Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2461 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 27 May 2009 - 10:03 AM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 07:33 AM, написа:

1. Калци Плюс се нарича плюс, защото има една камара витамини и мастни к-ни освен калция. Иначе съдържа наполовина по-малко калций от Калци Делис, проверете...
2. За накиснати гранули - твърдо не! На куче не се дава мека храна! Обясненията по-късно...
3. Кученцето, което ще се ваксинира и търка дупе - да се обезпаразити задължително преди това!
4. За Чейс - страхотен екземпляр! Браво ! Истинските чихухуа, първичните са късокосместите! Добре дошли в клуба!!

Докторе,витамините са добавка,а не основна храна,затова калция е в по-ниски количества.Ако кучето е с особени проблеми му препоръчвайте каквото си искате.Въпросното кученце е малко и ако яде накиснати граниули нищо няма да му стане,а просто ще си разреши проблемът.Спокойно няма да натрупа зъбен камът като китайската стена.Когато му дойде времето ще си прояде само и ненакиснати гранули.Интересно тогава какво е консервата-твърда храна?
Моля,престанете да пишете НЕверни неща за първичните късокосмести чихуа,които били истински.Има деца четящи тук ,които приемат писаното буквално и после ще реват на родителите си,че са им взели нечистопородни кучета.И моля,тук е тема за чихуа,а не клуб,не заблуждавайте хората!!!Първо станете ВИЕ член на клуба,а после канете!Последното е от мен и управителният съвет на клуб ЧИХУАХУА!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2462 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 27 May 2009 - 10:32 AM

Представете си деца прерия, жега, кактуси, напукана земя, ацтеки, т.е. индианци....и едно чихуахуа...Нормално, но не и ако кучето е дългокосместо....
Дългокосместото чихи е изгъзица на европейците векове по-късно, не знам точно на кой двор. Много вероятно на испанския или френския....От скука са решили да направят дългокосместото.... :rc_036:
Моите почитания към дългокосместите красавци - има много в тоз форум- нищо лично, просто цитирам историята на породата....
Та, добре дошли в клубът на почитателите на късокосместите чихити...!!!! Малко сме, но истински...!!!
Поздрави!

П.П. Благодаря на всички за оказаното доверие! Може и да не ми пишете на мейла. Нека разрешаваните проблеми са достояние. Така ще сме си по-полезни един другиму....!!

Въпрос: Чихуато може ли е да "кръвоследник", има ли такива качества, заложени генетично....?
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2463 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 10:49 AM

Благодаря на всички за вниманието и съветите.
Още нещо искам да попитам.Значи забелязвам,че мойто бебе няма страх от нищо.Вече не смея да я слагам на леглото да си играем,че на 2 пъти тръгва да скача и я хващам във въздуха...Та сега аз сядам или лягам на земята и пак същата работа...катери се по мене,тръгва да слиза, пада ,премята се....абе много е бърза...както си играе сякаш получава факс и с 100км/час :dog: тича например да пие вода или да пишка...Нормално ли е такова поведение и как мога да го туширам? И много държи да ме целува,ама непременно по устата или в краен случай по носа....като се наведа да играем -пърха,пърха докато не подам носа- не мирясва :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#2464 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 27 May 2009 - 10:54 AM

Нищо няма да туширате. Точно това е темперамента на чихито. Те са безстрашни. Някъде бях цитирал енциклопедията, че ще се изправят дори срещу лъв, само и само да защитят стопанина си. Не че резултатът не е ясен, ама са себеотдайни. Всичко има в тази порода. Няма я само робската психика, като на немската овчарка примерно....
Винаги едно чихи има собствено мнение по въпроса, независими са и в същото време предани...!...и никога самоцелно злобни, като например пекинезът....!
Оставете го на мира да лудее...!
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2465 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:02 AM

drjeliazkov - Мисля че е крайно време да спрете да изказвате тези( компетентни мнения ) Историите за породата в ДЕТСКИТЕ ЕНЦИКЛОПЕДИЙКИ (които четете ) и ГЕНЕТИКАТА на породата нямат нищо общо повярвайте ми . :ba_025: Смешно е да твърдитте тея неща кое чихуа е по - истинско . дългокосместите кучета са създадени преди толкова години че вече има Много по добри представители на породата от тях спрямо късокосметите дори . а за твърденията ви за ИСТИННОСТТА < Малко сме, но истински...!!!> МИСЛЯ ви помолих да не заблуждавате хората . Вашето куче колкото и да е симпатично и да си го обичкате НЕ Е ИСТИНСКО . Това че прилича на породата (бегло) и може би има отворена фонтанела не го прави чИХУА ХУА . Зада се определи едно куче че е дадена порода е нужен документ за ПРОИЗХОД които го доказва . Така бабата на вашето кученце в най -добрия случай може да е пинчер . Вземете вникнете малко в написаното , НЕ ВИ НАПАДАМ . изказвам мнение . А ма вие нещо не се вслушвате в мненията . май не вярвате че има и по - компетентни от вас по дадени въпроси . :rc_036:
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#2466 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:06 AM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 08:54 AM, написа:

Нищо няма да туширате. Точно това е темперамента на чихито. Те са безстрашни. Някъде бях цитирал енциклопедията, че ще се изправят дори срещу лъв, само и само да защитят стопанина си. Не че резултатът не е ясен, ама са себеотдайни. Всичко има в тази порода. Няма я само робската психика, като на немската овчарка примерно....
Винаги едно чихи има собствено мнение по въпроса, независими са и в същото време предани...!...и никога самоцелно злобни, като например пекинезът....!

Да ето пак цитати от ЕНЦИКЛОПЕДИЙКАТА . иСКА МИ СЕ ДА ГО ВИДЯ ТОВА чихи срещу ЛЪВ :ud_009: .
User's Signature

#2467 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:11 AM

Никой не твърди, че дългокосместото чихи не е чихи. То просто е второстепенна издънка на оригиналът. Или твърдите, че дъгокосместият ВАРИАНТ не е създаден в Европа...!?
Никъде в писмените сведения и рисунки (най-ранните от 13 век) няма данни за дългокосмест вариант на "царската миниатюра", на "кучето на жреца"...Ако не ви харесва фактът, това не го отменя като такъв....Тунингът е доста по-късен....
И защо ако си мислите, че знаете повече от мен за ветеринарните препарати, аз да не решавам, че знам пък за породата нещо, да речем по-различно от вас. Моите уважения! :rc_036:
Отворен съм за всякакви спорове....Добронамерено. Това ми е работата все пак - да споря.

Аз все пак съм все по-доволен, че късокосместите представители в този форум се увеличават в последно време....и то все добри...Картинки просто....
Скоро ще ви запозная с още един нов предстваител на групата - страшен космонавт - скафандър и половина...на 9 месеца, 1 кг. 15 см, кремавобял, абсолютната съразмерност, боец и артист копие на рисунките от пещерите в Мексико.... :ua_028: !!!
От Кърджали....!!
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2468 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:23 AM

тА ПАК ДОБРОНАМЕРЕНО аз не споря за компетентността ви като доктор . Просто казах как процедира моя доктор . И нищо лично но съдейки по Компетентните ви изказвания относно медикаменти и хранене АЗ НЕ БИХ ВИ ПОВЕРИЛ ДА ЛЕКУВАТЕ МОЕ КУчЕ . :rc_036: А новия КОСМОНАВТ :ab_041: както казвате щом е от КЪРДЖАЛИ е точно ваш тип няма спор ИСТИНСКО чИХИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ . :af_089:
User's Signature

#2469 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:59 AM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 09:54 AM, написа:

РОБСКАТА ПСИХИКА НА НЕМСКАТА ОВЧАРКА????!!!! Та вие чувате ли се какво говорите? Имате ли някакви познания изобщо тази порода? знаете ли през какви тренировки и обучения, притъпяващи доминантното поведение в тази порода, преминават за да стане Рекс от филма???? знаете ли какви случай има на непослушание и с какви последици мпгат да завършат от..."Робската психика" на овчарката?
''ВТОРОСТЕПЕННА ИЗДЪНКА НА ОРИГИНАЛЪТ'' Е Вашето куче д-р желязков,мисля че дадохте предостатъчно гениални изказвания....
User's Signature

Качена снимка

#2470 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 12:02 PM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 10:11 AM, написа:

Това ми е работата все пак - да споря.

работата ви на доктор е да спорите ли? все си мислех, че е някак по-различна. моите уважения
User's Signature

Качена снимка

#2471 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 27 May 2009 - 12:14 PM

Чихуахуа е "универсална " порода , в смисъл има и за любителите на късокосместите породи , има и за любителите на пухчовцитеи ,за тези , които обичат да си ги грумират по-честичко. Вярно е , двата типа чихуахуа се различават , даже и темперамнта им е рзличен, но това може да се каже и за късокосместите от различните контитенти. В Америка късокосместите чихитата са с много по-наперен нрав тип-териер , а в Европа по-спокойни и малко по-боязливи. Но дългокосместите чихуа имат много стабилни гени и при тях се наблюдават по-малко малоформации.
Докторе , породите се развиват , търпят много промени и за това са ПОРОДИ , да отговарят на потребностите на обществото ,в противен случай всички щяхме да си гушкаме вълчета у дома и нямаше да има кучета. Пинчера е използван за ловец на гризачи в дома , не сега предназначението му става друго и се налага даже промяна в характерът му, но това в никакъв случай не прави породата по-лоша от първоначалната селекция , посто следва времето и потребностите на хората.

#2472 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:49 PM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 09:32 AM, написа:

Представете си деца прерия, жега, кактуси, напукана земя, ацтеки, т.е. индианци....и едно чихуахуа...Нормално, но не и ако кучето е дългокосместо....
Дългокосместото чихи е изгъзица на европейците векове по-късно, не знам точно на кой двор. Много вероятно на испанския или френския....От скука са решили да направят дългокосместото.... :rc_036:
Моите почитания към дългокосместите красавци - има много в тоз форум- нищо лично, просто цитирам историята на породата....
Та, добре дошли в клубът на почитателите на късокосместите чихити...!!!! Малко сме, но истински...!!!
Поздрави!

П.П. Благодаря на всички за оказаното доверие! Може и да не ми пишете на мейла. Нека разрешаваните проблеми са достояние. Така ще сме си по-полезни един другиму....!!

Въпрос: Чихуато може ли е да "кръвоследник", има ли такива качества, заложени генетично....?

Дългокосместата ,,изгъзица,, не е на някой европейски двор,а американска!Никой не е правил до сега нова порода от скука,док!
А сега скъпи читатели да приветстваме с бурни овации основоположникът на клубът на късокосместите чихи! :be_107: :beer:
Останалите ние с дългокосместите да помълчим! Поздрави!Поздрави!Поздрави!
Дали е ,,кръвоследник,,чихуато???
Докторе,кажете ни ВИЕ! Ние не сме толкова просветени, я ни светнете какво пише в енциклопедията която четете!
Имате нашите почитания! :rc_036:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2473 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:57 PM

Показване на мнениеточери, в May 27 2009, 09:49 AM, написа:

Благодаря на всички за вниманието и съветите.
Още нещо искам да попитам.Значи забелязвам,че мойто бебе няма страх от нищо.Вече не смея да я слагам на леглото да си играем,че на 2 пъти тръгва да скача и я хващам във въздуха...Та сега аз сядам или лягам на земята и пак същата работа...катери се по мене,тръгва да слиза, пада ,премята се....абе много е бърза...както си играе сякаш получава факс и с 100км/час :dog: тича например да пие вода или да пишка...Нормално ли е такова поведение и как мога да го туширам? И много държи да ме целува,ама непременно по устата или в краен случай по носа....като се наведа да играем -пърха,пърха докато не подам носа- не мирясва :ab_041:

Чери,радвайте се !Имате едно здраво и щастливо куче!Всичко си му е нормално на животинчето.То Ви обича!
Като стане зряло ще се кротне малко.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2474 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:00 PM

:ab_041: Дали е "кръвоследник" чихуато?
techichi, скоро очаквам снимки на мишоците. :P
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2475 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:08 PM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 10:11 AM, написа:

Никой не твърди, че дългокосместото чихи не е чихи. То просто е второстепенна издънка на оригиналът. Или твърдите, че дъгокосместият ВАРИАНТ не е създаден в Европа...!?
Никъде в писмените сведения и рисунки (най-ранните от 13 век) няма данни за дългокосмест вариант на "царската миниатюра", на "кучето на жреца"...Ако не ви харесва фактът, това не го отменя като такъв....Тунингът е доста по-късен....
И защо ако си мислите, че знаете повече от мен за ветеринарните препарати, аз да не решавам, че знам пък за породата нещо, да речем по-различно от вас. Моите уважения! :rc_036:
Отворен съм за всякакви спорове....Добронамерено. Това ми е работата все пак - да споря.

Аз все пак съм все по-доволен, че късокосместите представители в този форум се увеличават в последно време....и то все добри...Картинки просто....
Скоро ще ви запозная с още един нов предстваител на групата - страшен космонавт - скафандър и половина...на 9 месеца, 1 кг. 15 см, кремавобял, абсолютната съразмерност, боец и артист копие на рисунките от пещерите в Мексико.... :ua_028: !!!
От Кърджали....!!

Докторе,древните чихуахуа/течичи/ са били доста по-едри от сегашните представители,към 5 кг,със значително по-дълги тела от днешният стандарт и по-плоски черепи с по-дълги муцуни.Това което ще ни покажете така ли ще изглежда?Моля Ви,искам да ни обясните какво според вас е съразмерност при чихуахуа,пропорции моля в части!
И отново казвам,чихуахуа не се измерва в сантиматри,а килограми!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2476 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 02:21 PM

Спорът слезе на много елементарно ниво...
Казва се : " чихуахуа и дългокосместо чихуахуа..." . Ясно е, нали..!
Иначе ще е добре да оставите малко пространство за свободни мнения и нас с чихуатата. Явно е неприятно да ти разбият монопола...
Оставете ни и ние да си пуснем някоя снимчица с чихити, да се порадваме, та да видят хората, че има и други. Форумът не е само на 2-3 души, които взимно се потупват по рамото, като предварително си поръчват кой какво да пише.....
Увереността ми идва от имейлите, които получавам...
Искате ли цитати...? Уверявам ви - не е във ваш интерес....!
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2477 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:38 PM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 27 2009, 01:21 PM, написа:

Спорът слезе на много елементарно ниво...
Казва се : " чихуахуа и дългокосместо чихуахуа..." . Ясно е, нали..!
Иначе ще е добре да оставите малко пространство за свободни мнения и нас с чихуатата. Явно е неприятно да ти разбият монопола...
Оставете ни и ние да си пуснем някоя снимчица с чихити, да се порадваме, та да видят хората, че има и други. Форумът не е само на 2-3 души, които взимно се потупват по рамото, като предварително си поръчват кой какво да пише.....
Увереността ми идва от имейлите, които получавам...
Искате ли цитати...? Уверявам ви - не е във ваш интерес....!

Спорът го създавате само Вие!Жалко,че точно Вие го правите ЕЛЕМЕНТАРЕН!
НЕ се казва чихуахуа и дългокосместо чихуахуа.Прочетете стандарта на FCI.На мен и останалите никой нищо не е разбил.Тук си бъбрим прекрасно и на Вас никой нищо не е забранил,защото никой няма за цел това.Вие си пускате достатъчно снимки както и всеки ,който може да пуска.Ние се радваме на всички.Както прекрасно се вижда всеки новодошъл е ДОБРЕ ДОШЪЛ и се интересуваме от него.Не изопачавайте нещата и не се пробвайте да ме обиждате.Никой нищо не си поръчва помежду ни.Странно обаче е,че сме на едно мнение спрямо Вас,а?
Моля не ни занимавайте с вашата лична поща,това е в наш интерес!Не ни интересува!Разбрали сме отдавна,че самочувствието Ви е достатъчно голямо.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2478 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 27 May 2009 - 03:17 PM

В спора няма нищо лошо, но ...."дъвчете" една и съща "дъвка" и става банално. Повечето от тук пишещтите, говоря за имащите повече от едно чихи , имат и дългокосмести и късокосмести чихуахуа,аз също . Стига с това изкуствено разделяне- породата е ЕДНА и както беше написано по-горе си има приет стандарт, който естествено с годините се обновява.
Няма само чихуахуа като тип на породата, както няма и сърнист пинчер и други подобни измишльотини на месно ниво , а късокосместо и дългокосместо чихуахуа , които са два отделни типа на породата ЧИХУАХУА . Породата е една !!!

Не мисля , че някой се интересува от дадена лична поща. Моите уважения , на мен лично не ми е интересно и забавно. Нека говорим за палетата ни и техните лудории ....и дано по-рядко проблеми.

#2479 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 27 May 2009 - 03:41 PM

Две снимчици на моите Слънчица

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#2480 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2009 - 03:48 PM

Показване на мнениетоAncheto, в May 27 2009, 01:17 PM, написа:

В спора няма нищо лошо, но ...."дъвчете" една и съща "дъвка" и става банално.
.....
Не мисля , че някой се интересува от дадена лична поща. Моите уважения , на мен лично не ми е интересно и забавно. Нека говорим за палетата ни и техните лудории ....и дано по-рядко проблеми.

Абсолютно съгласна! Темата става безполезна и скучна. Който има да доказва нещо, да го прави на друго място.

Та, за да не е моя пост безполезен да си кажа за моето очаквано куче. Броя дните и ако знаете колко дъъълги ми се струват :(
Вече си има къщичка, нашийник (по-скоро бижу:) и една играчка. Кучето е от Сърбия, от същия развъдник като Алатар на Нивеа. Цвета е кафяв, може би подобен на Алатар като малък, че сега ми се струва по-светличък. Няма черно при муцунката.. цялото е един цвят. Женско както вече казах, но за съжаление нямам снимка.
Чета в момента секцията във форума, свързана с възпитанието на кученца и не мога да разбера това общи правила ли са? В сми и за големи и за малки? Особено това, че не трябва да се качва по диваните, за да не се почувства господар на глудницата? Хм, само на пода ли трябва да седи.
Четох тук, че давате калции, надявам се ветеринаря да ми обясни точно какъв да давам, за да е здраво кученцето.
Мият ли му се зъбките? Почистват ли се ушичките? След разходка с какво се измиват лапките и муцунката?
Гледах в и-нет и клипчета с трикове за чихуахуа. Дано не е късно да се опитам да я науча на нещо:

Трикове част 1
Трикове 2
Едно бяло сладурче

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема