Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#3921 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 06 August 2009 - 09:31 PM

Не още,но е на път първото .За сега само оглежда с едно око как е на вън!Шегувам се ab_041.gif Заседнало е в таза и чака стабилни контракции да излезе,още малко! smile.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3922 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 August 2009 - 10:04 PM

Цитат(techichi @ Aug 6 2009, 10:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Докато ние още се мъчим и чакаме...Чери,никога не прави повече така.Шпицката за това е скочила,защото си я вдигнала.Това е основна грешка на много стопани.За да си спасят кученцата ги вдигат,а така шансът да остане краче,опашка или друго в устата на противника е по-голям.Ти и дърпаш плячката от хватката,тя трябва да си я отстои.И става белята.Не би трябвало да я нападне ако им позволиш да си се надушат на спокойствие.Шпицовете по принцип са приказливи и от страни изглеждат малко страховити.Просто е трябвало като се запознаят да си разяснят йерархията.Малко звуци и плюнки и това е.После обикновено стават приятели.А по-дребното не става пък страхливо,а уверено и наясно с по-едрите себеподобни. smile.gif

Даа,принципно знам,че нормално куче не би навредило сериозно на бебе,ама не мога да издържа на гледката "вцепенена Тайра с подвита опашка- правеща се на умряла...." ud_009.gif Задейства се в мен веднага "спасителния" рефлекс и не мисля в този момент.Иначе Тайра вече се е "запознала"
с дакел,кокер, йорки ,два пекинеза и самоед.Не се страхува ако не лаят,подскача като бълха,обикаля с бясна скорост и се закача...ама ако излае някое и ще се насере от страх.Не знам защо толкова се страхува от лай...даже в къщи ако се чуе лай отнякъде се панира,скача и бяга да се крие....
Най-много ни е страх от силни звуци и шум.....да не ви разправям как се стряска от заря - на морето след един концерт на Сигнал в Созопол и тук след концерт на Пайнер......Дали има начин да го преодолеем ,че ще берем ядове около Нова година с пиратките.Иначе е наперена и много и се иска да контактува с големи кучета-като види и веднага напира да ходи при тях.
User's Signature

Качена снимка

#3923 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:06 PM

Преди 10 минутки се роди първото,но не мога да се похваля защото е мъртво-удавило се е в нея.Прекрасно момченце,но се случват и такива неща!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3924 Потребителят е офлайн   marias Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 August 2009 - 11:19 PM

ооооооооооооо това е много тъжно ;( ;( по колко кученца се раждат и как може да им си помогне при раждането, за да е наред всичко? колко време продължава раждането?

#3925 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:31 PM

При всяка майка е различно.Помага се непрестанно,но зависи от това какво става.В този случай нищо не можеше да се направи.На тази мама и е за първи път,тясна е още и се случва първото кученце да умре по време на раждане.Просто мина доста време от спукването на мехура до излизането на бебето и то се е удавило или задушило.Ражданията преминават по различен начин и време.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3926 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 12:23 AM

И второто се появи току що,но и то мъртво,момченце,също много хубавко.И докато пиша това се появи една пркрасна принцеса,този път мног жизнена иии за сега е снежно бяла без нито едно петно.Но най-вероятно ще изкремавее af_089.gif и е дългокосместа! smile.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3927 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 01:01 AM

Появи се на бял свят и това което предполагах smile.gif Едно шоколадово изключително мини момченце wub.gif Херко направо ще е гигант сравнение с него ab_041.gif Малко е недоразвито,така че е възможно в следващите дни да не оцелее.Но каквото такова.Животът е трудна борба!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3928 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 08:40 AM

techichi,много съжалявам за двете момченца rf_011.gif Следващите дни стискам палци за дребосъчето да има шанс да заякне и оцелее wub.gif .А момата да ти е жива и здрава и много красива flagbg.gif
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#3929 Потребителят е офлайн   dki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2009 - 01:47 PM

techichi, как са бебетата?
User's Signature

Качена снимка

#3930 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 03:19 PM

Здравейте! smile.gif Тъкмо исках да ви пусна малко снимки,за да ви ЗАРАДВАМ,но определено ми се изпари желанието от ...ясно ви е от кой.За какво ли да си правя труда?!Излиза че не съм във ред и само се надувам ea_103.gif.Не знаех,че съм такава пуйка ab_041.gif Съгласна съм за кокошка,ама пуйка... ab_041.gif То и мен ме боли от разни истини,но това не означава, че не съществуват и околните трябвада ме галят с перце!Спирам да ви изтъквам скапанато си настроение.Явно това заслужавам! ab_041.gif За тези на които ще доставя някаква искренна радост пускам тези новородени снимки wub.gif smile.gif Останалите да си ядат г...а ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Забравих да кажа!Бебите са добре за сега,малкият ще е под особено внимание доста време и молитви да оцелее!Мама също е добре smile.gif Ох проявих размазване, а не трябва да забравям че съм дзвер безчувствен ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3931 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 03:37 PM

Лелееееееееее,малкия ми скри шайбата ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif Много папкане ще му трябва ,много грижи и молитви докато навакса.Дано късмета да е с него да порасне не знам колко голям,ама здрав юнак.
А момиченцето е като снежинка wub.gif

