Докато ние още се мъчим и чакаме...Чери,никога не прави повече така.Шпицката за това е скочила,защото си я вдигнала.Това е основна грешка на много стопани.За да си спасят кученцата ги вдигат,а така шансът да остане краче,опашка или друго в устата на противника е по-голям.Ти и дърпаш плячката от хватката,тя трябва да си я отстои.И става белята.Не би трябвало да я нападне ако им позволиш да си се надушат на спокойствие.Шпицовете по принцип са приказливи и от страни изглеждат малко страховити.Просто е трябвало като се запознаят да си разяснят йерархията.Малко звуци и плюнки и това е.После обикновено стават приятели.А по-дребното не става пък страхливо,а уверено и наясно с по-едрите себеподобни.

Даа,принципно знам,че нормално куче не би навредило сериозно на бебе,ама не мога да издържа на гледката "вцепенена Тайра с подвита опашка- правеща се на умряла...."

Задейства се в мен веднага "спасителния" рефлекс и не мисля в този момент.Иначе Тайра вече се е "запознала"
с дакел,кокер, йорки ,два пекинеза и самоед.Не се страхува ако не лаят,подскача като бълха,обикаля с бясна скорост и се закача...ама ако излае някое и ще се насере от страх.Не знам защо толкова се страхува от лай...даже в къщи ако се чуе лай отнякъде се панира,скача и бяга да се крие....
Най-много ни е страх от силни звуци и шум.....да не ви разправям как се стряска от заря - на морето след един концерт на Сигнал в Созопол и тук след концерт на Пайнер......Дали има начин да го преодолеем ,че ще берем ядове около Нова година с пиратките.Иначе е наперена и много и се иска да контактува с големи кучета-като види и веднага напира да ходи при тях.