Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#3881 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 22 July 2009 - 04:33 PM

Няма лоша реклама!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#3882 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2009 - 07:04 PM

Здравейте! smile.gif
Отдавна не съм пускала снимки и всеки ден скърцам със зъби, че още не мога да направя една нормална снимка, защото не мога да си свивам крака и следователно не мога да се навеждам или сядам на земята. Спайки много бяга из стаята, вдига една скорост... Mr. Monkey е изкормен, гумения Жирафчо е осакатен, а другия Жирафчо вече е в кофата за боклук. Спайки яде толкова много, че вкъщи се шегуват, че яде повече от мен. Май си е така, де. ab_041.gif Абсолютно е свикнал към музика, ДВД, телефон. Само не може да свикне с моя изтеричен смях, сяда и ме гледа учудено. Прави някакви опити да ме събуди сутрин, като ми ближе ръцете, които висят от леглото, ама аз... Често ни идват гости, преди се плашеше от тях, а сега свиква бързо и след 5 минути отива да им се умилква. Много често застава на два крака и всички много се смеем. Днес случайно гривната ми падна точно върху главата ми и му стоя като каишка от лунен камък. ab_041.gif Той сякаш и не разбра. С клетката съвсем свикна, седи си върте, тихо, кротко. Голям целувач е. Само се редим вкъщи кой да бъде нацелуван. Моите чехли не ги закача, на останалите членове от семейството ги гризе и разнася из стаята, ама те го оставят. Спайки следи всяко мое движение, от сутрин, до вечер.
Аз пък забелязах, че когато Спайки се пльосне на земята /на кака си се метнал веее/, прилича на наденичка. ab_041.gif Май пак сме качили някой и друг грам. Ъ, пак започнах да говоря в множествено число. ab_041.gif
Надявам се скоро пак да мога да правя снимки, че скоро ни предстои и първа разходка. И на двамата. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3883 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 22 July 2009 - 07:38 PM

Това с изправянето на задни крачета му е наследство от мами smile.gif Ако по нататък започне да ти иска нещо с предни крачета да знаеш,че е пък от тати smile.gif Не обичам да уча кучетата си на такива номера,но на тези двамата си им идва отвътре ab_041.gif
А за хапването явно също се е метнал на майка си по апетит!Явно когато спре да расте ще трябва винаги да е на определен грамаж.Сега ако е заприличал на наденичка,то после ще се докара като хамбургски салам ab_041.gif !
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3884 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 23 July 2009 - 12:45 AM

Цитат(drjeliazkov @ Jul 22 2009, 02:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно, "това са си просто кучета", но със сигурност не мислят така хората, които не си изкарват прехраната с развъждането им....Всеки от тях ще каже, че това са членове на семействата им и си е точно така в действителност!
Затова: споделяйте притесненията си с лекарите! Те са за това.

(това ще взема да си го запиша) eyes.gif

Точно така!!! Само се правим , че ги обичаме.....И който покаже глава от клетката - бой с лопатата ef_097.gif Прилагам и доказателство за това от предходни години oc_171.gif
Прикачена снимка
Прикачена снимка
и от вчера
Прикачена снимка

Хехехееее, Спайки си хапва добре,радвай се. Но според мен и най-лакомото куче ако свикне да има постоянно храна в купичката и спира да е лакомо.У нас купичката е винаги пълна. Не искам да има битки за храната, не обичам някой да ръмжи и да я пази.И мало и голямо ясе когато му е кеф(това е най-често когато се прибере някой от семейството и в негова чест се редят всички да похапнат, за да бъдат поздравени) Бени и Тайга са като прахусмукачки, но откакто се научиха , че купата ще е винаги пълна даже свалиха тегло и не спят над купата докато не и видят дъното.

#3885 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 23 July 2009 - 08:39 AM

Цитат(CaRrY @ Jul 22 2009, 04:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми се иска да се намесвам, но е хубаво да имате такава тема. Не е само до това да си ветеринар - смятам, че хора като techichi и Ancheto , които се занимават от дълго време с породата,и знаят всичко за нея - от а до я биха могли да знаят маалко повече за нея, отколкото вие drjeliazkov като ветеринарен лекар. Нищо лично, просто това е моето мнение. Лек ден на всички!

Точно така, темата е абсолютно необходима тук.Това , че не я преглеждат всички лекари не трябва да плаши никого.Никой тук не лекува,а помага със съвет и естествено винаги се препоръчва и посещение при ветеринар.

#3886 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 09:29 AM

Ancheto, единственият мъничък проблем е че българинът винаги ще си остане закостенял орех,на който колкото и да обясняваш няма да проумее точната истина.Винаги ще съществуват едни ,,прекрасни,,чувства,които ще се изпитват към тези от нас занимаващи се с кучета!Жалкото е че отглеждащите едно или две кученца не могат и не искат да разберат разликата между професионално развъждащи кучета и прекупвачите и фермаджиите.За всички те смятат че печелим невероятно количество пари на гърба на нещастните животинки.Да пари печелят,но прекупвачите и фермаджиите,особено първите които нямат почти никакви разходи ,а приходи поне на 100%минимум.Те определено нямат интерес да влагат чувства и малко повече усилия!Никой не си дава сметка,че ние които сме се заели с нашите страсти/избраната порода/живееем с тях на равно,че за да развъждаш дадена порода както трябва се влагат доста повече пари от колкото се печелят от самите животинки,други материални неща и много физичиски и психичеси труд!Никога няма да бъде разбрано и оценено това!Винаги ще сме под един знаменател с безплатните обяви!
Желая щастие на всички!Радвайте се на любимите си животни! smile.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3887 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2009 - 10:32 AM

Освен да се съглася с казаното от techichi и Ancheto май няма какво да добавя . Всички , които смятат че се чудим какво да си правим парите може да пробват и те да припечелят ab_041.gif , Но съм сигурен че са малко хората които ще издържат и ден , Постоянно да мислят кой е нахранен кой е разходен на кой му се ходи до тоалетна , Да търпят негативното отношение на съседи , Да не може да отсъстват от вкъщи за повече от 3 часа , Да дават не малки суми за качествени кучета и за изложби , И накрая след доста години труд БЕЗ ПЕЧАЛБА ,да се явят така наречените КЛИЕНТИ които смятат че си длъжен едва ли не да им сваляш звезди и да започнат да се пазарят за цената все едно си купуват кола на старо rc_036.gif п.п. Това са само малка част от нещата (основните ) от реалността с ГОЛЕМИТЕ ПЕЧАЛБИ , ba_025.gif
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#3888 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 23 July 2009 - 04:27 PM

Абсолютно съгласен ! Същото твърдя и в по-предишни постове.
Точно за това понякога на човек му идва да каже: " Това все пак са кучета !!!".....Естеството на работата е такова просто...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#3889 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 07:00 PM

Здравейте!
Днес ни беше първата разходка. В началото много се страхувахме, но после тръгнахме уверено. После пак се страхунахме, пак тръгнахме уверено и така общо взето. ab_041.gif Не сме срещаи други домашни кучета, имаше само няколко улични, но всички спяха. Ходихме в една градинка пред театъра. Там има люлки, много деца и изобщо е оживено /за нашия град ab_041.gif /. Много хора ни заглеждаха от разстояние. Изпишкахме се два пъти на тревата.
Една жена ни попита "Какво е това?", аз един час се чудих дали няма в предвид "Каква порода е?", ама накрая загрях и й отговорих "Чихуахуа", а тя го повтори като нова дума, която чува за първи път и тръгна да го гали. Всъщност, само няколко жени от фризьорския салон галиха Спайки.
Следобед ни дойде на гости 3 годишният ми братовчед. Много си игра със Спайки, но и двамата бяхме изморени от дългата разходка /по-голямата част на ръце и при вета за поръчване на чанта/, така че тримата спахме два часа, аз и братовчед ми на моето легло, Спайки на пода до нас.
Учим команда "Седни" и "Прав", "Ринг" сме я тренирали повече, ще започваме да я упражняваме и навън, както и другите команди след време.

Вече тежим 1,800кг, мерихме се при вета, който се хвана на бас, че тежим 2,5кг, но след като му казах, че наскоро Спайки беше 1,6кг, си промени мнението и каза, че е поне 2 кг. А да не коментираме реакцията му, когато казах, че ще стане най-много 3кг. Същия този вет държи кутрета на 47 дни в гаража си и от не-знам-си-колко време са отделени от майка си, защото я хапели и така те ги хранили, а пускали майката веднъж на ден. Майката пък живее с бабата. Също така никой не искал нито едно от 7 кутрета, стана ми ясно и преди да ми каже, защото и без това искаше да ги дава на 30 им ден, пък сега се зачудих как така са се задържали там до 47.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3890 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 07:31 PM

Здравей миличка! smile.gif Честита ви първа разходка!От тук на татък ви очакват най-интересните моменти,които се надявам да ни разказваш тук на всички!Спайки ще е едно от най-щастливите кучета wub.gif Не забравяй да правиш снимки...мнооого!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3891 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 06:31 PM

Здравейте! Искам да ви питам в кой месец кученцето придобива постоянния си цвят?
Мерси предварително и поздрави от Монито! :)
User's Signature

Качена снимка

#3892 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 06:41 PM

Основно като си смени бебешката козинка smile.gif След това цветът постепенно се засилва в тоналността си! smile.gif Бебешката започва да се сменя около третият месец,може преди него,но най-късно към 3,5!Зависи от времето.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3893 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 06:48 PM

А ако те интересува каква осраска е Мони,за мен тя е тъмно оранжев сейбъл.Това означава,че като краен цвят така както я виждам аз ще е тъмно оранжева/не червена/онзи пастелен див отенък и с черна маска,която ще побелее към третата и година.А след това ще става все по бледа до бяла. smile.gif Дано не съм прекалила ab_041.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3894 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 06:58 PM

Мерси за бързия отговор! Да се похвалим днес ни биха третата ваксина и ние не плакахме много.:)
User's Signature

Качена снимка

#3895 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 07:26 PM

Браво след 10-14 дни свобада на вън и ще разказвате! smile.gif На васкинките обикновено проплакват само момченцата,че те нали са ни по-нежни душички ab_041.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3896 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2009 - 08:38 PM

А ние днес ходихме на дълга разходка....ставаме все по-добри в ходенето,нищо че малката се мисли за"нещотърсач" ab_041.gif
Обаче няма да повярвате на какво кученце се натъкнахме(то и аз не вярвам че е възможно),но собственика твърди,че е кръстоска на чихуа(майката) с питбул(бащата) ud_009.gif Много приличаше по цвят и конструкция на Млечко,само че с клепнали уши,и по-голям - колкото котка(на 3 месеца)с малко по-широка муцунка,но с ясно изразен стоп.......Паднах от коня направо.....ама си личеше,че има доста от чихуа.Тайрата се скъса да си играе с диваненцето и да лае .Собственика не говореше добре български та не можах да го поразпитам,първоначално го помислих за грък,но се оказа италианец и кученцето е от Италия.Умрях от яд че не си носех фотоапарата,но още сега го слагам в чантата и ако го засечем пак ще покажа снимков материал ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#3897 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 08:52 PM

Виждам,че имаме ново попълнение.Много е сладка малката Мони wub.gif ,да ви е жива и здрава и да ви носи много радост.
dki,откъде го намерихте това съкровище,разкажете повечко......
Аз днес ходих до зоомагазина да купувам саламени пръчици и за малко да се натъкна на 4 броя чихита дългокосмести пясъчни докарани за продажба ,само 5 минути по-рано да бях отишла щях поне да ги видя....ама си бяха тръгнали туко-що......много ме е яд.....освен Тайра не съм виждала на живо чихи,а дългокосместо пък съвсем.....
User's Signature

Качена снимка

#3898 Потребителят е офлайн   marias Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2009 - 08:58 PM

моля ви помогнете ми. моето кученце е на е на 2 месеца и е много щура, това нормално ли е? постоянно скача, тича, прави кълба, премята се, вкъщи е нещо като циркн много р я д к о позволява на някого да я гушне, щтом я взема в ръце почва да се върти. това нормално ли е? също така много обича да гризе крака и ръце това временно ли е или ще си остоне толкова дива? ud_009.gif

#3899 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 09:13 PM

Цитат(marias @ Jul 28 2009, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
моля ви помогнете ми. моето кученце е на е на 2 месеца и е много щура, това нормално ли е? постоянно скача, тича, прави кълба, премята се, вкъщи е нещо като циркн много р я д к о позволява на някого да я гушне, щтом я взема в ръце почва да се върти. това нормално ли е? също така много обича да гризе крака и ръце това временно ли е или ще си остоне толкова дива? ud_009.gif

Споко,и моята беше същата ab_041.gif чак се плашех как ще я караме така....А сега вече се гуши,заиграва се и е значително по-мила и гальовна.....обръщай и повече внимание,ще се научи ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#3900 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 09:33 PM

Чери,чихуатата от тия на килограм ли бяха ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel