Dog.bg Форуми : Убиват немските овчарки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Убиват немските овчарки Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2005 - 10:29 AM

Как е попаднало момиченцето при песовете????Или е било обратното-това ми е неясно...Как може въобще БОЖЕЕЕ думи нямам просто!!!!!Какъв е тоя човек да пуска кучета пазачи да се размотават-а ако не-какво е правело м13 год.момиченце в охраняема площ...
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#22 Потребителят е офлайн   slavena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2005 - 10:58 AM

По този повод ще споделя с вас и моите наблюдения:
1. Кучетата в провинцията - малки градове и села се гледат от техните стопани с една основна цел: ОХРАНА. На двор, на стадо. По селата няма куче, което да се гледа за компаньон. Представата на тези хора е: кучето е вързано на синджир! като влезе неканен гост - той не просто да бъде облаян, а да бъде изяден - те за това вземат да хранят куче - те не казват "гледам".
От тук следват два проблема: 1. кучетата им най-често са необезпаризитявани и неваксинирани. 2. Кучетата се дресират да лаят и хапят. Но не винаги са научени на послушание.
Кучетата в конкретния случай - също са само хранени.

2. Да, съжалявам за кучетата - защото в конкретния случай нямат вина - те са си вършили работата. Повече обаче държа на детето. То е отивало при майка си, което често е правело. То е познавало територията и кучетата. Виновен категорично е собственикът на кучетата - защото не е усигурил НАДЕЖДНА защита, неговият служител пазачът е недисциплиниран. Не можеш да пуснеш кучетата-пазачи във време когато на територията може да има и други хора - а там е имало работници. Кучетата трябва да се пускат едва след края на работния ден.
Редно е собственикът да бъде наказан - на такъв човек трябва да се забрани изобщо да притежава куче - той по неоспорим начин е доказал некомпетентността си, незаинтересованост какво се случва с животните и не се е грижил за тях - те не са били ваксинирани и обезпаразитявани.
Кучетата щом веднъж са нахапали човек - ще го правят пак. Какво предлагате?
Кой да се грижи за зверовете? Пак същия собственик?! Абсурд.
Да се дадат на друг? - Кой ще е той? Вие? Защото аз не мога да съм сигурна, че ще успея да ги превъзпитам, а и винаги ще съществува потенциалният риск да избягат и да има следваща жертва - не благодаря!

Има много начини тази практика да се прекрати и то много бързо: всеки кмет да опише кучетата на жителите на града, селото му. Всеки да плаща такса за всяко гледано от него куче. Това го има и сега - кой обаче го следи и носи отговорност? Когато всяко куче се маркира - татуировка или чип - ще се знае кое е кучето, на кого е. Тези данни да са в общината и във ветеринарната служба и както се контролират останалите животни - коне, крави, овце и прочие ветеринарите ще следят и кучетата: обезпаразитени ли са? ваксинирани ли са!!! Кучетата които не са за разплод - да се кастрират.
Да видим дали някой тогава ще въди безразборно кучета в двора си, и после ще ги изхвърля на улицата - като трябва да си плаща - едва ли.
Кучетата за охрана да минават изпит за послушание и всеки собственик да си научи задълженията.

#23 Потребителят е офлайн   pate Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2005 - 07:00 PM

bl) d) Не мога да кажа дали са виновни кучетата или не са в този случай,но със сигурност ако моето куче -не дай боже - направи нещо подобно със сигурност ще го оневиня.Всички имаме села или градове в провинцията и наистина,съгласна съм със славена,че там кучетата се гледат по - скоро за охрана отколкото за компания.И аз си имам едно такова местенце и един звяр там,но съм сигурна ,че никои няма да посмее да влезе , а повярваите ми доста са набезите и е страшно,ако няма такава охрана.Съгласна съм също ,че трябва да се ваксинират и обезпаразитяват редовно,защото е опасно и за самите стопани.Жалко за това 13 годишно дете,зашото ше му остане белег в съзнанието за цял живот. n)

#24 Потребителят е офлайн   mg513 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 02:13 PM

Да приспят собственика,той е виновен. Не може да знаеш че кучетата са ти опасни(главно пораи факта,че ти си ги направил такива) и да ги оставиш без надзор.

#25 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 02:39 PM

С риск сег ада ме нападнете, ама все пак живота и здравето на децата е по-важен от този на трите кучета! Вярно е, че е за затвор този, който е допуснал това да се случи, и дано това да стане, но как от тук нататък предлагате да се процедира с тези животни? Вие бихте ли си пуснали децата да играят на улицата, ако знаете, че това може да им се случи? Пиша това с болка, защото имах 13 години НОК, израсна заедно с детето ми, зная какви прекрасни душици са, и колко жалко е, че това сега се случва, но какво предлагате? Да се чака втори подобен случай и недай си боже смърт на дете или на възрастен? Относно репликите какво е правило 13 год. дете в стопанския двор пък смятам, че са абсолютно неуместни - дайте да си държим децата само в къщи тогава, за да няма инциденти.

#26 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 02:58 PM

кучето скача според тоягата arina. кучетата, които са възпитавани да охраняват нямат никакви скруполи да трепят всичко, което ходи из територията им било то малко или голямо. Има генерална разлика между твоята овчарка, която е израстнала от малка в дом с дете и съвсем друго отношение към нея, и работни кучета - пазачи на село, които са диви колко си щеш. Ще ги убият овчарките - ок, но това изобщо не решава проблема - човекът ще си вземе други кучета за същата работа, защото те наистина му трябват за да не му разграбят имота.

Ако ти влезеш в моя имот, без аз да съм те допуснала, кучето ми най-вероятно ще те атакува и нарани сериозно. Ще го направи независимо дали си на 13 или 33 - за него ти си нашественик, защото той охранява територията с цялата си сериозност на служебно куче. Затова моето куче, когато има хора в двора се държи затворено. Защото знам какво би могъл да направи, и имам отговорност за това.

Т.е. съвсем резонно, хората тук, съвсем правилно отбелязаха, че кучетата НЕ трябва да се пускат, когато в обекта има други хора т.е. той не е празен и има нужда от охрана. Подобно поведение е връх на безотговорността от страна собственика. Малко ли кучета са паднали в тази "война", но евтаназията им не решава по никой начин проблема с малоумието на собствениците, нали?
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 03:05 PM

Темата е от 2005г..... Не че не е актуална и днес, но има ли смисъл да ровим в стари рани?!
Животинките най-верочтно отдавана са на "по-хубавото" място....

#28 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 December 2010 - 03:53 PM

въпреки че темата е стара стои въпроса какво става ако някой ми влезе в двора и кучето ми го нахапе до смърт? Или моето куче вв момента изпълнява и служебна дейност баща ми е охранител и гоо взема на обекта с него,когато има работници кучето е вързано,когато обаче няма обикаля заградения обект свободно,нали това и е работата да пази обекта и стопанина си.Та какво се случва ако нарушител влезе или нападне пак ли кучето е виновно?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 06:20 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 December 2010 - 02:58 PM, написа:

въпреки че темата е стара стои въпроса какво става ако някой ми влезе в двора и кучето ми го нахапе до смърт? Или моето куче вв момента изпълнява и служебна дейност баща ми е охранител и гоо взема на обекта с него,когато има работници кучето е вързано,когато обаче няма обикаля заградения обект свободно,нали това и е работата да пази обекта и стопанина си.Та какво се случва ако нарушител влезе или нападне пак ли кучето е виновно?

Ако ти ми влезеш в двора и аз те гръмна,дори и да не е до смърт,мен после на кръст ще ме разпънат.Ще ми приберат всичкото оръжие,да видя лов през крив макарон,ще съм следствен дълго време,а накрая може и някоя ефективна присъда да отмъкна.А ти,моля ти се, искаш на кучето да му се размине.По цял свят доказано агресивни и опасни за хора кучета се умъртвяват.Само ние тука правим 1000 и 1 уговорки и повтаряме като заклинание "то кучето не е виновно".Няма значение дали е виновно или не,човешкото здраве и живот не могат да бъдат застрашавани от кучета.Няма значение бездомни или домашни.

#30 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 07:11 PM

Амии, трябва да се знае, че има куче пазач(нали има едни табелки). Ако въпреки предупреждението някой влезе и бъде нахапан, поне ще може да спориш в съда. Ако онзи има някакви претенции.. ще ходите по дела и така. :ab_041: за съжаление тук няма закони, които да ни защитават.. Нямаш право да ползваш дори личното си оръжие :zz_020: . Ползваш ли го престъпника ще те осъди( и да не успее ще се мъкнеш с години по съдилища)..

Мила родна картинка! :rc_036:

#31 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 07:18 PM

За какъв "престъпник" става дума в конкретния случай - става дума за дете! А и смятам, че дори кучетата пазачи не следва да нападат и нараняват безконтролно всичко, що се е изпречило отпреде им. Нали затова има обучение. Впрочем ако е истински престъпник, чудесно може да се справи с едно агресивно куче, та даже кученце да пострада непоправимо, та по-добре да не се разчита на този вариант за охрана.

#32 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 07:56 PM

арина това което говориш са глупости-нали това му е работата на кучето,ти какво мислиш нали за това кучето е пуснато в заградения обект да обикаля и да пази-това му е обучението да пази.Чети внимателно в момента не оворим за детето,а чисто принципно.Кучето не прави разлика или дете ,а натрапник,враг ако искаш в територията му.А какво разбираш под контролно нападение ако съм там и подам команда да пусне ще пусне ами ако не съм, или който е и да е,говоря образно така че не се хващайте за думата.Предтавете си охранител патрулиращ в другия край на обекта и не вижда какво се случва.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 29 December 2010 - 04:25 PM, написа:

Ако ти ми влезеш в двора и аз те гръмна,дори и да не е до смърт,мен после на кръст ще ме разпънат.Ще ми приберат всичкото оръжие,да видя лов през крив макарон,ще съм следствен дълго време,а накрая може и някоя ефективна присъда да отмъкна.А ти,моля ти се, искаш на кучето да му се размине.По цял свят доказано агресивни и опасни за хора кучета се умъртвяват.Само ние тука правим 1000 и 1 уговорки и повтаряме като заклинание "то кучето не е виновно".Няма значение дали е виновно или не,човешкото здраве и живот не могат да бъдат застрашавани от кучета.Няма значение бездомни или домашни.

Не съм напълно съгласна,в смисъл...
Има си правила,изисквания и закони,които ако са уточнени и се спазват би трябвало всичко да е наред... :ae_085:
Примерно в мои личен случай,за да мога да си позволя да имам кучета с охранителна цел е трябвало да предприема някои мерки,като...
1.Ограда минимална височина 1'80 (май така беше не помня точно)...но моята е над 2 метра,така че всичко е ок...
2.Предупреждаващи и сигнализиращи табелки,че има охранителни кучета...Тук уловката е,че някои може да се направи на луд,че не е видял,за това целия ми имот прилича на коледна елха :dry: ...в стил "Внимание кучета,влизането забранено,частен имот" и т.н..
3.Задължителна пълна застраховка на кучетата,която покрива 99% в територия и малко % извън,в уточнени ситуации...
Естествено кучетата регистрирани,данъци и т.н...
С две думи не са малко изискванията,но всяко нещо си има цена...
Има още доста,но тези са най важните...
След тези предприети мерки,малко са хората,които ще си позволят или ако решат предполагам,че ще са на ниво,което 2 ротвайлера и охранителна система няма да ги притеснят кой знае колко,просто може да ги затрудни достатъчно,докато стопаните реагират...поне искрено се надяваме,да е така,а и да не разберем никога :ab_041:

P.с..За България нещата със законите горе долу са ясни,но не трябва да се игнорира и факта,че малко биха направили и 1% от гореспоменатото...
Сложна работа...
Само се претендира,но никoй не ще да си размърда задните части и да съдейства... :dry:
И на мен ми се иска да функционира,като в някои щати в Америка...в стил,които ти прекрачи прага на частната собственост,без позволение можеш да го гръмнеш...Но уви няма начин...
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#34 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоarina, в 29 December 2010 - 05:23 PM, написа:

За какъв "престъпник" става дума в конкретния случай - става дума за дете! А и смятам, че дори кучетата пазачи не следва да нападат и нараняват безконтролно всичко, що се е изпречило отпреде им. Нали затова има обучение. Впрочем ако е истински престъпник, чудесно може да се справи с едно агресивно куче, та даже кученце да пострада непоправимо, та по-добре да не се разчита на този вариант за охрана.

Извини ме ,но това са несериозни твърдения според мен от човек,който няма никаква идея за какво става на въпрос,когато се споменават думичките oбучено охранително куче... :mg_062:
Принципно има два водещи фактора(поне в моят частен случай)...Много е семпло всичко...
1.Когато стопанката(Аз) я няма...Всичко де що мърда в пазения периметър,независимо дали е от животински или човешки произход трябва да бъде елиминирано.
2.Когато стопанката(Аз) е там,наблизо или въобще в зрителен периметър,разхождат се,играят или каквото и да било и се попадне в ситуация с нарушител...първо се търси погледа,следва команда и след това се реагира... :md_064:

P.с..Недей моля те така...На теория и аз донякъде разсъждавам ,като теб,Но всеки си понася последствията от действията.. Cъответно,ако е дете(молим се на Господ да няма толко безотговорни родители,които да си пуснат или нехаят,че децата им се пробват да влизат по чуждите имоти)
В крайна сметка Аз си защитавам моето,да му мислят тези,които ще тръгнат да прекрачват правилата...
Някой друг път ще ви разкажа случки с ловци и ужким заблудени търсачи на гъби...Направо трагико-комични истории...Но пък са спомогнали много ситуацията да се е нормализирала до поносимо ниво... :ae_085:

Допълнение...Моля не приемайте лично малки думички без конкретна целенасоченост или вложен смисъл... :ae_085:

Това мнение е редактирано от grigo009: 29 December 2010 - 11:36 PM

User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 08:29 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 December 2010 - 07:01 PM, написа:

арина това което говориш са глупости-нали това му е работата на кучето,ти какво мислиш нали за това кучето е пуснато в заградения обект да обикаля и да пази-това му е обучението да пази.Чети внимателно в момента не оворим за детето,а чисто принципно.Кучето не прави разлика или дете ,а натрапник,враг ако искаш в територията му.А какво разбираш под контролно нападение ако съм там и подам команда да пусне ще пусне ами ако не съм, или който е и да е,говоря образно така че не се хващайте за думата.Предтавете си охранител патрулиращ в другия край на обекта и не вижда какво се случва.

Първо искам да помоля да се въздържаме от квалификации и да запазим добрия тон, нали? Второ какво значи "пазене"? Аз го различавам от "нападение" и "нараняване" /говоря за обучени кучета/ И да - чета внимателно темата е убиват овчарки, заради нападение над дете. В предишния си пост написах, че ако не беше невинно детенце, а апаш, влязъл целенасочено да краде, тричките овчарки отдавна щяха да са се преселили на оня свят. Та в тази връзка искам съвсем добронамерено да посъветвам собствениците на подобни "пазачи", че не е в интерес на кучето да го използват за охрана по този начин, защото пак ще ги окрадат, а ще си заминат и кучетата /пресен пример с убит ротвайлер на мои познати/. Отново искам да помоля тези, които не са съгласни с тезата ми да се въздържат от обиди, тъй като не ми е приятно и не общувам по този начин с никого, включително и във форуми.

#36 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 09:17 PM

оооффф топик(ееиии ше се науча и аз накрая :af_089: )
arina...В горният ми пост допълних някакво скалъпено извинение,но понеже не бях сигурна дали ще видиш...та в мои стил да наблегна... :ab_041:
Тук си обсъждаме някакви неща ,споделяме опит и ,ако някога се случи да се изплъзне някоя по така думичка...недей да ги приемаш толкова лично нещата.Мога да те уверя,че не е с лош умисъл.. :ae_085:
В този смисъл мисля ,че и ShiBumi_GirL(ееиии по лесен ник не можa да си измислиш :ab_041: )...не е имала за цел да те засегне или обиди...
Лека вечер на всички,аз отивам да си храня любимите вярни дзверове... :wub: :rc_036:
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 09:22 PM

grigo009-постът ми не беше насочен към теб Качена снимка Но наистина някак много лично приех самия проблем, възможно е да съм била и по-рязка на моменти. Самият факт, че има пострадало дете, /а се води дискусия как да се оневинят и спасят кучетата /и това не е за първи път в нашата БГ действителност сякаш ме извади от релси.

#38 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 09:30 PM

Ее, въпросните кучета и аз не ги оправдавам.. Всяко куче, което нарани, обезобрази-убие човек(особено пък безпомощно дете) трябва да си понесе наказанието(да се приспи :ba_025: ).

#39 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 29 December 2010 - 09:42 PM

Nзползъането на ку4ета - убижци за мен е раъносилно да минирам дvorът си с пехотни мини
да пусна ток , или заредиа стрелqсти капани ...

За кразба наказанието не е смaрт с разкасъане от jiwотни ...
за мен стопанинйт трqбъа да плати раъностоино , а оъ4арките застрелqни , тйи като те са
4оъекоиадци , и ниамат миасто мевду хора ... wыпреки 4е не осйзнаъат ъина ...

ужасен преводач ...

#40 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 12:10 AM

Показване на мнениетоarina, в 29 December 2010 - 05:34 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 29 December 2010 - 07:01 PM, написа:

Първо искам да помоля да се въздържаме от квалификации и да запазим добрия тон, нали? \

чакай малко ти сега къде видя квалификации,епитети и тем подобни,не се прави сега на ощипана-;;глупости'' разговорен български термин за празни приказки или като ти кажат че говориш празни приказки се засягаш :smile:

Второ отдавна не обсъждаме темата с нахапаното дете,която е забележете от 2005 год,а обсъждаме една конкретна ситуация-обект-нарушител-куче пазач.Не мисля че кучето трябва да бива приспивано,зашото то е моя собственост,както и имота,в който нарушителя навлиза без изричното ми разрешение.Представете си че идва да ме ограби или убие кучето ме защитава аз как да докажа че е самозащита забележете в собствения ми имот.Това е няма нужда да има обидени,засегнати,говорим си обсъждаме си чисто хипотетично.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни