Говорилня
Публикувано: 22 May 2009 - 11:18 PM

Публикувано: 22 May 2009 - 11:36 PM
ivan-z, в May 22 2009, 09:18 PM, написа:

Да, съгласна съм с вашето изказване, но по-добре ваше куче да е за еталон, отколкото някои други, няма да споменавам имена, да пробутват свои за идеални представители. надявам се да има повече хора като вас и techichi, с вашите възгледи и разбирания за да Пазим и Развиваме Породата...лека вечер и от нас с Аладар
Публикувано: 23 May 2009 - 07:47 AM
nivea, в May 22 2009, 11:16 PM, написа:
Хей ,мерси че се сети а нас.......

Аз си трайкам и само чета,защото темата която захващате аз нямам познанията а и не бива след като не разбирам нищо да се меся.........Само ще кажа,че всеки ден чета форума и вече друга песен пея-РОДОСЛОВИЕТО е много важно при избора на куче и дори съветвам мои познати които искат да имат куче да се насочват САМО на такива.......
Иначе и моят хубостник е доста нашишкавял............не съм го теглила скоро......ама е дудав от всякъде......постоянно се моли на два крака като Гаврошче и е много смешен.........И той е доста плах на вън.........Обаче забелязвам,че започва и тий да се отваря на големите-обаче..................ха-ха...........след като ги отминем и се обръща и започва да ги лайоти.........

Сега се подготвяме за морето..........и много пак се плаша как ще се оправя с него и детето.......
Хей ти с какво го обезпаразитяваш външно...........На нас ни слагаха Фронтлайн преди месец и сега сме за нова манипулация..........
Публикувано: 23 May 2009 - 08:29 AM
Просто винаги поддържам тезата, че е чудесно, когато човек без да иска попадне на страхотен екземпляр, макар и родословието му да не е в ръцете му. Пак повтарям: пожелавам всекиму такъв късмет. Иначе гурута винаги ще има - народа има нужда от религия. Транспортира беше метафора, изобщо метафоричния изказ явно трудно се възприема.
Много по-лесно е с директните нападки...Няма проблем, всичко е наред...
Дай Боже всекиму много радост с чихуахуа, защото наистина е извънземна порода...!!! За съжаление в радиус поне 150 км няма достоен екземпляр....мъжки разбира се. Свързахме се с невероятни разплодници, но ще трябва да се попътува повечко....Е, любовта изисква жертви...Чакам живот и здраве изследванията за точната дата на овулацията само, за да не се пътува напразно 3 дена....
Сега по същество:
Петната не са много добре видими, но трябва да се върви в посока недоимъчни състояния. Акантозата отпада. Не е за подценяване и фактора алергия - домакински почистващи препарати с хлор (доместос например е най- агресивен), бои, ремонти, губери. Миналата седмица доказахме алергия на 4 месечно йоркширче към .....котки!!!
Пишете на каква храна е.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 23 May 2009 - 09:43 AM

Публикувано: 23 May 2009 - 09:52 AM
durka, в May 23 2009, 05:47 AM, написа:
nivea, в May 22 2009, 11:16 PM, написа:
Хей ,мерси че се сети а нас.......

Аз си трайкам и само чета,защото темата която захващате аз нямам познанията а и не бива след като не разбирам нищо да се меся.........Само ще кажа,че всеки ден чета форума и вече друга песен пея-РОДОСЛОВИЕТО е много важно при избора на куче и дори съветвам мои познати които искат да имат куче да се насочват САМО на такива.......
Иначе и моят хубостник е доста нашишкавял............не съм го теглила скоро......ама е дудав от всякъде......постоянно се моли на два крака като Гаврошче и е много смешен.........И той е доста плах на вън.........Обаче забелязвам,че започва и тий да се отваря на големите-обаче..................ха-ха...........след като ги отминем и се обръща и започва да ги лайоти.........

Сега се подготвяме за морето..........и много пак се плаша как ще се оправя с него и детето.......
Хей ти с какво го обезпаразитяваш външно...........На нас ни слагаха Фронтлайн преди месец и сега сме за нова манипулация..........
Радвам се, че при вас всичко е наред, пращаме и ние цунки и гунки

Публикувано: 23 May 2009 - 09:54 AM
drjeliazkov, в May 23 2009, 06:29 AM, написа:
Извинявам се , че се меся в темата ви(нямам познания по стандарта на породата),но искам да запитам drjeliazkov нещо за тези разплодници. Как се определя според вас един разплодник като невероятен?И как направихте избора точно за вашето куче при условие , че нямате документи за произход ?
Публикувано: 23 May 2009 - 09:57 AM
Забелязвам обаче,че е много по-добра от някой родословни кучета!!! И това се вижда просто и ясно дори от човек като мен.
И хайде да си говорим честно,няма база сравнение между куче купено за 1000лв и куче купено за 2000евро примерно,така,че тея снимчици от нета са просто безумни и неуместни,следователно и дискусията която се води.
п.п ааа и няма идеални кучета.

Публикувано: 23 May 2009 - 09:57 AM
Chiita, в May 23 2009, 08:54 AM, написа:
Извинявам се , че се меся в темата ви(нямам познания по стандарта на породата),но искам да запитам drjeliazkov нещо за тези разплодници. Как се определя според вас един разплодник като невероятен?И как направихте избора точно за вашето куче при условие , че нямате документи за произход ?
ЕМИ С ЛИНИЙКА И ТРАНСПОРТИР ЯВНО

Публикувано: 23 May 2009 - 10:01 AM
Просто винаги поддържам тезата, че е чудесно, когато човек без да иска попадне на страхотен екземпляр, макар и родословието му да не е в ръцете му. Пак повтарям: пожелавам всекиму такъв късмет. Иначе гурута винаги ще има - народа има нужда от религия. Транспортира беше метафора, изобщо метафоричния изказ явно трудно се възприема.
Много по-лесно е с директните нападки...Няма проблем, всичко е наред...
Дай Боже всекиму много радост с чихуахуа, защото наистина е извънземна порода...!!! За съжаление в радиус поне 150 км няма достоен екземпляр....мъжки разбира се. Свързахме се с невероятни разплодници, но ще трябва да се попътува повечко....Е, любовта изисква жертви...Чакам живот и здраве изследванията за точната дата на овулацията само, за да не се пътува напразно 3 дена....
Сега по същество:
Петната не са много добре видими, но трябва да се върви в посока недоимъчни състояния. Акантозата отпада. Не е за подценяване и фактора алергия - домакински почистващи препарати с хлор (доместос например е най- агресивен), бои, ремонти, губери. Миналата седмица доказахме алергия на 4 месечно йоркширче към .....котки!!!
Пишете на каква храна е.
ето пак тъпчем на едно и също място. имала съм дого аржентино и го взех без родословие и хора с тази порода ме питаха от клуба на Догото ли,беше чудесен екземпляр, много хубав представител...но да попаднеш на страхотен екземпляр Чихуа е меко казано нереалистично, а да твърдите, че Вие сте такъв пример е направо смешно...народа има нужда не от религия, а да проумее, че родословията, на са от прищявка на клубовете и развъдниците, а имат смисъл...и много се извинявам, но да твърдите, че няма достойни мъжки екземпляри...нямам думи!!!!! И още повече да търсите за вашето куче "ДОСТОЕН ЕКЗЕМПЛЯР", при положение, че нямате родословие....НЯМАМ ДУМИ, ТОВА ВАШЕТО Е БЕЗОБРАЗИЕ...после сме нямали традиции и как да изчистим поколенията.
Публикувано: 23 May 2009 - 10:07 AM
Публикувано: 23 May 2009 - 10:09 AM
Публикувано: 23 May 2009 - 10:10 AM
ivan-z, в May 23 2009, 08:57 AM, написа:
Chiita, в May 23 2009, 08:54 AM, написа:
ЕМИ С ЛИНИЙКА И ТРАНСПОРТИР ЯВНО

Това Ваше куче ли е ?

Публикувано: 23 May 2009 - 10:13 AM
nivea, в May 23 2009, 09:09 AM, написа:
Нивея,а ти как преценяваш твоя Аладар ?
Съгласна съм принципно с теб,няма идеални има такива които са близко до "съвършенството".
Поздрави.
п.п няма порода пУмеран,има померан

Публикувано: 23 May 2009 - 10:21 AM
**БИЖУ**, в May 23 2009, 08:13 AM, написа:
nivea, в May 23 2009, 09:09 AM, написа:
Нивея,а ти как преценяваш твоя Аладар ?
Съгласна съм принципно с теб,няма идеални има такива които са близко до "съвършенството".
Поздрави.
п.п няма порода пУмеран,има померан

Аладар? казах и преди, имам реална представа за него, в никакъв случай не бих казала, че е невероятен екземпляр.муцуната можеше да е по-къса,но не е...това е нещото което забелязвам в него... но експерта д-р Желязков искам да каже...

Публикувано: 23 May 2009 - 10:27 AM