А това,че тук се оплюват неродословните кученца,че се надуват развъдчиците и т. н. въобще не е вярно и аз съм живият пример.Както всички знаете и съм обявила още в първият си пост Тайра е неродословна,и без претенции за чистопородност а никой една лоша дума не ни е казал и то не защото сме много прекрасни (аз виждам че има куп недостатъци ab_041.gif )Напротив,получавам неоценима помощ в отглеждането и възпитанието на мъничето. rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#3932 Потребителят е офлайн   Doggy Deluxe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 05:42 PM

Честито!!! Прекрасни сладурчета. Стискам палци, dog.gif за малките мишлета. Да са ти живи и здрави wub.gif Поздрави от мен и Марая if_147.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3933 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 06:01 PM

Благодаря и на двете красавици от сърце hc_184.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3934 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 12:11 PM

Ние днес ходихме да се чипираме,ама не успяхме-нямаше ни я ветката eg_033.gif За сметка на това си направихме чудна разходчица в градския парк.
За първи път нямаше деца и кучета наоколо ,спокойствие,времето прекрасно и се отпуснах до степен да се сетя да снимам.Кажете разбиращите как сме в развитието си,дали не сме дебелички или евентуално нещо друго....Питам ,защото мойта дунда обича да хапва тлъстичко dh_188.gif Бялото пилешко месо не го ще,иска от бутчето,кожички и тлъстичко.Иначе "на митницата " си е съвсем наред -твърдо, даже сегментирано понякога.Коремчето и е леко увиснало,ама не яде по много.Сигурно трябва повече движение dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#3935 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 12:33 PM

Носим си и играчка,ама предпочитаме да си играем с боклуци db_046.gif
User's Signature

Качена снимка

#3936 Потребителят е офлайн   valia77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 01:08 PM

Чери, и аз често си задавам този въпрос -дали и Ричи не е дебел? Според мен си е нормален, но вчера един познат като го видя и каза, че бил едър-в Русия чихитата ставали около кило и половина.....търпеливо му отговорих, че до 3 кг. е нормално да стане, а той ми отвърна -да, нормално за побългарения стандарт с цел да се раждат повече кученца, а чистата порода раждали по 1-максимум 2....казах, че Ричко е от Словакия, но той пак неговата песен си пее....аман от всезнаещи....ама се ядосах де....

Та в тази връзка да ви питам от кога трябва да преминем на двудневно хранене? Мъжа ми твърди, че 3 пъти на ден му идвало множко.....сутрин и вечер давам гранули, а наобяд пастет.....
User's Signature

Качена снимка

#3937 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 01:26 PM

valia77 - С такива ''Разбирачи'' свиквай много са md_064.gif Няма такова понятие (побългарен ) ИЛИ Руски . Стандарта е МЕЖДУНАРОДЕН . Към 2 хранения е хубаво да се премине след навършване на 1 година (или поне 10 мес ) чери1- порастнали сте , но за надебеляване не се притеснявайте af_089.gif във възрастта на разтеж много рядко успяват да надебелеят .. За ограничаване в яденето може да мислите чак след спиране на разтежа и то само ако кученцето е прекалено лакомо . Иначе с достатъчно движение dog.gif всичко е наред .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#3938 Потребителят е офлайн   valia77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 02:03 PM

Цитат(ivan-z @ Aug 8 2009, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
valia77 - С такива ''Разбирачи'' свиквай много са md_064.gif Няма такова понятие (побългарен ) ИЛИ Руски . Стандарта е МЕЖДУНАРОДЕН . Към 2 хранения е хубаво да се премине след навършване на 1 година (или поне 10 мес )

Благодаря за бързия отговор! Ще си папкаме все още по 3 пъти ba_025.gif

А много ми е интересно, то се случва често де като излезем навън и да се чудят хората какво бяло пинчерче е и като им кажа, че не е някои проявяват разбиране, а една лелка ми каза ама моето пинчерче е съвсем същото, само дето е черно.....не че имам нещо против пинчерите, но си го обяснявам, че не всички са запознати, че съществува порода ЧУХУАХУА.....на вас случвало ли се е да ви объркат?

techichi, честити нови бебоци! Малкото момченце ми зприлича на бобено зърно / от тези кафевите/....направо си е сладък Бобчо....да са живи и здрави и чакаме още снимки....
User's Signature

Качена снимка

#3939 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 02:55 PM

Да и това с пинчерчетата си е редовно , даже за дългокосместите са ме питали '' мелезче с пинчер и какво друго са '' eg_033.gif Н е си струва да се ядосваш а и да обясняваш НЯМА МНОГО СМИСЪЛ . ba_025.gif
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#3940 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2009 - 06:35 PM

При нас пък трапезата е нон-стоп сложена и си яде когато иска.....- ама е злояда , пастет не яде изобщо,само гранула и месце и от кучешките работи- саламена пръчица.Най-голям деликатес са ни ядките,ама някой трябва да и ги сдъвква лекичко ab_041.gif иначе си ги изкарва в първоначалния вид...
Аз лично се депресирам от прекалено дребни или слаби кученца,струват ми се много крехки,та ми се ще Тайра да е по-якичка (в рамките на здравословното)Така ще ми е по- пълноценно другарче,иначе само ще се шашкам и притеснявам,няма да създаваме потомство,даже събирам кураж за кастрация dh_188.gif .В момента е 1.250 кг.И нас най редовно ни мислят за пинчерче,че и за момче ab_041.gif ама не коментирам и не ми пречи,аз харесвами пинчовците wub.gif

User's Signature

Качена снимка

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема