нито хъскито нито НОК имат толкова много вълчи гени като това кученце....

Не ставаше ли въпрос за пудела? :zz_219:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 February 2012 - 10:30 AM

Абсолютно възможно е и пудел да е била породата за това явно ми излиза булонка в ума (къдраво и бяло). Просто помня че беше нещо съвсем не очаквано като визия.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 February 2012 - 10:30 AM

Показване на мнениетоvinek, в 16 February 2012 - 09:36 PM, написа:

Подкрепям !!!
п.с. нека мод. се събуди за тази тема и наистина добре да поизтриее НОК простотиите. Аз просто се удивлявам на на наглоста на тези хора имат двойно по голям и развит форум за НОК и подобия и пак не ви стига поле за изява и дърляници. Хора да взема да ви направя една тема във вашия форум " НОК и вълк " и да мирясате бе:zz_020:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#433 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 10:37 AM

Показване на мнениетоultima, в 15 February 2012 - 06:57 PM, написа:

намесвам се с куче, което като физика не прилича на вълк, но като окраска (най-вече говоря са маската му) намирам най-поразителната прилика м/у куче и вълк, която съм виждала някога
btw гепих снимката от форума за маламут, така че кучето най-вероятно е маламут.
Прикачен файл wolf.JPG

такааам снощи си разглеждах и видях, че собственика на въпросното куче е Finwe от подфорума за Аляски маламут :mg_062:

ето иначе една интересна таблица с различните видове вълци :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 February 2012 - 10:43 AM

ето иначе една интересна таблица с различните видове вълци :ab_041:

Качена снимка

:zz_031: Много бееее....незнаех че има толкова видове...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 10:43 AM

В НОК Форума никой не пише! Там влизат само едни и същи муцуни,които са се изпокарали помежду си и просто няма какво да си кажат. А иначе искрено се забавлявам,как Жоро най-целенасочено ви дразни и вие му се връзвате... границата между лудоста и чувството му за хумор е много тънка,но чак пък да не схващате,кога говори сериозно и кога нарочно ви дразни... това по-скоро говори кофти за вас....

#436 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 10:51 AM

Показване на мнениетоultima, в 17 February 2012 - 10:24 AM, написа:

Не, не става въпрос за пудела. Защо продължавате да се задълбавате в нещо, за което черпите инфорамиця само от научно-популярните сайтове на интернет.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 10:51 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 17 February 2012 - 10:43 AM, написа:

В НОК Форума никой не пише! Там влизат само едни и същи муцуни,които са се изпокарали помежду си и просто няма какво да си кажат. А иначе искрено се забавлявам,как Жоро най-целенасочено ви дразни и вие му се връзвате... границата между лудоста и чувството му за хумор е много тънка,но чак пък да не схващате,кога говори сериозно и кога нарочно ви дразни... това по-скоро говори кофти за вас....

Там, който може да пише и знае какво да напише, не му дават достъп.
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 17 February 2012 - 12:48 AM, написа:

Бъди здрав

Интелектуалното безсилие, поражда насилие!
Само един комплексиран, жалък плъхок може да тръгне да заплашва!

User's Signature

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 17 February 2012 - 10:51 AM, написа:

Показване на мнениетоultima, в 17 February 2012 - 10:24 AM, написа:

Не, не става въпрос за пудела. Защо продължавате да се задълбавате в нещо, за което черпите инфорамиця само от научно-популярните сайтове на интернет.

Тогава споделете за кое е ставало въпрос
User's Signature

#440 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

О, извини ме,че не приемам на Жоро хумора ( или простотията ) веднага отивам да издигна паметник на едно НОК до нас и цял ден ще му се кланям.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »