Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2161 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2009 - 03:01 PM

Показване на мнениетоShonned, в May 17 2009, 02:23 PM, написа:

Още един аматьорски въпрос - какво да гледам при покупка на кученце? Как точно се определя качеството.
Муцунката задължително ли е вдигната с нослето нагоре или си зависи от кучето. Каква е разликата между тези кръстоски с пинчери и истинско чихуахуа?
От какво зависи колко ще порастне животинчето? Ушите мут трябва да са щрълнали, но на някои които видях в нета са направо огромни. Кой е най-често срещания цвят (една приятелка има бял мъжки, а друг такъв не съм виждала)? Тези на петна мелези ли са?

(май станаха много въпроси, извинете)

Ами аз специално исках да видя родителите. В БГ за съжаление се продават адски много пинчероподобни кученца за чихуахуа... поне аз с такова впечатление останах. Някой от по-опитните, може би ще ти помогне повече, аз ще ти кажа само да обърнеш внимание на формата на главата и муцунката. Главата трябва да е кръгла, а муцунката къса, при пинчерите е малко по-издължена.
Това колко ще порасне, зависи предимно от размерите на родителите и съответно от това колко му даваш ти да яде... (в смисъл да не го тъпчеш) :ea_103: За ушите, не е задължително да са прави като го купиш ( ако го купиш мъничко де).
А за цвета... според мен няма точно определение, кое е най-често срещано. Те са си всякакви цветове. А, тези на петна не са мелези! Според зависи от петната може и да е мерле.
User's Signature

Качена снимка

#2162 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 17 May 2009 - 03:13 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимка...бебетата са на пръв поглед с удължено тяло и къси крака...Стопът, стопът обаче трябва да е добре изразен -
" вдлъбнат" къс нос и голям, добре изразен свод от челните кости :ae_085: - бъдещ нобелов лауртеат - все едно е със скафандър...
Ушите големи и изправени (понякога леко клепнали временно), фонтанелата отворена (после, доста по-късно може да се затвори)
Очите.....Очите...!!!! Широко поставени, големи, кръгли, умни и изразителни, тъмни като носното огледало ( ако е гримирано още по-добре, но е рядкост), мигли...
Много спокойствие трябва да излъчва бебето...
Много може да се говори...!
Пожелавам ви късмет!

Ето ви един пример : Чери (много е нескромно, да зная)
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2163 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 03:36 PM

drjeliazkov- Оставете че е нескромно ами , вашето куче в никой случай не може да служи за ЕТАЛОН на породата . Идеални кучета няма но вашето е с много видими недостатъци . Точна формула няма . Прочитате обстойно СТАНДАРТА НА породата и се ръководите от него . Разрешени са всички цветове и комбинации от тях . Такива варианти като средно между късокосместо или дългокосместо НЯМА . дАже да са от различни родители малките са или едното или другото .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#2164 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 17 May 2009 - 05:19 PM

Здравейте форумчани! :smile:
Тъй като,от доста време не съм се включвала в темата,поздрававям всички нови претежатели на чихуата,много радост да ви донесат!Поздравявам специално колегата ми Иван с успехите му на последната международна изложба провела се тази седмица!
Радвам се,че породата ни има все повече почитатели и най-вече че темичката се раздвижва и то с притежатели,които искат да вникнат по-дълбоко в нея!
За мое съжаление обаче виждам и че разговорите тук носят известно напрежение,но пък нали в спорът се ражда истината!Затова едни да питат,други да отговарят,а някои пък могат да разнообразяват със снимки!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2165 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 05:24 PM

И аз да питам. :D
Когато показваш чихи на изложба, къде трябва да застане в стойка? Четох нещо за някаква маса, която ти трябва да си донесеш?
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2166 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 07:06 PM

А що се отнася до парфюма-има и е за всякакви породи кучета,единственото нещо по-различно което пише за чихуа-то е,че фекалите му меришат повече(е добре че са малки кученца:). надявам се знаеш,че прарфюмите са без мириз и са предназначени,не да придават "сладникав" аромат на кучето,а да премахват миризмата на козината му. хубаво е,че се интересуваш пред какво се изправяш преди да се сдобиеш с куче и се надявам да не се подвеждаш в избора си,заради малките размери на породата. А що се отнася до въпроса с РОДОСЛОВИЯТА-направо ме изумяват хора,който казват че нямало значение за тях и след това търсят дори породисти за размножаване...
Всеки сам си избира какво иска и по-точно дали наистина желае породисто чихи,защото в тази порода риска да изглежда като пълен помиар (извинете изказването ми) е много по-голям отколкото във всяка друга порода. а и да го развъждате след това и да се създават още по-големи отклонения в породата е направо отвратително и недопустимо.ако искате евтино чихи (няма истинско такова) и не ви се дават такива пари за породисти ,по-добре си купете Мини Пинчер....
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2167 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 07:15 PM

Показване на мнениетоShonned, в May 17 2009, 12:23 PM, написа:

Още един аматьорски въпрос - какво да гледам при покупка на кученце? Как точно се определя качеството.
Муцунката задължително ли е вдигната с нослето нагоре или си зависи от кучето. Каква е разликата между тези кръстоски с пинчери и истинско чихуахуа?
От какво зависи колко ще порастне животинчето? Ушите мут трябва да са щрълнали, но на някои които видях в нета са направо огромни. Кой е най-често срещания цвят (една приятелка има бял мъжки, а друг такъв не съм виждала)? Тези на петна мелези ли са?

(май станаха много въпроси, извинете)

нещото което трябва да гледаш приизбора на куче от тази порода е...РОДОСЛОВИЕТО и да е от реномиран развъдник. в момента в който родителите на кучето до 4 коляно са в стандарта на породата,няма как да израстне 5кг пинчер,нали? писнало ми е хората да казват,я какво сладко мини пинчерче и като им кажа,че е чихуахуа и те да питат какво е това? правете си изводите.и пак цената не значи качество,може да ви излъжат...
User's Signature

Качена снимка

#2168 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 07:21 PM

Бих допълнила нещо за парфюмите.У нас се предлагат парфюми за кучета на различни фирми,те са с различни миризми,при това доста хубави,нарочно няма да спомена определена фирма.За фекалиите на чихуато не съм съгласна,по нищо не се отличават от другите породи,миризмата и консистенцията се определя от конкретната храна с която храните кучето.Е,в кръга на майтапа чуждото винаги мерише по-лошо.
Nivea,много добре го казахте за родословията.За съжаление винаги ще има хора от двете страни.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2169 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 09:06 PM

Показване на мнениетоtechichi, в May 17 2009, 05:21 PM, написа:

Бих допълнила нещо за парфюмите.У нас се предлагат парфюми за кучета на различни фирми,те са с различни миризми,при това доста хубави,нарочно няма да спомена определена фирма.За фекалиите на чихуато не съм съгласна,по нищо не се отличават от другите породи,миризмата и консистенцията се определя от конкретната храна с която храните кучето.Е,в кръга на майтапа чуждото винаги мерише по-лошо.
Nivea,много добре го казахте за родословията.За съжаление винаги ще има хора от двете страни.

:ab_041: добре казано на майтап. techichi прати някоя снимчица. значи има парфюми с миризма. ще ми пишеш ли на личния на коя фирма има такива парфюми.
User's Signature

Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 09:32 PM

Ето един малък поздрав от мен!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2171 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 10:22 PM

Мамини бебоци сладки,направо ангелчета красиви.
User's Signature

Качена снимка

#2172 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 10:51 PM

На кого са тези сладури? :* Твои ли са?
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2173 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 18 May 2009 - 09:14 AM

1. Парфюми защо? Добрата хигиена е достатъчна. Ако искате "миризми", ползвайте НЕУТРАЛИЗАТОРИТЕ на МастерФреш (052/613326). Те не парфюмират, а неутрализират молекулите на веществата издаващи лоша миризма.....Скъпички са, но работят.
2. Хората не знаят много за чихуа, но на едно истинско чихуа никой не се чуди дали е пинчер, то отдалеч си му личи, че не е...тогава незнаещите просто директно питат "що за порда е т'ва!!?" - личен опит.
3. Много е неприятно ако някой е закупил родословно, елитно с гаранции чихи, което в последствие се оказало ни риба, ни рак...Да не връщаме темите назад, че ме срам от "елитни развъдчици". Жалко за прекараните хора-после, не знам защо идват ние да ги утешаваме...Пожелавам им моя КЪСМЕТ следващия път (благодаря Богу).
Запомнете ! : 1.На този етап в БГ сдобиването с качествено чихи ВСЕ ОЩЕ е си е чист късмет! 2. След години съм убеден, че нашите развъдчици все пак ще успеят да "изчистят" поколенията. Няма да е лесно, но за сметка на това бавно. Пожелавам им успех. Ние ветеринарите можем само да помагаме.
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2174 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 09:23 AM

Има едни пластмасови, рошави, имитиращи трева изтривалки за обувки. Продват се по домашните потреби, бриколажи, практикери и сие...Струва 10 лв. Нарязва се на 3 части, за да има резерв и едно парче оставяте до сифона на банята или тоалетната. Малкото много бързо свиква да ходи там по нужда, защото лапите остават сухи, урината се изтича директно в сифона, лесно се мие направо с душа...много е удобно и чисто.
Нека кучето да си ходи до тоалетна винаги, когато пожелае, а не само в определени часое на деня.
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2175 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 09:29 AM

Показване на мнениетоivan-z, в May 17 2009, 02:36 PM, написа:

drjeliazkov- Оставете че е нескромно ами , вашето куче в никой случай не може да служи за ЕТАЛОН на породата . Идеални кучета няма но вашето е с много видими недостатъци . Точна формула няма . Прочитате обстойно СТАНДАРТА НА породата и се ръководите от него . Разрешени са всички цветове и комбинации от тях . Такива варианти като средно между късокосместо или дългокосместо НЯМА . дАже да са от различни родители малките са или едното или другото .

Съжалявам, че ще Ви разочаровам, но Чери има две независими съдийски оценки на мах... :rc_036: , да не говорим за суперлативите по изложбите... :af_089:
Ако имате нещо лично към мен : drjeliazkov@abv.bg , отворен съм и за срещи. Винаги се радвам на истински чихита, а са такава рядкост в БГ (заключението не е само мое, а е публикувано в енциклопедията на кучето).
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2176 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 09:46 AM

Явно тук е поговорката, че по-хубаво от моето няма...е интересни са ми тези оценки от изложбите,явно и там се формират по-мн други параграфи,а не качество на кученце...а да не говорим и за простите и объркани хора по улиците,който не са свикнали да виждат чихуахуа,заради хора,който казват,че не им трябва родословие и слава богу са имали късмет....темата изпростя и определено вече объркваме хора желаещи да имат кученце от тази порода...
User's Signature

Качена снимка

#2177 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 09:54 AM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 18 2009, 08:29 AM, написа:

Показване на мнениетоivan-z, в May 17 2009, 02:36 PM, написа:

Съжалявам, че ще Ви разочаровам, но Чери има две независими съдийски оценки на мах... :rc_036: , да не говорим за суперлативите по изложбите... :af_089:
Ако имате нещо лично към мен : drjeliazkov@abv.bg , отворен съм и за срещи. Винаги се радвам на истински чихита, а са такава рядкост в БГ (заключението не е само мое, а е публикувано в енциклопедията на кучето).

Ако имах нещо лично определено щях да ви пиша на лични . Просто изказвам мнение , както и вие . Ходил съм и съм участвал в много изложби такава оценка < на мах> да ви кажа не съм и чувал :dh_188: Може аз нещо да не разбирам . А и тези оценки ако са от съдия не специалист по породата , да ви кажат нямат грам стойност . ок КУчЕНЦЕТО ви прилича на породата но до там . Това нищо не доказва и показва , виждал съм много по хубави животни също без документи . Ако не се развъждат кучета с неясен произход няма да ги има изненадите за които говорите . Пак ви казвам гледайте си кученцето обичайте си го , като искате си го и развъждайте НО не ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ този начин на развъждане и не ОМАЛОВАЖАВАЙТЕ труда на развъдниците и ЗНАчЕНИЕТО на РОДОСЛОВИЯТА .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#2178 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 10:26 AM

Тук скоро май няма да има спокоен разговор.Докотор Желязков,много Ви моля престанете да плюете срещу нас българските ЛЕГИТИМНИ развъдчици и да се опитвате да настройвате не добре информираните читатели.От самото начало на вашето включване сте достатъчно агресивен в това отношение и наистина вече ставате досаден.Ако забелязвате основно Вие сам си пишете.До тук доказахте,че нямате никакви познания за породата и за кинологията въобще,но явно това не Ви пречи да сте напорист.Нещата са елементарни,натрупайте опит в развъждането на чихуато,контактувайте достатъчно с хора занимаващи се със същото,посещавайте редовно изложби и моля,тогава можете да си позволите лукса да плюете по нас!Но такова отношение като вашето определено на никого не би понесло и никъде няма да бъдете приет!А ние ,,гадните,,развъдчици обичаме да се веселим и да си помагаме и сме отворени и за обикновени собственици.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2179 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 10:28 AM

Показване на мнениетоtechichi, в May 18 2009, 08:26 AM, написа:

Тук скоро май няма да има спокоен разговор.Докотор Желязков,много Ви моля престанете да плюете срещу нас българските ЛЕГИТИМНИ развъдчици и да се опитвате да настройвате не добре информираните читатели.От самото начало на вашето включване сте достатъчно агресивен в това отношение и наистина вече ставате досаден.Ако забелязвате основно Вие сам си пишете.До тук доказахте,че нямате никакви познания за породата и за кинологията въобще,но явно това не Ви пречи да сте напорист.Нещата са елементарни,натрупайте опит в развъждането на чихуато,контактувайте достатъчно с хора занимаващи се със същото,посещавайте редовно изложби и моля,тогава можете да си позволите лукса да плюете по нас!Но такова отношение като вашето определено на никого не би понесло и никъде няма да бъдете приет!А ние ,,гадните,,развъдчици обичаме да се веселим и да си помагаме и сме отворени и за обикновени собственици.

:ae_085: с две ръце подкрепям...
User's Signature

Качена снимка

#2180 Потребителят е офлайн   zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 11:05 AM

Съгласен съм с мненията на Ivan-z. :ob_173:
User's Signature

Качена снимка

• (224 Страници) +