Говорилня
Публикувано: 22 July 2009 - 04:33 PM
Няма лоша реклама!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 22 July 2009 - 07:04 PM

Отдавна не съм пускала снимки и всеки ден скърцам със зъби, че още не мога да направя една нормална снимка, защото не мога да си свивам крака и следователно не мога да се навеждам или сядам на земята. Спайки много бяга из стаята, вдига една скорост... Mr. Monkey е изкормен, гумения Жирафчо е осакатен, а другия Жирафчо вече е в кофата за боклук. Спайки яде толкова много, че вкъщи се шегуват, че яде повече от мен. Май си е така, де.

Аз пък забелязах, че когато Спайки се пльосне на земята /на кака си се метнал веее/, прилича на наденичка.

Надявам се скоро пак да мога да правя снимки, че скоро ни предстои и първа разходка. И на двамата.

Публикувано: 22 July 2009 - 07:38 PM

А за хапването явно също се е метнал на майка си по апетит!Явно когато спре да расте ще трябва винаги да е на определен грамаж.Сега ако е заприличал на наденичка,то после ще се докара като хамбургски салам

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 23 July 2009 - 12:45 AM
Затова: споделяйте притесненията си с лекарите! Те са за това.
(това ще взема да си го запиша)

Точно така!!! Само се правим , че ги обичаме.....И който покаже глава от клетката - бой с лопатата

и от вчера

Хехехееее, Спайки си хапва добре,радвай се. Но според мен и най-лакомото куче ако свикне да има постоянно храна в купичката и спира да е лакомо.У нас купичката е винаги пълна. Не искам да има битки за храната, не обичам някой да ръмжи и да я пази.И мало и голямо ясе когато му е кеф(това е най-често когато се прибере някой от семейството и в негова чест се редят всички да похапнат, за да бъдат поздравени) Бени и Тайга са като прахусмукачки, но откакто се научиха , че купата ще е винаги пълна даже свалиха тегло и не спят над купата докато не и видят дъното.
Публикувано: 23 July 2009 - 08:39 AM
Точно така, темата е абсолютно необходима тук.Това , че не я преглеждат всички лекари не трябва да плаши никого.Никой тук не лекува,а помага със съвет и естествено винаги се препоръчва и посещение при ветеринар.
Публикувано: 23 July 2009 - 09:29 AM
Желая щастие на всички!Радвайте се на любимите си животни!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 23 July 2009 - 10:32 AM

Публикувано: 23 July 2009 - 04:27 PM
Точно за това понякога на човек му идва да каже: " Това все пак са кучета !!!".....Естеството на работата е такова просто...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 27 July 2009 - 07:00 PM
Днес ни беше първата разходка. В началото много се страхувахме, но после тръгнахме уверено. После пак се страхунахме, пак тръгнахме уверено и така общо взето.

Една жена ни попита "Какво е това?", аз един час се чудих дали няма в предвид "Каква порода е?", ама накрая загрях и й отговорих "Чихуахуа", а тя го повтори като нова дума, която чува за първи път и тръгна да го гали. Всъщност, само няколко жени от фризьорския салон галиха Спайки.
Следобед ни дойде на гости 3 годишният ми братовчед. Много си игра със Спайки, но и двамата бяхме изморени от дългата разходка /по-голямата част на ръце и при вета за поръчване на чанта/, така че тримата спахме два часа, аз и братовчед ми на моето легло, Спайки на пода до нас.
Учим команда "Седни" и "Прав", "Ринг" сме я тренирали повече, ще започваме да я упражняваме и навън, както и другите команди след време.
Вече тежим 1,800кг, мерихме се при вета, който се хвана на бас, че тежим 2,5кг, но след като му казах, че наскоро Спайки беше 1,6кг, си промени мнението и каза, че е поне 2 кг. А да не коментираме реакцията му, когато казах, че ще стане най-много 3кг. Същия този вет държи кутрета на 47 дни в гаража си и от не-знам-си-колко време са отделени от майка си, защото я хапели и така те ги хранили, а пускали майката веднъж на ден. Майката пък живее с бабата. Също така никой не искал нито едно от 7 кутрета, стана ми ясно и преди да ми каже, защото и без това искаше да ги дава на 30 им ден, пък сега се зачудих как така са се задържали там до 47.
Публикувано: 27 July 2009 - 07:31 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 28 July 2009 - 06:48 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 28 July 2009 - 08:38 PM

Обаче няма да повярвате на какво кученце се натъкнахме(то и аз не вярвам че е възможно),но собственика твърди,че е кръстоска на чихуа(майката) с питбул(бащата)

Публикувано: 28 July 2009 - 08:52 PM

dki,откъде го намерихте това съкровище,разкажете повечко......
Аз днес ходих до зоомагазина да купувам саламени пръчици и за малко да се натъкна на 4 броя чихита дългокосмести пясъчни докарани за продажба ,само 5 минути по-рано да бях отишла щях поне да ги видя....ама си бяха тръгнали туко-що......много ме е яд.....освен Тайра не съм виждала на живо чихи,а дългокосместо пък съвсем.....
Публикувано: 28 July 2009 - 08:58 PM

Публикувано: 28 July 2009 - 09:13 PM

Споко,и моята беше същата