Shonned, в May 17 2009, 02:23 PM, написа:
Муцунката задължително ли е вдигната с нослето нагоре или си зависи от кучето. Каква е разликата между тези кръстоски с пинчери и истинско чихуахуа?
От какво зависи колко ще порастне животинчето? Ушите мут трябва да са щрълнали, но на някои които видях в нета са направо огромни. Кой е най-често срещания цвят (една приятелка има бял мъжки, а друг такъв не съм виждала)? Тези на петна мелези ли са?
(май станаха много въпроси, извинете)
Ами аз специално исках да видя родителите. В БГ за съжаление се продават адски много пинчероподобни кученца за чихуахуа... поне аз с такова впечатление останах. Някой от по-опитните, може би ще ти помогне повече, аз ще ти кажа само да обърнеш внимание на формата на главата и муцунката. Главата трябва да е кръгла, а муцунката къса, при пинчерите е малко по-издължена.
Това колко ще порасне, зависи предимно от размерите на родителите и съответно от това колко му даваш ти да яде... (в смисъл да не го тъпчеш)

А за цвета... според мен няма точно определение, кое е най-често срещано. Те са си всякакви цветове. А, тези на петна не са мелези! Според зависи от петната може и да е мерле.