Говорилня
Публикувано: 20 July 2009 - 03:53 PM
Рошавите килими са лоша идея!....поне недобра...
Ако са и вълнени - съвсем! Често проявяват алергия към вълната.
Скоро имахме подобен случай.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 20 July 2009 - 04:17 PM
Но като се замисля ....май и на други им харесва.Имаше едни новородени камерунски козички.Яренцата са като нашите чихита на големина и по-дребни, че и главичките им такива с високо челце и къса муцунка ( може би за това така ги харесвам).Бяха се родили 5 и майката не можеше да ги гледа ,особено най -слабичките.И аз , бух в раницата и постоянно с мен , защото сучат на 1-2 часа.В началото мрякаха, но само за два дни и като видиха раницата ми и се навираха вътре с кеф , опъваха се и си спинкаха доволно.
Ами ще пробвам така и ще видим... Мерси за съвета

Публикувано: 20 July 2009 - 04:19 PM

Веднага правя опит да поправя попуска с един сладък!!!
Опита е успешен

Публикувано: 20 July 2009 - 04:24 PM
Доби, и у нас махнах килимите - в началото само на тях пикаеше....сега само да го изтърва в детската или спалнята веднага пишка на килимите, колкото и да му се карам и да го поступвам.....моите килими са бели шаги /от тези рошавите/ и сигурно ги мисли за тревни площи.....май, май скоро няма да сме с килими....
Валя, точно същия е и моят проблем. И моите килими са бели шаги... само дето вече повече от 2 месеца си седят навити на ролка. И Чико така направи, единствения килим който остана го препика при първа възможност. И то 2 пъти!! И понеже килимите ми бяха на 1 седмица като си взех Чико, още не съм им се нарадвала и ми се иска да си ги ползвам, но не напикавани всеки ден...
Ще пробвам със съвета на Анчето и ще видим... дано да стане.
Публикувано: 20 July 2009 - 04:27 PM
Ако са и вълнени - съвсем! Често проявяват алергия към вълната.
Скоро имахме подобен случай.
Ами той Чико много ги обичаше и постоянно си играеше с тях и на тях, но може би защото беше много малък и му беше сложно да се качва на тоалетната и почна да ги използва и тях...
Публикувано: 21 July 2009 - 04:23 PM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 06:51 AM
Понеже днес е още по-сънлива и отпусната, чакам да стане някакво нормално време и търся ветеринар за преглед.
Не знам какво може да е, няма видима кръв по нея, ноктите на котката са рязани и изпилени в петък. Сега слушам звуците на коремчето И, горкото ми животинче! Може би е инфекция :(
Публикувано: 22 July 2009 - 07:25 AM
Маца ще научи Бамби да ходи да пишка само на вън ;)
Публикувано: 22 July 2009 - 08:46 AM
Понеже днес е още по-сънлива и отпусната, чакам да стане някакво нормално време и търся ветеринар за преглед.
Не знам какво може да е, няма видима кръв по нея, ноктите на котката са рязани и изпилени в петък. Сега слушам звуците на коремчето И, горкото ми животинче! Може би е инфекция :(
Студена храна, вода..? Климатик на мах? Течение? Мокрене?
Малко вероятно е да е инфекция....

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 09:09 AM
drjeliazkov, не мисля, че е изстинала. Хм. Какви са признаците при настинало чихуахуа?
(след малко ще преместя мненията във ветеринарен кабинет, че май сме за там)
Публикувано: 22 July 2009 - 11:50 AM

Истински настинало или изстинало чихуахуа е мъртвото такова!!

Правилният израз е простуда...
Породата е една от най-чувствителните на простуда, не го забравяйте. (особено късокосместите)
" Къркоренето на червата" или усилената перисталтика може да се дължи на: простуда; неправилно хранене; колики; инфекциозни заболявания съпроводени с "разстройство"; илеус....
Другите признаци са резките вдигания и спадания на телесната температура. Това се съпровожда от треперене и повръщане, сълзотечение, "мътен поглед", липса на "чувство на хумор"

Винаги се консултирайте с лекар и при най-малката промяна в поведеието на чихи !!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 12:28 PM

Точно така

Публикувано: 22 July 2009 - 01:24 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 22 July 2009 - 01:40 PM

Понякога нещата са разделени от "тънка червена линия"....! Някой гледал ли е филма

Имам предвид (изключвам напълно сегашния!) случаите на напълно "непредизвестена от нищо смърт", с които съм се срещал при много по-непретенциозни кучета. Вярно, "това са си просто кучета", но със сигурност не мислят така хората, които не си изкарват прехраната с развъждането им....Всеки от тях ще каже, че това са членове на семействата им и си е точно така в действителност!
Затова: споделяйте притесненията си с лекарите! Те са за това.
(това ще взема да си го запиша)

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 02:00 PM
Към четящите!Вместо да търсите тук отговори на ветеринарните проблеми на кучетата си ,моля отидете на истински ветеринар,платете си и си излезте доволни от там.Диагностика във форум е смешна работа!Защо ли други ветове на пишат в темата за чихуахуа?Защо ли?

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 22 July 2009 - 03:37 PM
Затова е и излишна темата "ветеринарен кабинет" в нашя форум, само аз съм вета тук.

Има си спецфоруми за това...

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 03:40 PM
Публикувано: 22 July 2009 - 03:48 PM

Сега стана ли ясно "какви са признаците при настинало чихи..." ? От спам вече забравих кой се интересуваше...! Или е някакво дежа вю...?

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 03:52 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia