Говорилня
Публикувано: 19 June 2009 - 08:06 PM
nivea, в Jun 19 2009, 08:55 PM, написа:
нашия косим е към 1,5 и вече нямаме голи участъци, освен леко във вътрешната част на задните крачета.
На 17 е - луд тинейджър в нарцисов период
Браво на вас за косъма...достигнали сте заветната цел
Публикувано: 19 June 2009 - 08:23 PM
techichi, в Jun 19 2009, 08:54 PM, написа:
чери1, в Jun 19 2009, 08:49 PM, написа:
techichi, в Jun 19 2009, 08:22 PM, написа:
Ако искате да започнем да се учим на нещо от стандарта ето какво ще кажа.За пример ще вземем Тайричка.Чери ти казваш,че сега е прозрачна.Тайра ще се окосми,но ще бъде с много къс косъм,не че е грозно.Стандарта на чихуахуа изисква косъмът да е по-дълъг от нейния.Нейният ще е около 1см,а трябва да е малко по-дълъг.Такъв къс косъм не е желателен и ако съдята е строг ще го отчете като лек недостатък.Ако кучето което се оценява има плешиви участъци като генетика,а не от заболяване се зачита като порок и се дисквалифицира.Т.е.такова куче е в клас домашен любимец,не се развъжда.
Дано да съм била ясна и полезна.
Даааа,ще слагаме дебели якета зимата....
Опа,ама аз нищо не съм казала за Тайра!То тумбака няма как да е с косми като на другите места.А тя за чихуа си е доста добре,нищо че няма родословие.Няма от какво да се притесняваш!
Заподозряла съм китайското голо куче за намеса в нашите гени
Чувствителна съм на тема развъждане,тъкмо сега ми е депресивно че опитвам да спася две изхвърлени в службата кученца тип безпородни...
според мен трябва солено да се глобява и санкционира нерегламентираното развъждане,щото става нещо страшно....при малките породи не е толкова
очебийно ама ако се продължава така и там ще стане лошо
Публикувано: 19 June 2009 - 11:17 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 20 June 2009 - 09:49 AM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 20 June 2009 - 10:10 AM
techichi, в Jun 19 2009, 09:17 PM, написа:
Оф, как ще го изпълня незнам. Нямам никакво предизложбено настроение .(((
Снощи сънувах ужасен сън, отвратителен кошмар с кученцата ми и с предстоящата изложба . Събудих се и още не можех да се опомня дали е истина или не е , чувах някакво пищене и квичене . Гледам мъжът ми станал и обикаля из къщи и търси нещо. Питам го какво прави , а той ми отговаря , че долу пред входа някакво малко куче пищи и го пребиват. Търсеше дали не съм забравил някое от кучетата долу при последната разходка. Броя , броя ...пак броя...уж всички са тук ,а не мога да повярвам , че с тук. Сякъш още бях като в сън. Докато търсихме дребчовците кой в кой креват и одеало спи и звукът от малкото куче се чуваше все по-далече и после не разбрах на къде е поело. Много ме е яд , че не съм се събудила, за да сляза на време. Има някакви новопришли бездомни , но явно са злобни, защото преди месец пак се събудих от подобни крясъци- куче убиваше котката на съседите. Гадината не я пусна колкото и да крещях , замерих я с една бутилка, как не счупих някой джам на кола ама не мислех за коли изобщо. Пусна котето , то се мушна някъде , а кучето избяга. После я търсих , но в тъмното не я намерих под колите. Сутринта беше се добрала до входа ....
drjeliazkov, в Jun 20 2009, 07:49 AM, написа:
Ах , каква дебеланка е Чери, загубила си е талийката
Публикувано: 20 June 2009 - 10:47 AM
За съжаление докато има неконтролирани кучета по улиците,ще има и ужасни сцени,на които не веднъж сме били свидетели.Отвратително е,но...Аз имам една маца в къщи,която съм прибрала от вън след такова преживяване,но тя се е разминала само с един натрошен и разкъсан крак.При това от съседското ми домашно куче!Другият месец ще станат десет години от както сме заедно,а онова псе все още е живо и си вършее спокойно.Има мнооого трупове в списъкът си.Еми стопани!С претенции!Как да не им се радваш на такива!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 20 June 2009 - 11:06 AM
Надявам се да е перфектната майка - кърмачка един ден, ако е рекъл Бог разбира се и да е за нейно добро най-вече....

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 20 June 2009 - 11:11 AM
drjeliazkov, в Jun 20 2009, 12:06 PM, написа:
Надявам се да е перфектната майка - кърмачка един ден, ако е рекъл Бог разбира се и да е за нейно добро най-вече....
Ама нали знаете,че така няма да хване!Преди да ме оспорите ще кажа,че практиката го доказва.Когато ние пускаме кучетата си да раждат преди това ги отслабваме до кокал иначе всичко е на вятъра.Аз лично никога не допускам да ми дебелеят кучетата.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 20 June 2009 - 11:12 AM
Също имам улична маца пребита от кучета и вече ми е на 16 г ( ако не бъркам +-1г) не я сменям и з асто котаци шомпиони
Цитат
Ех, мъже, все там гледате и в.....
Публикувано: 20 June 2009 - 11:14 AM
techichi, в Jun 20 2009, 09:11 AM, написа:
Оооо, не , Тайга си е цяло прасенце и чак грухти и хърка, но като и се иска горката ....пуста нимфоманка е
Публикувано: 20 June 2009 - 11:18 AM
За съжаление не се занимавам само аз с отглеждането на Чери....
Тя има талия все пак, няма страшно...
Най-напред проблемът идва от това, че тя рано отвикна от гранулите....

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 20 June 2009 - 11:21 AM
drjeliazkov, в Jun 20 2009, 12:18 PM, написа:
За съжаление не се занимавам само аз с отглеждането на Чери....
Тя има талия все пак, няма страшно...
Най-напред проблемът идва от това, че тя рано отвикна от гранулите....
Е кофти тогава!Ще трябва да се разберете за храненето вкъщи.Обаче бих казала,че има не талия ,а окръжност

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 20 June 2009 - 10:11 PM
Надявах се да има повече кучета като бройка , но бяха малко. Утре дано да бъде по-голям купон.
Алое не участва , но даже и от ерделите и от стафа не се депресира като им се нахвърлиха.

Вход

Горе
Цитиране +