Моля,помогнете. Нов съм с отглеждането на рибките имам златни но една вчера ми умря,друга има образуван някакъв мъх доста голямо петно над главата и седи само на дъното? Какъв е тоя образуван мъх от какво се получава??? :sos: :sos: Така като гледам има зачатъци на мъх и по другите ми рибки? :sos:
Сложих малко Sera omnipur, мислите ли че ще помогне? Моля за бърз о тичен отговор? :sos:
Моля за помощ !
Публикувано: 10 December 2007 - 09:55 AM
няма ли някой да ми помогне :huh: втора вчера ми умря,гледам днес е на път още една :'( :sos:
така както е тръгнало или ще ми заминат всичките рибки и ще си подаря цялото оборудване на някой или ще ми помогнете да ги спася /ако не е вече късно/
Сложил съм sera omnipur i sera bactopur/1 хапче за 50 литра/ моя е 40 но ефект за сега няма :mazohist:
така както е тръгнало или ще ми заминат всичките рибки и ще си подаря цялото оборудване на някой или ще ми помогнете да ги спася /ако не е вече късно/
Сложил съм sera omnipur i sera bactopur/1 хапче за 50 литра/ моя е 40 но ефект за сега няма :mazohist:
Публикувано: 10 December 2007 - 07:22 PM
25 C, сега се прибирам и виждам най-тежко болната продължава да лежи на дъното и не иска да яде има много мъх по главата и около перките и хрилете има червени ранички. Другите златни също започват да образуват бели петна .Май само сома и молинезията са ОК
Публикувано: 10 December 2007 - 08:48 PM
По всяка вероятност е ихтиофтириус. Опитай със Sera Costapur.
Публикувано: 10 December 2007 - 08:52 PM
Ето една прилична статия, ако се оправяш с руски език ще ти се изясни ситуацията.
http://www.aquaria.r.../a.cgi?index=84
http://www.aquaria.r.../a.cgi?index=84
Публикувано: 12 December 2007 - 10:02 PM
Цитат
25 C, сега се прибирам и виждам най-тежко болната продължава да лежи на дъното и не иска да яде има много мъх по главата и около перките и хрилете има червени ранички. Другите златни също започват да образуват бели петна .Май само сома и молинезията са ОК
Лично наблюдение ми е , че молинезиите много лесно прихващат ихтиофтириозата. И е странно, че тя е незасегната. Чувала съм от дългогодишен акварист, че "червенката" много мори златните. Лекарството, за което вече се писа е подходящо - костапур на сера. С две ръце съм "за". Много ефективен медикамент!
Дано рибоците се оправят. Трябват навременни мерки, обаче. Колкото повече забавиш лечението, толкова вероятността да се оправят рибите е по-малка.
Страница 1 от 1